X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Zabija mnie ciekawość
Odpowiedz

Zabija mnie ciekawość

Oceń ten wątek:
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werka93 wrote:
    My papierki załatwialismy rok :o A i tak jeszcze nie wszystko ogarnięte, bo nie mamy wody i prądu :/
    Dokladnie, u nas tez cos kolo roku a jeszcze czekamy na przylacza pradu i gazu wlasnie:-)

10.09.2019 Marcel
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka, ja miałam siarę taką żółtawą i nie było jej dużo.
    Czytam w internecie, że siara może mieć różne kolory, a brązowy czy brunatny odcień występuje dość często u kobiet i jest spowodowany szybkim rozrostem kanalików i naczynek. Także ja bym się nie martwiła. Ale położnej oczywiście to zgłoś :)

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Oleczka, ja miałam siarę taką żółtawą i nie było jej dużo.
    Czytam w internecie, że siara może mieć różne kolory, a brązowy czy brunatny odcień występuje dość często u kobiet i jest spowodowany szybkim rozrostem kanalików i naczynek. Także ja bym się nie martwiła. Ale położnej oczywiście to zgłoś :)
    Wlasnie o tym tez wyczytalam ze to moga byc jakies kanaliki popekane, zwlaszcza ze z innego kanalila juz byl normalny kolor. Narazie jest w porzadku, nie ma.tego brunatnego odcienia. Wiec zglosze poprostu do poloznej na wizycie za 3 tygodnie.:-)

Dzisiaj na skanie wszystko w normie. Marcelek dalej jest Marcelkiem i wazy 1,1kg wszystko jest w porzadku:-) nastepny skan za 4tyg:-)

10.09.2019 Marcel
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    Wlasnie o tym tez wyczytalam ze to moga byc jakies kanaliki popekane, zwlaszcza ze z innego kanalila juz byl normalny kolor. Narazie jest w porzadku, nie ma.tego brunatnego odcienia. Wiec zglosze poprostu do poloznej na wizycie za 3 tygodnie.:-)

Dzisiaj na skanie wszystko w normie. Marcelek dalej jest Marcelkiem i wazy 1,1kg wszystko jest w porzadku:-) nastepny skan za 4tyg:-)

Super, to już spory mężczyzna z niego :) Fajnie,że zdrowo rośnie.
    Wyprawkę już kompletujesz? ;)

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Super, to już spory mężczyzna z niego :) Fajnie,że zdrowo rośnie.
    Wyprawkę już kompletujesz? ;)
    Tak wlasnie wczoraj zamawialam wszystkie rzeczy. Jeszcze tylko wozek bedzie do kupienia i fotelik samochodowy a tak to chyba wszystko zamowilam :-)

Magdoczka lubi tę wiadomość

10.09.2019 Marcel
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja nic sie nie odzywasz, co tam u Ciebie?:-)

10.09.2019 Marcel
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co u Was?

Oleczka, jak się czujesz? Już bliżej niż dalej ;) Ile waży Marcelek? I jak znosisz upały? Podobno masakrycznie gorąco na zachodzie Europy.

Werka, jak Kubuś? Ile waży? Kiedy wracasz do pracy?

Alicja, co u Was? Jak zdrówko?

My mamy już 2 ząbki :) Dwie dolne jedynki wystają kilka mm ponad dziąsło. Ostatnio się nie ważyliśmy, ale obstawiam jakieś 7,5 kg. Synek jest dość długi i raczej szczupły. Od jakiegoś miesiąca pełza, ostatnio już po całym mieszkaniu i to w takim tempie, że szok :-D Jeszcze usiąść sam nie potrafi, ale już coś próbuje kombinować :)

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Dziewczyny, co u Was?

Oleczka, jak się czujesz? Już bliżej niż dalej ;) Ile waży Marcelek? I jak znosisz upały? Podobno masakrycznie gorąco na zachodzie Europy.

My mamy już 2 ząbki :) Dwie dolne jedynki wystają kilka mm ponad dziąsło. Ostatnio się nie ważyliśmy, ale obstawiam jakieś 7,5 kg. Synek jest dość długi i raczej szczupły. Od jakiegoś miesiąca pełza, ostatnio już po całym mieszkaniu i to w takim tempie, że szok :-D Jeszcze usiąść sam nie potrafi, ale już coś próbuje kombinować :)
    Noo hejjj. U mnie wszystko w porzadku. :-)
    To juz 32tydzien, ehhh jak to leci:-)
    Upaly oooo tak, ostatni tydzien byl tragiczny. Myslalam ze umre, doslownie! Ale juz dzisiaj deszcz i 18 stopni:-) takze nigdy nie myslalam ze to powiem, ale sie ciesze! :-)
    Mi jeszcze zostalo 2i pol tygodnia pracy i final!:-) a Marcelek narazie nie wiem ile wazy, dopiero za tydzien sie dowiem na skanie:-)

Magdoczka lubi tę wiadomość

10.09.2019 Marcel
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kochane ile waze maluchy wazyly po porodzie?:-)

10.09.2019 Marcel
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka, podziwiam Cię, że tak długo pracujesz :) Nie przemęczaj się ;)
    Super, że upały odpuściły. W ciąży są wyjątkowo dokuczliwe.

Mój urodził się równe 3 kg. Ale urodził się 2,5 tygodnia przed terminem :) Jakbym go donosiła do końca, to pewnie byłoby ponad 3,5 kg.

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Oleczka, podziwiam Cię, że tak długo pracujesz :) Nie przemęczaj się ;)
    Super, że upały odpuściły. W ciąży są wyjątkowo dokuczliwe.

Mój urodził się równe 3 kg. Ale urodził się 2,5 tygodnia przed terminem :) Jakbym go donosiła do końca, to pewnie byłoby ponad 3,5 kg.
    Eee tam, nie robie nic ciezkiego takze spoko luz:-)

Noo to taka waga ksiazkowa by byla gdybys donosila:-)

Ja ostatnio gadalam z mama i powiedziala mi ze ja wazylam 2850g i urodzilam sie 10 dni PO terminie:-) ale bylam leciutka:-) to moj kot wazy wiecej hehe:-)

10.09.2019 Marcel
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Dziewczyny, co u Was?

Cześć Magdoczka,
    Nasz Kubuś waży już całkiem sporo jak na niespełna 5 miesięcy, bo aż 7,8 kg, ale jest jeszcze na cycu i zaczęłam mu rozszerzac dietę (wiem, że zalecenia są od 6 miesiąca, ale ze względu na to, że wracam za trzy tygodnie do pracy zaczęliśmy wcześniej), mały jeszcze nie siedzi, ale pięknie je, więc myślę, że jest gotowy na wprowadzenie normalnego jedzenia :)
    Wcina juz marchewkę, ziemniaczki i buraczki, próbowaliśmy też brokuł, ale szkodzi mi na brzusio :)
    A zabka nie mamy jeszcze ani jednego :D

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    Noo hejjj. U mnie wszystko w porzadku. :-)
    To juz 32tydzien, ehhh jak to leci:-)
    Upaly oooo tak, ostatni tydzien byl tragiczny. Myslalam ze umre, doslownie! Ale juz dzisiaj deszcz i 18 stopni:-) takze nigdy nie myslalam ze to powiem, ale sie ciesze! :-)
    Mi jeszcze zostalo 2i pol tygodnia pracy i final!:-) a Marcelek narazie nie wiem ile wazy, dopiero za tydzien sie dowiem na skanie:-)
    Dobrze, że jeszcze tylko dwa tygodnie pracy Oleczka, będziesz miała czas, żeby na spokojnie się przygotować do porodu mentalnie i poszykowac wszystko :)
    Jak to zleciało, niedawno pisałaś, że się udało, a tu już ostatnia prosta :)

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    Nasz Kubuś ważył 3600 i miał 55 cm, urodził się dokładnie w planowanym terminie czyli w 40 tc :)

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co u Alicji, cos sie dlugo nie odzywa :/

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werka93 wrote:
    Dobrze, że jeszcze tylko dwa tygodnie pracy Oleczka, będziesz miała czas, żeby na spokojnie się przygotować do porodu mentalnie i poszykowac wszystko :)
    Jak to zleciało, niedawno pisałaś, że się udało, a tu już ostatnia prosta :)
    Dokladnie Werka. :-) bede ogarniac dom, odpoczywac i szykowac wszystko dla malego!:-)

Co zabralyscie do szpitala, a okazalo sie ze totalnie bylo nie potrzebne?:-)

Alicja, no wlasnie, cos sie nie odzywa ... ehh:-(

10.09.2019 Marcel
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    Dokladnie Werka. :-) bede ogarniac dom, odpoczywac i szykowac wszystko dla malego!:-)

Co zabralyscie do szpitala, a okazalo sie ze totalnie bylo nie potrzebne?:-)

Alicja, no wlasnie, cos sie nie odzywa ... ehh:-(
    W sumie u mnie chyba nie było takiej rzeczy, generalnie wszystko, co wzięłam wykorzystałam, a pakowalam się chyba z Edytą Pazura i jej filmikiem na YT :D generalnie jedyne co miałam za mało podkładów poporodowych (nie uwzglednilam tego, że jak odejdą mi wody to też będę musiała ich użyć), ale to mąż mi bez problemu dokupil i przywiózł :)

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werka93 wrote:
    W sumie u mnie chyba nie było takiej rzeczy, generalnie wszystko, co wzięłam wykorzystałam, a pakowalam się chyba z Edytą Pazura i jej filmikiem na YT :D generalnie jedyne co miałam za mało podkładów poporodowych (nie uwzglednilam tego, że jak odejdą mi wody to też będę musiała ich użyć), ale to mąż mi bez problemu dokupil i przywiózł :)
    Czemu jak ci wody odeszly to ich potrzebowalas?:-)

10.09.2019 Marcel
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    Mój Kacperek urodony 37+2 ważył 2990g i mial 55cm. Teraz 6 sierpnia skończy 3 miesiace. Dzis byl ważony i waga pokazała 5920g

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    ❤Kacperek 06.05.2019 SN 37tc, 55cm, 2990g
    Styczeń 2020 druga ciąża
    ❤Zosieńka 24.09.2020 SN 35tc,
    50cm, 2550g
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    Eee tam, nie robie nic ciezkiego takze spoko luz:-)

Noo to taka waga ksiazkowa by byla gdybys donosila:-)

Ja ostatnio gadalam z mama i powiedziala mi ze ja wazylam 2850g i urodzilam sie 10 dni PO terminie:-) ale bylam leciutka:-) to moj kot wazy wiecej hehe:-)
    Ja jak sie urodziłam w 38tyg to wazylam 1950g i mialam 48cm. Mój mąż 2500g i 61cm. Także jeżeli chodzi o wage to synek nas przeskoczył a dlugosc po środku :)

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    ❤Kacperek 06.05.2019 SN 37tc, 55cm, 2990g
    Styczeń 2020 druga ciąża
    ❤Zosieńka 24.09.2020 SN 35tc,
    50cm, 2550g
‹‹ 155 156 157 158 159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ