Zabija mnie ciekawość
-
WIADOMOŚĆ
-
Oleczka94 wrote:Kochane mam pytanko. Moj maly ma gazy, czym go ratowac?😏😣
Generalnie dawaliśmy Sab Simplex i Lefax, ale w dużo mniejszych dawkach niż zalecano, ale nie pomagało to jakoś zbytnio
Bardziej pomagały ćwiczenia typu podciaganie nóżek i dociskanie do brzuszka albo leżenie na brzuszku
http://mamadogorynogami.blogspot.com/2016/10/moj-sposob-na-kolke-instrukcja-ze.html?m=1
Tu są super ćwiczenia, wprawdzie na kolkę, ale ona jest ściśle związana z gazami, więc myślę, że warto spróbować -
Oleczka94 wrote:Mamy dopiero ponad 3 tyg. Narazie wstrzymam sie z lekami, jest troszku lepiej. I szczerze powiedziawszy to nie wiem od czeho te gazy mogly byc. Uwazalam na to co jem. 😣
Sama już nie wiem, bo innym razem zjadłam gołąbki i znowu kapustę i mały spał jak aniołek ) -
werka93 wrote:Szczerze Ci powiem, że u nas raz się zdarzyło tak, że zjadłam kapustę i mały miał wzdęcia i wydaje mi się, że to był czysty przypadek i przez chwilę się zaczęłam zastanawiać czy to faktycznie ma wpływ...
Sama już nie wiem, bo innym razem zjadłam gołąbki i znowu kapustę i mały spał jak aniołek )
A czy jego to boli ogolnie czy nie?10.09.2019 Marcel -
Oleczka94 wrote:No widzisz😀 heehe roznie bywa.
A czy jego to boli ogolnie czy nie? -
nick nieaktualny
-
werka93 wrote:Naszego Kubusia bolało, było widać po nim, czasami próbował zasnąć, ale te wzdęcia mu nie pozwalały, co chwilę się budził, prężył, raczej to nie było dla niego nic przyjemnego, cieszę się, że mamy ten okres za sobą, bo ciężko się na to patrzy
10.09.2019 Marcel -
Aga9090 wrote:Jeszcze proponuję odbijać malucha po jedzeniu, a nawet w czasie. Gazy u maluszków są zwykle przez łapczywe jedzenie. Twoja dieta nie ma nic z tym wspolnego😉
Maly lapie cyca jakby wieki nie jadl. Wyglada to smiesznie ale jest tragiczne w skutkach wlasnie. 😣10.09.2019 Marcel -
Aga9090 wrote:Jeszcze proponuję odbijać malucha po jedzeniu, a nawet w czasie. Gazy u maluszków są zwykle przez łapczywe jedzenie. Twoja dieta nie ma nic z tym wspolnego😉
Mylne to jest niestety, na szczęście szybko doszliśmy do tego, że lepiej maluszka odbijać -
werka93 wrote:To też fakt z tym odbijaniem, my długo nie odbijaliśmy, bo nie uwierzycie, w szpitalu powiedziały nam pielęgniarki, że takiego małego dziecka się nie odbija, bo przy piersi sie nie nałyka powietrza :o
Mylne to jest niestety, na szczęście szybko doszliśmy do tego, że lepiej maluszka odbijać10.09.2019 Marcel -
Ja też miałam taki przypadek, że zjadłam pyszne gołąbki od mamy. I młody miał później takie gazy, że szok. Co ciekawe, wtedy też odciągałam mleko i mroziłam. I po jakimś czasie podałam młodemu to mleko i znów powtórka z gazami. Więc ja osobiście uważam, że nasze jedzenie ma jednak wpływ na brzuszki dzieci.
-
Magdoczka wrote:Ja też miałam taki przypadek, że zjadłam pyszne gołąbki od mamy. I młody miał później takie gazy, że szok. Co ciekawe, wtedy też odciągałam mleko i mroziłam. I po jakimś czasie podałam młodemu to mleko i znów powtórka z gazami. Więc ja osobiście uważam, że nasze jedzenie ma jednak wpływ na brzuszki dzieci.10.09.2019 Marcel
-
werka93 wrote:Niestety kochana nie pomogę akurat w tym temacie, chyba poszlabym z tym do pediatry, nie wiadomo czy małego to nie szczypie albo nie swędzi (
Moze to jakis grzybek tylko.10.09.2019 Marcel -
Oleczko idź z synkiem szybko do lekarza,bo to trochę przypomina opryszczkę To jest niebezpieczne dla takiego maluszka.Oby to jednak nie było to Daj znać po wizycue-trzymam kciuki.