X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Zabija mnie ciekawość
Odpowiedz

Zabija mnie ciekawość

Oceń ten wątek:
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 15 października 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werka93 wrote:
    Jezu ale Ci zazdroszczę, tak mi tęskno za tym czasem <3
    No nie?! Tez czasami sobie wspominam jak to bylo😀 eh... ale jakos do nastepnej ciazy mi nie spieszno. Nie mowie tu pod wzgledem medycznym ale ogolnie. Sama nie wiem czy w ogole kiedys...
    A Ty jakie masz odczucia w tym temacie?😀

10.09.2019 Marcel
  • alicjaaa_d Autorytet

Wysłany: 15 października 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werka to bierzcie się za rodzeństwo dla Kubusia 😁
    Oleczka oby Ci się Marcelek dał wyspać w niedzielę z okazji urodzin 😁

Oleczka94 lubi tę wiadomość

17.05.2018 - AMH - 0,946 ng/ml
    20.04.2019 - Aniołek 13 tc ❤️
    25.09.2019 - II
    25.05.2020 - Leon 💙
    11.08.2021 - II
    13.04.2022 - Iga ❤️
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 15 października 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    Pewnie do pracy wstajesz niewyspana, czy tata tez ma nocne dyzury?😀

Moj jak w koncu usnie to raz na jakies 2,3h, ale tylko raz w ciagu dnia. Juz przywyklam ze wszystko robie na raty, bo jak tu takie malenstwo zajac... no nie zajmiesz tak jak starszego😀

U nas tez ok. 3 pobudki w nocy, aczkolwiek zalezy jak usnie wieczorem, bo ostatnio nawet codzienna kompiel w okolicy 19tej nie ustawila go tak, by od razu szedl spac. Ale... jeszze ma czas😀
    O dziwo lepiej wstaje mi się do pracy niż wcześniej zanim jeszcze Kubuś się urodził :D
    Nocne dyżury mam ja ze względu na to, że nadal karmię piersią, więc nic by to nie zmieniło gdyby mąż wstał :)
    Ja od kiedy jest malutki też jestem do tyłu, pranie zaraz wyjdzie mi z kosza, ledwo potrafię ogarnąć nasz pokój, nie wspominając już o chwili dla siebie :(
    No ale tako uroki macierzyństwa, mimo wszystko nie zamieniłabym tego czasu na nic innego :)
    Jeśli chodzi o jakiś stały rytm naszemu synkowi dopiero niedawno uregulowała się jakąś stałą godzina snu i między 19 a 20 już zawsze śpi :)

A jeśli chodzi o drugie dziecko to jeśli warunki nam pozwolą to nie będziemy chcieli czekać, aczkolwiek myślę, że wcześniej niż rok po porodzie bym się nie zdecydowała nawet :)

alicjaaa_d lubi tę wiadomość

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werka93 wrote:
    O dziwo lepiej wstaje mi się do pracy niż wcześniej zanim jeszcze Kubuś się urodził :D
    Nocne dyżury mam ja ze względu na to, że nadal karmię piersią, więc nic by to nie zmieniło gdyby mąż wstał :)
    Ja od kiedy jest malutki też jestem do tyłu, pranie zaraz wyjdzie mi z kosza, ledwo potrafię ogarnąć nasz pokój, nie wspominając już o chwili dla siebie :(
    No ale tako uroki macierzyństwa, mimo wszystko nie zamieniłabym tego czasu na nic innego :)
    Jeśli chodzi o jakiś stały rytm naszemu synkowi dopiero niedawno uregulowała się jakąś stałą godzina snu i między 19 a 20 już zawsze śpi :)

A jeśli chodzi o drugie dziecko to jeśli warunki nam pozwolą to nie będziemy chcieli czekać, aczkolwiek myślę, że wcześniej niż rok po porodzie bym się nie zdecydowała nawet :)
    Szacun. Ogarnoasz prace dziecko i jeszcze te nocne karmienia. Do kiedy planujesz kp?
    W dzien odciagasz? Czy maly je jakies inne dania?😀

10.09.2019 Marcel
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 17 października 2019, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    Szacun. Ogarnoasz prace dziecko i jeszcze te nocne karmienia. Do kiedy planujesz kp?
    W dzien odciagasz? Czy maly je jakies inne dania?😀
    Powiem Wam dziewczyny, że do pracy wstaje mi się lepiej niz wcześniej, zanim na świecie pojawił się Kubuś :D
    Chciałabym karmić do 12 miesiąca, ale właśnie dopadł mnie jakiś kryzys laktacyjny znowu i nie wiem czy poradze sobie z nim dostawiając małego do piersi tylko popoludniami i w nocy :)
    Pokarmu nie odciagam, bo nie mam go aż tyle, jak jestem w pracy mały dostaje mm oraz zupkę, bo rozszerzamy już dietę :)

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 17 października 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werka93 wrote:
    Powiem Wam dziewczyny, że do pracy wstaje mi się lepiej niz wcześniej, zanim na świecie pojawił się Kubuś :D
    Chciałabym karmić do 12 miesiąca, ale właśnie dopadł mnie jakiś kryzys laktacyjny znowu i nie wiem czy poradze sobie z nim dostawiając małego do piersi tylko popoludniami i w nocy :)
    Pokarmu nie odciagam, bo nie mam go aż tyle, jak jestem w pracy mały dostaje mm oraz zupkę, bo rozszerzamy już dietę :)
    Moze za zadko przystawiadz/odciagasz dlatego jest go coraz mniej. 😏
    Tak czy siak szacun😀

10.09.2019 Marcel
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 17 października 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    Moze za zadko przystawiadz/odciagasz dlatego jest go coraz mniej. 😏
    Tak czy siak szacun😀
    Na pewno za rzadko, bo jednak w pracy nie mam takiej możliwości :(
    Zobaczymy jak to będzie :)
    A Ty jak sobie radzisz z karmieniem? :)

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 17 października 2019, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werka93 wrote:
    Na pewno za rzadko, bo jednak w pracy nie mam takiej możliwości :(
    Zobaczymy jak to będzie :)
    A Ty jak sobie radzisz z karmieniem? :)
    Dobrze. Pamietam jak dzis poczatki jak malutki nie umial jesc. A teraz super. 😀 bez porownaniA. Maly wcina ile wlezie😀

10.09.2019 Marcel
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 17 października 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    Dobrze. Pamietam jak dzis poczatki jak malutki nie umial jesc. A teraz super. 😀 bez porownaniA. Maly wcina ile wlezie😀
    To super :)
    Do kiedy chciałabyś karmić? ;)

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 04:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werka93 wrote:
    To super :)
    Do kiedy chciałabyś karmić? ;)
    O jejku nie wiem. Nie zastanawialam sie nad tym jeszcze:-) zobaczymy

10.09.2019 Marcel
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 21 października 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    A my byliśmy w weekend na weselu. Było fajnie, synek grzeczny, uśmiechy rozdawał, zaczepiał ludzi. No ale o 21.30 był już bardzo zmęczony i musiałam pójść z nim spać do pokoju. Więc na tym wesele dla mnie się skończyło ;)
    A w ogóle to urwisek z niego mały. W domu chodzi przytrzymując się mebli i ścian. Potrafi tak przejść całe mieszkanie. Strzela fochy, jak mu się coś nie podoba, otwiera zmywarkę i wchodzi na drzwiczki, próbuje wejść do pralki, zagląda do kosza na śmieci, wywala ziemię z kwiatków, otwiera szafy i wyciąga ubrania, wlazi mi na plecy, wszystko zrzuca na podłogę ;-) Ale jest przekochany :-D

Fajnie, że u Was wszystko ok, że chłopaki zdrowo rosną.
    Alicja, ja na chłopaka rzygalam prawie pół ciąży, ale tylko z rana :-p Trzymam kciuki, żeby wszystko było u Was ok.

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 21 października 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    A my byliśmy w weekend na weselu. Było fajnie, synek grzeczny, uśmiechy rozdawał, zaczepiał ludzi. No ale o 21.30 był już bardzo zmęczony i musiałam pójść z nim spać do pokoju. Więc na tym wesele dla mnie się skończyło ;)
    A w ogóle to urwisek z niego mały. W domu chodzi przytrzymując się mebli i ścian. Potrafi tak przejść całe mieszkanie. Strzela fochy, jak mu się coś nie podoba, otwiera zmywarkę i wchodzi na drzwiczki, próbuje wejść do pralki, zagląda do kosza na śmieci, wywala ziemię z kwiatków, otwiera szafy i wyciąga ubrania, wlazi mi na plecy, wszystko zrzuca na podłogę ;-) Ale jest przekochany :-D

Alicja, ja na chłopaka rzygalam prawie pół ciąży, ale tylko z rana :-p Trzymam kciuki, żeby wszystko było u Was ok.
    Jezuuu nasz też robi się taki łobuziak, ale paeadoksalnie im bardziej broi tym bardziej skrada moje serce :D
    W środę mamy kolejny bilans i szczepienia, wzięłam sobie specjalnie wolne, żeby iść z malutkim :)
    Alicja jeśli dobrze pamiętam jutro wizyta?
    Napisz koniecznie jak będziesz po i nie trzymaj nas tak długo w niepewności jak ostatnio :D

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 21 października 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:

Wow. To masz wesolo w domu.:-)
    Ja jestem na etapie myslenia jak zajac niemowle by tylko wiecznie cyca nie ssalo😂😀

10.09.2019 Marcel
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 21 października 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werka93 wrote:
    Jezuuu nasz też robi się taki łobuziak, ale paeadoksalnie im bardziej broi tym bardziej skrada moje serce :D
    W środę mamy kolejny bilans i szczepienia, wzięłam sobie specjalnie wolne, żeby iść z malutkim :)
    Alicja jeśli dobrze pamiętam jutro wizyta?
    Napisz koniecznie jak będziesz po i nie trzymaj nas tak długo w niepewności jak ostatnio :D
    U nas pierwzze szczepienia przed nami, strasznie sie tego boje. A raczej jego placzu😣 no ale.... jakos dam rade.

Wlasnie Alicja, jutro od razu po wizycie chcemy wiadomosci z wizyty!😀

10.09.2019 Marcel
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja lubi sie nad nami znecac psychicznie:-)
    Ewidentnie:-)

10.09.2019 Marcel
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba tak, codziennie wchodzę, sprawdzam, a tu cisza...

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werka93 wrote:
    Chyba tak, codziennie wchodzę, sprawdzam, a tu cisza...
    Ja to samo.
    Wizyta byla we wtorek? A dzis juz piatek... ehh

10.09.2019 Marcel
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już prawie tydzień od wizyty i nadal cisza...

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2019, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tam u was kobitki?😀

Ehhhh ta Alicja!😣😀 gdzie, ona jest?

10.09.2019 Marcel
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    Co tam u was kobitki?😀

Ehhhh ta Alicja!😣😀 gdzie, ona jest?
    Dramat, wchodzę codziennie i powoli tracę już nadzieję, że zobaczę wiadomość od niej...
    U nas wszystko w porządku, powoli przechodzimy na mleko modyfikowane, bo widziałam, że Kubuś się nie najada :(
    Byliśmy niedawno na szczepieniu i bilansie, ważył 8,6 kg i mierzyl 71 cm :)
    Powoli zaczyna stawać i podnosić dupkę jakby do raczkowania, no i zaczyna się popisywać nie da się przy nim nudzic :D
    A pod koniec listopada zapisalismy się na sesję świąteczną, jestem bardzo ciekawa czy będzie z niego model :D
    Oleczka a co u Was? Jak Marcelek? Nadal karmisz piersią? :)

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
‹‹ 163 164 165 166 167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ