Zabija mnie ciekawość
-
WIADOMOŚĆ
-
golonat wrote:Ano zaglądam, kibicuję . U mnie w końcu miesiączka - z jednej strony to mi smutno, bo wiadomo, zawsze to kolejny stracony cykl, z drugiej strony się bałam, że mi się po poronieniu wszystko znów "pozakręcało", ale chyba jest ok. Z opóźnieniem, ale do przodu. Właśnie zamówiłam kolejne testy ciążowe na allegro, owulaków mam jeszcze ze 45 więc jestem przygotowana do kolejnego cyklu na polu bitwy, oby tym razem było "z tarczą, a nie na tarczy" .
Jeśli chodzi o TSH, na początku ostatniej ciąży mi wyszło jakoś koło 4,5 , a dosłownie trzy dni później, już po poronieniu niestety, spadło do 1,5 - nie wiem, jak to działa, ale ciekawa jestem, czy u Was też były/są takie skoki.
Oleczka94 No to do boju! (bosh, co ja dziś z tymi wojskowymi skojarzeniami ) Niechaj za dwa tygodnie będzie owoc w postaci drugiej kreseczki .
Ja nigdy wcześniej nie badałam TSH, a z badań z ósmego tygodnia mam 1,91, więc chyba źle nie jest. Nie wiem nawet czy będę miała powtarzane to badanie jeszcze.👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Ja umieram dziś Wczoraj po południu nagle zaczęło mi kręcić w nosie w lewej dziurce i ciekło jak z kranu... Myślałam, że jakoś sobie czymś podrażniłam może czy coś, bo cały dzień czułam się dobrze, nawet powiedziałabym, że w stosunku do poprzednich dni bardzo dobrze, więc nie podejrzewałam nawet, że mi się może jakieś chorubsko zaczynać. Ale już w nocy obudziłam się z tak bolącym gardłem, że nie mogłam śliny przełknąć Prawie cała noc nie spałam, bo nos zawalony, gardło bolące... Z rana poleciała mi krew z nosa, gdzie nigdy mi się to nie zdarzało i leżę teraz bez sił z bólem mięśni, głowy i gardła, z zapchanym nosem Próbuję leczyć się jakoś domowymi sposobami plus mam syrop Pelafen Mama i pastylki prenalen gardło, ale nic to nie daje
Pochodziłam raptem tydzień do pracy i znów jestem uziemiona w domu
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
agniecha2101 wrote:Ja umieram dziś Wczoraj po południu nagle zaczęło mi kręcić w nosie w lewej dziurce i ciekło jak z kranu... Myślałam, że jakoś sobie czymś podrażniłam może czy coś, bo cały dzień czułam się dobrze, nawet powiedziałabym, że w stosunku do poprzednich dni bardzo dobrze, więc nie podejrzewałam nawet, że mi się może jakieś chorubsko zaczynać. Ale już w nocy obudziłam się z tak bolącym gardłem, że nie mogłam śliny przełknąć Prawie cała noc nie spałam, bo nos zawalony, gardło bolące... Z rana poleciała mi krew z nosa, gdzie nigdy mi się to nie zdarzało i leżę teraz bez sił z bólem mięśni, głowy i gardła, z zapchanym nosem Próbuję leczyć się jakoś domowymi sposobami plus mam syrop Pelafen Mama i pastylki prenalen gardło, ale nic to nie daje
Pochodziłam raptem tydzień do pracy i znów jestem uziemiona w domu
W ogóle opowiadaj co u Was, dawno Cie nie było :* -
Dziewczyny postanowione :*
Zdecydowaliśmy z mężem, że nie przerywamy starań, zdajemy sie całkowicie na los i przyjmiemy to, co nam przyniesie
Nie możemy planowac wszystkiego tak jak nam się podoba
Póki co powoli będziemy szukac przyczyny dlaczego nie wychodzi, ale będziemy próbować dalej :*
Strasznie sie cieszę z tego, bo byłam bardziej przychylna tej decyzji, ale nie chciałam naciskać na męża :*agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
werka93 wrote:Dziewczyny postanowione :*
Zdecydowaliśmy z mężem, że nie przerywamy starań, zdajemy sie całkowicie na los i przyjmiemy to, co nam przyniesie
Póki co powoli będziemy szukac przyczyny dlaczego nie wychodzi, ale będziemy próbować dalej :*
Strasznie sie cieszę z tego, bo byłam bardziej przychylna tej decyzji, ale nie chciałam naciskać na męża :*werka93 lubi tę wiadomość
10.09.2019 Marcel -
Oleczka94 wrote:Mierze. wczoraj 36,22 dzisiaj 36,18 i 3 dzien pozytywny test. Juz troche swiruje, bo troche dlugo te testy sa pozytywne i zaczynam sie martwic... jest 19dc i czy to nie za pozno... takie mam mysli chore...
Jeśli temperatura sie utrzymuje to faktycznie owu musialo nie być jeszcze, może nastąpi w przeciągu 2 dni, mi też sie raz tak cykl wydluzyl, ze miałam owu z 18 czy 19 dc, także mierze temperaturę dalej -
werka93 wrote:Ja w tym cyklu tez postanowiłam mierzyć, zeby porównać wykres z monitoringiem
Jeśli temperatura sie utrzymuje to faktycznie owu musialo nie być jeszcze, może nastąpi w przeciągu 2 dni, mi też sie raz tak cykl wydluzyl, ze miałam owu z 18 czy 19 dc, także mierze temperaturę dalejWiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2018, 13:22
10.09.2019 Marcel -
Oleczka94 wrote:Noo Ty masz fajnie bo na monitoring mozesz isc. Ja niestety nie... boje sie tylko bo dziewczyny w innym watku pisaly ze pozna owulacja nie jest dobra. i boje sie ze test w koncu bedzie negatywny a temp bedzie dalej stala w miejscu.
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
werka93 wrote:Niczym sie nie przejmuj Aguś, odpoczywaj i kuruj sie :*
W ogóle opowiadaj co u Was, dawno Cie nie było :*
Czekam z niecierpliwością, żeby poczuć już jakieś ruchy bąbelka
A no i pochwalić się muszę jaką mąż nam niespodziankę zrobił na dzień dziecka
Prosiłam go jakiś czas temu, żeby zrobił mi taki stołeczek, żebym sobie mogła przycupnąć np obierając ziemniaczki, już w sumie zapomiałam, że go o to prosiłam, a tu w piątek taka niespodzianka:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a0a102111c96.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/73088a878661.jpg👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
werka93 wrote:Dziewczyny postanowione :*
Strasznie sie cieszę z tego, bo byłam bardziej przychylna tej decyzji, ale nie chciałam naciskać na męża :*👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Oleczka94 wrote:Mierze. wczoraj 36,22 dzisiaj 36,18 i 3 dzien pozytywny test. Juz troche swiruje, bo troche dlugo te testy sa pozytywne i zaczynam sie martwic... jest 19dc i czy to nie za pozno... takie mam mysli chore...
Edit. A owulacja nie szkodzi jak jest późno, ważne żeby faza lutealna była wystarczająco długa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2018, 14:14
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
werka93 wrote:Ja w tym cyklu tez postanowiłam mierzyć, zeby porównać wykres z monitoringiem
Jeśli temperatura sie utrzymuje to faktycznie owu musialo nie być jeszcze, może nastąpi w przeciągu 2 dni, mi też sie raz tak cykl wydluzyl, ze miałam owu z 18 czy 19 dc, także mierze temperaturę dalej👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Oleczka94 wrote:No ale od pierwszego testu pozytyw. Juz minelo tyle godzin. Nawet 2 razy wiecej... a tu dalej nic. Zobacze jutro jak z temp. Mam nadzieje ze odbije w gore
Prowadzisz wykres tu na ovu?👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
agniecha2101 wrote:Widziałam właśnie zdjęcie na czerwcowym
Zobaczysz, że jutro tempka skoczy
Noo wlasnie tylko na to czekam. Oby tak bylo jak mowisz.. bo jak nie to to juz bedzie 4 dzien. I trochu sie martwie10.09.2019 Marcel -
Cześć dziewczyny,
Powodzenia w staraniach, trzymam kciuki
Aga, mi na przeziębienie zawsze pomaga gorące mleko z masłem, miodem i czosnkiem. Już następnego dnia stawia na nogi. Tylko nie wiem, czy lubisz
Ja byłam wczoraj na usg. Dzidzia rośnie jak na drożdżach, ma już 3,3 cm Wg OM powinnam być teraz w 9+4, a wg wczorajszego usg jest 10+2. A najlepsze było to, że jak lekarz kazał mi poruszać brzuchem, to dzidzia się obudziła i zaczęła machać rękami i nogamiagniecha2101 lubi tę wiadomość
-
agniecha2101 wrote:Ojj u mnie teraz szybciej czas leci Mama już jest u nas, więc mam weselej trochę Tylko ta choroba mi teraz akurat do niczego niepotrzebna
Czekam z niecierpliwością, żeby poczuć już jakieś ruchy bąbelka
A no i pochwalić się muszę jaką mąż nam niespodziankę zrobił na dzień dziecka
Prosiłam go jakiś czas temu, żeby zrobił mi taki stołeczek, żebym sobie mogła przycupnąć np obierając ziemniaczki, już w sumie zapomiałam, że go o to prosiłam, a tu w piątek taka niespodzianka:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a0a102111c96.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/73088a878661.jpg
Dobrze, ze masz teraz mamę na miejscu to nie będziesz sie nudzic :*agniecha2101 lubi tę wiadomość