Zabija mnie ciekawość
-
WIADOMOŚĆ
-
To chyba nie był dokładnie ten artykuł, ale ten też jest ciekawy: http://wyborcza.pl/TylkoZdrowie/1,137474,19602641,post-od-alkoholu-dlaczego-warto-robic-przerwy-w-piciu.html👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
agniecha2101 wrote:Dziwne właśnie trochę te Twoje cykle.. i jeszcze te testy pozytywne... Może jakieś trefne były. Może rób nadal testy jeszcze, może owulację jeszcze będziesz miała.10.09.2019 Marcel
-
Jestem już po monitoringu, w końcu mam chwilę, zeby napisać :*
Pokazałam lekarzowi wszystkie wyniki. Jeśli o to chodzi, wszystko jest w normie, powiedział, ze nawet jeśli TSH jest powyżej 2, ale nie przekracza normy, to nie jest to żadna przeszkoda
Natomiast sam monitoring - załamka. Żaden jajnik nie jest owulacyjny. Pytałam czy może nie jest jeszcze za wcześnie, ale Pan doktor stwierdził, ze pecherzyki na tym etapie byłyby juz widoczne
Kazał mi przyjść za miesiąc na powtórzenie monitoringu -
No to widocznie musiałaś trafić akurat na cykl bezowulacyjny Szkoda
Ale tempkę może mierz mimo wszystko, będzie wiadomo jak się zachowuje u Ciebie w bezowulacyjnym cyklu.
Ważne, że wyniki ok. A pytałaś czy warto zrobić jakieś jeszcze badania?
Nie załamuj się Kochana :-* tylko czekaj z nadzieją na kolejny cykl :-*👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
agniecha2101 wrote:No to widocznie musiałaś trafić akurat na cykl bezowulacyjny Szkoda
Ale tempkę może mierz mimo wszystko, będzie wiadomo jak się zachowuje u Ciebie w bezowulacyjnym cyklu.
Ważne, że wyniki ok. A pytałaś czy warto zrobić jakieś jeszcze badania?
Nie załamuj się Kochana :-* tylko czekaj z nadzieją na kolejny cykl :-*agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
werka93 wrote:Jestem już po monitoringu, w końcu mam chwilę, zeby napisać :*
Pokazałam lekarzowi wszystkie wyniki. Jeśli o to chodzi, wszystko jest w normie, powiedział, ze nawet jeśli TSH jest powyżej 2, ale nie przekracza normy, to nie jest to żadna przeszkoda
Natomiast sam monitoring - załamka. Żaden jajnik nie jest owulacyjny. Pytałam czy może nie jest jeszcze za wcześnie, ale Pan doktor stwierdził, ze pecherzyki na tym etapie byłyby juz widoczne
Kazał mi przyjść za miesiąc na powtórzenie monitoringu
Werka, przykro mi Ale może faktycznie trafiłaś na cykl bezowulacyjny, a w następnym będzie wszystko ok. Trzymam kciuki, żeby Wam się udało:*
-
werka93 wrote:Powiedział ze jesli w przyszłym miesiącu będzie tez nieowulacyjny to jakieś tabletki, a jeśli jeszcze przez trzy cykle owulacyjne nan się nie uda to wypisze skierowanie dla męża na badanie nasienia :*
:-*👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
A teraz tak myślę dziewczyny, czy możliwe ze w poprzednich cyklach nie było owulacji pomimo wyzszych temperatur w drugiej fazie cyklu i wysokiego progesteronu w 8dpo?
Staram się myśleć pozytywnie, ale może w ogóle nie miałam owulacji i mnie to zaczyna martwić -
werka93 wrote:A teraz tak myślę dziewczyny, czy możliwe ze w poprzednich cyklach nie było owulacji pomimo wyzszych temperatur w drugiej fazie cyklu i wysokiego progesteronu w 8dpo?
Staram się myśleć pozytywnie, ale może w ogóle nie miałam owulacji i mnie to zaczyna martwić
Trudno powiedzieć.. Ale nie ma co się zamartwiać na zapas Najlepiej, jakbyś teraz mierzyła temperaturę do końca cyklu. I w ogóle poobserwuj siebie, żeby zobaczyć, czy ten cykl się różni od poprzednich.
Będzie dobrze :*agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny :*
Pozostaje mi czekać do następnego cyklu i wizyty u ginekologa
Oczywiście temperatury dalej będę mierzyć, zeby sprawdzić czy ten cykl faktycznie różni się od poprzednich
Na tym etapie powinnam miec juz śluz płodny, a śluzu brak, wiec moze faktycznie po prostu pechowo trafilan z tym monitoringiem i w tym miesiącu akurat jest bezowulacyjny :*agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
werka93 wrote:A teraz tak myślę dziewczyny, czy możliwe ze w poprzednich cyklach nie było owulacji pomimo wyzszych temperatur w drugiej fazie cyklu i wysokiego progesteronu w 8dpo?
Staram się myśleć pozytywnie, ale może w ogóle nie miałam owulacji i mnie to zaczyna martwić
Moim zdaniem poprostu miałaś pecha z monitoringiem i trafił Ci się cykl bez owu. Nie zamartwiaj się:-*👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Tez mi się tak wydaje, w tym cyklu póki co brak jakichkolwiek symptomow świadczących o nadchodzącej owulacji, temperatura niska, wiec chyba pechowo trafiłam
A co do tabletek lekarz mówił mi nazwę, ale nie pamiętam, są to jakieś tabletki na wywołanie owulacji