X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Zabija mnie ciekawość
Odpowiedz

Zabija mnie ciekawość

Oceń ten wątek:
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba nie był dokładnie ten artykuł, ale ten też jest ciekawy: http://wyborcza.pl/TylkoZdrowie/1,137474,19602641,post-od-alkoholu-dlaczego-warto-robic-przerwy-w-piciu.html

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie Aguś, rob, dla swojej spokojnej głowy :*
    Dzięki za artykul, zaraz podesle mężowi :*

agniecha2101 lubi tę wiadomość

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Dziwne właśnie trochę te Twoje cykle.. i jeszcze te testy pozytywne... Może jakieś trefne były. Może rób nadal testy jeszcze, może owulację jeszcze będziesz miała.
    Bede sie poprostu sugerowac temperatura bo nie wiem czy jest sens robic testy. Wczoraj byl bladzioch.

10.09.2019 Marcel
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po monitoringu, w końcu mam chwilę, zeby napisać :*
    Pokazałam lekarzowi wszystkie wyniki. Jeśli o to chodzi, wszystko jest w normie, powiedział, ze nawet jeśli TSH jest powyżej 2, ale nie przekracza normy, to nie jest to żadna przeszkoda :)
    Natomiast sam monitoring - załamka. Żaden jajnik nie jest owulacyjny. Pytałam czy może nie jest jeszcze za wcześnie, ale Pan doktor stwierdził, ze pecherzyki na tym etapie byłyby juz widoczne :(
    Kazał mi przyjść za miesiąc na powtórzenie monitoringu :(

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to widocznie musiałaś trafić akurat na cykl bezowulacyjny :-( Szkoda :-( :-(
    Ale tempkę może mierz mimo wszystko, będzie wiadomo jak się zachowuje u Ciebie w bezowulacyjnym cyklu.
    Ważne, że wyniki ok. A pytałaś czy warto zrobić jakieś jeszcze badania?
    Nie załamuj się Kochana :-* tylko czekaj z nadzieją na kolejny cykl :-*

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    No to widocznie musiałaś trafić akurat na cykl bezowulacyjny :-( Szkoda :-( :-(
    Ale tempkę może mierz mimo wszystko, będzie wiadomo jak się zachowuje u Ciebie w bezowulacyjnym cyklu.
    Ważne, że wyniki ok. A pytałaś czy warto zrobić jakieś jeszcze badania?
    Nie załamuj się Kochana :-* tylko czekaj z nadzieją na kolejny cykl :-*
    Powiedział ze jesli w przyszłym miesiącu będzie tez nieowulacyjny to jakieś tabletki, a jeśli jeszcze przez trzy cykle owulacyjne nan się nie uda to wypisze skierowanie dla męża na badanie nasienia :*

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj nie zalamuj sie. Miesiac jakos zleci :-)
    A tak.swoja droga to jak pojawia sie okres skoro nie ma owulacji?

10.09.2019 Marcel
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werka93 wrote:
    Jestem już po monitoringu, w końcu mam chwilę, zeby napisać :*
    Pokazałam lekarzowi wszystkie wyniki. Jeśli o to chodzi, wszystko jest w normie, powiedział, ze nawet jeśli TSH jest powyżej 2, ale nie przekracza normy, to nie jest to żadna przeszkoda :)
    Natomiast sam monitoring - załamka. Żaden jajnik nie jest owulacyjny. Pytałam czy może nie jest jeszcze za wcześnie, ale Pan doktor stwierdził, ze pecherzyki na tym etapie byłyby juz widoczne :(
    Kazał mi przyjść za miesiąc na powtórzenie monitoringu :(

Werka, przykro mi :-( Ale może faktycznie trafiłaś na cykl bezowulacyjny, a w następnym będzie wszystko ok. Trzymam kciuki, żeby Wam się udało:*

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werka93 wrote:
    Powiedział ze jesli w przyszłym miesiącu będzie tez nieowulacyjny to jakieś tabletki, a jeśli jeszcze przez trzy cykle owulacyjne nan się nie uda to wypisze skierowanie dla męża na badanie nasienia :*
    Widzisz, przynajmniej lekarz okazał się spoko i nie olewa :-) a bezowulacyjny cykl napewno Ci się akurat tylko teraz trafił.
    :-*

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    Oj nie zalamuj sie. Miesiac jakos zleci :-)
    A tak.swoja droga to jak pojawia sie okres skoro nie ma owulacji?
    Endometrium mimo wszystko przyrasta, a potem się złuszcza.

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz tak myślę dziewczyny, czy możliwe ze w poprzednich cyklach nie było owulacji pomimo wyzszych temperatur w drugiej fazie cyklu i wysokiego progesteronu w 8dpo? :)
    Staram się myśleć pozytywnie, ale może w ogóle nie miałam owulacji i mnie to zaczyna martwić :)

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie niestety nie znam :-(

10.09.2019 Marcel
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werka93 wrote:
    A teraz tak myślę dziewczyny, czy możliwe ze w poprzednich cyklach nie było owulacji pomimo wyzszych temperatur w drugiej fazie cyklu i wysokiego progesteronu w 8dpo? :)
    Staram się myśleć pozytywnie, ale może w ogóle nie miałam owulacji i mnie to zaczyna martwić :)

Trudno powiedzieć.. Ale nie ma co się zamartwiać na zapas :-) Najlepiej, jakbyś teraz mierzyła temperaturę do końca cyklu. I w ogóle poobserwuj siebie, żeby zobaczyć, czy ten cykl się różni od poprzednich.
    Będzie dobrze :*

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :*
    Pozostaje mi czekać do następnego cyklu i wizyty u ginekologa :)
    Oczywiście temperatury dalej będę mierzyć, zeby sprawdzić czy ten cykl faktycznie różni się od poprzednich :)
    Na tym etapie powinnam miec juz śluz płodny, a śluzu brak, wiec moze faktycznie po prostu pechowo trafilan z tym monitoringiem i w tym miesiącu akurat jest bezowulacyjny :*

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werka a na co te tabletki masz dostac jesli nie bedziesz miala pecherzykow w nastepnym cyklu?
    Bo ja tak mysle... u mnie 24dc i owu nadal nie ma :-(

10.09.2019 Marcel
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werka93 wrote:
    Temperatura jak temperatura, może być różnie, ale moim zdaniem to już poziom progesteronu świadczył o tym , że owu jednak była. Jak nie ma owu, to chyba dużo niższy prog jest.
    Moim zdaniem poprostu miałaś pecha z monitoringiem i trafił Ci się cykl bez owu. Nie zamartwiaj się:-*

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mi się tak wydaje, w tym cyklu póki co brak jakichkolwiek symptomow świadczących o nadchodzącej owulacji, temperatura niska, wiec chyba pechowo trafiłam :)
    A co do tabletek lekarz mówił mi nazwę, ale nie pamiętam, są to jakieś tabletki na wywołanie owulacji :)

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaha czyli na wszystko jest sposob :-) bo u mnie nadal nic... nic, a nic...a te tabletki to jak wywolaja owulacje to nie bedzie ona gorszej jakosci?:-(

10.09.2019 Marcel
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze to nie dopytywałam aż tak wnikliwie :)

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja troche czytalam o tym... sa hormonalne Clo albo ziolowe jakies castagnus czy jakos tak. :-) ponoc dzialaja :-)

10.09.2019 Marcel
‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ