X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Zabija mnie ciekawość
Odpowiedz

Zabija mnie ciekawość

Oceń ten wątek:
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, ze ani mnie, ani Tobie nie będzie to potrzebne :*
    A u Ciebie jak? Temperatura nadal w miejscu? ;(

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety nadal stoji... dlatego rozwazam ten ziolowy lek. Duzo watkow jest z dziewczynami ktore go braly... chociaz czesciej pisza o clo...ale to juz hormony... :-)
    Jestem bezradna i wariuje... ale czekam.i czekam.na wylot do Pl to moze czegos sie dowiem. A jesli nie to jakos tutaj bede szukac lekarza ktory mi pomoze... :-)

A jak u Ciebie? Jak temperatura?

10.09.2019 Marcel
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    No niestety nadal stoji... dlatego rozwazam ten ziolowy lek. Duzo watkow jest z dziewczynami ktore go braly... chociaz czesciej pisza o clo...ale to juz hormony... :-)
    Jestem bezradna i wariuje... ale czekam.i czekam.na wylot do Pl to moze czegos sie dowiem. A jesli nie to jakos tutaj bede szukac lekarza ktory mi pomoze... :-)

A jak u Ciebie? Jak temperatura?
    U mnie temperatura nadal stoi w miejscu także chyba sprawdza się to co powiedział lekarz :)
    Mam tylko nadzieje, że ten cykl nie będzie trwał jakiś długo, bo podobno cykle bezowulacyjne są dłuższe niż zwykle :)

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co to za lek ziołowy i na co dokładnie jest? W którym Ty jesteś DC? I właściwie w którym DC mialas ostatnio owu? :)

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    25dc teraz. Poprzedni cykl 40pare dni i mialam mala roznice temp wiec do konca nie wiem czy byla owu ale OF wyznaczyl w 31dn. F lutealna nibyy 10dni byla i kij wie... :-(

Bezowulacyjne cykle moga byc rozne... nawet po 20dni...

Castagnus jest lekiem ziolowym. Ponoc naturalnie reguluje cykle... i poprawia owulacje. Bierze sie go 90dni. Dzien w dzien ale lepiej skonsultowac z lekarzem.

10.09.2019 Marcel
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    25dc teraz. Poprzedni cykl 40pare dni i mialam mala roznice temp wiec do konca nie wiem czy byla owu ale OF wyznaczyl w 31dn. F lutealna nibyy 10dni byla i kij wie... :-(

Bezowulacyjne cykle moga byc rozne... nawet po 20dni...

Castagnus jest lekiem ziolowym. Ponoc naturalnie reguluje cykle... i poprawia owulacje. Bierze sie go 90dni. Dzien w dzien ale lepiej skonsultowac z lekarzem.
    Wiesz co, na Twoim miejscu ja bym sie w ogóle przeszła do ginekologa i zrobiła tez podstawowe hormony (progesteron, prolaktynę, TSH).
    Kiedy będziesz teraz w PL? :)

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo faktycznie te Twoje cykle są bardzo dziwne, tym bardziej ze z tego co pamiętam wczesniej mowilas, ze zawsze mialas ktorsze i regularne tak?

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werka93 wrote:
    A co to za lek ziołowy i na co dokładnie jest? W którym Ty jesteś DC? I właściwie w którym DC mialas ostatnio owu? :)
    Te ziołowe to tak jak wcześniej Oli pisałam Cyclodynon, Castagnus lub poprostu niepokalanek mnisi w kapsułkach :-)

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka w Twoim przypadku, jak Ci się tak mocno wydłużyły i rozregulowały cykle po anty, to ja bym jednak na własną rękę, bez konsultacji z lekarzem nie brała nawet tych ziołowych tabletek z niepokalankiem.

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Polsce bede za tydzien, tyle ze to bedzie dalej ten cykl, nawet nie wiem czy bedzie owulacja do tego czasu.... i teraz boje sie ze mi te badania nie podadza wszystkiego dokladnie bo ponoc niektore sie robi w okreslonych dniach :-(

Nie mam zamiaru brac nic bez konsultacji z lekarzem tylko szukam szukam czytam rozne rzeczy zeby wlasnie k tym z nim przedyskutowac :-)

A co do cykli przed anty to nie pamietam dokladnie jak bylo, ale pamietalabym gdyby byly az tak dlugie.

agniecha2101 lubi tę wiadomość

10.09.2019 Marcel
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/402feef44738.jpg

Magdoczka lubi tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woow ale duuuza :-)

10.09.2019 Marcel
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    W Polsce bede za tydzien, tyle ze to bedzie dalej ten cykl, nawet nie wiem czy bedzie owulacja do tego czasu.... i teraz boje sie ze mi te badania nie podadza wszystkiego dokladnie bo ponoc niektore sie robi w okreslonych dniach :-(

Nie mam zamiaru brac nic bez konsultacji z lekarzem tylko szukam szukam czytam rozne rzeczy zeby wlasnie k tym z nim przedyskutowac :-)

A co do cykli przed anty to nie pamietam dokladnie jak bylo, ale pamietalabym gdyby byly az tak dlugie.
    Nieważne, że będziesz dopiero przed lub w trakcie owulacji, zawsze warto skonsultować się z lekarzem, może wyjaśni co może być przyczyną tak długich cykli, zrobi Ci USG i chociaż trochę nakreśli obraz :)

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/402feef44738.jpg
    Wow! Jadłabym! Uwielbiam truskawki! :)
    W ogóle Aguś co słychać? Jak się czujesz? Brzusio rośnie? I jak w pracy? Dajesz radę?
    Milion pytań :D ale tak dawno Cię tu nie było :(:*

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • Summis95 Przyjaciółka

Wysłany: 12 czerwca 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) dobrze, że trafiłam na to forum. Każda potrzebuje wsparcia w chwilach zwątpienia :) a wiec tak, mam już córeczkę 2 letnią i zaczęliśmy się z mężem starać o rodzeństwo dla niej. To jest Nasz drugi cykl starań, ostatnio cykle mam tak 40dniowe. Teraz @ powinnam dostać 19.06. Owulacje myśle, ze miałam 04.06 ponieważ mierze temp oraz śluz był strasznie rozciągliwy i przezroczysty tego dnia. Teraz jest 8 dni po, od owulacji temp jest w okolicach 37,5-37,6 przedwczoraj czyli 6dni po spadła do 37,3 żeby wczoraj wzrosnąć do 37,6. Miałam także biegunkę przez te dwa dni oraz ogólne osłabienie i wzdęcia. Może to było zagnieżdżenie? Zrobiłam dzisiaj test- oczywiście negatywny ale czego się spodziewałam, jeszcze tydzień do wstrętnej @ :P podbrzusze boli z przerwami a piersi tylko po bokach od paru dni. Co myślicie? Szansa zawsze jest ;) pozdrawiam!

h44es65gu59tv6ab.png
    klz9e6ydfxe3ewk9.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werka93 wrote:
    Nieważne, że będziesz dopiero przed lub w trakcie owulacji, zawsze warto skonsultować się z lekarzem, może wyjaśni co może być przyczyną tak długich cykli, zrobi Ci USG i chociaż trochę nakreśli obraz :)
    A czy jesli bedzie przed owu to mize zobaczyc ewentualny pecherzyk? Badz jesli bedzie po owu to ewentualnie cos moze na to bedzie wskazywalo?:-) kurde... juz sie nie moge doczekac... niby nic ale zawsze to bedzie fachowa porada od specjalisty, nie?:-)
    I tak sie ciesz3 ze trafilam na to forum bo zawsze ktos cos doradzi i w ogole... :-)

Summis apropo Ciebie to jeszcze masz czas zeby zatestowac. Dzien, dwa przed @ zrob test albo poprostu bete i bedziesz wiedziala na czym stoisz :-)

10.09.2019 Marcel
  • Summis95 Przyjaciółka

Wysłany: 12 czerwca 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka - myśle, że lekarz Ci powinien powiedzieć czy jest pęcherzyk, jaka wielkość i kiedy możesz się starać :) Wiem, ze za wcześnie testowałam, sama nie wiem dlaczego :p może dlatego, że miałam test w domu :D teraz czekam do wtorku do daty spodziewanej @ :)
    A bety nie zrobię, bo mieszkam w UK :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2018, 18:48

h44es65gu59tv6ab.png
    klz9e6ydfxe3ewk9.png
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summis95 wrote:
    Witajcie :) dobrze, że trafiłam na to forum. Każda potrzebuje wsparcia w chwilach zwątpienia :) a wiec tak, mam już córeczkę 2 letnią i zaczęliśmy się z mężem starać o rodzeństwo dla niej. To jest Nasz drugi cykl starań, ostatnio cykle mam tak 40dniowe. Teraz @ powinnam dostać 19.06. Owulacje myśle, ze miałam 04.06 ponieważ mierze temp oraz śluz był strasznie rozciągliwy i przezroczysty tego dnia. Teraz jest 8 dni po, od owulacji temp jest w okolicach 37,5-37,6 przedwczoraj czyli 6dni po spadła do 37,3 żeby wczoraj wzrosnąć do 37,6. Miałam także biegunkę przez te dwa dni oraz ogólne osłabienie i wzdęcia. Może to było zagnieżdżenie? Zrobiłam dzisiaj test- oczywiście negatywny ale czego się spodziewałam, jeszcze tydzień do wstrętnej @ :P podbrzusze boli z przerwami a piersi tylko po bokach od paru dni. Co myślicie? Szansa zawsze jest ;) pozdrawiam!
    Cześć! Fajnie, ze do nas dołączyłaś! :)
    Myślę, ze szanse są i to duże, test faktycznie dużo za wcześnie :)
    A tak z ciekawości z pierwszym dzieckiem za którym cyklem Wam się z mężem udało? :)

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • Summis95 Przyjaciółka

Wysłany: 12 czerwca 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za pierwszym :) ale później miałam implant rok i ten cały rok był bez @ wiec strasznie mi on wszystko rozregulował

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2018, 19:00

h44es65gu59tv6ab.png
    klz9e6ydfxe3ewk9.png
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    A czy jesli bedzie przed owu to mize zobaczyc ewentualny pecherzyk? Badz jesli bedzie po owu to ewentualnie cos moze na to bedzie wskazywalo?:-) kurde... juz sie nie moge doczekac... niby nic ale zawsze to bedzie fachowa porada od specjalisty, nie?:-)
    I tak sie ciesz3 ze trafilam na to forum bo zawsze ktos cos doradzi i w ogole... :-)

Summis apropo Ciebie to jeszcze masz czas zeby zatestowac. Dzien, dwa przed @ zrob test albo poprostu bete i bedziesz wiedziala na czym stoisz :-)
    Tak, jeśli będziesz przed owulacją to będzie widać pęcherzyki, natomiast jeśli będzie po owulacji lekarz tez z tego co kojarze może stwierdzić ze owulacja była na podstawie ciałka żółtego :)

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ