Zdziska i Elbieta
-
WIADOMOŚĆ
-
Ma karte mobilizacyjna wiec generalnie moga go zaprosic do wojska w kazdym momencie .. czy to na cwiczenia czy tez nie ..Asha wrote:A co moga go do woja sciagnac???
A przez te wyniki go nie wezme? Nic nie czaje
generalnie juz w 2003 roku powinni to wkyryc i wpisac mu niedolny do sluzby wojskowej ..
a moj byl w wojsku z kat A
czylinajlepsza
przez to dostal przydzial mobilizacyjny ..
z racji tego ze ostatnio coraz wiecej mowia ze zaczna tych wysylac co maja na kursy szkolenia.. na kilka miesiacy po pierwsze nie chce ryzykowac ze przerwie kuracje bo wezma g na jakies wypizdowie ;/
dwa faktycznie jak czytalam to ta wada genetyczna wyklucza sluzbe wojskowa..
a podwodu prostego zaburzenia hormonalne..= klopoty z emocjami stany depresyjne. tak nam t wytlumaczyl lekarz powedzial ze kategorycznie ma zglosic szczegolnie jesli ma karte mobilizacyjna..
gdyby nie mial kart to luz.. nawet by ich to nnie interesowalo -
Ania_84 wrote:Ma karte mobilizacyjna wiec generalnie moga go zaprosic do wojska w kazdym momencie .. czy to na cwiczenia czy tez nie ..
generalnie juz w 2003 roku powinni to wkyryc i wpisac mu niedolny do sluzby wojskowej ..
a moj byl w wojsku z kat A
czylinajlepsza
przez to dostal przydzial mobilizacyjny ..
z racji tego ze ostatnio coraz wiecej mowia ze zaczna tych wysylac co maja na kursy szkolenia.. na kilka miesiacy po pierwsze nie chce ryzykowac ze przerwie kuracje bo wezma g na jakies wypizdowie ;/
dwa faktycznie jak czytalam to ta wada genetyczna wyklucza sluzbe wojskowa..
a podwodu prostego zaburzenia hormonalne..= klopoty z emocjami stany depresyjne. tak nam t wytlumaczyl lekarz powedzial ze kategorycznie ma zglosic szczegolnie jesli ma karte mobilizacyjna..
gdyby nie mial kart to luz.. nawet by ich to nnie interesowalo
Ale cyrki z tym wojskiem...kto by pomyslal, ze przez plemniki do wojska nie moze isc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 19:42
Ania_84 lubi tę wiadomość
-
nie tyle przez plemniki co wade genetyczna...Asha wrote:Ale cyrki z tym wojskiem...kto by pomyslal, ze przez plemniki do wojska nie moze isc

chodzi o to ze maz ma dodatkowy chromosom...zenski ..
co za tym idzie wedle kryteriow wojskowych ma on pewne cechy zenskie.. np hormony ..
wiec u faceta u nich jets to nie bardzo widziane..bo facet mamiec " jaja"
a ze u mojego prawie ich nie ma.. bo sa malutenkie tym samym poziom jego ego wg wojskowych jest obnizony.. bo moze np miec zabuzrzonystan emocjonalny .. i np moze mu cs niby odpierdolic..
teraz np szybciej wezma do woja zonatego niz kawalera..
i takiego co ma dzieci
boo..ma poukladane w glowie
glownie codzi o to .. ze maz pop orstu musi byc pod stala opieka lekarza..a tego oni raczej mu nie zapewnia..
-
Ania_84 wrote:nie tyle przez plemniki co wade genetyczna...
chodzi o to ze maz ma dodatkowy chromosom...zenski ..
co za tym idzie wedle kryteriow wojskowych ma on pewne cechy zenskie.. np hormony ..
wiec u faceta u nich jets to nie bardzo widziane..bo facet mamiec " jaja"
a ze u mojego prawie ich nie ma.. bo sa malutenkie tym samym poziom jego ego wg wojskowych jest obnizony.. bo moze np miec zabuzrzonystan emocjonalny .. i np moze mu cs niby odpierdolic..
teraz np szybciej wezma do woja zonatego niz kawalera..
i takiego co ma dzieci
boo..ma poukladane w glowie
glownie codzi o to .. ze maz pop orstu musi byc pod stala opieka lekarza..a tego oni raczej mu nie zapewnia..
Oni maja zryte widze...jak zonaty ma miec poukladane jak zostawi zone z dzieckiem bez kasy i popierdoli sobie postrzelac...to on poukladane bedzie mial??? Ja nie ogarniam, ja sie nie nadaje na terapeute
-
tak mi mowil moj kolega ktory jest wojskowym
ze rzadziej biopra kawalerow na szkolenia itp itd ..bo kawalerowi nie zalezy na tym czy wroci i co robi.. ze wiekszosc chleje i ogolnie ma nierowno pod sufitem..a taki zonaty dzieciaty to mysli o rodzinie i chce jak najszybciej woric co za tym idzie lepiej wykonuje zadania na szkoleniach
wczesniej bylo tak ze wlasnie zonatych nie bralibo zywiciele rodziny ..
dlatego chce zeby moj maz byl jak najdalej od wojska.. ;/
-
Ania_84 wrote:tak mi mowil moj kolega ktory jest wojskowym
ze rzadziej biopra kawalerow na szkolenia itp itd ..bo kawalerowi nie zalezy na tym czy wroci i co robi.. ze wiekszosc chleje i ogolnie ma nierowno pod sufitem..a taki zonaty dzieciaty to mysli o rodzinie i chce jak najszybciej woric co za tym idzie lepiej wykonuje zadania na szkoleniach
wczesniej bylo tak ze wlasnie zonatych nie bralibo zywiciele rodziny ..
dlatego chce zeby moj maz byl jak najdalej od wojska.. ;/
Ja tam nie jestem absolutnie za tym zeby ktokolwiek byl zmuszany do czegokolwiek...powinno byc dla chetnych tak jak tutaj...pieniadze pozadne ale dla chetnych -
wiesz wg mnie powinno byc jednak przeszkolenie .. z racji tego ze jak pozniejprzychodzi co do czego .. to nawet chlopaki nie umieja trzymac broni i ida jako mieso armatnie soryy ale taka jest prawda.. pozatym niestety jak patrze na tych chlopaszkow w liceach .. i na studiach to przydala by im sie dyscyplina.albo tym co siedza pod blokiem i piwsko chleja..
moj Michal byl 9 miesiecy i mowi ze to bylo najlpesze 9 mieisecy .. bo nauczyl sie jak samemu dbac osiebie .. jak prac gotowac.. itp .. jak radzic sobie w ciezkich warunkach ..i powiem szczerze ze jak patrze na mojego M i jego brata ( ktory uciekl od wojska bo mu sie nie chcialo) to powiem jedno.. wiem ze M da sobie rade zawsze .. a jego brat..no coz ma problemy z ugotowaniem jajecznicy ;/
-
on nie chcial za bardzo rezygnowac z wojska chila nawet isc na zawodowego ..i dl aniego to jest ujma ze musi zrezygnowac z kart mobilizacyjnej ..
ale wie i juz teraz odczuwa to jak choroba wplywa na niego ....
i wie ze jak nie bedzie mial ciaglsc i leczenia to niestety ale skonczy to sie ciagymi zlamaniami, oslabieniem serca itp itd -
Ania_84 wrote:on nie chcial za bardzo rezygnowac z wojska chila nawet isc na zawodowego ..i dl aniego to jest ujma ze musi zrezygnowac z kart mobilizacyjnej ..
ale wie i juz teraz odczuwa to jak choroba wplywa na niego ....
i wie ze jak nie bedzie mial ciaglsc i leczenia to niestety ale skonczy to sie ciagymi zlamaniami, oslabieniem serca itp itd
A czemu tak??? Jakie ma leczenie miec? -
jesli nie bedzie miec ciaglosci leczenia i kuracji testpsteronem to niestety testosteron spadnie..
w momencie kiedy spad ponizej normy norma to 280 mial teraz 174
byl oslabiony, co rusz spal.. nic mu sie nie chcialo.. ogolne oslabienie. narzekal ze go przytyka w sercu ..
i faktycznie lekarz powiedzial nam ze obnizenie test u mezczyzny powoduje łamliwosc kosci, zabudrzenia serca, ogolnie oslabenie organizmu,otylosc depresje itp itd .. )
teraz jak bierze test i blokery zenskich estrogenow .. widac po nim po tyg poprawe.. sam mowi ze ma wiecej sily, nie tyje w oczach, ani razu od tygodnia nie widzialam zeby przysypial po obiadku czy nawet po pracy
-
No popatrz cholera jakie to niby prosteAnia_84 wrote:jesli nie bedzie miec ciaglosci leczenia i kuracji testpsteronem to niestety testosteron spadnie..
w momencie kiedy spad ponizej normy norma to 280 mial teraz 174
byl oslabiony, co rusz spal.. nic mu sie nie chcialo.. ogolne oslabienie. narzekal ze go przytyka w sercu ..
i faktycznie lekarz powiedzial nam ze obnizenie test u mezczyzny powoduje łamliwosc kosci, zabudrzenia serca, ogolnie oslabenie organizmu,otylosc depresje itp itd .. )
teraz jak bierze test i blokery zenskich estrogenow .. widac po nim po tyg poprawe.. sam mowi ze ma wiecej sily, nie tyje w oczach, ani razu od tygodnia nie widzialam zeby przysypial po obiadku czy nawet po pracy
i wszystko gra jak ma grac
Ania_84 lubi tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH