X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Zdziska i Elbieta
Odpowiedz

Zdziska i Elbieta

Oceń ten wątek:
  • Asha Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaCzarna wrote:
    Nigdy też nie napisałam że mi nie zależy. Cholernie zależy to oczywiste - przecież świadomie staram się o dziecko, wiem czego chcę i co robię. Ale odpuściłam na prawdę i zamierzam jeszcze bardziej odpuścić, ponieważ uważam że ten cały stres czy tempka wzrośnie czy nie itd. to tylko zaburza pracę hormonów przez co albo do niczego nie dojdzie, ale skończy się źle...

MalaCzarna wrote:
    Może po prostu nie miałam, nie mam i nie będę mieć owu - trudno. Przestałam mieć to całe parcie na dziecko... Wykańcza mnie to nerwowo i coraz bardziej mam to gdzieś.

mik82, Sylwia87 lubią tę wiadomość

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • Asha Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amelia04072006 wrote:
    kurcze wlasnie dlatego ze moj malz sie wypalil zakupie mu mace . poniewaz ja macy nie moge brac bo ma testosterona a ja go mam za duzo to zamowilam se donga. bedzie sie dzialo cholera :D
    musze poczytac :) dzia :)

Oby oby ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parcie czyli robienie wszystkiego co się da!!! A nie chcieć dziecko a to różnica! Mi już teraz tylko zależy na dziecku, nie na kombinowaniu z każdej strony...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 14:17

• Ania_84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amelia04072006 wrote:
    ja w bezowulacyjnym mialam wszystko- sluz gites , szyja gites, testow narobilam w ch... ,wszystkie pozytywne, ale tempki nie bylo. wiec nie rozumiem skad wiesz kiedy miala owu?
    mogla miec ale nie musiala .. jednak jelsi patrzec na test i sluz bardziej prawdopodobna jest w 16-17 dc niz wczesniej..
    choc rownie dobrze moglo jej wcale nie byc..

ja tam jestem zdania ze pewna owulka to tylko wtedy jest jak jest ciaza.. nawet monitoring nie da nam 100% pewnosci ... i to nie tylko moje zdanie a kilku ginekologowo..

a co do tempki no coz.. tez miarodjana nie jest ..
    po pierwsze musialybysmy zyc bezstresowao, bezalkoholowow, wysypiac sie miec wszytskie hormony unormowane, i nie chorowac..

Asha, MalaCzarna, gigsa lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • mik82 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaCzarna wrote:
    Nigdy też nie napisałam że mi nie zależy. Cholernie zależy to oczywiste - przecież świadomie staram się o dziecko, wiem czego chcę i co robię. Ale odpuściłam na prawdę i zamierzam jeszcze bardziej odpuścić, ponieważ uważam że ten cały stres czy tempka wzrośnie czy nie itd. to tylko zaburza pracę hormonów przez co albo do niczego nie dojdzie, ale skończy się źle...
    "Może po prostu nie miałam, nie mam i nie będę mieć owu - trudno. Przestałam mieć to całe parcie na dziecko... Wykańcza mnie to nerwowo i coraz bardziej mam to gdzieś."
    Czarna to powyżej to są Twoje słowa które ewidentnie wskazują, że masz to gdzieś czyli Ci nie zależy...chyba że ja coś źle rozumuję.
    A Asha napisała że sama sobie zaprzeczasz i to jest potwierdzenie. Nie złość się na nas bo my nie chcemy Cię urazić staramy się o dziecko tak jak Ty i każda z nas tutaj ma ten sam cel...zajść w ciążę...My chcemy sobie pomóc nawzajem a nie podowalać i nawet jak coś źle któraś zrozumie to nie wierzę w to że którakolwiek z nas mogła mieć złe intencje, bo przecież walczymy wszystkie o to samo. Koniec tematu

Asha, amelia04072006, Iza75 lubią tę wiadomość

wrzesień 2008 - Mikołaj <3
    Starania od 12.2012
    maj 2014 - córeczka 16 tc [*]
    maj 2015 - cb
    grudzień 2016 - cb
    201709292743.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mik82 wrote:
    "Może po prostu nie miałam, nie mam i nie będę mieć owu - trudno. Przestałam mieć to całe parcie na dziecko... Wykańcza mnie to nerwowo i coraz bardziej mam to gdzieś."
    Czarna to powyżej to są Twoje słowa które ewidentnie wskazują, że masz to gdzieś czyli Ci nie zależy...chyba że ja coś źle rozumuję.
    A Asha napisała że sama sobie zaprzeczasz i to jest potwierdzenie. Nie złość się na nas bo my nie chcemy Cię urazić staramy się o dziecko tak jak Ty i każda z nas tutaj ma ten sam cel...zajść w ciążę...My chcemy sobie pomóc nawzajem a nie podowalać i nawet jak coś źle któraś zrozumie to nie wierzę w to że którakolwiek z nas mogła mieć złe intencje, bo przecież walczymy wszystkie o to samo. Koniec tematu
    "Parcie czyli robienie wszystkiego co się da!!! A nie chcieć dziecko a to różnica! Mi już teraz tylko zależy na dziecku, nie na kombinowaniu z każdej strony..."

• Asha Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mik82 wrote:

Mus klodke na gebe sobie zalozyc ;-)

• mik82 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    Mus klodke na gebe sobie zalozyc ;-)
    Nie! Właśnie nie! Ustaliłyśmy że mówimy to co myślimy. Jak ktoś się czuje urażony to wyjaśniamy! Ja tu nie mam zamiaru nikogo krzywdzić i jestem pewna że Ty również.

Asha, Sylwia87 lubią tę wiadomość

Starania od 12.2012
    maj 2015 - cb
    grudzień 2016 - cb
    201709292743.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wrażenie że w ogóle nie rozumiecie o co mi chodzi. No i trudno. Tłumaczę i nie rozumiecie. Wsparciem to byłyście dopóki nie oświadczyłam że odpuszczam, a teraz to już mam wrażenie że jestem tu intruzem bo nie wiem? Nie mierzę? Nie liczę? Nie siedzę tu cały dzień jak kiedyś? I nie piszę o wszystkich, bo wiele was dało mi mnóstwo wsparcia i dalej go daje. Ja każdej z was dobrze życzę, zawsze trzymałam kciuki i będę trzymać. Obyśmy kiedyś wszystkie zostały szczęśliwymi mamami zdrowych dzieci. Mam nadzieję że ja wam też pomogłam w jakikolwiek sposób choćby gadaniem o dupie Marynie... Żegnam się bo to nie ma sensu.

• Asha Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mik82 wrote:
    Nie! Właśnie nie! Ustaliłyśmy że mówimy to co myślimy. Jak ktoś się czuje urażony to wyjaśniamy! Ja tu nie mam zamiaru nikogo krzywdzić i jestem pewna że Ty również.

No ja juz mowilam ze nie...ale nadal widze watpliwosci sa :-( nie mowie, ze ty je masz, bo widze ze nie :-)... Ciesze sie ze to napisalas...widze ze zmierzamy gdzies :-)

mik82 lubi tę wiadomość

• gigsa Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, że przerywam, ale co to ten don i maca ?

Ania_84 lubi tę wiadomość

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • amelia04072006 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaCzarna wrote:
    Parcie czyli robienie wszystkiego co się da!!! A nie chcieć dziecko a to różnica! Mi już teraz tylko zależy na dziecku, nie na kombinowaniu z każdej strony...
    dam ci przyklad z wlasnego ogródka. kiedy zaczelam sie dokladnie obserwowac okazalo sie ze trafil mi sie cykl bezowulacyjny. gdybym tych wszystkich pierdul nie robila nie wiedzialavbym ze cos jest nie tak. zrobilam badania i wyszedl syf. prawdopodobnie mam pcos i lekarz mi tego nie powiedzial- sama szukam i sie obserwuje. 8 lat minelo od kiedy uyrodzilo mi sie dziecko i od wtedy probojemy bez parcia na szklo. ale sie nie udawalo a ja sie nie kapnelam ze jest problem tylko uwazalam ze to nie ten czas. teraZ wiem ze to jest problem nie i nie powiedzial mi to lekarz. za to zastanawiam sie czy nie jest zapozno i pluje w brode czemu bylam taka glupia i nie wpadlam na to wczesniej. sorry za bledy- zznowu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 14:27

Asha, mik82, Sylwia87 lubią tę wiadomość

zus1znh.png

iv09krhm2hgmouw3.png

• Asha Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaCzarna wrote:
    Mam wrażenie że w ogóle nie rozumiecie o co mi chodzi. No i trudno. Tłumaczę i nie rozumiecie. Wsparciem to byłyście dopóki nie oświadczyłam że odpuszczam, a teraz to już mam wrażenie że jestem tu intruzem bo nie wiem? Nie mierzę? Nie liczę? Nie siedzę tu cały dzień jak kiedyś? I nie piszę o wszystkich, bo wiele was dało mi mnóstwo wsparcia i dalej go daje. Ja każdej z was dobrze życzę, zawsze trzymałam kciuki i będę trzymać. Obyśmy kiedyś wszystkie zostały szczęśliwymi mamami zdrowych dzieci. Mam nadzieję że ja wam też pomogłam w jakikolwiek sposób choćby gadaniem o dupie Marynie... Żegnam się bo to nie ma sensu.

Nie Czarna...to ty nie rozumiesz.....my cie dalej wspieramy tylko ty mowisz jedno a robisz drugie...a jak ja ci to powiedzialam to ty zabawkami rzucasz

mik82, Iza75, Sylwia87 lubią tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gigsa wrote:
    Maca - jest zarowno dla kobiet jak i mezczyzn wplywa potencjalnie dobrze na plodnosc.. w smaku ochydna..reguluje gospodarke hormonalna... wzmaga poped zarowno u mezczyzn i kobiet .. ;)

co do donga to nieuzywalam i nie wiem :D

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa

Wysłany: 22 września 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gigsa wrote:
    dong to estrogen zamiennic chemicznego clo a maca to saaaamo zdrowie i dla faceta i kobiety i zwieksza libido;)

zus1znh.png

iv09krhm2hgmouw3.png

• mik82 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaCzarna wrote:
    Czarna daj spokój! Iza nie mierzy tempki wchodzi tu rzadko, mnie nie było cały weekend a żadna z nas się nie czuje tak jak Ty.
    Nie rozumiem Twojego ataku. To że napisałam co myślę nie oznacza że Cię nie wspieram, nie kciukam za Ciebie!!! Co za bzdura w ogóle? Mam zamknąć dziub, bo Ty walisz foch i uciekasz? Bez sensu. Przecież nie musisz się zgadzać z tym co ja myślę i tyle. Mam Ci pisać to co chcesz usłyszeć nawet jeśli mam inne zdanie tylko dlatego że się obrazisz i sobie pójdziesz??? To ma sens w ogóle?

Asha, amelia04072006, Iza75, Sylwia87 lubią tę wiadomość

Starania od 12.2012
    maj 2015 - cb
    grudzień 2016 - cb
    201709292743.png
  • Asha Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz wracam

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amelia04072006 wrote:
    dam ci przyklad z wlasnego ogrudka. kiedy zaczelam sie dokladnie obserwowac okazalo sie ze trafil mi sie cykl bezowulacyjny. gdybym tych wszystkich pierdul nie robila nie wiedzialavbym ze cos jest nie tak. zrobilam badania i wyszedl syf. prawdopodobnie mam pcos i lekarz mi tego nie powiedzial- sama szukam i sie obserwuje. 8 lat minelo od kiedy uyrodzilo mi sie dziecko i od wtedy probojemy bez parcia na szklo. ale sie nie udawalo a ja sie nie kapnelam ze jest problem tylko uwazalam ze to nie ten czas. teraZ wiem ze to jest problem nie i nie powiedzial mi to lekarz. za to zastanawiam sie czy nie jest zapozno i pluje w brode czemu bylam taka glupia i nie wpadlam na to wczesniej. sorry za bledy- zznowu
    A ja właśnie dlatego że staram się tak krótko na razie wrzucam na luz, może odstresowanie przyniesie skutek, a jeśli nie to za kilka miesięcy zrobię kompleks badań hormonalnych i się okaże co nie gra. Dzięki Amelia, mam nadzieję że jak wyleczysz to dziadostwo to w końcu zajdziesz w upragnioną ciąże. Przesyłam wszystkim buziaki! Nie wrócę tutaj więc życzę zieloności!

• gigsa Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam wole mierzyć i grzebać, bo to mi daje jakieś wskazówki. Tak jak Amelia napisała. Wiem kiedy mniej więcej mam dni płodne itd. Gdybym kierowała się tylko wskazówkami gina ( owu 14 dnia cyklu ) to pewnie kilka lat bym się starała nadal nieświadoma, że owu np. lubi się przesuwać.
    To forum i wasze rady są dla mnie naprawdę cenne i pomocne. Buzi :) :*

Asha, amelia04072006, Iza75, Sylwia87 lubią tę wiadomość

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png

Wysłany: 22 września 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaCzarna wrote:
    A ja właśnie dlatego że staram się tak krótko na razie wrzucam na luz, może odstresowanie przyniesie skutek, a jeśli nie to za kilka miesięcy zrobię kompleks badań hormonalnych i się okaże co nie gra. Dzięki Amelia, mam nadzieję że jak wyleczysz to dziadostwo to w końcu zajdziesz w upragnioną ciąże. Przesyłam wszystkim buziaki! Nie wrócę tutaj więc życzę zieloności!
    wroc , mi ci krzywdy nie chcemy zrobic,
    dzieki. bede sie starac :)

mik82 lubi tę wiadomość

zus1znh.png

iv09krhm2hgmouw3.png

‹‹ 1178 1179 1180 1181 1182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ