X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Zdziska i Elbieta
Odpowiedz

Zdziska i Elbieta

Oceń ten wątek:
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaCzarna wrote:
    Ale mi doktorek kazał przyjść jak hcg będzie około 400-600 więc i tak bym teraz prochów nie dostała. :(
    Malutka ja w 15 dpo miałam betę ponad 400 więc na to nigdy nie ma reguły :) A 5-6dni wcześniej test 10 mi nie wyszedł wcale, nawet bladzioch :)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaCzarna wrote:
    Shimmer tak patrzę że to już tylko 5 dni!!! :) Trzymam kciuki! :*
    Dzięki :) Ale jak patrzę po innych dziewczynach to ja jakoś późno robię to badanie. Mam nadzieję, że dzieć nie będzie za duży :) Tak mi wyliczyło 2 lekarzy, mam nadzieję, że wiedzą co mówią :D

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie wszystko dobrze Kochana!!! :) Po badaniu pochwal się nam koniecznie. :)

Zrobię betę za 2 dni, jeśli testy będą pozytywne. :) I do doktorka oczywiście po luteinkę. :)

shimmer_lip lubi tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaCzarna wrote:
    Będzie wszystko dobrze Kochana!!! :) Po badaniu pochwal się nam koniecznie. :)

Zrobię betę za 2 dni, jeśli testy będą pozytywne. :) I do doktorka oczywiście po luteinkę. :)
    Koniecznie :) Jakbyś mieszkała bliżej to bym Ci swojego bobotesta ostatniego dała :D

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupię na pewno Bobo właśnie, bo podobno dobre? Jeśli jutro będzie ten głupi Pepino pozytywny i @ nie przyjdzie.

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaCzarna wrote:
    Kupię na pewno Bobo właśnie, bo podobno dobre? Jeśli jutro będzie ten głupi Pepino pozytywny i @ nie przyjdzie.
    Moim zdaniem dobre bo mnie nigdy nie oszukały :) Pink mi wysechł na piękną bladą ale wyraźną drugą kreskę a ciąży nie było więc ich też nie polecam :) ale by było fajowo :D

mik82 lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe no fajowo, bo mieliśmy przestać się starać na pół roku. ;) Haha, mamy ubaw z mężem, ale to pewnie i tak nie to. ;) Pepino lubią kłamać. :D

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co sądzicie o witaminach prenatalnych??? Ja za chwilę zaczynam II trymestr i byłam dziś w aptece i babeczka mi pokazała z 6 różnych. Pytałam czym się różnią poza ceną i powiedziała mi że w zasadzie to ceną bo w niektórych płaci się za firmę a nie za skład. I jako pierwsze kupiłam vitaminer prenatal za całe 17zł i nie wiem czy dobrze zrobiłam :/

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaCzarna wrote:
    Hehe no fajowo, bo mieliśmy przestać się starać na pół roku. ;) Haha, mamy ubaw z mężem, ale to pewnie i tak nie to. ;) Pepino lubią kłamać. :D
    Pepino można podobno wierzyć jak są mocno bordowe paseczki więc czekamy :D

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też biorę Vitaminer Prenatal płacę 14-20 zł (zależy od apteki). :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Pepino można podobno wierzyć jak są mocno bordowe paseczki więc czekamy :D
    O to właśnie chodzi. :)

• mik82 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Hej dziewczynki :)
    Mała Czarna ja na Twoim miejscu jutro bym robiła betę i nie dlatego, że jestem niecierpliwa tylko dlatego, że Ty musisz brać prochy jeśli to dziecko. Nie ma co ryzykować moim zdaniem. A bladziocha widać i to zdecydowanie :)

Pompon super wieści :) Ostatnio gdzieś czytałam, że jak serduszko bije ponad 150/min to są większe szanse na dziewczynkę :) nie wiem ile w tym prawdy :)

Mik kochana ja nawet sobie nie jestem w stanie wyobrazić przez co przeszłaś. I to jednak prawda, że kobiety są silne!!! I ja myślę, że jak było już tak chujowo to w końcu musi być też dobrze :)
    Dzięki Kochana...to fakt że my kobiety musimy mieć siłę jak czołg :-)

wrzesień 2008 - Mikołaj <3
    Starania od 12.2012
    maj 2014 - córeczka 16 tc [*]
    maj 2015 - cb
    grudzień 2016 - cb
    201709292743.png
  • mik82 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    A co sądzicie o witaminach prenatalnych??? Ja za chwilę zaczynam II trymestr i byłam dziś w aptece i babeczka mi pokazała z 6 różnych. Pytałam czym się różnią poza ceną i powiedziała mi że w zasadzie to ceną bo w niektórych płaci się za firmę a nie za skład. I jako pierwsze kupiłam vitaminer prenatal za całe 17zł i nie wiem czy dobrze zrobiłam :/
    Shimmer ja całą pierwszą ciążę brałam falvit mama też za grosze i mój gin powiedział że te drogie to marketing więc ważne żeby były dla kobiet w ciąży i tyle a vitaminer jest ok z tego co się zdążyłam zorientować

Starania od 12.2012
    maj 2015 - cb
    grudzień 2016 - cb
    201709292743.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedyne co to to że w lipcu pokazał mi ciążę ten Pepino właśnie i krecha też była bledziutka, no i @ nie ma i jest ból miesiączkowy i piersi, po za tym nic. Żadnych objawów, przeczucia, niczego. Jestem raczej na nie, myślę że @ jutro przyjdzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mik82 wrote:
    Shimmer ja całą pierwszą ciążę brałam falvit mama też za grosze i mój gin powiedział że te drogie to marketing więc ważne żeby były dla kobiet w ciąży i tyle a vitaminer jest ok z tego co się zdążyłam zorientować
    Nie ma sensu płacić za firmę... Lepiej maluszkowi coś kupić. :)

mik82 lubi tę wiadomość

• mik82 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaCzarna wrote:
    Jedyne co to to że w lipcu pokazał mi ciążę ten Pepino właśnie i krecha też była bledziutka, no i @ nie ma i jest ból miesiączkowy i piersi, po za tym nic. Żadnych objawów, przeczucia, niczego. Jestem raczej na nie, myślę że @ jutro przyjdzie.
    Wiem że tych Twoich tempek nie ma do czego odnieść ale szczyty masz konkretne

Starania od 12.2012
    maj 2015 - cb
    grudzień 2016 - cb
    201709292743.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale w zeszłym miesiącu przed @ miałam taką samą temperaturkę więc nie sugeruję się. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego myślę że z moim progesteronem wszystko ok, ale zapobiegawczo pójdę po receptę jeśli okaże się ciąża.

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mik82 wrote:
    Dzięki :) tak sobie pomyślałam, że pewnie i tak będę zmieniać te witaminy i testować różne :)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • mik82 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Dzięki :) tak sobie pomyślałam, że pewnie i tak będę zmieniać te witaminy i testować różne :)
    To też jest dobre bo organizm się nie przyzwyczai a czasem jest tak że jak się organizm przyzwyczaja do jakiegoś suplementu to on później przestaje spełniać swoją rolę

Starania od 12.2012
    maj 2015 - cb
    grudzień 2016 - cb
    201709292743.png
‹‹ 1359 1360 1361 1362 1363 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ