X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Zdziska i Elbieta
Odpowiedz

Zdziska i Elbieta

Oceń ten wątek:
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaCzarna wrote:
    Ale mi doktorek kazał przyjść jak hcg będzie około 400-600 więc i tak bym teraz prochów nie dostała. :(
    Malutka ja w 15 dpo miałam betę ponad 400 więc na to nigdy nie ma reguły :) A 5-6dni wcześniej test 10 mi nie wyszedł wcale, nawet bladzioch :)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaCzarna wrote:
    Shimmer tak patrzę że to już tylko 5 dni!!! :) Trzymam kciuki! :*
    Dzięki :) Ale jak patrzę po innych dziewczynach to ja jakoś późno robię to badanie. Mam nadzieję, że dzieć nie będzie za duży :) Tak mi wyliczyło 2 lekarzy, mam nadzieję, że wiedzą co mówią :D

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie wszystko dobrze Kochana!!! :) Po badaniu pochwal się nam koniecznie. :)

Zrobię betę za 2 dni, jeśli testy będą pozytywne. :) I do doktorka oczywiście po luteinkę. :)

shimmer_lip lubi tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaCzarna wrote:
    Będzie wszystko dobrze Kochana!!! :) Po badaniu pochwal się nam koniecznie. :)

Zrobię betę za 2 dni, jeśli testy będą pozytywne. :) I do doktorka oczywiście po luteinkę. :)
    Koniecznie :) Jakbyś mieszkała bliżej to bym Ci swojego bobotesta ostatniego dała :D

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupię na pewno Bobo właśnie, bo podobno dobre? Jeśli jutro będzie ten głupi Pepino pozytywny i @ nie przyjdzie.

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaCzarna wrote:
    Kupię na pewno Bobo właśnie, bo podobno dobre? Jeśli jutro będzie ten głupi Pepino pozytywny i @ nie przyjdzie.
    Moim zdaniem dobre bo mnie nigdy nie oszukały :) Pink mi wysechł na piękną bladą ale wyraźną drugą kreskę a ciąży nie było więc ich też nie polecam :) ale by było fajowo :D

mik82 lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe no fajowo, bo mieliśmy przestać się starać na pół roku. ;) Haha, mamy ubaw z mężem, ale to pewnie i tak nie to. ;) Pepino lubią kłamać. :D

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co sądzicie o witaminach prenatalnych??? Ja za chwilę zaczynam II trymestr i byłam dziś w aptece i babeczka mi pokazała z 6 różnych. Pytałam czym się różnią poza ceną i powiedziała mi że w zasadzie to ceną bo w niektórych płaci się za firmę a nie za skład. I jako pierwsze kupiłam vitaminer prenatal za całe 17zł i nie wiem czy dobrze zrobiłam :/

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaCzarna wrote:
    Hehe no fajowo, bo mieliśmy przestać się starać na pół roku. ;) Haha, mamy ubaw z mężem, ale to pewnie i tak nie to. ;) Pepino lubią kłamać. :D
    Pepino można podobno wierzyć jak są mocno bordowe paseczki więc czekamy :D

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też biorę Vitaminer Prenatal płacę 14-20 zł (zależy od apteki). :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Pepino można podobno wierzyć jak są mocno bordowe paseczki więc czekamy :D
    O to właśnie chodzi. :)

• mik82 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Hej dziewczynki :)
    Mała Czarna ja na Twoim miejscu jutro bym robiła betę i nie dlatego, że jestem niecierpliwa tylko dlatego, że Ty musisz brać prochy jeśli to dziecko. Nie ma co ryzykować moim zdaniem. A bladziocha widać i to zdecydowanie :)

Pompon super wieści :) Ostatnio gdzieś czytałam, że jak serduszko bije ponad 150/min to są większe szanse na dziewczynkę :) nie wiem ile w tym prawdy :)

Mik kochana ja nawet sobie nie jestem w stanie wyobrazić przez co przeszłaś. I to jednak prawda, że kobiety są silne!!! I ja myślę, że jak było już tak chujowo to w końcu musi być też dobrze :)
    Dzięki Kochana...to fakt że my kobiety musimy mieć siłę jak czołg :-)

wrzesień 2008 - Mikołaj <3
    Starania od 12.2012
    maj 2014 - córeczka 16 tc [*]
    maj 2015 - cb
    grudzień 2016 - cb
    201709292743.png
  • mik82 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    A co sądzicie o witaminach prenatalnych??? Ja za chwilę zaczynam II trymestr i byłam dziś w aptece i babeczka mi pokazała z 6 różnych. Pytałam czym się różnią poza ceną i powiedziała mi że w zasadzie to ceną bo w niektórych płaci się za firmę a nie za skład. I jako pierwsze kupiłam vitaminer prenatal za całe 17zł i nie wiem czy dobrze zrobiłam :/
    Shimmer ja całą pierwszą ciążę brałam falvit mama też za grosze i mój gin powiedział że te drogie to marketing więc ważne żeby były dla kobiet w ciąży i tyle a vitaminer jest ok z tego co się zdążyłam zorientować

Starania od 12.2012
    maj 2015 - cb
    grudzień 2016 - cb
    201709292743.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedyne co to to że w lipcu pokazał mi ciążę ten Pepino właśnie i krecha też była bledziutka, no i @ nie ma i jest ból miesiączkowy i piersi, po za tym nic. Żadnych objawów, przeczucia, niczego. Jestem raczej na nie, myślę że @ jutro przyjdzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mik82 wrote:
    Shimmer ja całą pierwszą ciążę brałam falvit mama też za grosze i mój gin powiedział że te drogie to marketing więc ważne żeby były dla kobiet w ciąży i tyle a vitaminer jest ok z tego co się zdążyłam zorientować
    Nie ma sensu płacić za firmę... Lepiej maluszkowi coś kupić. :)

mik82 lubi tę wiadomość

• mik82 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaCzarna wrote:
    Jedyne co to to że w lipcu pokazał mi ciążę ten Pepino właśnie i krecha też była bledziutka, no i @ nie ma i jest ból miesiączkowy i piersi, po za tym nic. Żadnych objawów, przeczucia, niczego. Jestem raczej na nie, myślę że @ jutro przyjdzie.
    Wiem że tych Twoich tempek nie ma do czego odnieść ale szczyty masz konkretne

Starania od 12.2012
    maj 2015 - cb
    grudzień 2016 - cb
    201709292743.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale w zeszłym miesiącu przed @ miałam taką samą temperaturkę więc nie sugeruję się. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego myślę że z moim progesteronem wszystko ok, ale zapobiegawczo pójdę po receptę jeśli okaże się ciąża.

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mik82 wrote:
    Dzięki :) tak sobie pomyślałam, że pewnie i tak będę zmieniać te witaminy i testować różne :)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • mik82 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Dzięki :) tak sobie pomyślałam, że pewnie i tak będę zmieniać te witaminy i testować różne :)
    To też jest dobre bo organizm się nie przyzwyczai a czasem jest tak że jak się organizm przyzwyczaja do jakiegoś suplementu to on później przestaje spełniać swoją rolę

Starania od 12.2012
    maj 2015 - cb
    grudzień 2016 - cb
    201709292743.png
‹‹ 1359 1360 1361 1362 1363 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ