Zdziska i Elbieta
-
WIADOMOŚĆ
-
amelia04072006 wrote:a czemu ostatni ? donga bierze sie do skoku. a co jak sie cos wydarzy i sie owu cofnie? zreszta chodzi tez o to zeby endometrium bylo takie jak trzeba
niby piszą dziewczyny żeby brać nie dłużej niż do skoku, ale też pisały że na początek powinno się brać nie więcej niż 5 dni i tyle planowałam...mam nadzieję że się owu nie cofnie ale jeszcze to przemyślę. Clo w sumie też się tylko 5 dni bierze. Nie chciałabym przedobrzyć też -
Hej dziewczyny:) jak to jest wlasciwie z tym sluzem? Kiedy ma byc jaki....mam 16dzien cyklu ( moje cykle trwaja 26 dni) i mam duza ilosc bialego sluzu na bieliznie....tak jest prawidlowo? Zawsze temat sluzu byl dla mnie czarna magia....dlatego mam nadzieje ze pomozecie mi w tym i wytlumaczycie jakims prostym sposobem a nie tak jak to jest w ksiazkach...Karina 257 -
karina257 wrote:Hej dziewczyny:) jak to jest wlasciwie z tym sluzem? Kiedy ma byc jaki....mam 16dzien cyklu ( moje cykle trwaja 26 dni) i mam duza ilosc bialego sluzu na bieliznie....tak jest prawidlowo? Zawsze temat sluzu byl dla mnie czarna magia....dlatego mam nadzieje ze pomozecie mi w tym i wytlumaczycie jakims prostym sposobem a nie tak jak to jest w ksiazkach...
ale pytasz jaki powinien być kiedy? w owu w 16 dc w ciąży? doprecyzuj proszę to będziemy mogły coś więcej napisać. No i jak długą masz fazę lutealną -
Karina szkoda, że nie masz wykresu to by nam więcej coś mogło podpowiedzieć. Ja też mam cykle 26 dniowe (oczywiście jeśli się nic nie przesuwa) i zazwyczaj mam owu 11, 12 dc. Więc możliwe, że już po owu u Ciebie. Ale ręki uciąć nie dam
A szyjka jaka? Mierzysz tempke?mik82, amelia04072006 lubią tę wiadomość
-
karina257 wrote:Hej dziewczyny:) jak to jest wlasciwie z tym sluzem? Kiedy ma byc jaki....mam 16dzien cyklu ( moje cykle trwaja 26 dni) i mam duza ilosc bialego sluzu na bieliznie....tak jest prawidlowo? Zawsze temat sluzu byl dla mnie czarna magia....dlatego mam nadzieje ze pomozecie mi w tym i wytlumaczycie jakims prostym sposobem a nie tak jak to jest w ksiazkach...
gigsa lubi tę wiadomość
-
Sorki juz doprecyzowywuje...jaki ma byc w 16 dc... a co to faza lutealna? Nie ukrywam ze dopiero zaczelismy sie starac z mezem o dzidziusia jestesmy 2 miesiace po slubie i zaczynam sie dopiero przyswajac te wszystkie pojecia i duzo czytac na te tematy...
Karina 257 -
25staraczka25 wrote:jak jest z tym dongiem dużo opinii słyszałam (więcej negatywnych) chciałabym się czymś wspomóc . Mam niby dobrego lekarza , zrobił badania niby wszystko okej a jednak coś nie wychodzi ... Na razie nic nie przepisał bo daje nam cholerne 12 miesięcy starań i dopiero po tym będzie "myślał" . Na własna rękę chcemy się skonsultować z jakąkolwiek kliniką "niepłodności" , jeśli znów nam się nie uda w tym miesiącu. Pech chce , że teraz mieszkam w uk bo mojego mężulka wywiało i jeszcze nie ogarniam co i jak tutaj wygląda (dlatego czekałam na opinię Ashy ) i tak myślałam czy się czymś nie wspomóc tak na własna rękę . Nie wiem czy to dobry pomysł ... A wy tak tutaj opisujecie pięknie działanie tego donga .
W Polsce tez nie wiem jak to wygląda ale byłam otoczona trochę inną opieką po poronieniu niż tutaj dla nich tutaj to że straciliśmy bobasa w 16 tygodniu i że cholerna histopatologia nie wykazała żadnego powodu to nie jest problem . Zdarzyło mi się nawet usłyszeć , że ileś tam % kobiet poroni chociaż raz w sowim życiu . Ale dla nas ten raz to był aż raz z którego już się otrząsnęliśmy ale zaczyna dobijać mnie fakt że nie mogę zajść w ciążę .... wiem , że to dopiero 7cs ale tak naprawdę ile by ich było gdybyśmy myśleli o tych cyklach od samego początku to ch... wie . Nigdy nie stosowaliśmy czegoś takiego jak antykoncepcja i ciązy jak nie ma tak nie ma ...
A Ty co negatywnego czytałaś o dongu?amelia04072006 lubi tę wiadomość
-
25staraczka25 wrote:jak jest z tym dongiem dużo opinii słyszałam (więcej negatywnych) chciałabym się czymś wspomóc . Mam niby dobrego lekarza , zrobił badania niby wszystko okej a jednak coś nie wychodzi ... Na razie nic nie przepisał bo daje nam cholerne 12 miesięcy starań i dopiero po tym będzie "myślał" . Na własna rękę chcemy się skonsultować z jakąkolwiek kliniką "niepłodności" , jeśli znów nam się nie uda w tym miesiącu. Pech chce , że teraz mieszkam w uk bo mojego mężulka wywiało i jeszcze nie ogarniam co i jak tutaj wygląda (dlatego czekałam na opinię Ashy ) i tak myślałam czy się czymś nie wspomóc tak na własna rękę . Nie wiem czy to dobry pomysł ... A wy tak tutaj opisujecie pięknie działanie tego donga .
W Polsce tez nie wiem jak to wygląda ale byłam otoczona trochę inną opieką po poronieniu niż tutaj dla nich tutaj to że straciliśmy bobasa w 16 tygodniu i że cholerna histopatologia nie wykazała żadnego powodu to nie jest problem . Zdarzyło mi się nawet usłyszeć , że ileś tam % kobiet poroni chociaż raz w sowim życiu . Ale dla nas ten raz to był aż raz z którego już się otrząsnęliśmy ale zaczyna dobijać mnie fakt że nie mogę zajść w ciążę .... wiem , że to dopiero 7cs ale tak naprawdę ile by ich było gdybyśmy myśleli o tych cyklach od samego początku to ch... wie . Nigdy nie stosowaliśmy czegoś takiego jak antykoncepcja i ciązy jak nie ma tak nie ma ...
dong jest ziolowym odpowiednikiem clostybegytu czyli preparatem na stymulacje i poprawia endometrim . zaczelam go brac bo wole ziola a wielu laskom sie dzieki niemu udalo. czy mi i miki sie uda - zobaczymy
opinie o wyspach juz slyszalysmy i az sie nie chce wierzyc zeby w cywilizowanym kraju takie bezprawie panowalo.
robilas jakies badania?mik82 lubi tę wiadomość
-
karina257 wrote:Sorki juz doprecyzowywuje...jaki ma byc w 16 dc... a co to faza lutealna? Nie ukrywam ze dopiero zaczelismy sie starac z mezem o dzidziusia jestesmy 2 miesiace po slubie i zaczynam sie dopiero przyswajac te wszystkie pojecia i duzo czytac na te tematy...
gigsa lubi tę wiadomość
-
mik82 wrote:już jestem
niby piszą dziewczyny żeby brać nie dłużej niż do skoku, ale też pisały że na początek powinno się brać nie więcej niż 5 dni i tyle planowałam...mam nadzieję że się owu nie cofnie ale jeszcze to przemyślę. Clo w sumie też się tylko 5 dni bierze. Nie chciałabym przedobrzyć też
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 19:40
-
amelia04072006 wrote:z atka iloscia nie przedobrzysz. ja bym brala dluzej i wiecej bo clo to chemia i po nim mozna przestymulowac jajniki poza tym clo zjada endometrium a dong je poprawia
To biorę do poniedziałku do wizyty u gina
-
-
karina257 wrote:Sorki juz doprecyzowywuje...jaki ma byc w 16 dc... a co to faza lutealna? Nie ukrywam ze dopiero zaczelismy sie starac z mezem o dzidziusia jestesmy 2 miesiace po slubie i zaczynam sie dopiero przyswajac te wszystkie pojecia i duzo czytac na te tematy...
-
Laski a czemu donga się tak krótko bierze? I to zioła do zaparzania są? Może i ja się skuszę w kolejnym cyklu, bo jakoś inocudo na mnie chyba nie działa poza tym, że chudne w ciągu tygodnia prawie 1,5 kg
-
karina257 wrote:Dodam ze w 12dc zaczelam czuc ostre klucie w lewym jajniku...klucie trwalo jakies pol dnia i przestalo wiec moze to byla owulacja....od nast okresu zaczne badac temp i uwaznie obserwowac cykl:)
ale jeśli nie to obserwacja na pewno pomoże