Zdziska i Elbieta
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania_84 wrote:AGAPURIN - na roszerenie tetniczek w jadrach , UNDESTERON (testosteron) i TAMOXIFEN (antyestrogen) oraz Adrovit
mi się wydaje, że na ten wzrost fsh to może tamoksyfen mieć. skonsultuj to z lekarzem.jestem w ciąży, urojonej i spożywczej.
-
raczej dobrze ze bierze
"Wcześniejsze doświadczenia z użyciem tego androgenu w monoterapii stymulacji spermatogenezy były złe, kuracje często kończyły się pogarszaniem parametrów. Klasyczne już dzisiaj prace kliniczne Adamopulosa, który zastosował testosteron wraz z czystym antagonistą estrogenowym (tamoxifen) wykazały, że skojarzenie tych dwóch substancji znakomicie wpłynęło na poprawę jakości nasienia leczonych w ten sposób niepłodnych mężczyzn [16, 17, 18]."
czylijakby bral tylko testosteron to b=moze pogorszyc wyniki .. natomiast biorac antyestrogen polepsza.. nie wim moz e to dobrze ze wzrasta ,.. ;/ -
Ania_84 wrote:raczej dobrze ze bierze
"Wcześniejsze doświadczenia z użyciem tego androgenu w monoterapii stymulacji spermatogenezy były złe, kuracje często kończyły się pogarszaniem parametrów. Klasyczne już dzisiaj prace kliniczne Adamopulosa, który zastosował testosteron wraz z czystym antagonistą estrogenowym (tamoxifen) wykazały, że skojarzenie tych dwóch substancji znakomicie wpłynęło na poprawę jakości nasienia leczonych w ten sposób niepłodnych mężczyzn [16, 17, 18]."
czylijakby bral tylko testosteron to b=moze pogorszyc wyniki .. natomiast biorac antyestrogen polepsza.. nie wim moz e to dobrze ze wzrasta ,.. ;/
Ale moze te dwa dodatkowe leki zle wplywaja -
Ania_84 wrote:raczej dobrze ze bierze
czylijakby bral tylko testosteron to b=moze pogorszyc wyniki .. natomiast biorac antyestrogen polepsza.. nie wim moz e to dobrze ze wzrasta ,.. ;/
no tamoksyfen może powodować wzrost fsh, więc pewnie jest to wliczone w kurację, żeby poprawić jakość nasienia. po odstawieniu powinno fsh spaść.jestem w ciąży, urojonej i spożywczej.
-
no podobno najpierw jest to a pozniej daja na regenareacje jader Proviirion czy jakos tak .. ale wiecie jak widze norma max do 12,4 a tu 56 .. w lutym bylo 21 w sierpniu 32 .. ( bez lekow wzroslo )
a teraz 1,5 miesiaca i bach 56 . nie wiem ... noo ale zaufalismy mu wiec moze to po cos sie dzieje -
25staraczka25 wrote:Dziewczyny i droga Izo mam nadzieję , że nie będziecie na mnie wkurwione , że znów wracam do tych wynikow ale właśnie tak sobie weszłam na mojego e-maila i taka pozytywna wiadomość od dr Bartosza Chrostowskiego z kliniki niepłodności w Krakowie ARTVIMED o treści :
Te badania muszą być wykonane w 3 dc, wyniki są typowe dla 7 dc i nie pozwalaja na żadną interpretację
proszę powtórzyć FSH i AMH (pozostałe nie maja znaczenia) w 3 dc i przesłac wynik, na pewno będzie niższy,
pozdrawiam
chrostowski
Iza Napisałam do niego w Poniedziałek w nocy nie mogłam spać myśląc jak cię trochę podtrzymać na duchu . Po rozmowie z moją mamą wiedziłam że nadzieja jest więc zaczęłam pisać meile do rożnych klinik i kilka odpowiedziało proszę przyjść zbadamy jeszcze raz ble ble razem z ceną oczywiście i ten jeden dał komentarz co do wyników ... Taka mała iskierka że może być lepiej ... Także jeśli twój doktorek zawiedzie w interpretacji to dla twojego spokoju radziłabym na własną rękę powtórzyć badania i nawet przesłać je Do dr który mi odpisał . jeśli będziesz chciała do niego email napisz to Ci podam . Jest bardzo znanym i dobrym lekarzem co widać po jego opiniach nic straconegoto mój ostatni komentarz co do twoich wynikow nie będę cię już wkurzać (nie chcę być natretna ale nie należę do osób obojętnych , nawet jeśli problem dotyczy osoby zupełnie mi obcej )
amelia04072006, 25staraczka25 lubią tę wiadomość
-
własnie sie zastanwialam dlaczego Iza robila te badania w 7 dc ..bo mi zawsze kazali robic 2-4
ojj dziewczyny z forum naszego bociana mi poprawil humor
podobno to normlane ze wzrasta i jest to dobra reakcja organizmupozniej jest on odstawiany jest regeneracja jader a nastepnei po okolo miesiacu zabieg
czytaj biopsja
amelia04072006, mik82 lubią tę wiadomość
-
Ania_84 wrote:własnie sie zastanwialam dlaczego Iza robila te badania w 7 dc ..bo mi zawsze kazali robic 2-4
ojj dziewczyny z forum naszego bociana mi poprawil humor
podobno to normlane ze wzrasta i jest to dobra reakcja organizmupozniej jest on odstawiany jest regeneracja jader a nastepnei po okolo miesiacu zabieg
czytaj biopsja
no ja tez dostalam przykazanie 3 a najpóźniej 5dc .
chociaz cos, nie bedziesz teraz zastanawiac sie co i jak. dobrze ze necik istniejeAnia_84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
a mezus z teog wszytskiego teraz zonke kuruje
i poszeld mi kisielka zrobic bo mi sie zachcialo
łeb mnie napitala tak ze szok ;/ nawet apap nie pomogl -
25staraczka25 wrote:Jestem , ale wykończona strasznie . Wzięłam się za ostre porządki . Łącznie z myciem okien chyba jakiś przypływ energii czasowej
bo teraz to mam opad totalny kawusię piję i czytam co tu nastukałyście ...
-
Ania_84 wrote:a mezus z teog wszytskiego teraz zonke kuruje
i poszeld mi kisielka zrobic bo mi sie zachcialo
łeb mnie napitala tak ze szok ;/ nawet apap nie pomoglAnia_84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyamelia04072006 wrote:tez sie za oka musze wziasc - jak ja tego nie lubie
Ale jakbym teraz tego nie zrobiła to już bym miała to w d...
Takie przedświąteczne porządki
Twoja córa ma takie podejście jak synek mojej siostry ... do nauki i do wszystkiego ... Buntownik z wyboru
amelia04072006 lubi tę wiadomość
-
25staraczka25 wrote:dlatego wzięłam się za to dzisiaj pomimo pięknej londyńskiej pogody
Ale jakbym teraz tego nie zrobiła to już bym miała to w d...
Takie przedświąteczne porządki
Twoja córa ma takie podejście jak synek mojej siostry ... do nauki i do wszystkiego ... Buntownik z wyboru
moje dziecko mnie wykancza. jak w domu mnie olewa to jeszcze. toleruje chociaz mam ochote ja zjesc, ale sie powstrzymuje.
kiedy jednak wchodzi w gre szkola i nauka to juz wychodze z siebie. nie musi byc prymusem ale powinna juz miec jakies poczucie obowiazku a ona nic. 2 klasa a ona stoi w miejscu