SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Zdziska i Elbieta
Odpowiedz

Zdziska i Elbieta

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    no nasza wysterylizowalismy ..ale jak sie okazlo i tu wet spierdolil.. ;/ bo inczaj sie nie da powiedziec.. wycial jej nie caly jajnik i po roku czasu miala znowu roje.. teraz dostala zastrzyk aw marcu ponowna operacja..bo tak niem oze zostac .. bo tlyko nabawi sie jakiegos chorowbska ;/
    o kurcze to faktycznie jakis parciarz

tam gdzie my bedziemy sterylizowac nic zlego nie slyszelismy a zastrzykow nie chcemy dawac

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania to faktycznie na super weta trafiliscie,
    my mamy jedna co nam przyjezdza do domu i zawsze trafiala z diagnoza no ale ona nie sterylizuje

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie my nie mielismy wyboru bo dostalismy skierowanie ze schroniska tam gdzie oni sterylizuja..
    i jak zanioslam Kami na sterylke .. to juz po pierwszej wizyei tam niespodobalo mi sie .. po pierwsze sposob w jaki facet podal znieczulenie Kami .. wzial ja za kark i wpierdzielil zastrzyk..zero empatii.. powiedzialam mu co robi przeciez ja to boli a na dodatek jest wystraszona..a ten do mnie zebym juz szla bo ot troche potrwa ;/
    okazuje sie ze kocic nie powinno sie sterylizoawc w pojedynek bo maja bardzo gietkie jajowody i wiezadla .. on oczywiscie robil to sam ;/

wogole juz na wizyte kontrolna nie pojechalismy do niego tylko do tej naszej wet .. sciagnela kami szwy za free obejrza ja bo miala taka gulke po szwie .. i myslalam ze to przepuklina.. ale wszytsko bylo ok :)

ale mowie wam jakiego mialam kaca moralnego po tej sterylce..masakra.. siedziala i ryczalam ..

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maskarka i tak mlodej kocicy robili sterylke? nam wet mowila ze najlepiej po pierwszej rui zrobic

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cwalinka wrote:
    maskarka i tak mlodej kocicy robili sterylke? nam wet mowila ze najlepiej po pierwszej rui zrobic
    nie nasza miala po pierwszej rui :)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba wie ze o niej gadamy bo zaczela sie myc :) piekniocha :D

Cwalinka lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    nie nasza miala po pierwszej rui :)
    aa to dobrze :D

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i poszla spac :P stwierdzila ze cos jej zle pachnialo przy ogonie umyla sie i poszla dalej wkime :D takiej to dobrze :P

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    i poszla spac :P stwierdzila ze cos jej zle pachnialo przy ogonie umyla sie i poszla dalej wkime :D takiej to dobrze :P
    nie jedzenie pod nos daja, i moze caly dzien spac

Ania_84 lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cwalinka wrote:
    nie jedzenie pod nos daja, i moze caly dzien spac
    noo jesczze jest na tyle wybredna ze z miski wody sie nie napije tylko i wylacznie z kubka z kubusiem puchatkeim :P i oczywiscie pani musi przed kazdym napiciem sie wymieniac wode :P

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    noo jesczze jest na tyle wybredna ze z miski wody sie nie napije tylko i wylacznie z kubka z kubusiem puchatkeim :P i oczywiscie pani musi przed kazdym napiciem sie wymieniac wode :P
    nasza stara kotka z miski wody nie tknela, wskakiwala na blat w kuchni i szla do konewki :P

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uff dobra chyba czas troche popracowac co by pozniej nie minec wyrzutow sumienia :P ze jak maz przyjdzie to ja bede pracowac :D

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    uff dobra chyba czas troche popracowac co by pozniej nie minec wyrzutow sumienia :P ze jak maz przyjdzie to ja bede pracowac :D
    a to ty w domu pracujesz :)

ja za 50 minutek koncze prace :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:

Miałam kiedyś kota co pił wodę prosto z kranu, paniczowi trzeba było delikatnie puszczać wodę. Świeżego mleka nie ruszył, mleko to w misce odstało 3 dni i dopiero jadł w sumie tą galaretę - skiśnięte mleko. Taki był dziwak. 2 razy zlądował z 4-go piętra i coś mu w głowie się przestawiło, bo gryzł po palcach u stóp w nocy. Niestety będąc na wakacjach u dziadka kot zginął śmiercią tragiczną pod kołami samochodu idąc do kotki.

• gigsa Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu o kotach gadka :)
    Moja kotka niestety została u mamy, bo chyba ja bardziej kocha niż mnie ;) ja za bardzo ja miętoszę :)

Zrobiłam ta kolejną kawę:) ale dalej muli okropnie. Mięśnie bolą, plecy bolą, cycki bolą. Myślę, że to znak, że czas do domu :)

Ania_84, Cwalinka lubią tę wiadomość

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje kociaki tylko pija kocie mleczko z rosmanna :D tzn Kciia jeszcze wode sie napije ale gizmunio tylko mleczko

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gigsa wrote:
    Moja kotka niestety została u mamy, bo chyba ja bardziej kocha niż mnie ;) ja za bardzo ja miętoszę :)

Zrobiłam ta kolejną kawę:) ale dalej muli okropnie. Mięśnie bolą, plecy bolą, cycki bolą. Myślę, że to znak, że czas do domu :)
    o tak czas do domu :D

gigsa lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cwalinka wrote:
    a to ty w domu pracujesz :)

ja za 50 minutek koncze prace :D
    tak firme mam w domku :)
    sa plusy ale i minusy :P plus jak zimno nie musze wychodzic :D minusy znajde 100 innych rzeczy zeby zrobic niz to co mam :D

nasza tez pije z kranu.. :) po portsu koty lubia bierzaca wode..
    nasza mleka nie tyke..3 razy chlipnie i to wszytsko..ale wet zawsze nam mowilazeby kotu mleka nie dawac ..i fak t zawsze ma perypetie po mleku ;/

nasz natomiast kocha galaretke- owocowa :P

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    tak firme mam w domku :)
    sa plusy ale i minusy :P plus jak zimno nie musze wychodzic :D minusy znajde 100 innych rzeczy zeby zrobic niz to co mam :D

nasza tez pije z kranu.. :) po portsu koty lubia bierzaca wode..
    nasza mleka nie tyke..3 razy chlipnie i to wszytsko..ale wet zawsze nam mowilazeby kotu mleka nie dawac ..i fak t zawsze ma perypetie po mleku ;/

nasz natomiast kocha galaretke- owocowa :P
    no zwyklego podobno nie wolne ale te typowe dla kotokow chlipia, do tego pudelka po jogurtach wylizuja i uwielbiaja zoltko :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gigsa wrote:

Faktycznie czas do domu, ale chyba jeszcze trochę musisz zostać ;)

A ja z obiadkiem :) Naleśniki dziś robiłam z serem i dżemem malinowym :)

‹‹ 2025 2026 2027 2028 2029 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ