SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Zdziska i Elbieta
Odpowiedz

Zdziska i Elbieta

Oceń ten wątek:
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa moja byla mega podobna :P tez uszy jak u nietoperza :D

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Aaa moja byla mega podobna :P tez uszy jak u nietoperza :D
    teraz jest ciutke wieksza bo rosna w bardzo szybkim tempie, zrobie im dzisiaj nowe fotki i wstawie dla porownania :D

Ania_84 lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to moj potworek jak mial 4 tyg :) wtedy ja adoptowalismy miescila mi sie na rece :)

b8c24e1cd409ac48med.jpg

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie cudne futrzaki ;) ja bym ich w życiu z łyżka nie wygonila

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    to moj potworek jak mial 4 tyg :) wtedy ja adoptowalismy miescila mi sie na rece :)

b8c24e1cd409ac48med.jpg
    o mamciu jaka slodzizna :D
    nasze mialy 7-8 tygodni
    edcb89897ac60dc4med.jpg

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gigsa wrote:
    Jakie cudne futrzaki ;) ja bym ich w życiu z łyżka nie wygonila
    uwierz mi wygonilabys :P

jak ci od 3 do 4 mruczy pod uchem i spac nie daje to juz nie dalabys rady

• pompon Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAAAAAA Amelia!!!!!!!! Co ja widzę! Ło matko, strasznie, strasznie się cieszę i gratuluję z całych sił :)))) W ogóle cześ dziewuszki, produkujecie z taką prędkością, że nie jestem w stanie Was nadrobić, do pewnego momentu dzielnie podczytywałam i sprawdzałam co u Was słcyhać, chociaz sama się nie udzielałam, bo i mocy nie było i co napisać, a i czasu tak średnio na bieżąco tu zaglądać, bo constans-szkoła i praca. Przepraszam ,ale teraz głównie zwróciłam uwagę na Amelię, bo to taki news, gdzieś tam pamiętam, że wyczytałam, że po szcęsliwym strzale miałaś przeczucie, że się udało i jak widać slusznie- super, naprawde ekstra. Opowiedzcie mi prosze w skrócie chociaż co u Was, Asha, zatrzymałam się gdzieś na etapie Waszych badań i tego, że jakaś nadzieja się pojawiłą, co dalej u Was się dzieje? Mik? Gigsa? Izka? Sylwia? Rudzia? Shimmer? (na pewno kogoś pominę, przepraszam, ale namnożyło się was ;)) Przepraszam, mówcie wszystkie co u Was! Nie gniewajcie się, że ja tak wpadam z doskoku, ale naprawdę nie jestem w stanie regularnie i na bieżąco z wami pogadywać, ale myślę o wszystkich ciepło.
    Ja po badaniach już 12tyg, najprawdopodobniej będzie córa, na razie wszystko w normie, wszystkie parametry, zapowiada się ślicznie i zdrowo, urwis skaczący niesamowity. Dzielę się z Wami moją radością pięciocentymetrową.
    0f5703f111324d3dmed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2014, 12:39

Ania_84, Sylwia87 lubią tę wiadomość

dqprpx9ipz8r5pqs.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heheh nasza jak zaczynamy <3 obraza sie i idzie do drugieogo pokoju:) choc raz skoczyla na tylek meza i wbila mu pazury :P heheh

Cwalinka- nasza tez sie budzi o 3-4 zazwyvzaj ale tylko po to zeby jej kolderke podniesc bo cche pod nia wejsc :D wiec albo ja albo maz podnosi i wbija sie nam :D

wczesniej jej nie zostawial jedzenie i darla pyszczka zeby jej dac jesc teraz zostawiam jej sucha i tak bardzo nie rozrabia :)

no i dwa jest coraz starsza wiec juz jej sie nie chce tak szalec :)

Cwalinka lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pOmpon slicznotak :D

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pompon wrote:
    AAAAAAA Amelia!!!!!!!! Co ja widzę! Ło matko, strasznie, strasznie się cieszę i gratuluję z całych sił :)))) W ogóle cześ dziewuszki, produkujecie z taką prędkością, że nie jestem w stanie Was nadrobić, do pewnego momentu dzielnie podczytywałam i sprawdzałam co u Was słcyhać, chociaz sama się nie udzielałam, bo i mocy nie było i co napisać, a i czasu tak średnio na bieżąco tu zaglądać, bo constans-szkoła i praca. Przepraszam ,ale teraz głównie zwróciłam uwagę na Amelię, bo to taki news, gdzieś tam pamiętam, że wyczytałam, że po szcęsliwym strzale miałaś przeczucie, że się udało i jak widać slusznie- super, naprawde ekstra. Opowiedzcie mi prosze w skrócie chociaż co u Was, Asha, zatrzymałam się gdzieś na etapie Waszych badań i tego, że jakaś nadzieja się pojawiłą, co dalej u Was się dzieje? Mik? Gigsa? Izka? Sylwia? Rudzia? Shimmer? (na pewno kogoś pominę, przepraszam, ale namnożyło się was ;)) Przepraszam, mówcie wszystkie co u Was! Nie gniewajcie się, że ja tak wpadam z doskoku, ale naprawdę nie jestem w stanie regularnie i na bieżąco z wami pogadywać, ale myślę o wszystkich ciepło.
    Ja po badaniach już 12tyg, najprawdopodobniej będzie córa, na razie wszystko w normie, wszystkie parametry, zapowiada się ślicznie i zdrowo, urwis skaczący niesamowity. Dzielę się z Wami moją radością pięciocentymetrową.
    0f5703f111324d3dmed.jpg

witam
    sliczne te twoje szczescie

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    heheh nasza jak zaczynamy <3 obraza sie i idzie do drugieogo pokoju:) choc raz skoczyla na tylek meza i wbila mu pazury :P heheh

Cwalinka- nasza tez sie budzi o 3-4 zazwyvzaj ale tylko po to zeby jej kolderke podniesc bo cche pod nia wejsc :D wiec albo ja albo maz podnosi i wbija sie nam :D

wczesniej jej nie zostawial jedzenie i darla pyszczka zeby jej dac jesc teraz zostawiam jej sucha i tak bardzo nie rozrabia :)

no i dwa jest coraz starsza wiec juz jej sie nie chce tak szalec :)
    no ja zostawiam mokre i suche i Gizmus grzecznie idzie spac albo do Jowi albo na dole a Kicia sie nam wtranzala :P
    a pod koldre nie ma nie ma, raz emzowskiemu wlazla pod koldre i miedzy jajkami sie umoscila (bo tam cieplutko)

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cwalinka wrote:
    no ja zostawiam mokre i suche i Gizmus grzecznie idzie spac albo do Jowi albo na dole a Kicia sie nam wtranzala :P
    a pod koldre nie ma nie ma, raz emzowskiemu wlazla pod koldre i miedzy jajkami sie umoscila (bo tam cieplutko)
    nasza kicia tez lubiala klasc sie u meza w kroczyu :P ale tylko jak byl ubrany tak ogolnie.. :)
    generalnie uklada nam sie albo przy dupkach :D albo kocha zajmowac moja podusie :P
    najczesciej budze sie z jej pyszczkiem na moim policzku :)

ja uwielbiamjak spi z nami :) jak wtula sie mi pod reke .. i chce zebym ja objela :)

nasz niestety ma synddrom odrzuconego kociaka ...i traktuje mnie jak matke :P ssie moje ucho :) wbija sie pod pache :)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ps u kici uwazajcie bo moze wam zaczac sie rójkowac :P

jak zauwazysz ze siusia poza kuweta i zaczynasie mega lasic do meza :D to to jest ten czas :D

matko moj maz nie moglsie ogonic od neij :P czujecie ze kladla sie przed nim podiwijakla ogon i czekala.. latawica jedna :P

Cwalinka, Sylwia87 lubią tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    ps u kici uwazajcie bo moze wam zaczac sie rójkowac :P

jak zauwazysz ze siusia poza kuweta i zaczynasie mega lasic do meza :D to to jest ten czas :D

matko moj maz nie moglsie ogonic od neij :P czujecie ze kladla sie przed nim podiwijakla ogon i czekala.. latawica jedna :P
    wiem jak wyglada roja :P nasza poprzednia kicia miala, trzeba bedzie ja wysterilizowac ale to cos kolo marca, a wczesniej Gizmusia wykastrowac musimy
    Kicia zjamuje glownie podusie meza :P i wchdozi nogami pod jego kolderke
    Gizmolek jest moj
    ogolnie strasznie pieszczochy sa

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nasza wysterylizowalismy ..ale jak sie okazlo i tu wet spierdolil.. ;/ bo inczaj sie nie da powiedziec.. wycial jej nie caly jajnik i po roku czasu miala znowu roje.. teraz dostala zastrzyk aw marcu ponowna operacja..bo tak niem oze zostac .. bo tlyko nabawi sie jakiegos chorowbska ;/

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Pompon :) Śliczna dzidzia i cieszę się, że wszystko ok :) Oby tak dalej :) Jeszcze tylko jakieś 28 tygodni ;) U mnie bez zmian, dopiero wybieram się na badania i będę decydować co dalej :) Buziolki :*

pompon lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    no nasza wysterylizowalismy ..ale jak sie okazlo i tu wet spierdolil.. ;/ bo inczaj sie nie da powiedziec.. wycial jej nie caly jajnik i po roku czasu miala znowu roje.. teraz dostala zastrzyk aw marcu ponowna operacja..bo tak niem oze zostac .. bo tlyko nabawi sie jakiegos chorowbska ;/

Nawet wśród wetów są konowały :/

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia87 wrote:
    Nawet wśród wetów są konowały :/
    dokladnie ale zmienilismy na ta ktor ja uratowala :)
    i ma sie nia zajac :) dokladnie :) zreszta zawsze jak chodzimy to jak widzi Kami to mowi o moja ulubienica do mnie przyszla :D ona wykryla un iej to ze ma czesc jajnika ;/

bo inni lekarze obstawiali przewlekle zapalenie nerek.. ja juz widzialam jak za rok dwa stracimy nasza kocicczke.. :( ryczalam jak glupia ..

takze niestey i wsord wet sa konowaly ;/

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    dokladnie ale zmienilismy na ta ktor ja uratowala :)
    i ma sie nia zajac :) dokladnie :) zreszta zawsze jak chodzimy to jak widzi Kami to mowi o moja ulubienica do mnie przyszla :D ona wykryla un iej to ze ma czesc jajnika ;/

bo inni lekarze obstawiali przewlekle zapalenie nerek.. ja juz widzialam jak za rok dwa stracimy nasza kocicczke.. :( ryczalam jak glupia ..

takze niestey i wsord wet sa konowaly ;/

Fajnie, że trafiliście na porządnego weta :)

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia87 wrote:
    Fajnie, że trafiliście na porządnego weta :)
    nie powiem bo zna koty jak wlasna kieszen :)

i tylko uniej Kami jest tak spokojna.. jak jej maz wezmie kami to zaczynaja sie akcje :D ganianie kota poc alym gabinecie :D

ale za to jej maz jest swietny jesli chodzi o psy ..i urazy powypadkowe ..

tylko ona podjela sie ratowania naszej 4 tyg kociczki jak miala koci tyfus..
    a wiecie co mnei zaskoczylo ..pytam sie po pierwszej wizycie ile za antybiotyki i wogole..a ta do mnnie jak zobaczy poprawe to porozmawiamy .. za cale leczenie prawie 3 tyg wziela 200 zl .. a bylismy tam dwa razy dziennie na kroplowkach.. przez weekendy lezala u nich w domu przez noc :) dlatego jej ufam.. bo naprawde widac ze sa to wet z powolania :)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
‹‹ 2024 2025 2026 2027 2028 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ