Zdziska i Elbieta
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyhEJ kOCHANE :d
Przyszłam się przywitać i życzyć miłych snów bo jestem wykończona tak się że szok
Amelia tez się czasem dziwię że ma 47 lat i tak ale on twierdzi ze tak go podniecam heheh dodam ze bez żadnych wspomagaczy jest dzisiaj żeśmy 3 razy no ale zapisuje to jako raz bo tam nie ma opcji 3 x wieczór...Dobranoc Kochane :*cymcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam się tylko i spadam do pracy
Zła jestem bo nawet nie mogę określić czy owu była czy nie
Temp niby trochę do góry ale w nocy nie mogłam spać, wstawałam i wynik jest zaburzony:-(, nie wiem tylko czy zaznaczyć to na wykresie? -
mik82 wrote:Witam się tylko i spadam do pracy
Zła jestem bo nawet nie mogę określić czy owu była czy nie
Temp niby trochę do góry ale w nocy nie mogłam spać, wstawałam i wynik jest zaburzony:-(, nie wiem tylko czy zaznaczyć to na wykresie?
Witam..
Moim zdaniem byla bo szyja sie zamyka
Tez nie moglam spac...cholerne mierzenie, chyba sobie dam z tym spokoj.....owu chyba nie byo jednak, bo gdyby byla to jezeli castagnus obnizyl mi prolaktyne, a by wychodzilo ze niby tak bo nic mnie nie boli - gdyby owu byla, to temp by bylo wysokie bo progesteron by poszedl w gore, wiec chyba wnoisek taki ze owu nie bylo jak przeczuwala wiec chujnia ...i nie chodzi tu o ciaze ale o owulacje bo jak juz owulacji nie bede miec to nigdy nie zajdeWiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 07:16
-
Asha wrote:Witam..
Tez nie moglam spac...cholerne mierzenie, chyba sobie dam z tym spokoj.....owu chyba nie byo jednak, bo gdyby byla to jezeli castagnus obnizyl mi prolaktyne, a by wychodzilo ze niby tak bo nic mnie nie boli - gdyby owu byla, to temp by bylo wysokie bo progesteron by poszedl w gore, wiec chyba wnoisek taki ze owu nie bylo jak przeczuwala wiec chujnia ...i nie chodzi tu o ciaze ale o owulacje bo jak juz owulacji nie bede miec to nigdy nie zajde
nie ma mnie -
amelia04072006 wrote:https://ovufriend.pl/wykres,672f3c3a5d4083c0924da8ac63f27630.html
tez sa niskie tempki. nadal mnie nie ma
Ale jest roznica miedzy pierwsza a druga faza Amelia...ja w tamtym cyklu miala 37.2 a teraz mam 37.0 o to mi chodzi
To juz jest 5 dpo i sie nie rusza wcale, jezeli owu byla, to progesteron powinien do gory pojsc, nad tym pracowalam ostatnie dwa miesiace a tu gowno teraz z tego, cycki owszem mnie nie bola ale temp jest niska, cos jest nie tak i tyle...i to nie chodzi ciazy czy nie ciaza...chodzi o cykl i hormony, ze cos sie popierdolilo znowuWiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 08:24
-
bardzo mnie denerwuja stwierdzenia,ze powinno byc tak a jest inaczej, a ta ma tak a ja inaczej, bylo tak a teraz jest tak...... wrrrrrr
kazdy ci powie ze
- ze cykl owulacyjny byl dopiero kiedy on sie skonczy i koniecznie musi byc krwawienie nie plamienie
-ze nie mozna dokladnie stwierdzic kiedy byla owulacja bez monitoringu a mozna tylko okreslic tydzien w ktorym byl
-ze juz minimalny skok temperatury moze potwierdzic przebyla owulacje i wymagany skok to 0,2
aby to stwierdzic od dnia sluzu mniej polodnego liczy sie 6 nizszych temperatur a po tym sluzie nastepuje skok temperatur i te sa wyzsze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 08:31
-
amelia04072006 wrote:bradzo mnie denerwuja stwierdzenia,z e powinno byc tak a jest inaczej a ta ma tak a ja inaczej, bylo tak a teraz jets tak...... wrrrrrr
kazdy ci powie ze
- ze cykl owulacyjny byl dopiero kiedy on sie skonczy i koniecznie musi byc krwawienie nie plamienie
-ze nie mozna dokladnie stwierdzic kiedy byla owulacja bez monitoringu a mozna tylko okreslic tydzien w ktorym byl
-ze juz minimalny skok temperatury moze potwierdzic przebyla owulacje i wymagany skok to 0,2
aby to stwierdzic od dnia sluzu mniej polodnego liczy sie 6 nizszych temperatur a po tym sluzie nastepuje skok temperatur i te sa wyzsze
Z tym skokiem o 0,2 tez tak myslalam ale sie z tym nie zgodzam juz teraz
Co do monitoringu tez nie, bo tak naprawde tylko ciaza moze potwierdzi owulacje
Moge sie mylic , ale znam swoj organizm juz troche i nie rozumiem dlaczego skoro prolaktyna spadla progesteron nie rosnie i tyle...rozumiem ze chcesz pomoc, ale ja tego po prostu nie ogarniam i tyle...dla mnie to sie kupy nie trzyma -
monitoring potwierdzi np. to ze sa pecherzyki ale moze nie dojsc do zaplodnienia. wedlug tych regul ktore ja znam owulka byla. na dobra sprawe mozesz porownac tempke z jednym wykresem bo poprzednie ewidentnie byly bez owulki. ale tak na dobra sprawe nie wiesz czy temperatura nie byla wyzsza w poprzednim cyklu bo wczesniejsze dwa byly dziwne. moze te sa twoje normalne bo jestes po cyklu ktory skladal sie z dwóch w miare normalnych faz? a moze faktycznie bedziesz potrzebowala progesteronu? co bedzie sie dalej dzialo tego nikt nie wie.
-
nick nieaktualny
-
amelia04072006 wrote:monitoring potwierdzi np. to ze sa pecherzyki ale moze nie dojsc do zaplodnienia. wedlug tych regul ktore ja znam owulka byla. na dobra sprawe mozesz porownac tempke z jednym wykresem bo poprzednie ewidentnie byly bez owulki. ale tak na dobra sprawe nie wiesz czy temperatura nie byla wyzsza w poprzednim cyklu bo wczesniejsze dwa byly dziwne. moze te sa twoje normalne bo jestes po cyklu ktory skladal sie z dwóch w miare normalnych faz? a moze faktycznie bedziesz potrzebowala progesteronu? co bedzie sie dalej dzialo tego nikt nie wie.
Ja porownalam , moje poprzednie wykresy z innymi i doszlam do wniosku ze byla owulacja w poprzednich...byl maly wzsrost, ale jednak byl...boje sie tylko,ze castagnus mi bardziej namieszal niz pomogl -
Asha wrote:Witam..
Tez nie moglam spac...cholerne mierzenie, chyba sobie dam z tym spokoj.....owu chyba nie byo jednak, bo gdyby byla to jezeli castagnus obnizyl mi prolaktyne, a by wychodzilo ze niby tak bo nic mnie nie boli - gdyby owu byla, to temp by bylo wysokie bo progesteron by poszedl w gore, wiec chyba wnoisek taki ze owu nie bylo jak przeczuwala wiec chujnia ...i nie chodzi tu o ciaze ale o owulacje bo jak juz owulacji nie bede miec to nigdy nie zajde