Zdziska i Elbieta
-
WIADOMOŚĆ
-
Powiedzialam mu ze moze by poszedl do psychoterapeuty albo na te warsztaty co sa w novum z psychologiem i innymi parami bysmy pojechali powiedzial ze nue chce chox nad tymi warsztatami zaczal myslec bo powiedzialam mu ze sa tam pary z podobnymi problemami i moglby tez pogadac zbinnymi facetami i tu zaczal sue zastanawiac...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAsha wrote:Hey Anulka.....nie obwiniaj sie kochana....dopadla chlopaka depresja mowilam ci o tym...wiem ze gadacie i wogole, ale on te wszystkie uczucia ukrywa zeby ciebie nie dolowac, on sie obwinia i to nie jest zadna twoja wina...najlepiej jakby sam poszedl na terapie i kims trzecim o tym pagadal, ale najgorsze co mozesz teraz zrobic to sie zaczac obwiniac bo to tylko dolozy do jego zmarwien...to nie jest o tobie ale o nim kochana....to on tu potrzebuje pomocy....sorry ze tak...z grubej rury ale chce pomoc
Dobrze ze ci powiedzial bo to jest w pewnym sensie wolanie o pomoc i tak to traktuj...nie obwiniaj sie ...to nie twoja wina
Asha ma rację - nie da się być jednocześnie "w czymś" i "obok czegoś". Skoro Ty jesteś "w" tej sytuacji, tej relacji, tym problemie, tych emocjach - nie możesz być jednocześnie obok tego i nie możesz pomóc M załapać innego spojrzenia na sprawę, właśnie takiego chłodnego, "z boku". Nie masz takiej możliwości. Wszystkie Twoje słowa zostaną odebrane jako próba pocieszenia a nie stan faktyczny. Więc pomysł na pogawędkę M z osobą niezaangażowaną w tą całą sytuację wydaje się dość sensowny.
Asha lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ania_84 wrote:Powiedzialam mu ze moze by poszedl do psychoterapeuty albo na te warsztaty co sa w novum z psychologiem i innymi parami bysmy pojechali powiedzial ze nue chce chox nad tymi warsztatami zaczal myslec bo powiedzialam mu ze sa tam pary z podobnymi problemami i moglby tez pogadac zbinnymi facetami i tu zaczal sue zastanawiac...
Moim zdaniem powinien pojsc sam , bo on ma duzo uczuc wobec ciebie, o ktorych napewno wolalby napewno pogadac bez ciebie...nie odbierz tego zle...ale sa rzeczy o ktorych lepiej pogadac bez tej osoby, tak jak ty gadasz z nami....sprobuj go namowic zeby poszedl sam...to bedzie mialo najlepszy efekt....gwarantuje ci to!!!!!
Cwalinka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNic dziwnego, że nie chce. Toż temat dotyka najdelikatniejszych strun męskiego egoAnia_84 wrote:Powiedzialam mu ze moze by poszedl do psychoterapeuty albo na te warsztaty co sa w novum z psychologiem i innymi parami bysmy pojechali powiedzial ze nue chce chox nad tymi warsztatami zaczal myslec bo powiedzialam mu ze sa tam pary z podobnymi problemami i moglby tez pogadac zbinnymi facetami i tu zaczal sue zastanawiac...
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2014, 09:00
-
nick nieaktualny
-
Wiem ze lepiej zeby poszedl sam tyle ze jak bylismy u psychologa i poszedl sam to powuedzual ze wsztstko jest ok...
-
nick nieaktualnytaa tez taka mialam adziejemarnut wrote:O mamo! A ja miałam nadzieję, że jeszcze 2 lata i mam z głowy wstawanie do dzieci
. Święta naiwności
...
ale juz przestalam, bede spokojnie spac pewnie jak sie wyprowadzic
ale Manius pociesze cie nie kazde dziecko ma tak jk Jowi
marnut lubi tę wiadomość
-
Ania_84 wrote:Wiem ze lepiej zeby poszedl sam tyle ze jak bylismy u psychologa i poszedl sam to powuedzual ze wsztstko jest ok...
On sie do psychologa nie nadaje bo mu prochy da a to bez sensu
on musi pojsc do terapety....Ania ja sie tym zajmuje i juz ci mowilam dawno ze on ma depresje on ci nie powie ze ma depresje bo to facet....musisz mu uswiadomic ze on ma depresje i ze potrzebuje pomocy i ze musi pojsc tam sam i to najlepiej do faceta bo sie spali ze wstydu przed kobieta.....jezeli chcesz mu pomoc. A wiem ze chcesz to sie posluchaj kochana bo ja wiem co mowie
-
nick nieaktualnyAsha wrote:On sie do psychologa nie nadaje bo mu prochy da a to bez sensu
on musi pojsc do terapety....Ania ja sie tym zajmuje i juz ci mowilam dawno ze on ma depresje on ci nie powie ze ma depresje bo to facet....musisz mu uswiadomic ze on ma depresje i ze potrzebuje pomocy i ze musi pojsc tam sam i to najlepiej do faceta bo sie spali ze wstydu przed kobieta.....jezeli chcesz mu pomoc. A wiem ze chcesz to sie posluchaj kochana bo ja wiem co mowie
W Polsce psycholog nie ma uprawnień do wystawiania recept na jakiekolwiek prochy, tylko psychiatra może to zrobić. A psycholog-terapeuta to słowa często stosowane zamiennie i łącznie na określenie tego samego podejścia do pacjenta: terapii i pomocy w pozbywaniu się problemów
.
-
marnut wrote:W Polsce psycholog nie ma uprawnień do wystawiania recept na jakiekolwiek prochy, tylko psychiatra może to zrobić. A psycholog-terapeuta to słowa często stosowane zamiennie i łącznie na określenie tego samego podejścia do pacjenta: terapii i pomocy w pozbywaniu się problemów
.
Psychoterapeuta nawet w pl ma wieksze kwalifikacje -
nick nieaktualnyMam, kurwa, nadziejęCwalinka wrote:taa tez taka mialam adzieje
ale juz przestalam, bede spokojnie spac pewnie jak sie wyprowadzic
ale Manius pociesze cie nie kazde dziecko ma tak jk Jowi
. Bo jak do 18tki najmłodszego będę musiała do nich w nocy wstawać, to się idzie zajebać
.
-
nick nieaktualny
-
marnut wrote:Nie kwestionuję, bo nie wiem. Ale leków przepisywać nie może, to wiem na pewno.
Tego nie wiedzialam , tutaj moze....poza tym chodzi o to ze psycholog ma bardziej analityczne podejscie a terapeta bardziej humanistyczne/ empatyczne...dlatego w jego przypadku terapeuta bedzie lepszy, bo jemu rozmowa jest potrzebna a nie wyciaganie cholera wie czego
marnut lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH

13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
??? Czy do toalety