X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Zdziska i Elbieta
Odpowiedz

Zdziska i Elbieta

Oceń ten wątek:
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry kochane :)
    ja ma ciag dalszy bolacych cycek.. kurde nie wiem o co chodzi przeciez nie moze juz byc po owu ;/ a cycki mnie naparzaja od pach jakby mi kos je rozciagal ;/

dodatkowo co rusz mam bole jak @ ..
    wzdecia i bog wie co jeszcze ;/ wrrr nine lubie czasu owulki

Asha mi si bardzo podoba biale zloto..niestety nas nie bylo stac na obracki z bialego i mamy normalne zlte i rowek przez srodek z bialego :)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc ASha
    Czesc Ania
    Czesc Rybuniu, milego dnia
    Asha no to jak takie argumenty to sila rzeczy nie moga byc inne :) mam nadzieje ze jak juz je wybeirzesz to sie nimi pochawlisz :D

25staraczka25 lubi tę wiadomość

• mik82 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Troszkę Was nadrobiłam
    Amelia mam nadzieję, że jakoś się wszystko ułoży i będziesz miała wsparcie przynajmniej u męża :-/
    Asia cudne wieści z tym ślubem...bardzo mnie się to podoba
    Red kochana jeśli kiedyś opuściłam Twój post to przepraszam słońce ale to nie jest jakieś personalne tylko czasami albo kilka osób zada to samo pytanie i odpowie się cytując jedną albo nie wiem jak skomentować czyjś post albo zwyczajnie przeoczę, ale uwielbiam Was wszystkie <3
    Cwalinka czytałam że pięknie z mężem wykorzystujecie dongowe dni :-)
    Staraczka piękny restarcik zrobiłaś :-)
    Aniu tulam <3 Mam nadzieję, że z mąż jakoś wyjdzie z tych złych dni
    Dotik, marnut, Iza, rybka <3 <3 <3
    Właśnie Iza kiedy Ty masz teraz wizytę? Pamiętam coś z dwójką ale już nie wiem czy to był 2, 12 czy ta dwójka mi w miesiącu 12 zaświeciła :-/
    Mam nadzieję, że nie pominęłam nikogo

Ja jestem jeszcze tak z doskoku bo jeszcze chwilki potrzebuję, ale jakoś weekend z rodziną mi pomógł. Trochę sobie przemyślałam i doszłam do wniosku, ze więcej czasu poświęcam na myślenie o dziecku którego jeszcze nie ma i może nigdy nie będzie niż temu które jest i które jest wspaniałe, cudowne, wyjątkowe i najlepsze a ja w tej całej walce przestałam doceniać to co mam...a mam naprawdę ogrom szczęścia - męża lepszego niż mogłam zamarzyć, syna to już w ogóle :-D
    I nie powiem, że już nie marzę o drugim dziecku ale wiem też, że jeśli go nie będzie to też będzie dobrze i będę szczęśliwa. Myślałam, ze nie da się wrzucić na luz...da się, choć jest bardzo ciężko. Daję sobie ostatnie cztery miesiące na robienie "czegoś", ostatnie cztery próby z inseminacjami i stymulacją, czas ostatniej szansy i jednocześnie czas przygotowania do końca świadomych starań o kolejne dziecko. Nie sądzę żeby mi się odmieniło, bo jest to mocno przemyślane, ale też niczego nie wykluczam. Tymczasem czekam na tą cholerną @ która jak jej chcesz to oczywiście się doczołgać nie może :-/

Cwalinka, Redhotka, 25staraczka25 lubią tę wiadomość

wrzesień 2008 - Mikołaj <3
    Starania od 12.2012
    maj 2014 - córeczka 16 tc [*]
    maj 2015 - cb
    grudzień 2016 - cb
    201709292743.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc Mik
    a czemu akurta 4 miesiace? bo tylko 4 inseminacje czy jakos inaczej ta granice wyznacyzlas. rozumiem twoje przemyslenia, ja chyba jeszcze nie doszlam do tego etapu, chcoa staram sie wiecej poswiecac Jowi niz dotychczas, buziak <3

mik82 lubi tę wiadomość

• mik82 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cwalinka wrote:
    czesc Mik
    a czemu akurta 4 miesiace? bo tylko 4 inseminacje czy jakos inaczej ta granice wyznacyzlas. rozumiem twoje przemyslenia, ja chyba jeszcze nie doszlam do tego etapu, chcoa staram sie wiecej poswiecac Jowi niz dotychczas, buziak <3
    Tak właśnie chodzi o te cztery inseminacje, więcej nie ma sensu robić bo prawdopodobieństwo zajścia w ciążę przy kolejnych insemkach mocno spada więc szkoda kasy, a ja po inseminacji nie mam pomysłu dla nas na dalsze działania stąd taki czas

Starania od 12.2012
    maj 2015 - cb
    grudzień 2016 - cb
    201709292743.png
  • mik82 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cwalinka wrote:
    czesc Mik
    Nie ukrywam Kochana że to właśnie Ty mnie trochę natchnęłaś do tych przemyśleń swoimi wspólnymi grami z Jowi i pomyśłem na godzina czasu z mamą :-)

Cwalinka, Redhotka lubią tę wiadomość

Starania od 12.2012
    maj 2015 - cb
    grudzień 2016 - cb
    201709292743.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mik82 wrote:
    Tak właśnie chodzi o te cztery inseminacje, więcej nie ma sensu robić bo prawdopodobieństwo zajścia w ciążę przy kolejnych insemkach mocno spada więc szkoda kasy, a ja po inseminacji nie mam pomysłu dla nas na dalsze działania stąd taki czas
    a to nie wiedzialam ze spada prawdopodobienstwo

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mik82 wrote:
    Nie ukrywam Kochana że to właśnie Ty mnie trochę natchnęłaś do tych przemyśleń swoimi wspólnymi grami z Jowi i pomyśłem na godzina czasu z mamą :-)
    ciesze sie :) ja nad ta godzinka musze pracowac bo o niej nie zapominac :D

• mik82 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cwalinka wrote:
    ciesze sie :) ja nad ta godzinka musze pracowac bo o niej nie zapominac :D
    ja takich postanowień nie mam, ale jakoś chętniej spędzam czas z Mikołajem choćbt=y siedząc z nim w kuchni podczas gotowania i rozmawiając lub bawiąc się z nim w takie różne gry słowne które sami wymyślamy. Jesteśmy wtedy razem ale ja np też wtedy gotuję, prasuję i tym samym mam poczucie że lepiej organizuję czas :-)

Cwalinka, Redhotka lubią tę wiadomość

Starania od 12.2012
    maj 2015 - cb
    grudzień 2016 - cb
    201709292743.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mik82 wrote:
    ja takich postanowień nie mam, ale jakoś chętniej spędzam czas z Mikołajem choćbt=y siedząc z nim w kuchni podczas gotowania i rozmawiając lub bawiąc się z nim w takie różne gry słowne które sami wymyślamy. Jesteśmy wtedy razem ale ja np też wtedy gotuję, prasuję i tym samym mam poczucie że lepiej organizuję czas :-)
    super
    mnie wczoraj corcia pomogla ladowac do zmwyarki samodzielnie oplukujac :) frajde jej to sprawilo a bylysmy razem
    a i robila na rodzinna kolacje :P

mik82, Redhotka lubią tę wiadomość

• mik82 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cwalinka wrote:
    super
    mnie wczoraj corcia pomogla ladowac do zmwyarki samodzielnie oplukujac :) frajde jej to sprawilo a bylysmy razem
    a i robila na rodzinna kolacje :P
    bezcenne <3 :-)

Cwalinka lubi tę wiadomość

Starania od 12.2012
    maj 2015 - cb
    grudzień 2016 - cb
    201709292743.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mik82 wrote:
    bezcenne <3 :-)
    taa a najlepsze bylo to jak stwierdzila ze ona nam rano zrobi snaidanie ;P
    ale potem powiedziala ze ona bedzie gotowala w sobote i neidziuele a my w rteszte dni :P

mik82, Redhotka lubią tę wiadomość

• mik82 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cwalinka wrote:
    taa a najlepsze bylo to jak stwierdzila ze ona nam rano zrobi snaidanie ;P
    ale potem powiedziala ze ona bedzie gotowala w sobote i neidziuele a my w rteszte dni :P
    spryciula :-)
    dzieciaki są bardzo otwarte na takie pomaganie, ale czasem my dorośli sami to tłumimy..."nie rusz bo potłuczesz", "nie myj bo źle" itd. sama się już kilka razy na tym złapałam, a wczoraj mieliśmy gości i młody wszystko mi poznosił ze stołu i ile mniej latania miałam :-) a on jaki był szczęśliwy że pomógł i zostało to zauważone...duma go rozpierała pół wieczoru :-)

Starania od 12.2012
    maj 2015 - cb
    grudzień 2016 - cb
    201709292743.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mik82 wrote:
    spryciula :-)
    dzieciaki są bardzo otwarte na takie pomaganie, ale czasem my dorośli sami to tłumimy..."nie rusz bo potłuczesz", "nie myj bo źle" itd. sama się już kilka razy na tym złapałam, a wczoraj mieliśmy gości i młody wszystko mi poznosił ze stołu i ile mniej latania miałam :-) a on jaki był szczęśliwy że pomógł i zostało to zauważone...duma go rozpierała pół wieczoru :-)
    to fakt
    ona bardzo lubi mi pomagac w mooich obowiazkach ale kurka czemu swojego pokoju nie che sprzatac

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a do stolu uwielbie nakrywac zanosic :) i uwielbia jak mamy gosci

mik82 lubi tę wiadomość

• mik82 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cwalinka wrote:
    to fakt
    ona bardzo lubi mi pomagac w mooich obowiazkach ale kurka czemu swojego pokoju nie che sprzatac
    bo pokój sprząta sama sobie :-P a do stołu jak zanosi to ma swój udział w imprezie, pomaga mamie ...to co innego jest :-)

Starania od 12.2012
    maj 2015 - cb
    grudzień 2016 - cb
    201709292743.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mik82 wrote:
    bo pokój sprząta sama sobie :-P a do stołu jak zanosi to ma swój udział w imprezie, pomaga mamie ...to co innego jest :-)
    no fakt :)

• mik82 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cwalinka właśnie zauważyłam że Twoja Jowi urodziła się bardzo blisko mojego Mikołaja bo mój jest z 15.09.2008 :-)

Starania od 12.2012
    maj 2015 - cb
    grudzień 2016 - cb
    201709292743.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mik82 wrote:
    Cwalinka właśnie zauważyłam że Twoja Jowi urodziła się bardzo blisko mojego Mikołaja bo mój jest z 15.09.2008 :-)
    no prosze :)maly ten swiat :D

mik82 lubi tę wiadomość

• mik82 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cwalinka wrote:
    no prosze :)maly ten swiat :D
    No mały, mały tym bardziej że z młodym termin miałam na 21-go ale trochę przyspieszył :-)

Starania od 12.2012
    maj 2015 - cb
    grudzień 2016 - cb
    201709292743.png
‹‹ 3469 3470 3471 3472 3473 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ