Zdziska i Elbieta
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Cwalinka wrote:ja mialam niby na 26 urodzilam 24 a i tak podobno przenoszona byla ;P
czyli obie dowiedzialysmy sie w styczniu o ciazyCwalinka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCwalinka wrote:Red w pracy juz?
Rybka - miłego dnia!
Ania - nie lubię Twoich bólów, ale lubię Twoje obrączki - mamy chyba podobne... :]
Asha - jak powszechnie wiadomo z gustami się nie dyskutuje, więc najważniejsze - to Wasze obrączki i Wam mają się przecież podobać.
Mik - bardzo dobre podejście, moim zdaniem lepsze nie może być, zwłaszcza, że jest Was już mała rodzinka! Wierzę, że to wrzucenie na luz da efekt i tego Ci życzę!
Cwalinka - by nie zapominać proponuję alarm w telefonie włączyć... Mi taki przypominacz mówi o piciu wody... :] A córcię to masz niesamowitą!
Zaraz obiecany przepis...mik82, Cwalinka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyRed dzieki ale przypomnienie w tel niewiele da bo to nie stala pora tylko rpzesuwna w zaleznosci od tego co mamyw planach danego dnia
a wlasnie dzis moja corcia bierze udzial w przedstawieniu wlasnie, zobaczymy jak wypadnie stroj sniezynki w praniuRedhotka lubi tę wiadomość
-
Redhotka wrote:
Mik - bardzo dobre podejście, moim zdaniem lepsze nie może być, zwłaszcza, że jest Was już mała rodzinka! Wierzę, że to wrzucenie na luz da efekt i tego Ci życzę!
Cwalinka, Redhotka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCiasto czekoladowe bez mąki i cukru...
Składniki:
- 800 g (2 puszki) czerwonej fasoli (w zalewie)
- 50-100g gorzkiej czekolady
- 24 suszone daktyle
- 12 suszonych moreli
- 3 jajka
- 2 dojrzałe banany
- 1 czubata łyżka niskosłodzonego dżemu z czarnej porzeczki
- 2 łyżki stewii w proszku
- 1 łyżka kakao (DecoMorreno)
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
Daktyle i morele zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 10 minut. Fasolę odcedzamy, wysypujemy na sitko, opłukujemy pod bieżącą wodą i wsypujemy do miski. Dodajemy pokrojone banany, jajka i suszone owoce po ich wcześniejszym przepłukaniu zimną wodą i odcedzeniu. Całość dokładnie blendujemy na jednolitą masę. Następnie dodajemy rozpuszczoną gorzką czekoladę i ponownie miksujemy. Tu moja mała uwaga - w cieście oryginalnym (bez czekolady) wyczuwa się "mączną" konsystencję fasoli i ciasto ma jej wyraźny posmak. Przy dodanej 1 tabliczce posmak i konsystencja już nie przypominała tej pierwotnej - można było się doszukać fasoli, ale pod jednym warunkiem: miało się wiedzę, że ona tam jest (robiłam testy na rodzinie... :]). Moim zdaniem kompromis to pół tabliczki - w takiej wersji fasola mało się narzuca, a ciasto jest jednak mniej kaloryczne... Na sam koniec dodajemy do masy składniki sypkie, tj. kakao, stewię oraz sodę i miksujemy do dokładnego wymieszania składników.
Ciasto przelewamy do silikonowej formy (lub tradycyjnie do zwykłej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia) i pieczemy we wcześniej rozgrzanym piekarniku do 170°C (bez termoobiegu) przez ok. 50-60 minut.
Po ostygnięciu ciasto przekrawamy w poprzek na pół, by pomiędzy dolną i górną warstwę rozsmarować dżem z czarnej porzeczki.
http://banny.republika.pl/Obrazy/Ciasto_z_fasoli.jpg
Jak zrobię zdjęcie normalnym aparatem to podmienię.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 11:11
Cwalinka, 25staraczka25 lubią tę wiadomość
-
Cwalinka wrote:Red dzieki ale przypomnienie w tel niewiele da bo to nie stala pora tylko rpzesuwna w zaleznosci od tego co mamyw planach danego dnia
a wlasnie dzis moja corcia bierze udzial w przedstawieniu wlasnie, zobaczymy jak wypadnie stroj sniezynki w praniuCwalinka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymik82 wrote:Nie wiem Kochana czy da efekt ale wiem, że łatwiej mi tak będzie żyć, bo naprawdę zrobiłam co mogłam, na resztę nie mam wpływu więc zatracać się w staraniach o kolejne dziecko i siłą rzeczy nie dostrzegać szczęścia które się już ma to bez sensu przecież
Cwalinka, mik82 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cwalinka wrote:oo to fajnie
moja jeszcze 15 grudnia ma byc aniolkiemCwalinka, Redhotka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymik82 wrote:u nas około Mikołajek jest tzw. wieczornica to jest taki wieczór wigilijny połączony z kiermaszem na którym można kupić kartki św., ozdoby a nawet pierogi za naprawdę symboliczne złotówki a wszystko robione przez dzieci przedszkolne. Super sprawa
mik82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hey...zamowilam sukienke najwazniejsze chyba ze to mnie troche odciagnie od myslenia o staraniach
Jakos to chyba do mnie jeszcze nie dociera ale mam zajecie przynajmniej hahhaha
Miki kochanie..tak sie ciesze ze wrocilasWiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 11:49
Cwalinka, mik82 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAsha wrote:Hey...zamowilam sukienke najwazniejsze chyba ze to mnie troche odciagnie od myslenia o staraniach
Jakos to chyba do mnie jeszcze nie dociera ale mam zajecie przynajmniej hahhaha
Miki kochanie..tak sie ciesze ze wrocilasRedhotka lubi tę wiadomość