X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Zdziska i Elbieta
Odpowiedz

Zdziska i Elbieta

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka wrote:
    hihiha ty piszesz to powaznie 8-) moj niewie co to jest sprzatanie :-( raz na rok odkurzy i umyje zlew i wanne w lazience :-( a wypomina to rok czasu :-(
    nie no serio, ja mam podobny problem ale czasem pomaga, ja za to pokazalam ze za duzo sama potrafie, i nienawidze sie prosic i moj to wykorzystuje :P ale cwicze go

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Cwalinka - ja dwie poprzednie ciąże zawdzięczam Castagnusowi.
    O córę staraliśmy się rok - i nic, oczywiście lekarze nie widzieli żadnego problemu (pomimo, że prolaktynę miałam na granicy normy a hiperprolaktynemii) i nie dawali żadnych leków :/. Zaczęłam szukać na własną rękę, znalazłam Castagnus i jak skończyłam brać 90tego dnia, to mi wyszedł pozytywny test :).
    O syna staraliśmy się 7m-cy, z czego po 4-ech bez "wspomagania" stwierdziłam, że nie ma sensu, wdrożyłam Castagnus i znów: 90 dni i pozytywny test.
    Tym razem brałam 2 serie po 90 dni (marzec-maj i lipiec-wrzesień), ale nie podziałał :(.
    Natomiast uważam, że spróbować warto :)!

Pozdrawiam i miłego dnia życzę!

Cwalinka, rybka lubią tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry kochane :)

Asha widze ze w swietnym nastroju :D

Cwalinka tulam .. widze ze chyba podobnie zaczniemy ... ;/

Mik pieknie szybuijesz :)

Rybcia oco u ciebei :)

Amelia sie odzywala ??

Izus jak sie czujesz ??:)

Ja wczoraj nie wchodzilam bo mialam mega placzliwy dzien ;/ nawet na mame troche naskoczylam :( i z tego powodu byllo mi bardzo przykro pozniej zadzownilam do niej bo mi serducho pekalo ze na nia tak warczalam :(

Cwalinka, rybka lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W TAKIM RAZIE CO MI SZKODZI, CHYBA NIC MI NIE ROZREGULUJE NIE?

rybka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MA SIE GO BRAC OD PEIRWSZEGO DNIA MIESIACZKI TAK?

rybka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZESC ANIU? PMS??

Ania_84 lubi tę wiadomość

• rybka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamutek i ania :-) aniu u mnie moze byc..jakos mam tez doly od paru dni i szczerze to robie dobra mine do zlej gry..leje sie dzis ze mnie i znowu sie nie udalo i znowu mam dol..ehhh...szukam teraz badan nasienia u siebie w okolicy mam nadzieje ze w styczniu moj pojdzie i odda :-\ zastanawiam sie rowniez nad insemka ale kurde czesto pisza ze nieudaje sie za pierwszym razem...eh...juz sil brak :-\

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cwalinka wrote:
    CZESC ANIU? PMS??
    nie wiem czy PMS.. raczej nie ..po porstu taki placzliwy dzien mialam.. dodatkowo strasznie bolaly mnie jajniki ..a raczej cignely.. wieczor mialam fatalny nie moglam zlapac tchu :(

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cwalinka wrote:
    MA SIE GO BRAC OD PEIRWSZEGO DNIA MIESIACZKI TAK?
    Ja tak brałam, ale są dziewczyny co zaczynały w dowolnym dniu cyklu i efekty też były ;).

Rybciu - a inseminację tak bez wcześniejszych badań i stymulacji ktoś w ogóle zrobi?

rybka lubi tę wiadomość

• rybka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Ja tak brałam, ale są dziewczyny co zaczynały w dowolnym dniu cyklu i efekty też były ;).

Rybciu - a inseminację tak bez wcześniejszych badań i stymulacji ktoś w ogóle zrobi?
    nie niezreobi najpierw zrobimy badania ale dopiero jak ja pojde do pracy :-\ porobie badania moj tez i wtedy zobaczymy co i jak ale sie zastanawialam nad nia :-\ moj jest niby tez za ale czy bedziemy dalej dzialac niewiem :-(a ten castangus bierze sie caly cykl?? kiedys go bralam ale tylko przez jeden cykl i potem przestalam bo niekupilam nastepnego

• rybka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    nie wiem czy PMS.. raczej nie ..po porstu taki placzliwy dzien mialam.. dodatkowo strasznie bolaly mnie jajniki ..a raczej cignely.. wieczor mialam fatalny nie moglam zlapac tchu :(
    tez tak nieraz mam ..nieraz trzeba to wszystko z siebie wyrzucic wyplakac sie itp.ja mam tylko jedna osobke co mnie rozumie..inne maja dzieci i to od dwojki wzwyz znowu kuzwa beda pytania na swieta kiedy drugie dziecko itp.a jak ktos sie nawet skapnol to mowi bedzie dobrze!!!! jak ja tego nielubie :-\

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka wrote:
    nie niezreobi najpierw zrobimy badania ale dopiero jak ja pojde do pracy :-\ porobie badania moj tez i wtedy zobaczymy co i jak ale sie zastanawialam nad nia :-\ moj jest niby tez za ale czy bedziemy dalej dzialac niewiem :-(a ten castangus bierze sie caly cykl?? kiedys go bralam ale tylko przez jeden cykl i potem przestalam bo niekupilam nastepnego

Mam nadzieję, że inseminacja nie będzie potrzebna. Może po badaniach okaże się, że wystarczy jakieś CLO czy inne cudo i będą piękne dwie krechy :)!
    Castagnusa bierze się nie tylko cykl, ale 90 dni bez żadnych przerw (nieważne okres czy nie okres - bierzesz).

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybciu buziam, grunt to zaczac robic badania potem bedzie wiadomo co dalej

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu mam nadzieje ze dzis bedzie lepiej

a widze ze grudzien i listopad to nie najlepsiejszy czas dla nas :/

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybcia co do IUI .. to powiem ci tak..dzialajcie ..a IUI traktujcie jako dodatek :) bo tak naprawde przy iUI moga zarowno podzialac plemniczki dokarmione jak i te naturalne :D

Cwalineczko.. wiesdz u nas sporo na koniec roku sie dzieje.. sprawa spadkowa, badania, wizyta, musimy zalatwic kredyt na biopsje ;/ i chyba za duzo tego ..

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Rybcia co do IUI .. to powiem ci tak..dzialajcie ..a IUI traktujcie jako dodatek :) bo tak naprawde przy iUI moga zarowno podzialac plemniczki dokarmione jak i te naturalne :D

Cwalineczko.. wiesdz u nas sporo na koniec roku sie dzieje.. sprawa spadkowa, badania, wizyta, musimy zalatwic kredyt na biopsje ;/ i chyba za duzo tego ..
    no troszke duzo spadlo na glowe ale mam nadzieje ze wszystko sie ulozy

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ty kochana .. bralas tylko dupaka ?? czy lutke keidys tez ??

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • rybka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra ja spadam dziekuje dziewczynki za podpore i podpowiedzi :-) ale narazie pauzuje w grudniu sie nie staram i niemierze i prosze niepiszcie ze w takim cyklu sie udaje bo juz mialam pare takich i jak zwykle dupa byla...dobra slonka spadam niemam nastroju dzis jak zwykle i niechce was meczyc i dolowac...bede sie starala zagladac choc bede miala nawal teraz bo choinka lampki porzadki itp.dziekuje ze jestescie :-) <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 papatki

Cwalinka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    A Ty kochana .. bralas tylko dupaka ?? czy lutke keidys tez ??
    TERAZ BIORE PIERWSZY RAZ DUPKA, LUTKI NIGDY NIE BRALAM, TYLKO TAKA POD JEZYK NA WYWOLANIE ORKRESu

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka wrote:
    dobra ja spadam dziekuje dziewczynki za podpore i podpowiedzi :-) ale narazie pauzuje w grudniu sie nie staram i niemierze i prosze niepiszcie ze w takim cyklu sie udaje bo juz mialam pare takich i jak zwykle dupa byla...dobra slonka spadam niemam nastroju dzis jak zwykle i niechce was meczyc i dolowac...bede sie starala zagladac choc bede miala nawal teraz bo choinka lampki porzadki itp.dziekuje ze jestescie :-) <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 papatki
    bede czekac :D <3

‹‹ 3594 3595 3596 3597 3598 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ