Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Zdziska i Elbieta
Odpowiedz

Zdziska i Elbieta

Oceń ten wątek:
  • dotik Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to by mogło pasować: http://www.forumginekologiczne.pl/porada/torbiele-endometrialne-czekoladowe/3275.html

ale to troszkę czarnowidzeniem trąci ;)

jestem w ciąży, urojonej i spożywczej.

• mik82 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dotik wrote:
    to by mogło pasować: http://www.forumginekologiczne.pl/porada/torbiele-endometrialne-czekoladowe/3275.html

ale to troszkę czarnowidzeniem trąci ;)
    tak, tak...zdecydowanie czarnowidztwo :-P dotik nie szukamy, nie czytamy tylko czekamy na monitoringi tak? ;-)

dotik, Cwalinka, Asha lubią tę wiadomość

wrzesień 2008 - Mikołaj <3
    Starania od 12.2012
    maj 2014 - córeczka 16 tc [*]
    maj 2015 - cb
    grudzień 2016 - cb
    201709292743.png
  • Asha Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam ze troche peniam przed tym usg :-/

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mik82 wrote:
    zazwyczaj to przez co nie możemy zaciążyć to pierdoła...tylko żadnemu ginowi nie chce się tej pierdoły szukać k...a :-/
    O to to...
    Asha wrote:
    Kolejna czarnowidztwo mi tu uprawia... Same wiedźmy! Nie peniaj, będzie co ma być, czyli będzie dobrze. :)

Porównałam trochę te ceny, powiem wam że mają zdecydowanie lepsze ceny tych badań niż LuxMed, ale jutro postaram się na część zdobyć jeszcze skierowanie, więc mi one w ogóle do zapłaty odpadną (w ramach LuxMedowego pakietu)... :>

Postanowiłam zrobić to, o co proszą - przynajmniej wiedzieć będę wszystko, no prawie wszystko. No i podeszłam do tego tak, że to jest tak naprawdę 140 zł (za wizytę) w mojej kieszeni, bo jak czegoś nie zrobię, a okaże się potrzebne, to będzie takie marnowanie kasy na kolejne wizyty.
    Jestem w stanie zapłacić za taką wizytę, ale jak ona coś wnosi sensownego, a nie polega na skierowaniu tylko na badania, których nie mam...

mik82, dotik lubią tę wiadomość

• mik82 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    jutro już będzie dobrze... oczywiście aż do następnego usg ;-) niestety teraz już tak będzie że każda wizyta to będzie nerwówka ale będzie dobrze Kochana...po tym wszystkim co przeszłaś musi być!!! <3

Asha, dotik, Redhotka lubią tę wiadomość

Starania od 12.2012
    maj 2015 - cb
    grudzień 2016 - cb
    201709292743.png
  • mik82 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Redhotka wrote:
    Kolejna czarnowidztwo mi tu uprawia... Same wiedźmy! Nie peniaj, będzie co ma być, czyli będzie dobrze. :)

Porównałam trochę te ceny, powiem wam że mają zdecydowanie lepsze ceny tych badań niż LuxMed, ale jutro postaram się na część zdobyć jeszcze skierowanie, więc mi one w ogóle do zapłaty odpadną (w ramach LuxMedowego pakietu)... :>

Postanowiłam zrobić to, o co proszą - przynajmniej wiedzieć będę wszystko, no prawie wszystko. No i podeszłam do tego tak, że to jest tak naprawdę 140 zł (za wizytę) w mojej kieszeni, bo jak czegoś nie zrobię, a okaże się potrzebne, to będzie takie marnowanie kasy na kolejne wizyty.
    Jestem w stanie zapłacić za taką wizytę, ale jak ona coś wnosi sensownego, a nie polega na skierowaniu tylko na badania, których nie mam...
    Dobrze gadasz Kasia...pójdziesz z wynikami to zapłacisz za konkretną wizytę a bez badań i tak by Ci nic nie powiedzieli tylko kasę z Ciebie ściągnęli

Cwalinka, Redhotka lubią tę wiadomość

Starania od 12.2012
    maj 2015 - cb
    grudzień 2016 - cb
    201709292743.png
  • Asha Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mik82 wrote:
    jutro już będzie dobrze... oczywiście aż do następnego usg ;-) niestety teraz już tak będzie że każda wizyta to będzie nerwówka ale będzie dobrze Kochana...po tym wszystkim co przeszłaś musi być!!! <3

No niestety tak bedzie :-/ a podobno to taki blogoslawiony stan :-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha mmy tu kciuki trzymamy wiec musi byc dobrze
    Red mysle ze to dobre podejście. Raz a konkretnie.

My z jowi wrocilysmy z placu zabaw. Jowi sie teraz pluska. Wyjme ja nakarmie i sama wskakuje do wanny.

Od dziś znowu zaczelam mniej jesc oby tym razem skutecznie. Mam zamiar tez w tym tygodniu ponownie zacząć biegac

Asha, dotik, Redhotka, mik82 lubią tę wiadomość

• Asha Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <3 dzieki laseczki

dotik, Cwalinka, Redhotka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cwalinka wrote:
    Od dziś znowu zaczelam mniej jesc oby tym razem skutecznie. Mam zamiar tez w tym tygodniu ponownie zacząć biegac
    Wytrwałości! Wiem coś o tym, tzn. o jej braku... :/

Cwalinka lubi tę wiadomość

• Asha Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Redhotka wrote:
    Wytrwałości! Wiem coś o tym, tzn. o jej braku... :/

Hahahahah optymistka :-P

Cwalinka, mik82 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    Hahahahah optymistka :-P
    Nie śmiej się z nas, to nie tak, że mamy słomiany zapał... :>

Dobranoc Wam, gaszę światło!

Cwalinka lubi tę wiadomość

• Iza75 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 03:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńko to zrozumiale, ze boisz sie tego usg...ta niepewność potrafi niestety odebrac cala radosc bycia w ciąży, u mnie tak bylo...zreszta nadal nie jestem wolna od obaw.
    W każdym razie uwazam, ze u Ciebie jest wszystko dobrze a te bole brzucha w ciąży to juz ktoś powinien książkę napisać bo są tak różne i wcale nie musza oznaczac nic zlego...ja tak jak mik nospe lykalam jak cukierki ;-) i tez parę razy mialam dziwne odczucia, ze boli jakoś inaczej...postaraj sie byc dobrej myśli kochana, wspieram Cie z calych sil <3

dotiku ja niestety nie pomoge, nie wiem co to moze sie dziac u Ciebie ale na pewno cos jest na rzeczy wiec nie daj sie zbyć ginowi albo szukaj do skutku takiego, który sie pochyli nad problemem.

cwalinka powodzenia i wytrwalosci zycze w mniej żarciu :-) co do biegania to podziwiam za sam pomysl :-) ja nie cierpie biegania..

miki przekaz prosze i ode mnie gratulacje dla gigsy i zyczenia zdrowka dla jej chlopcow. Bardzo sie ciesze, ze jest lepiej z Dominikiem :-)

Asha, Cwalinka, mik82, dotik lubią tę wiadomość

1usaj44jvarwjr6x.png
    km5stv7309by4rqk.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha trzymam kciuki :)

Dzień dobry kochane ;) witam sie z kawunia :)

Asha lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien Dobry
    U mnie piekne slonce. I zastanawiam się teraz czy isc biegac wieczorem jak młoda zasnie czy jaj jest w przedszkolu

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cwalinka wrote:
    Dzien Dobry
    U mnie piekne slonce. I zastanawiam się teraz czy isc biegac wieczorem jak młoda zasnie czy jaj jest w przedszkolu
    Hej!

Moim zdaniem, z kopyta - jeśli masz chęć to teraz jak jest w przedszkolu. Wieczorem może być milion pięćset sto dziewięćset powodów by jednak nie pójść... :P
    Podziwiam za to bieganie, chociażby za chęć do niego!

Iza a jak Ty się czujesz?

Dotik, na kiedy umawiasz sobie wizytę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 08:39

mik82 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Red ja lubię w sumie biegać. Nawet raz w zawodach na 10km biegalam. Masz racje z kopyta. Pojade kola zmienic i pojde biegać. Po bieganiu skosze trawe. Ogrod nie ucieknie. Ja i mohe zdrowie i samopoczucie waznienjsze

Redhotka lubi tę wiadomość

• mik82 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki
    Kasia powodzenia i wytrwałości w bieganiu i chudnięciu :-)
    Asia kciuki za wizytę...będzie dobrze
    Ania a jak u Ciebie nastrój Kochana...podjęliście już z Michałem jakieś konkretne decyzje co dalej?
    Buziaki dla wszystkich <3

dotik, Cwalinka, Redhotka, Asha, Ania_84 lubią tę wiadomość

Starania od 12.2012
    maj 2015 - cb
    grudzień 2016 - cb
    201709292743.png
  • dotik Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziołchy :)

cieszę się że u Gigsy coraz lepiej:) niech rosną chłopaki!

Kasia podziwiam za to bieganie, u mnie to jakoś nie chce wychodzić, a tłuszcz zalega, a lato coraz bliżej...

Asha, trzymam kciuki za usg, już odliczam godziny i minuty i przebieram konczynami dolnymi!

Red, wizyta w czerwcu, jeszcze nie wiem, od chyba 5.06 zaczyna mi się ubezp w medishicie, więc będę się umawiać do ginologa.

a jak tam w ogóle u Was dzisiaj? w ten ciepły! dzień?

Redhotka, Asha lubią tę wiadomość

jestem w ciąży, urojonej i spożywczej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc laseczki ponownie. Wrocilam przebieglam 4,4 km w 39,5 min. Ale kondycjs spadla bo potrzebowalam trzech krotkich marszy.

Powiem wam zr u mnie wręcz goraco 24 stopnie następnym razem do biegania biorę czapeczke.

Dotik wyciagnij ile sie da z tego ubezpieczenia.

Ja musze sie umówić do endo

Redhotka lubi tę wiadomość

‹‹ 3761 3762 3763 3764 3765 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ