X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Zdziska i Elbieta
Odpowiedz

Zdziska i Elbieta

Oceń ten wątek:
  • dotik Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to by mogło pasować: http://www.forumginekologiczne.pl/porada/torbiele-endometrialne-czekoladowe/3275.html

ale to troszkę czarnowidzeniem trąci ;)

jestem w ciąży, urojonej i spożywczej.

• mik82 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dotik wrote:
    to by mogło pasować: http://www.forumginekologiczne.pl/porada/torbiele-endometrialne-czekoladowe/3275.html

ale to troszkę czarnowidzeniem trąci ;)
    tak, tak...zdecydowanie czarnowidztwo :-P dotik nie szukamy, nie czytamy tylko czekamy na monitoringi tak? ;-)

dotik, Cwalinka, Asha lubią tę wiadomość

wrzesień 2008 - Mikołaj <3
    Starania od 12.2012
    maj 2014 - córeczka 16 tc [*]
    maj 2015 - cb
    grudzień 2016 - cb
    201709292743.png
  • Asha Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam ze troche peniam przed tym usg :-/

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mik82 wrote:
    zazwyczaj to przez co nie możemy zaciążyć to pierdoła...tylko żadnemu ginowi nie chce się tej pierdoły szukać k...a :-/
    O to to...
    Asha wrote:
    Kolejna czarnowidztwo mi tu uprawia... Same wiedźmy! Nie peniaj, będzie co ma być, czyli będzie dobrze. :)

Porównałam trochę te ceny, powiem wam że mają zdecydowanie lepsze ceny tych badań niż LuxMed, ale jutro postaram się na część zdobyć jeszcze skierowanie, więc mi one w ogóle do zapłaty odpadną (w ramach LuxMedowego pakietu)... :>

Postanowiłam zrobić to, o co proszą - przynajmniej wiedzieć będę wszystko, no prawie wszystko. No i podeszłam do tego tak, że to jest tak naprawdę 140 zł (za wizytę) w mojej kieszeni, bo jak czegoś nie zrobię, a okaże się potrzebne, to będzie takie marnowanie kasy na kolejne wizyty.
    Jestem w stanie zapłacić za taką wizytę, ale jak ona coś wnosi sensownego, a nie polega na skierowaniu tylko na badania, których nie mam...

mik82, dotik lubią tę wiadomość

• mik82 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    jutro już będzie dobrze... oczywiście aż do następnego usg ;-) niestety teraz już tak będzie że każda wizyta to będzie nerwówka ale będzie dobrze Kochana...po tym wszystkim co przeszłaś musi być!!! <3

Asha, dotik, Redhotka lubią tę wiadomość

Starania od 12.2012
    maj 2015 - cb
    grudzień 2016 - cb
    201709292743.png
  • mik82 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Redhotka wrote:
    Kolejna czarnowidztwo mi tu uprawia... Same wiedźmy! Nie peniaj, będzie co ma być, czyli będzie dobrze. :)

Porównałam trochę te ceny, powiem wam że mają zdecydowanie lepsze ceny tych badań niż LuxMed, ale jutro postaram się na część zdobyć jeszcze skierowanie, więc mi one w ogóle do zapłaty odpadną (w ramach LuxMedowego pakietu)... :>

Postanowiłam zrobić to, o co proszą - przynajmniej wiedzieć będę wszystko, no prawie wszystko. No i podeszłam do tego tak, że to jest tak naprawdę 140 zł (za wizytę) w mojej kieszeni, bo jak czegoś nie zrobię, a okaże się potrzebne, to będzie takie marnowanie kasy na kolejne wizyty.
    Jestem w stanie zapłacić za taką wizytę, ale jak ona coś wnosi sensownego, a nie polega na skierowaniu tylko na badania, których nie mam...
    Dobrze gadasz Kasia...pójdziesz z wynikami to zapłacisz za konkretną wizytę a bez badań i tak by Ci nic nie powiedzieli tylko kasę z Ciebie ściągnęli

Cwalinka, Redhotka lubią tę wiadomość

Starania od 12.2012
    maj 2015 - cb
    grudzień 2016 - cb
    201709292743.png
  • Asha Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mik82 wrote:
    jutro już będzie dobrze... oczywiście aż do następnego usg ;-) niestety teraz już tak będzie że każda wizyta to będzie nerwówka ale będzie dobrze Kochana...po tym wszystkim co przeszłaś musi być!!! <3

No niestety tak bedzie :-/ a podobno to taki blogoslawiony stan :-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha mmy tu kciuki trzymamy wiec musi byc dobrze
    Red mysle ze to dobre podejście. Raz a konkretnie.

My z jowi wrocilysmy z placu zabaw. Jowi sie teraz pluska. Wyjme ja nakarmie i sama wskakuje do wanny.

Od dziś znowu zaczelam mniej jesc oby tym razem skutecznie. Mam zamiar tez w tym tygodniu ponownie zacząć biegac

Asha, dotik, Redhotka, mik82 lubią tę wiadomość

• Asha Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <3 dzieki laseczki

dotik, Cwalinka, Redhotka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cwalinka wrote:
    Od dziś znowu zaczelam mniej jesc oby tym razem skutecznie. Mam zamiar tez w tym tygodniu ponownie zacząć biegac
    Wytrwałości! Wiem coś o tym, tzn. o jej braku... :/

Cwalinka lubi tę wiadomość

• Asha Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Redhotka wrote:
    Wytrwałości! Wiem coś o tym, tzn. o jej braku... :/

Hahahahah optymistka :-P

Cwalinka, mik82 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    Hahahahah optymistka :-P
    Nie śmiej się z nas, to nie tak, że mamy słomiany zapał... :>

Dobranoc Wam, gaszę światło!

Cwalinka lubi tę wiadomość

• Iza75 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 03:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńko to zrozumiale, ze boisz sie tego usg...ta niepewność potrafi niestety odebrac cala radosc bycia w ciąży, u mnie tak bylo...zreszta nadal nie jestem wolna od obaw.
    W każdym razie uwazam, ze u Ciebie jest wszystko dobrze a te bole brzucha w ciąży to juz ktoś powinien książkę napisać bo są tak różne i wcale nie musza oznaczac nic zlego...ja tak jak mik nospe lykalam jak cukierki ;-) i tez parę razy mialam dziwne odczucia, ze boli jakoś inaczej...postaraj sie byc dobrej myśli kochana, wspieram Cie z calych sil <3

dotiku ja niestety nie pomoge, nie wiem co to moze sie dziac u Ciebie ale na pewno cos jest na rzeczy wiec nie daj sie zbyć ginowi albo szukaj do skutku takiego, który sie pochyli nad problemem.

cwalinka powodzenia i wytrwalosci zycze w mniej żarciu :-) co do biegania to podziwiam za sam pomysl :-) ja nie cierpie biegania..

miki przekaz prosze i ode mnie gratulacje dla gigsy i zyczenia zdrowka dla jej chlopcow. Bardzo sie ciesze, ze jest lepiej z Dominikiem :-)

Asha, Cwalinka, mik82, dotik lubią tę wiadomość

1usaj44jvarwjr6x.png
    km5stv7309by4rqk.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha trzymam kciuki :)

Dzień dobry kochane ;) witam sie z kawunia :)

Asha lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien Dobry
    U mnie piekne slonce. I zastanawiam się teraz czy isc biegac wieczorem jak młoda zasnie czy jaj jest w przedszkolu

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cwalinka wrote:
    Dzien Dobry
    U mnie piekne slonce. I zastanawiam się teraz czy isc biegac wieczorem jak młoda zasnie czy jaj jest w przedszkolu
    Hej!

Moim zdaniem, z kopyta - jeśli masz chęć to teraz jak jest w przedszkolu. Wieczorem może być milion pięćset sto dziewięćset powodów by jednak nie pójść... :P
    Podziwiam za to bieganie, chociażby za chęć do niego!

Iza a jak Ty się czujesz?

Dotik, na kiedy umawiasz sobie wizytę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 08:39

mik82 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Red ja lubię w sumie biegać. Nawet raz w zawodach na 10km biegalam. Masz racje z kopyta. Pojade kola zmienic i pojde biegać. Po bieganiu skosze trawe. Ogrod nie ucieknie. Ja i mohe zdrowie i samopoczucie waznienjsze

Redhotka lubi tę wiadomość

• mik82 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki
    Kasia powodzenia i wytrwałości w bieganiu i chudnięciu :-)
    Asia kciuki za wizytę...będzie dobrze
    Ania a jak u Ciebie nastrój Kochana...podjęliście już z Michałem jakieś konkretne decyzje co dalej?
    Buziaki dla wszystkich <3

dotik, Cwalinka, Redhotka, Asha, Ania_84 lubią tę wiadomość

Starania od 12.2012
    maj 2015 - cb
    grudzień 2016 - cb
    201709292743.png
  • dotik Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziołchy :)

cieszę się że u Gigsy coraz lepiej:) niech rosną chłopaki!

Kasia podziwiam za to bieganie, u mnie to jakoś nie chce wychodzić, a tłuszcz zalega, a lato coraz bliżej...

Asha, trzymam kciuki za usg, już odliczam godziny i minuty i przebieram konczynami dolnymi!

Red, wizyta w czerwcu, jeszcze nie wiem, od chyba 5.06 zaczyna mi się ubezp w medishicie, więc będę się umawiać do ginologa.

a jak tam w ogóle u Was dzisiaj? w ten ciepły! dzień?

Redhotka, Asha lubią tę wiadomość

jestem w ciąży, urojonej i spożywczej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc laseczki ponownie. Wrocilam przebieglam 4,4 km w 39,5 min. Ale kondycjs spadla bo potrzebowalam trzech krotkich marszy.

Powiem wam zr u mnie wręcz goraco 24 stopnie następnym razem do biegania biorę czapeczke.

Dotik wyciagnij ile sie da z tego ubezpieczenia.

Ja musze sie umówić do endo

Redhotka lubi tę wiadomość

‹‹ 3761 3762 3763 3764 3765 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ