Zdziska i Elbieta
-
WIADOMOŚĆ
-
Sylwia87 wrote:W zeszłym cyklu jeden dzień tylko delikatnie zabarwiony śluz, wcześniej nigdy.
Sylwia87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnygigsa wrote:Przepraszam jesli Cię urażę tym co napiszę, ale to musi być wkurzające. Ja zawsze przed @ mam przez 6-8 dni takie plamienia i strasznie mnie to wkurza. Teraz dostałam luteinę na to i zobaczymy co bedzie w tym cyklu
Nie no co Ty... Przecież nic nie powiedziałaś co mogłoby mnie urazić To jest wkurzające i dołujące, bo wiesz, że prawdopodobnie jest coś nie tak Podejrzewam, że z tego rozkręci mi się @ -
Sylwia87 wrote:Nie no co Ty... Przecież nic nie powiedziałaś co mogłoby mnie urazić To jest wkurzające i dołujące, bo wiesz, że prawdopodobnie jest coś nie tak Podejrzewam, że z tego rozkręci mi się @
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnygigsa wrote:myślę, że jeszcze za wcześnie na @. U Ciebie to na pewno nie zapowiada @. Ale wiem , że przez takie coś zaraz się zastanawiamy czy wszystko ok.
No dzisiaj mam 19dc więc jest stanowczo za szybko... Nie wiem.. Mam nadzieję, że mi przejdzie niedługo, bo kurwicy można dostać... Sorka za wulgaryzmy, ale dobija mnie to strasznie... Codziennie wstaję z nadzieją, że tych plamień już nie będzie... -
gigsa wrote:Mik udanego wyjazdu Wam życzę Wypocznij tam
-
Sylwia87 wrote:Czytałam, że progesteron robi się ileś tam dni PO albo w 21-23 dc. U mnie na owu się nie zapowiada więc zrobię jakoś na dniach ten hormon. Podejrzewam, że jest strasznie niski.
Sylwia87, mik82 lubią tę wiadomość
-
mik82 wrote:No dzięki kochana:-) Tobie również bo jakoś się chyba miniemy, bo ja wracam czwartek-piątek a Ty w środę chyba wyjeżdżasz tak?
-
Sylwia87 wrote:No dzisiaj mam 19dc więc jest stanowczo za szybko... Nie wiem.. Mam nadzieję, że mi przejdzie niedługo, bo kurwicy można dostać... Sorka za wulgaryzmy, ale dobija mnie to strasznie... Codziennie wstaję z nadzieją, że tych plamień już nie będzie...
-
Sylwia87 wrote:Czytałam, że progesteron robi się ileś tam dni PO albo w 21-23 dc. U mnie na owu się nie zapowiada więc zrobię jakoś na dniach ten hormon. Podejrzewam, że jest strasznie niski.
-
nick nieaktualny
-
progesteron robi się w 21 dc przy standardowych książkowych cyklach. Ja miałam nieregularne cykle, więc lekarz przykazał wykonywać testy owu od 11dc (w kolejnych cyklach zaczynałam później, bo bywało, że po 4 opakowania schodziły)i progesteron miałam zbadać 8-9 dni po pierwszym pozytywnym teście owu. U ciebie temperatura ładnie podskoczyła, więc zrób 7-8 dni po wyznaczonym dniu owu, bo wtedy powinno się badać progesteron. Przy Twoim dłuższym cyklu 21 dc to będzie za wcześnie, bo dopiero od owu ten hormon rośnie i sięga najwyższego punktu około 7 dni po owu.
mik82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymik82 wrote:Progesteron robi się 7-9 dzień po owu a piszą że 21-23 dc bo zakładają że cykle są 28 dniowe. Jeśli się kontrolujesz i wiesz kiedy masz owu to lepiej zrób właśnie 7-9 dpo, ale jeśli nie będziesz miała owu wcale to badanie progesteronu jest bez sensu moim zdaniem bo skoro cykl bezowulacyjny to i progesteronu nie będzie bo on jest wydzielany przez ciałko żółte. Dopiero po wykryciu owulacji ma sens sprawdzenie czy progesteron jest na odpowiednim poziomie
W takim razie zaczekam. Jak temperatura skoczy to zrobię 7dpo. Dziękuję -
Sylwia87 wrote:W takim razie zaczekam. Jak temperatura skoczy to zrobię 7dpo. Dziękuję
-
pompon wrote:Wlasnie Mik. Bo my tez sie miniemy jak ja w poniedzialek jade wiec wypocznij i sie odstresuj. Nie ma po co sobie zawracac dynki "objawami" aktualnie. Buzka
Wrócę i nikogo tu nie będzie? Asha, Amelia i Iza chyba zostają