Zdziska i Elbieta
-
WIADOMOŚĆ
-
amelia04072006 wrote:miki niewiadomo kiedy mialas zagniezdzenie a to od tego zalezy. skoro on nie wiezy to dlaczego cie nie wspomaga w II fazie?
-
amelia04072006 wrote:chyba powinnas zmienic specjaliste bo on chyba nie jest zbyt kumaty. poza tym estradiol bada sie w 3-5 dc a najbardziej prawidlowoto w 3.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 10:03
-
amelia04072006 wrote:. miki a chociaz jakies ziolka sobie zapodaj na II faze. nie myslalas o tym ? moze by pomoglo
-
mik82 wrote:Amelia ja nie badam tego z jego zaleceń teraz bo od 3 cykli nie chodzę do niego. Estradiol powinno się badać 3 razy w cyklu. 3-5 dzień nie wystarczy. Powinno być powtórzone w owu i 7 dpo Ja z ciekawości sprawdziłam przy progesteronie bo wiem że prawidłowy estradiol po owulacji powinien być >=100
ale ja mam troche inne normy -
nick nieaktualny
-
amelia04072006 wrote:wiem ile razy sie to bada. akurat jestem na bieżąco
ale ja mam troche inne normy
A jakie Ty masz normy u siebie? -
nick nieaktualny
-
mik82 wrote:Amelia Tobie badają w 3-5 dniu cyklu żeby sprawdzić rezerwę jajnikową bo masz zaburzenia miesiączkowania. Ja takiego problemu nie mam dlatego zawsze sprawdzany miałam estradiol w fazie owulacyjnej po to by wiedzieć czy przy danej wielkości pęcherzyka jest na odpowiednio wysokim poziomie by móc podać zastrzyk na pęknięcie a raz mi badał tylko w 7 dpo żeby sprawdzić czy niski progesteron idzie w parze z niskim estradiolem i okazuje się że nie czyli stymulacja CLO w I fazie cyklu u mnie nic nie da na podniesienie progesteronu o czym też już zdążyłam się przekonać
A jakie Ty masz normy u siebie?
Powyższy link na potwierdzenie tego co wcześniej pisałam. W zależności od tego co chcesz sprawdzić (leczyć) w tym dniu cyklu badasz E2 -
Dzień trzasnęłam
Kassandra gratuluję cichutko i dziewczyno na betę leć. Jak Ci znowu wyjdzie cień czy bladzioch to spędzisz następny dzień zastanawiajac się czy to to czy nie a tak pewność i radocha
Ja się czuję gówniano ale i tak jestem szczęśliwa bo mój meniuś stwierdził, ze nie będę się zastanawiać czy wszystko ok czy nie tylko idziemy na usg
No i byliśmy Dzidzia jest jedna i jest starsza niż wskazuje termin om o pięć dni to ja już nie wiem kiedy ja miałam tą owu chyba zaraz po okresie
Młody człowiek ma 1,5 cm i bijące serduszko 158/min Czyli wg usg dziś zaczynamy 9 tydzień
W pracy byłam dwa dni i pani dyrektor mi kazała całą ciążę siedzieć na zwolnieniu i pokazywać się tylko jak w odwiedziny przyjdę (ona sobie zdaje sprawę z tego że dzieci chorych coraz więcej, takich, które trzeba przenosić do toalety np też coraz więcej). Nie wiem tylko gdzie ja takiego lekarza znajdę co będzie mi dawał zwolnienie z powodu ciąży
Aaa zeby nie było tak cudownie do końca to mam też wielką endometrialną torbiel na jajniku, która może się wchłonie a jak nie to po połowie ciąży trzeba ją będzie usunąć
Czyli dziewczęta jestem stara, gruba i jeszcze mam endometriozę i torbiel i jestem w ciąży więc dla każdego jest mega szansaMalaCzarna, Asha, dotik, Iza75 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
shimmer_lip wrote:Dzień trzasnęłam
Kassandra gratuluję cichutko i dziewczyno na betę leć. Jak Ci znowu wyjdzie cień czy bladzioch to spędzisz następny dzień zastanawiajac się czy to to czy nie a tak pewność i radocha
Ja się czuję gówniano ale i tak jestem szczęśliwa bo mój meniuś stwierdził, ze nie będę się zastanawiać czy wszystko ok czy nie tylko idziemy na usg
No i byliśmy Dzidzia jest jedna i jest starsza niż wskazuje termin om o pięć dni to ja już nie wiem kiedy ja miałam tą owu chyba zaraz po okresie
Młody człowiek ma 1,5 cm i bijące serduszko 158/min Czyli wg usg dziś zaczynamy 9 tydzień
W pracy byłam dwa dni i pani dyrektor mi kazała całą ciążę siedzieć na zwolnieniu i pokazywać się tylko jak w odwiedziny przyjdę (ona sobie zdaje sprawę z tego że dzieci chorych coraz więcej, takich, które trzeba przenosić do toalety np też coraz więcej). Nie wiem tylko gdzie ja takiego lekarza znajdę co będzie mi dawał zwolnienie z powodu ciąży
Aaa zeby nie było tak cudownie do końca to mam też wielką endometrialną torbiel na jajniku, która może się wchłonie a jak nie to po połowie ciąży trzeba ją będzie usunąć
Czyli dziewczęta jestem stara, gruba i jeszcze mam endometriozę i torbiel i jestem w ciąży więc dla każdego jest mega szansashimmer_lip lubi tę wiadomość