Zdziska i Elbieta
-
WIADOMOŚĆ
-
amelia04072006 wrote:7-8 dni po owulacji > = 10 ng/ml Prawidłowa czynność ciałka żółtego. musze sie na cpac albo cos
-
Po pierwsze progesteron jest wydzielany w sposób pulsacyjny i jego
stężenie we krwi zmienia się co kilka godzin nawet o 50 %. W związku z tym wynik
pojedynczego badania w granicach 6-10 ng/ml nie wskazuje jednoznacznie na niewydolność ciałka żółtego, bo jest możliwe, że to dolny kres jego stężenia w danym dniu, a maximum jest dwa razy wyższe, czyli prawidłowe.Iza75, dotik lubią tę wiadomość
-
mik82 wrote:Wiem kochana, że prawidłowa praca ciałka żółtego to powyżej 10 ale mój gin i tak uważa że żeby zajść to musi być koło 20. Ja tylko raz w ciągu ostatniego roku miałam 20 i wtedy zaszłam w ciążę.
-
mik82 wrote:Wiem kochana, że prawidłowa praca ciałka żółtego to powyżej 10 ale mój gin i tak uważa że żeby zajść to musi być koło 20. Ja tylko raz w ciągu ostatniego roku miałam 20 i wtedy zaszłam w ciążę.
No to pozamiatane pewnie u mnie przy takich temp ja mam pewnie ze 3 -
amelia04072006 wrote:Po pierwsze progesteron jest wydzielany w sposób pulsacyjny i jego
stężenie we krwi zmienia się co kilka godzin nawet o 50 %. W związku z tym wynik
pojedynczego badania w granicach 6-10 ng/ml nie wskazuje jednoznacznie na niewydolność ciałka żółtego, bo jest możliwe, że to dolny kres jego stężenia w danym dniu, a maximum jest dwa razy wyższe, czyli prawidłowe. -
mik82 wrote:Mój gin nie wierzy w takie skoki i chyba ma rację Kiedyś z ciekawości powtórzyłam wynik 7 i 8 dpo o różnych porach dnia i był bardzo zbliżony:-(
-
Asha wrote:No to pozamiatane pewnie u mnie przy takich temp ja mam pewnie ze 3
-
Asha wrote:Mowisz o nim jak o jakims najlepszym ginie w pl
-
mik82 wrote:Gdybanie kochana. Tobie to już w ogóle współczuję że Ty nawet tego sprawdzić nie możesz. Ja się co miesiąc dobijam tylko tymi wynikami ale przynajmniej wiem co leczyć i jakie specyfiki mi ten wynik rozpierdalają. Wiem że pierwsza faza jest bardzo ok bo estradiol też zbadałam i jest 123 w 7 dpo więc znaczy że do owu wszystko gra a potem moje ciałko żółte pieprzy sprawę i idzie na wakacje zamiast wziąć się do roboty:-(
Asha lubi tę wiadomość