X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Zdziska i Elbieta
Odpowiedz

Zdziska i Elbieta

Oceń ten wątek:
  • kassandra Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    A jaki robiłaś wczoraj?
    bobo czułość 10 i bobo 25

a955ed6c3d328059e9acdaf02cabf69f.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bianka wrote:
    Rudzia a jak Twoje prawko, spojrzałam na suwaczka z przeprowadzką i przypomniałam sobie, że jeszcze z tym walczyłaś;)

wlasnie dzis postanowilam ze odkladam to na troche pozniej.. bo po pierwsze nie mam mocy na nauke.. po drugie prawo jazdy w Szwecji sa bardzo drogie a wyszla mi ta akcja z ta kawalerka za ktora musze placic i jak bym jeszcze robila te prawo jazdy to nie odlozyla bym nic pieniedzy a dla dziecka wszystko trzeba kupic :(.. i tak bedzie mi bardzo ciezko i nie wiem jak sobie z tym poradze.. ale jakos musze..

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki u mnie ostatnio jest codziennie identycznie. Rano jak zjem szybko śniadanie to przez kilka godzin żyję i mam sie znośnie a potem przychodzi nie wiadomo skąd mega męka i mdłości i nie ma znaczenia czy jem czy nie (ostatnio 6 godzin się głodziłam bo stwierdziłam, ze mam dość ale dopiero po 4 godzinach mi się zrobiło lepiej i wiem, że tak nie można), imbir nie pomaga. Na początku mi pomagało przegryzanie owsianych ciasteczek - teraz nie. Ostatnio się nawet wieczorem nie myję bo nie mam siły :( myję zęby i idę spać a cała myję się rano :) taki brudas ze mnie się zrobił :D

I zimno mi ciągle :) siedzę pół dnia pod kołdrą :) a rozmawiałam z koleżanką i powiedziała mi że ona też w I trymestrze się ciągle trzęsła z zimna a od drugiego ciągle jej było gorąco :) coś w tym musi być :)

A z lekami w ciąży to nawet nospa podobno nie jest bez znaczenia bo u kobiet które w dużych ilościach ją przyjmowały dzieci częściej rodziły się ze złym napięciem mięśniowym. Ale wiadomo czasami trzeba.

MalaCzarna lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • bianka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    wlasnie dzis postanowilam ze odkladam to na troche pozniej.. bo po pierwsze nie mam mocy na nauke.. po drugie prawo jazdy w Szwecji sa bardzo drogie a wyszla mi ta akcja z ta kawalerka za ktora musze placic i jak bym jeszcze robila te prawo jazdy to nie odlozyla bym nic pieniedzy a dla dziecka wszystko trzeba kupic :(.. i tak bedzie mi bardzo ciezko i nie wiem jak sobie z tym poradze.. ale jakos musze..

Przykro mi, że tak się poplątał, ale mam nadzieję, że wszystko się poukłada:)

Rudzia lubi tę wiadomość

abd810f76029182a89dde1b133487407.png
    p19uskjoqbuwkgli.png
    2rsfcq7sazkf7d0g.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kassandra wrote:
    bobo czułość 10 i bobo 25
    Bobo 10 mi nie wyszedł, bobo 25 bardzo ładnie mi wyszedł. Jak u Ciebie było odwrotnie to może masz za małe stężenie hcg w moczu jeszcze i trza zaczekać :)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Rudzia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shimmer ja mam tak samo dodatkowo jestem przeziebiona :(

l22njw4zq8sux6j8.png
  • kassandra Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Rudzia a ten Twój to co bezrobotny czy jak ? niech daje hajs!! To jego dziecko więc obowiązek ma juz od teraz !!

• kassandra Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Bobo 10 mi nie wyszedł, bobo 25 bardzo ładnie mi wyszedł. Jak u Ciebie było odwrotnie to może masz za małe stężenie hcg w moczu jeszcze i trza zaczekać :)
    Wczoraj robiłam oba i bobo 10 i 25 i były cienie na obydwu dziś zrobiłam pepino 25 i nic zero totalne no i już zaczęłam plamić więc nie mam złudzeń

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kassandra wrote:
    Rudzia a ten Twój to co bezrobotny czy jak ? niech daje hajs!! To jego dziecko więc obowiązek ma juz od teraz !!

za mieszkanie nie da.. powiedzial ze ja sie tym mialam zajac i On placic nie bedzie.. a ja sie prosic nie bede. Sama sobie poradze a On juz niech nie liczy juz na to ze ja mu w czyms jeszcze pomoge..

l22njw4zq8sux6j8.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Shimmer ja mam tak samo dodatkowo jestem przeziebiona :(
    Biedna jesteś. Ale dobrze będzie!!! Jak Ci nie będzie przechodziło to przeziębienie to do lekarza po antybiotyk bo takie długie przeziębienia to się często nadkażają bakteriami niestety.

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • bianka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:

I zimno mi ciągle :) siedzę pół dnia pod kołdrą :) a rozmawiałam z koleżanką i powiedziała mi że ona też w I trymestrze się ciągle trzęsła z zimna a od drugiego ciągle jej było gorąco :) coś w tym musi być :)

Ja od 2 tygodni w kurteczce chodzę, to teść mi powiedział, że lato straszę, a szwagier, wie, że zmarźlak ze mnie, ale teraz to już coś dziwnego się ze mną dzieje;) a nie wiedzą jeszcze o ciąży! Hehe ja już zimowe swetry powyciągałam:D

shimmer_lip lubi tę wiadomość

p19uskjoqbuwkgli.png
    2rsfcq7sazkf7d0g.png
  • kassandra Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    za mieszkanie nie da.. powiedzial ze ja sie tym mialam zajac i On placic nie bedzie.. a ja sie prosic nie bede. Sama sobie poradze a On juz niech nie liczy juz na to ze ja mu w czyms jeszcze pomoge..
    Kurwa co za huj !!! czyli jednak on się nie poczuwa do odpowiedzialnosci, ja pierdole zabiła bym chyba

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kassandra wrote:
    Wczoraj robiłam oba i bobo 10 i 25 i były cienie na obydwu dziś zrobiłam pepino 25 i nic zero totalne no i już zaczęłam plamić więc nie mam złudzeń
    Kochana ale hcg tak nie działa że wczoraj jest a dziś nie ma. Nawet po poronieniu się jakiś czas jeszcze utrzymuje. A pepino to chyba nie są dobre testy. Plamienie jest normalnie na początku, z tego co czytam to większość dziewczyn tu je ma. Kup bobo.

MalaCzarna, Rudzia lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassandra, plamienia nie oznaczają że nie ma ciąży, tak jak negatywny test tego nie oznacza. :) Jeszcze może pokazać się 2 kreska, może test robiłaś za wcześnie.

Powiem ci tak... Ja robiłam Test Pepino i wyszła mi blada, na drugi dzień ten sam test i nie wyszła druga wcale!!!!! Na trzeci dzień wyszła znowu blada, a na czwarty dopiero taka wyraźniejsza! ;)

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Chyba bym mu wysyłała wszystkie kopie rachunków za badania, witaminy i wszystko co związane z dzieckiem.

kassandra lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Rudzia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shimmer ma racje Kassandra.. Ja mialam w dzien @ plamienia..

l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shimmer ma rację.

• kassandra Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Kochana ale hcg tak nie działa że wczoraj jest a dziś nie ma. Nawet po poronieniu się jakiś czas jeszcze utrzymuje. A pepino to chyba nie są dobre testy. Plamienie jest normalnie na początku, z tego co czytam to większość dziewczyn tu je ma. Kup bobo.
    Na razie juz nic nie kupuje bo zbankrutuje w końcu na te testy.. Bobo u mnie w aptece kosztuje 12 zł przez neta zamawiam bo 4,9. Teraz poczekam czy @ sie rozkręci

shimmer_lip lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Dziewczynki u mnie ostatnio jest codziennie identycznie. Rano jak zjem szybko śniadanie to przez kilka godzin żyję i mam sie znośnie a potem przychodzi nie wiadomo skąd mega męka i mdłości i nie ma znaczenia czy jem czy nie (ostatnio 6 godzin się głodziłam bo stwierdziłam, ze mam dość ale dopiero po 4 godzinach mi się zrobiło lepiej i wiem, że tak nie można), imbir nie pomaga. Na początku mi pomagało przegryzanie owsianych ciasteczek - teraz nie. Ostatnio się nawet wieczorem nie myję bo nie mam siły :( myję zęby i idę spać a cała myję się rano :) taki brudas ze mnie się zrobił :D

A z lekami w ciąży to nawet nospa podobno nie jest bez znaczenia bo u kobiet które w dużych ilościach ją przyjmowały dzieci częściej rodziły się ze złym napięciem mięśniowym. Ale wiadomo czasami trzeba.
    O jeju. :( Współczuję samopoczucia. :(

• bianka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:

Rudzia a to dziecko to była wspólna decyzja? Bo jeżeli tak, to nie ma tak, że robicie razem, ale wszelkie kłopoty to już tylko na Twojej głowie, bo to Ty w ciąży jesteś.

p19uskjoqbuwkgli.png
    2rsfcq7sazkf7d0g.png
‹‹ 660 661 662 663 664 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ