Zdziska i Elbieta
-
WIADOMOŚĆ
-
Sylwia87 wrote:
Rudzia a Wy oboje jesteście zameldowani w Szwecji?
Tak.. ja sie o pieniadze pozniej nie martwie.. bo pieniadze bede dostawac juz 2 miesiace przed porodem i przez rok po narodzinach plus na dziecko a alimenty tutaj to grosze wiec i tak malo pomoga.. bede starala sie z nim dogadac poprostu -
kassandra wrote:Dziewczyny proszę podajcie mi kilka info ...
Po pierwsze primo czy podczas okresu tez tempkę mierzyć?
po drugie primo jakie specyfiki brać? bo podejrzewam ze cos nie tak z ovu u mnie albo u Misika z nasieniem czyli co dla mnie co dla niego ?
Kochana a przypadkiem czy Ty nie miałaś wczoraj zagnieżdzenia? Spadek i duży skok temp razem z plamieniem, typowe objawy zagnieżdżenia;)
Ogłlnie to najlepiej wybrać się do dobrego ginekologa, zrobi usg, obejrzy jak to wszystko w środku wygląda, skieruje na hormony i można też nasienie przebadać.
-
shimmer_lip wrote:Wiem tyle, że go dziewczyny piją i że on jest w którejś mieszance ziołowej typu ojca sroki itd. Wejdz na wątek wszystkie zielary czy jakoś tak i tam masz wszyściusieńko opisane, jakieś dongi i mace i inne czaderskie wynalazki czarownic
O tu masz
https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/wszystkie-zielary-z-ovu-soja-dong-quai-z-o-sroki-i-inne,2308.html -
Rudzia wrote:licze na to ze bedzie chcialo pokazac tylko troche pozno to usg bo w 19tyg.. do tego czasu nie mam w ogole spotkac z polozna ani nic a kolezanka mpwila ze do 14 tyg trzeba zrobic badania prenatalne i sie martwie.. ale w czwartek ide do gin to go zapytam o to..
-
shimmer_lip wrote:No w Polsce między 11 a 13 + 6dni tygodniem robi się usg gdzie się bada prezierność karkową i trisomie 21,13,18. Dziecko musi mieć crl między 45 a 84 mm.
No wlasnie.. wiec albo tutaj tego nie robia ;/ albo no nie wiem.. musze gin zapytac a jak ni nie bedzie umial odpowiedziec to zadzwonie do mojej poloznej.. -
MalaCzarna wrote:Ależ się cieszę! A swojemu powiedziałaś już?
Skubaniec sie domyslil. Ja nie bardzo umiem zmyslac i klamac i od razu po mnie widac ze cos krece. I widzial test. Powiem wam ze na razie nie ma tematu i dzikiej radosci u zadnego z nas bo wiece jak bylo dwa miesiace temu. Czekamy na wiecej testow i bete. A taki prawdziwy pierwszy oddech jak na usg bedzie serducho. No j oczywiscoe do 12tyg najmarniej nikomu nie mowimy. Boje sie dziewczyny pierunsko. -
Rudzia wrote:licze na to ze bedzie chcialo pokazac tylko troche pozno to usg bo w 19tyg.. do tego czasu nie mam w ogole spotkac z polozna ani nic a kolezanka mpwila ze do 14 tyg trzeba zrobic badania prenatalne i sie martwie.. ale w czwartek ide do gin to go zapytam o to..
To chodzi o to USG między 11 a 13tg ciąży, tzw przezierności karkowej. Dzięki temu można wykluczyć trisomię 3 chromosomów, w tym zespół Downa. Tylko w tym czasie można to określić za pomocą usg.
Zastanawiam się jak będzie u mnie z tym usg, bo na pierwsze muszę czekać 3 tygodnie od dnia wizyty u lekarza, a drugą wizytę mam w 12 tyg ciąży. Może dostanę skierowanie z dopiskiem Cito;)
-
Rudzia wrote:Ale jak bedzie dluzej u Ciebie sie to utrzymywac to lepiej wtedy to sprawdzic .. ale poki co nie denerwuj sie i odpoczywaj
Dziś mamy pierwszą rocznicę ślubu, i tak nam rozwalili, bo męża na noc do pracy wezwali, więc teraz odsypia, a jeszcze szpitale???? O nie, nie dziś dzidzia musi zrozumieć i grzecznie spaćshimmer_lip lubi tę wiadomość
-
bianka wrote:Dziś mamy pierwszą rocznicę ślubu, i tak nam rozwalili, bo męża na noc do pracy wezwali, więc teraz odsypia, a jeszcze szpitale???? O nie, nie dziś dzidzia musi zrozumieć i grzecznie spać
ojj przykro mi
Wszystkiego Najlepszego!
bianka lubi tę wiadomość
-
pompon wrote:Skubaniec sie domyslil. Ja nie bardzo umiem zmyslac i klamac i od razu po mnie widac ze cos krece. I widzial test. Powiem wam ze na razie nie ma tematu i dzikiej radosci u zadnego z nas bo wiece jak bylo dwa miesiace temu. Czekamy na wiecej testow i bete. A taki prawdziwy pierwszy oddech jak na usg bedzie serducho. No j oczywiscoe do 12tyg najmarniej nikomu nie mowimy. Boje sie dziewczyny pierunsko.
Wszystkie ciotki (my:D) z całych sił będą kciuki ściskać, więc będzie dobrze. A Ty się oszczędzaj:)dotik lubi tę wiadomość
-
bianka wrote:To chodzi o to USG między 11 a 13tg ciąży, tzw przezierności karkowej. Dzięki temu można wykluczyć trisomię 3 chromosomów, w tym zespół Downa. Tylko w tym czasie można to określić za pomocą usg.
Zastanawiam się jak będzie u mnie z tym usg, bo na pierwsze muszę czekać 3 tygodnie od dnia wizyty u lekarza, a drugą wizytę mam w 12 tyg ciąży. Może dostanę skierowanie z dopiskiem Cito;) -
bianka wrote:Dziś mamy pierwszą rocznicę ślubu, i tak nam rozwalili, bo męża na noc do pracy wezwali, więc teraz odsypia, a jeszcze szpitale???? O nie, nie dziś dzidzia musi zrozumieć i grzecznie spać
bianka lubi tę wiadomość
-
shimmer_lip wrote:Ja to raczej myślę, że trzeba będzie iść na to usg prywatnie niestety. Wszystkie moje koleżanki chodziły prywatnie. Do tego badania musi być lekarz specjalista i dobry sprzęt.
Ja chodzę do szpitala klinicznego przy akademii medycznej, a tam sprzęty dobre mają, poza tym chodziłam do tego samego lekarza prywatnie wcześniej i mam do niego zaufanie. Jeżeli na kolejnej wizycie okaże się, że trzeba będzie długo czekać na termin usg, to pójdę prywatnie do niego.