Zdziska i Elbieta
-
WIADOMOŚĆ
-
pieczarki, cebula, salami, papryka i dwa sery mozzarella i parmezanAsha wrote:A z czym
chetnie wezme dwa 
Rudzia, Asha lubią tę wiadomość
-
chcesz to wrzucę przepis, szybko się robi, a składniki dodajesz jakie chcesz. Piekę ok.12 minut w 220 stopniachRudzia wrote:Gigsa !!!!!!! Narobilas smaka ! <oblizuje_sie>
Asha, Rudzia lubią tę wiadomość
-
PIZZA:
1 szkl wody
30 gram drożdży
1 łyżeczka cukru
400 gram mąki
2 łyżki oliwy
szczypta soli
Do mąki dodać szczyptę soli i 2 łyżki oliwy. Drożdże rozpuścić w ciepłej wodzie, dodać łyżeczkę cukru. Po rozpuszczeniu dodać do mąki. Wyrobić ciasto. Rozwałkować (jeśli trzeba, można dodać jeszcze troszkę mąki)
Na blasze rozłożyć folię aluminiową, posmarować ją oliwą i wyłożyć na to ciasto. Ciasto posmarować odrobiną oliwy, następnie koncentratem. Posypać oregano i układać dowolne składniki.
Piec w nagrzanym piekarniku ok.12 minut w 220 stopniach
Rudzia, dotik, Iza75 lubią tę wiadomość
-
Nie trzeba podpiekać. W oryginalnym przepisie było żeby piec 20-25 minut, ale wtedy za bardzo ciasto było zpieczone i boki na węgielek. Teraz nigdy nie trzymam dłużej niż 15 minutRudzia wrote:I ciasto sie ladnie zrobi? Ja jak robilam kiedys to najpierw podpiekalam ciasto a potem po kilku min pieczenia dawalam skladniki

Rudzia lubi tę wiadomość
-
mogą być w proszku, to bez różnicy. Ja zawsze mam te w kostce, ale po kupieniu zamrażam, a jak mi potrzeba to odcinam kawałek, a resztę z powrotem do zamrażalnikaAsha wrote:Gigsa musza byc swieze drozdze czy moga byc w proszku? Bo ja tu nie mam swiezych

Asha lubi tę wiadomość







apetyt mi wrocil


