Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie ZOSTAŃ MATKĄ NA DZIEŃ MATKI - MAJOWE TESTOWANIE '19
Odpowiedz

ZOSTAŃ MATKĄ NA DZIEŃ MATKI - MAJOWE TESTOWANIE '19

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria- moze w tym cyklu owu przyjdzie wczesniej.

Kingulla- tak hak dziewczyny piszą. Moze dopiero maluch sie wgryza. I na test jeszcze za wczesnie. A w krwi wyjdzie.

Ochmanka- nie fajnie,że będziesz miec ciężej w pracy. Obyś szybko zaszla w ciąże i mogla pojsc odpocząć.

Ochmanka lubi tę wiadomość

• aeiouy Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DzulkaJ wrote:
    Dziewuszki czy na badanie nasienia trzeba się wcześniej umawiać? Jak przygotować eMka na to? Ile dni bez seksu trzeba być?
    Dzulka moj M robil w salve na Szparagowej. W ciagu tyg byla wizyta juz umowiona. Koszt to ok 80zl badania podstawowe. Mysle, ze warto od razu zbadac posiew to razem chyba wyszlo 100-110zl. Ale dokladnie nie pamietam, bo to pol roku temu bylo i nie ma mnie w mieszkaniu zeby papiery sprawdzic. Celibat chyba na 5-7 dni przed badaniem.

Edit: tydz ze wzgeldu na to, ze gkdziny mu nie odpowiadaly.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 09:39

Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
    5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020
    12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
    04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
    Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
    10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
    01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane -> allo mlr 22%
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za testujące i Szczęśliwa - za super nosek :)

Izape i Kingulla - mega kciuki! U mnie kreska była taka sama, więc to raczej stojąca beta, zrobiłam krew żeby sprawdzić, ale tak to wygląda. Ale w takim zamotanym organizmie może lepiej faktycznie żeby dopiero w nast. cyklu coś się zadziało.

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja nieustannie trzymam kciuki za Wasze bety, badania, wizyty, owulacje, cudne brzuszki i czytam Was w miare na biezaco, ale jakos zupelnie nie mam weny na pisanie. Cholernie sie boje o to, jak wszystko sie u mnie potoczy, mam jakis gorszy ten czas, wiec wole przemilczec :* Coraz czesciej zastanawiam sie, czy to nie zasniad. W lipcu badanie histo wykrylo jedynie jakies cechy zasniadowe, ale patomorfolodzy z 2 szpitali powiedzieli jasno, ze to jeszcze nie choroba, a jakies nieprawidlowosci i nie widza nic groznego. Aj, oj, kazde klucie podrzusza, kazdy bol piersi traktuje jako znak rosnacej bety i tak mnie to psychicznie rozwala, ze boje sie niemilosiernie. Wczoraj oplacilam wyjazd, do ktorego zostaly 2tygodnie i chyba zaluje, bo boje sie straconej kasy i marzen o wakacjach :( Milego dnia, Piekne :*

Wysłany: 13 maja 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka a może warto pomyśleć z ginem o wymuszeniu hormonami okresu? Może to by pomogło jakby się tam wszystko złuszczyło? Nie rozważali tego?

A ja mam do Was tylko takie głupie, szybkie pytanie, ale mnie to zastanawia. Jak mocno po pobraniu krwi leci Wam krew? Bo mi zawsze prawie nie leciała, jakaś jedna kropka i od razu krzepło, teraz jestem na acardzie na co dzień i zupełnie inaczej to wygląda, teraz mi serio ten wacik potrzebny i krew potrafi całkiem solidnie polecieć i przestaje dopiero po jakiejś minucie. Zastanawiam się na ile teraz jest normalnie :)

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny i ja trzymam kciuki za II kreseczki i za piękny nosek u Szczesliwej - swoją drogą nie wierz też do konca we wszystko co lekarze mowia bo moje dziecko mialo sie urodzic chore a byla zdrowa jak ryba!

A mi się przez to HSG chyba wszystko pomieszało w środku bo nigdy nie miałam żadnych boleści w cyklu a teraz od 3 dpo mam ćmiący ból jajników i podbrzusza...

Dziewczyny a stosowałyście na wspomaganie zajścia w ciążę zioła ojca Sroki? Wiem że wiele osób w to nie wierzy ale ja je piję drugi miesiąc. W poprzednim miałam ciążę biochemiczną - nie utrzymała się najprawdopodobniej przez mały prog przez to plamiłam ponad 2 tygodnie więc od tego miesiąca jestem na luteinie.. i uważam że to właśnie dzięki nim w ogóle coś się zadziało bo wcześniej 8 cykli nic... teraz czekam za wynikiem w drugim miesiącu ich picia..

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja kingulla trzymam najmocniej kciuki!
    :*:*:*
    Misia tule mocno niewyobrazam sobie tego co przeszlas.... Teraz musi byc dobrze!
    Ale naskrobane :*
    A za mna weekend light troche % , duzo <3 , troche placzu z m ...
    Trzymam kciuki mocno za pozytywne testy, za wizyty itd :*:*:*

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:
    Sasanka a może warto pomyśleć z ginem o wymuszeniu hormonami okresu? Może to by pomogło jakby się tam wszystko złuszczyło? Nie rozważali tego?

A ja mam do Was tylko takie głupie, szybkie pytanie, ale mnie to zastanawia. Jak mocno po pobraniu krwi leci Wam krew? Bo mi zawsze prawie nie leciała, jakaś jedna kropka i od razu krzepło, teraz jestem na acardzie na co dzień i zupełnie inaczej to wygląda, teraz mi serio ten wacik potrzebny i krew potrafi całkiem solidnie polecieć i przestaje dopiero po jakiejś minucie. Zastanawiam się na ile teraz jest normalnie :)

Kochanie, ja od 2 miesiecy mam 1 wielki okres ;) W Wielkanoc przez kilka dni lecialy ze mnie kule wielkosci jablek, wiec chyba stad brak decyzji o hormonach, choc moze wlasnie przydalyby sie do uregulowania jakos cyklu. Pogadam z lekarzem, dzieki :*

Aaa, no i zapomnialam dopisac- ja nigdy nie trzymalam tego wacika po pobieraniu krwi, a po acardzie i heparynie lecialo ze mnie cale jezioro :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 10:07

Wysłany: 13 maja 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ciekawa jestem ja to wygląda u osób bez PAI :). A hormony w sumie tak mówię, że to wywołania ale zazwyczaj bierze się właśnie na wyregulowanie :). Chociaż znajoma miała taki niekończony się okres i okazało się, że to przez Hashimoto

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 10:12

Sasanka55 lubi tę wiadomość

• agge Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa mamusia, kciuki

91bbb8f83b.png

c62facf3ab.png

14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • agge Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już czekam od godziny, ale kolejka ogromna. Już mnie tyłek boli i spać mi się chce okropnie. Dam znać po wizycie

Malgonia, Szczesliwa_mamusia lubią tę wiadomość

91bbb8f83b.png

c62facf3ab.png

14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 22:20

Magduullina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Kingulla :( ani bladziocha?? Kurcze no... Bez sensu... Bardzo mi przykro.... Cholernie... Tak mocno wierzyłam że się uda.... Może jeszcze jest nadzieja w becie. Rozmawialiscie z mężem o kolejnej próbie? A Ty kochana miałaś wszystko przebadanie z immuno?? Laparoskopia? Może warto coś jeszcze podrązyc??

U mnie 37, ale od wczoraj spada więc raczej nic z tego. Zamówiłam testy pewnie przyjdą wtorek środa, a w czwartek termin @.

Niecierpliwa a dzisiaj tempka poszła w górę??
    Izape ja wierzę w Twoją temperaturę, bo jest wysoko. Moja poszła ale tylko o 0,03 . Ogolnie jakieś niskie temp w tym cyklu mam. Mi FF pokazuje @ na jutro a Flo na sobotę także niezła rozbieżność.

Kingulla nie puszczam kciuków!

Szczęśliwa_Mamusia będzie dobrze, maluch na pewno uloży się tak jak trzeba :)

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingulla wrote:
    Dzięki dziewczyny. Krew oddana ale pozwoliłam sobie rano zrobić test i niestety negatywny. 😔 Nie mam już złudzeń. Ale liczę na Wasze pozytywne testy - MONIKA, IZAPE! ❤️
    Kochana na test jest za wcześnie. Rok temu nie nie wyszedł 9dpt a dzień później beta była 65 :* uszka do góry, będzie dobrze!

okularnica91 lubi tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska _a wrote:
    Robię jutro badania, fsh, LH, prolaktyna, tsh, mój pod koniec tygodnia idzie na bad nasienia, hm tylko zastanawiam się czy iść do ginekologa z tymi wynikami o które mnie prosił, bo chcę mi ewentualnie włączyć cło, czy czekać bo mamy umówiona wizytę na 27 maj do oddziału niepłodności otworzyli u nas na NFZ, ramach programu, jakie macie doświadczenia??? :) badania i tak muszę zrobić bo jutro będzie 3 dc..
    Clo zwykle się bierze od 2dc, przynajmniej mi tak lekarz kazał brać. Chyba że twój lekarz ma inną teorię i włączy od 4-5dc. Warto pokazać wyniki i zapytać

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona- ale tam pięknie!! ❤️

Gusiaa- oby córka przeszła łagodnie ospę! U nas to było dosłownie pare krostek i z głowy, oby i u Was taki spokojny przebieg choroby!

Nuśka- już połowa??? O matko ale to mija! Moja ciąża tez mi leci niczym błyskawica😱
    Trzymam kciuki żeby wyniki badań się znalazły i żeby ten czas do lipca Ci upłynął bardzo szybko- wtedy już kochana niczym oprócz szykowania wyprawki nie będziesz się musiała stresować :*

Moni- Ty tez już prawie połówka, ja piernicze! Gratulacje kochana! Jak się czujesz?

Izape- może nie wszystko stracone? Trzymam kciuki!

MonikA- aaaaa! Czekam na Twój test lub betę bardziej niż na swoją kochana!!! ❤️❤️❤️ Będzie pięknie!

Niecierpliwa- tule kochana. Znajdź najpiękniejsza kiecke i wbij swój sexy tyłeczek w nią i poczuj się jak Bogini! 💋

APrzybylska- cmok w brzuszek na kolejny tydzień! 😘🤰🏼

Szczęśliwa Mamusia- kciuki za badanie. Maluszku pokaz pięknie jaka masz śliczna kość nosowa i niech doktorki się od Ciebie odczepią, a mamusia będzie mogła się uspokoić ❤️

Kingulla- przykro mi, ale może było późno zagnieżdżenie i kropek dopiero co się wgryza, beta pokaze! Sciskam

Ochmanka- pracujesz w leśnictwie? Szacun i to duży! Może rzeczywiście pójdź do gina i ustalcie jakiś plan działania?

Sasanka- mam nadzieje, ze dzięki wakacjom ten zły czas odejdzie w niepamięć! Jaki zaśniad, jaki szpital kochana?? Nic takiego się nie stanie, jestem pewna ze pojedziesz na wymarzone wakacje i zabierzesz tam nie tylko ciało, ale przede wszystkim swoją zmęczona psychikę i w końcu odzyjesz! Należy Ci się to jak mało komu 😘😘😘

Agge- kciuki za wizytę! Daj koniecznie znać jak wyjdziesz 😘

Dzień dobry, witam się z chłodnego i deszczowego Krakowa :( właśnie zjadłam śniadanie (dopiero teraz mi się udało bo odwiozłam młodego do przedszkola i podjechałam do biedronki, kupiłam fajne legginsy ciążowe na moja piłeczkę), zrobiłam sobie na śniadanie szparagi z masłem i dwie parówki, a za godzinę lecę się spotkać z koleżanka, która wyprzedza mnie o 2 tygodnie z ciąża. Dawno się nie widziałyśmy wiec myśle ze jakieś drugie śniadanie (już bardziej pożywne) zjem i wypije kawę, a potem niestety czeka mnie cały tydzień nauki na studia ;(

Sciskam Was wszystkie mocno!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 10:39

Sasanka55, szona, Ochmanka, Szczesliwa_mamusia, MonikA_89!, nuśka91 lubią tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingulla śledziłam Twojego testa na innym wątku i dziś to już niemal byłam pewna, ze krecha będzie jak malowana. Obu to tylko była wina testu, bo wiadomo, ze one sobie nie równe i nic nie znaczą.

Mamunia na pewno wszystko będzie dobrze. Ale oczywiście kciuków puszczać nie będę. O której wizyta?

Ja dziś pierwszy dzień w pracy. Mojej liderki nie ma dziś i mam nadzieję, że weźmie zwolnienie choć do środy i się wyminiemy.

U moich boćków chyba dalej nic się nie wykluło. One jakieś takie opóźnione są :p

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Karolina Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 😊
    Cały czas Was podczytuje, ale co zabieram się za pisanie to coś mnie odrywa ;)

Kingulla trzymam kciuki za betę! Mam nadzieję, że jednak na test było za wcześnie ✊

MoniKa Twoim bliźniakom też cały czas bardzo mocno kibicuje :)

Szczęśliwa mamusia oby maluch dzisiaj ładnie się ułożył i pokazał piękna kość nosową!

Agge kciuki za wizytę ✊

Sasanko bardzo mi przykro, że masz taki kiepski nastrój, ale wcale się nie dziwię :( Mam nadzieję, że urlop troszkę podniesie Cię na duchu. I oby zdrowotnie wszystko wróciło szybciutko do normy :*

Misiaa zmrozila mnie Twoja historia :( To strasznie niesprawiedliwe, że takie tragedie Cię dotknęły :( Bardzo mi przykro... Życzę Ci, żebyś w końcu doczekała się upragnionego maleństwa, które już z Tobą zostanie :*

Jak można się było spodziewać nie wytrzymałam z testem do środy, zrobiłam dzisiaj i ukazała się piękna...biel 😞 To już 13 dpo, więc nie robię już sobie nadziei i czekam na @,ktora zresztą chyba będzie małpą stulecia, bo mam masakryczny pms 😡

Sasanka55, MonikA_89! lubią tę wiadomość

ijnZp2.png

08.2012 córcia ❤️
    06.2014 synek ❤️

Czekamy na trzecie maleństwo TP 18.04.2020 ❤️
  • DzulkaJ Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aeiouy wrote:
    Dzulka moj M robil w salve na Szparagowej. W ciagu tyg byla wizyta juz umowiona. Koszt to ok 80zl badania podstawowe. Mysle, ze warto od razu zbadac posiew to razem chyba wyszlo 100-110zl. Ale dokladnie nie pamietam, bo to pol roku temu bylo i nie ma mnie w mieszkaniu zeby papiery sprawdzic. Celibat chyba na 5-7 dni przed badaniem.

Edit: tydz ze wzgeldu na to, ze gkdziny mu nie odpowiadaly.
    No właśnie też myślałam o salve na szparagowej, a jak nie tam to gameta koło rzgowa ☺️ a powiedz mi na szparagowej można też po południu czy tylko od rana?

❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
    ❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
    ❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie

Starania od 11.2018 r. z przerwami
  • Kingulla Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety się nie udało 😔 pani, która była ze mną też chyba nie, chociaż jeszcze za dwa dni będzie powtarzać betę. Problem embriologiczny u nas. Zaczynamy długi protokół.

2010 - misiu 💙🐻

Starania od I 2016
    08.2016 - zaśniad całkowity
    05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
    beta <1.05
    03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
    07.2024 Invicta Wrocław
    22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
    ❄ 3.1.1 🙂
    ❄3.2.2
    ❄4.1.2 😞
    ❄4.2.2
    👩🏻 '89
    IO, hiperprolaktynemia
    TSH- 1,4
    Kariotyp ✅
    👨🏻 '83
    Nasienie ✅
    Kariotyp ✅
    30.09 ----> ❄ 4.1.2 💙
    04.10 beta dla kliniki 6,7;prog 27;estradiol 1000
    07.10 - beta 3,1 cb?
    28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium)
    5 dpt⏸
    7 dpt - beta 57,4
    9 dpt - beta 134
    11dpt- beta 300,44 prog. 26
    15dpt - 1660 prog. 28
    17 dpt - plamienie
    18 dpt - 5718
    21 dpt - krwawienie, bez ustalonej przyczyny 2,1 CRL - miga ❤
‹‹ 112 113 114 115 116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ