Forum W oczekiwaniu na testowanie ZOSTAŃ MATKĄ NA DZIEŃ MATKI - MAJOWE TESTOWANIE '19
Odpowiedz

ZOSTAŃ MATKĄ NA DZIEŃ MATKI - MAJOWE TESTOWANIE '19

Oceń ten wątek:
  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2211 3223

    Wysłany: 30 maja 2019, 17:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mam pytanko, czy któraś z Was tak miała. Wczoraj miałam ostatni dzień @, a piersi bolą nadal. Tak na prawdę tylko lewy ,nawet jak nie dotykam. Zawsze bolały mnie ,ale to przed @ ,a tak jeszcze nigdy nie miałam.. Usg piersi miałam robione nie dawno i było wszystko dobrze.

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy, insulinooporność,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50, Glucophage xr 1500
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 maja 2019, 17:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Dopiero w poniedziałek będzie wiadomo, co z tą wodą... no dramat. Cały weekend jeszcze bez wody 😑😑

    Co Ty mówisz? 😮 jak w średniowieczu. .. 😒

    Co do obiadu nieźle się zgrałyśmy 😂😂😂

    agge lubi tę wiadomość

  • Melevis Autorytet
    Postów: 1316 4760

    Wysłany: 30 maja 2019, 17:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina w poniedziałek rano prenatalne.

    Odebrałam wyniki, m.in. TSH i glukozę. TSH 0,220 (ale czytałam, że w I trymestrze norma jest od 0,009, więc chyba ok. Natomiast glukoza na czczo 100. Nigdy się nie przyjaźniłam z niskim cukrem, ale w każdej ciąży wynik miałam 94-97 (tak, powyżej normy, ale po obciążeniu idealnie). A tu setka. Najlepsze, że jak ostatnio trzymałam dietę o niskim IG to i tak na czczo miałam codziennie ok. 95. Regularnie sprawdzam 2h po posiłku i nie przekraczam 115. W dwóch ciążach miałam po obciążeniu 109 i 108. I teraz nie wiem, czy panikować, czy te 100 na czczo jest do przeżycia, jeśli po posiłkach (nawet mącznych i słodkich - dziś placki z jabłkami) jest w normie.

    l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 maja 2019, 17:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś

    Szczęsliwa Mamusia..no to mamy podobne przejścia, jeśli chodzi o wynajem...Oby nigdy więcej.
    Aż mi się wierzyć nie chce, że tacy ludzie chodzą po świecie..ale doświadczenia mówią same za siebie.. :|

    Pati, mnie kiedyś co cykl bolała lewa pierś. Właściwie nie cała, tylko w jednym miejscu i ból ten lekko promieniował na resztę cyca. Po kilku cyklach poszłam do gina, miałam badane piersi. Wszystko ok. Po pół roku przerodziło się to w ból obu piersi od drugiej połowy cyklu( dokładnie po owulacji) gdzie nigdy mnie wcześniej nie bolały...
    nie wiem od czego to, może jeszcze inne dziewczyny coś wiedzą więcej


    Obiad ziemniaki z jajkiem sadzonym +fasolka szparagowa posypana przypieczonym na maśle słonecznikiem <3 mój faworyt!! polecam :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2019, 17:55

    szona, okularnica91, moni05 lubią tę wiadomość

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 30 maja 2019, 17:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati a wczesniej ich nie ditykalas? Czasem sie tak przestymuluje piersi, ze prolaktyna skoczy.

    Melevis moze powtorz ta glukoze za kilka dni. Moze akurat cos takiego zjadlas ze ten cukier Ci skoczyl.

    Mi peka glowa. Tyle czekalam zeby sie pogoda poprawila a teraz bym sie zakopala pod koldre i spala :/ jeszcze maz idzie na silownie a ja pierdolca dostaje. Gdybym choc psa miala to by mi lepiej bylo, a tak to nudze sie jak mops :/
    Ja to moge w pracy sie slowem do nikogo nie odezwac caly dzien ale lubie jak sa ludzie do okola.
    Chyba jutro wezme sie za puzzle ;)

    aeiouy, Ania_85_ lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Misiaa Autorytet
    Postów: 2457 3829

    Wysłany: 30 maja 2019, 17:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie odnośnie płodnego śluzu.. czy Wasz płodny śluz jest gęsty? Nigdy takiego nie miałam a od wczoraj mam rozciągliwy, przeźroczysty ale zarazem bardzo gęsty śluz...zawsze miałam bardziej taki jak woda...wybaczcie za zobrazowanie ale martwie się że znowu coś mi się dzieje z organizmem :/ jutro idę do gina to zobaczę co mi powie... owu teoretycznie za 4-5 dni...

    24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB

    Acard, insulina, neoparin, euthyrox, dopegyt


    h4zp9jcg1yqg5wwe.png
  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2211 3223

    Wysłany: 30 maja 2019, 18:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kittinka od owulacji do @ zawsze mnie bolały. Nawet jak tabletki anty brałam to zawsze przed @ mnie bolały. Ale nigdy po @ mam nadzieję, że niedługo przejdzie.

    Malgonia myślisz, że może być tego powód?Może mój M coś narobił wczoraj po ❤ hehehe.

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy, insulinooporność,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50, Glucophage xr 1500
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 30 maja 2019, 18:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia a co to znaczy gesty? Bardziej bys porownala do kisielu czy scietej na sztywno galaretki?


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Melevis Autorytet
    Postów: 1316 4760

    Wysłany: 30 maja 2019, 18:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia badam się glukometrem codziennie rano i wyniki mam 93-98, więc i tak niebajlepiej. Ale po posiłku jest idealnie.
    Na Twoim miejscu poszłabym spać. Ogólnie spałabym cały czas, ale z wiadomych przyczyn nie mogę 🙈

    Misia mój śluz płodny to po prostu zwiekszona ilość mlecznej wydzieliny, więc tu nie pomogę.

    l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • Misiaa Autorytet
    Postów: 2457 3829

    Wysłany: 30 maja 2019, 18:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia porównałabym to chyba bardziej do kisielu...ehh...chyba cos znowu wymyslam :/

    24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB

    Acard, insulina, neoparin, euthyrox, dopegyt


    h4zp9jcg1yqg5wwe.png
  • nowa na dzielni Autorytet
    Postów: 3033 3830

    Wysłany: 30 maja 2019, 18:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stwierdzam ze po tak długim czasie nie umiem do końca rozpoznać swojego śluzu owulacyjnego :D za każdym razem jest trochę inny. Wiem na pewno, ze ten płodny nie ma zupełnie żółtego zabarwienia a do 2 dni po owu zabarwia się na delikatnie żółtawy :).

    Synek już z nami ❤️❤️ Kwiecień 20

    Marzec 19 - strata, 10 tc

    24.07 - || kreseczki 💕
    25.07 - beta 22 | prog 12,5
    29.07 - beta 296,5! <3 | prog 22 <3
    10.08 - serduszko +


    Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 30 maja 2019, 18:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia- moj plodny sluz,to byl taki bardzi rozciagliwy jak bialko kurze,ale bardziej gesty.i lepki. Przezroczysty

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 30 maja 2019, 18:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mysle ze jak kisiel to jest ok ;)
    Nuektore dziewczynh maja wodnysty i jest jak taka bardziej lepka woda a inne wlasnie jak kisiel czy bialko jaja. Oba sa plodne.

    Melevis lekarzem nie jestem. Mysle ze duzo wiecej niz robisz juz nie zrobisz. Insulina przy takim cukrze to tez nie bylby dobry pomysl.
    Ruchu przy dzisciach i tak masz pewbie duzo wiec juz dodatkowych spacerow nie zalecam.
    A spac sie boje, ze w nicy nieczasne :/ ja i tak chodze spac 21-22


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • szona Autorytet
    Postów: 5711 13472

    Wysłany: 30 maja 2019, 19:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    DzulkaJ wrote:
    Bardzo bym chciała żeby były dobre, myślę, że my bardziej damy sobie radę ze złymi wiadomościami niż oni ☺️ ja po jego badaniu lecę na hsg a Ty?

    Mam dokładnie taki sam plan :)

    DzulkaJ lubi tę wiadomość

    16 cs po cb. (23 cs)

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7509 10625

    Wysłany: 30 maja 2019, 20:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgonia, puzzle to świetny pomysł! Kiedyś też mnie wzięło i układałam 3000 :D W sumie musiałabym sobie kupić jakieś większe, bo to mnie bardzo uspokajało 🙃 Szykuje się u mnie stresujący czas, więc trzeba się przygotować

    Misia, u mnie był często taki gęsty, przeźroczysty, jak białko jajka. Niby taki jest najbardziej płodny. Taką "wodę" miałam chyba tylko jak byłam na Clostibegycie. Po owu zwykle śluz się zamieniał w budyń, robił się taki mleczny

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4033 6184

    Wysłany: 30 maja 2019, 21:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, od 10 lat do dr Kocha na Skarpie. 😊Generalnie miałam lepsze i gorsze sytuacje i na niego zawsze mogę liczyć. Jest nad wyraz opiekuńczy i wysyła do masy specjalistów jeśli czegoś nie jest pewien.

    Ja dzisiaj przegielam...
    W ramach „prac relaksacyjnych” wrzuciłam sobie te zakupy, zamarynowalam skrzydełka, wysprzatalam całe mieszkanie, łącznie z praniem dywanów i wszystko mnie boli 🙈 jak jutro będę miała zakwasy to się załamie. Stres bardzo. Mam nadzieje, ze zasnę. Zrobię sobie zaraz melisy, może podziała chociaż jako placebo. W dodatku finansowo to wszystko wychodzi znacznie gorzej niż sobie planowaliśmy... i jestem zła, ze nie rozplanowalam lepiej 🙄

    Jutro o 13:00 proszę o ogromne kciuki żebym się nie pomyliła w recytacji przysięgi 😊 jutro pewnie już nic nie napisze, ale wieczorem postaram się wrzucić jakieś zdjęcie 😋 o ile je zrobię.

    Angelika1313, Malgonia, Kittinka83, Ochmanka, aeiouy, szona, agge, syllwia91, Ania_85_, ElfiaKsiężniczka, Salome, Madziandzia, MonikA_89!, okularnica91, Magduullina lubią tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • Misiaa Autorytet
    Postów: 2457 3829

    Wysłany: 30 maja 2019, 21:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni powodzenia jutro! I wszystkiego naaaajlepszego dla Was!

    moni05, Magduullina lubią tę wiadomość

    24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB

    Acard, insulina, neoparin, euthyrox, dopegyt


    h4zp9jcg1yqg5wwe.png
  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2211 3223

    Wysłany: 30 maja 2019, 21:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni trzymam kciuki za jutro! Wszystkiego Najlepszego dla Was ! 😘

    moni05 lubi tę wiadomość

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy, insulinooporność,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50, Glucophage xr 1500
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1215 2177

    Wysłany: 30 maja 2019, 21:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni będę trzymać kciuki mooocno ale na pewno wszystko będzie pięknie 😁

    moni05 lubi tę wiadomość

    29 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Siofor 1500 | Letrox 62,5 | NAC |Miovelia - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️MUCHa: ujemne
    ✔️AOA: ujemne
    ✔️ASA: ujemne
    ✔️ANA1, ANA4: ujemne

    👨
    Morfologia 2% - > 4%,
    Liczba 2,6mln - > 20mln,
    ruch postępowy 17% - >22%
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 30 maja 2019, 21:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni wszystko bedzie dobrze. W sumie jak sie juz zacznie to stres z Ciebie zejdzie. Oczekiwania sa duzo gorsze :)

    Sluchajcie musze na sobote upiec ciasto.
    Zajete jest juz drozdzowe i szarlotka.
    Chcialabym cos prostego, a jednoczesnie moze mniej banalnego niz murzynek ;)
    Zastanawiam sie nad sernikiem na zimno, ale troche sie stresuje, ze mi sie nie zetnie ;)

    moni05 lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
‹‹ 228 229 230 231 232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego