ZOSTAŃ MATKĄ NA DZIEŃ MATKI - MAJOWE TESTOWANIE '19
-
WIADOMOŚĆ
-
alis132 wrote:oki w sumie racja zastanawiam się tylko czy owulacja już wróciła po zabiegu
mój pierwszy objaw w 1 jak i 2 ciazy ... to piersi ajjjj co sie z nimi działo w tym miesiacu to taki flaczki a nie jędre jak wcześniej więc sie nawet nie łudze ;]
Myśle ze skoro aż tak mocno czujesz podbrzusze to owulka była, a kochana ciąża ciąży nierówna- wcale nie jest powiedziane ze za trzecim razem cycki tez musza boleć
Jezu ja chyba zaczęłam ten etap, gdzie w każdej pozycji mi zle i przy przewracaniu z boku na bok stękam i sapię 🙄🙄🙄 mało to urocze hahahaalis132 lubi tę wiadomość
-
Malinaa90 wrote:Malinka gratulacje, widzę że dzisiaj była malinowa bezsenność o 4 nad ranem;)
Moja bezsenność wynikała z tego, że chciałam zrobić test z porannego moczu ale obudziłam się o 4 na siku i już nie dałam rady zasnąć z pełnym pęcherzem. 😂😂Sasanka55 lubi tę wiadomość
24l
06.18 azoospermia - hipogonadyzm pierwotny
03.19 Angelius Provita dr MP
03.19 drożność ok, hormony ok
26.04.19r. IUI AID udało się podwójnie, mamy parkę 👨👩👧👦 -
nick nieaktualnyCześć dziewczynki! Opowiem Wam coś Byłam w innych miesiącach na forum, ale się poddałam jak wykryto u mnie hashimoto. Zawsze doszukiwałam się objawów, okres się spóźniał, robiłam betę i od razu się pojawiał
Ale w tym miesiącu weszłam do Was w wątek i tak mi się spodobał tytuł, że pomyslałam, że może by czas wrócić do starań? Ale na razie nie chciałam pisać, bo myślałam że będzie jak zawsze...
W kwietniu lekarz mi zlecił prolaktyne i powiedział że za wysoki wynik na zachodzenie w ciąże, ale że formalnie da mi betę jeszcze. Wyszła negatywna. Ja sobie myślę, super, kolejny hormon do wyleczenia i okres coś się spóźnia, jak to w problemach z prolaktyną. Więc wczoraj poszłam do niego po leki, a przed tym zrobiłam sobie Betę, żeby wiedzieć na 200% czy mogę brać Bromergom.
Wracam do pracy, chodzę i odtrącam wszystkie objawy ciążowe, myślę cały czas że sobie wmawiam.
Sprawdzam w toalecie wynik bety z komórki i automatycznie zamykam. A później myśle sobie... za dużo tam było tych cyferek. Wracam do wyników a tam 1912 ?!?!?
Dziś rano sikaniec pozytywny też pierwszy cykl w którym się nie nakręcałam, kochaliśmy się 2 razy, i nie wiem kiedy dokładnie była owulka😂
CZASEM WARTO ODPUŚCIĆ I ODPOCZĄĆ! ALE TYLKO NA CHWILĘ ściskam każdą tutaj staraczkę, trzymam kciuki i zarażam!
Ps. Nie zapominajcie badać hormony! Wyszło mi tylko dzięki unormowaniu wszystkiego.
PPS. Jeżeli jesteście ciekawe:
24/04 - beta HCG <0,01
06/05 - beta HCG 1912 - 5 dzień spóźnienia okresu
szona, Madziandzia, aeiouy, Malgonia, Iseko, Niecierpliwa..., buba123, okularnica91, alis132, APrzybylska, Pati96, Melissa93, DzulkaJ, Irvine90, Kittinka83, MonikA_89!, Karolina, Nuch, Iwona28, Mila1996, agge, Shadow, Nikodemka, Magnolia90, SylwiaLu, Ochmanka, Szczesliwa_mamusia, Arashe, Sasanka55, Ania_85_, GrubAsia lubią tę wiadomość
-
parenka wrote:Cześć dziewczynki! Opowiem Wam coś Byłam w innych miesiącach na forum, ale się poddałam jak wykryto u mnie hashimoto. Zawsze doszukiwałam się objawów, okres się spóźniał, robiłam betę i od razu się pojawiał
Ale w tym miesiącu weszłam do Was w wątek i tak mi się spodobał tytuł, że pomyslałam, że może by czas wrócić do starań? Ale na razie nie chciałam pisać, bo myślałam że będzie jak zawsze...
W kwietniu lekarz mi zlecił prolaktyne i powiedział że za wysoki wynik na zachodzenie w ciąże, ale że formalnie da mi betę jeszcze. Wyszła negatywna. Ja sobie myślę, super, kolejny hormon do wyleczenia i okres coś się spóźnia, jak to w problemach z prolaktyną. Więc wczoraj poszłam do niego po leki, a przed tym zrobiłam sobie Betę, żeby wiedzieć na 200% czy mogę brać Bromergom.
Wracam do pracy, chodzę i odtrącam wszystkie objawy ciążowe, myślę cały czas że sobie wmawiam.
Sprawdzam w toalecie wynik bety z komórki i automatycznie zamykam. A później myśle sobie... za dużo tam było tych cyferek. Wracam do wyników a tam 1912 ?!?!?
Dziś rano sikaniec pozytywny też pierwszy cykl w którym się nie nakręcałam, kochaliśmy się 2 razy, i nie wiem kiedy dokładnie była owulka😂
CZASEM WARTO ODPUŚCIĆ I ODPOCZĄĆ! ALE TYLKO NA CHWILĘ ściskam każdą tutaj staraczkę, trzymam kciuki i zarażam!
Ps. Nie zapominajcie badać hormony! Wyszło mi tylko dzięki unormowaniu wszystkiego.
PPS. Jeżeli jesteście ciekawe:
24/04 - beta HCG <0,01
06/05 - beta HCG 1912 - 5 dzień spóźnienia okresu
Parenka- gratulacje mamusiu!! tez tak miałam z wynikiem z bety - tak mnie przeraziło ze dużo jakoś tych cyfr ze wyłączyłam i włączyłam od nowa 😂🙈Sasanka55 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Aeiouy - to na pewno 🐒 a nie plamienie? No co za... nie dziwie się, że jesteś zła w takim razie. Tulę 😘
Sasanko, bo mam tam 25km a moje dziecko zazwyczaj jeszcze wymaga McDonald’s, bo jest obok. KFC również 🤷🏻♀️ Dzisiaj jadę tez z siostra, wiec może mi się uda ogarnąć szybciej 😋
Malinka, parenka - gratuluje! 😊
Malgonia, gdyby każdy dzień ciąży wyglądał tak samo to byśmy tak nie narzekały, nigdy nie wiadomo czego się spodziewać 😋 teraz może nie jesteś senna a za dwie godziny Cię zetnie z nóg. Suwaczki kłamią o 1 dzień bo pokazują już skończone dni. Jeśli jesteś dzisiaj w 7+0 to pokaże Ci skończone 6+6. 😉Malinka2401, Sasanka55 lubią tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Moni a to zdrajca z tego suwaczka. No paskudnik jeden
No dobra postaram sie by dzis byl dzien bez panikowania dobrze ze tu nie ma opcji zablokuj bo juz byscie mnie poblokowaly wszystkie.
Parenka ja to Cie nawet kojarze, choc noe wiem z jakiego watku. Gratulacje. Fajna taka niespodzianka.
Madziaandzia to lipa. Juz sie zaczelam napalac.Madziandzia, moni05 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Parenka gratulacje!! Uwielbiam takie niespodzianki 😊 wpisać Cię na listę?
Malgonia no coś Ty, kto by Cię chciał blokować 😁 jesteś matka świruska po prostu i taką Cię kochamy😁
Madziandzia szkoda 🙁 ale @ nie ma, więc nie wszystko stracone
Sasanko jak się czujesz? :*
Mama Zuzia jestem pewna, że z tym stekaniem i przewracaniem się też jesteś urocza😂Madziandzia lubi tę wiadomość
32 lata | starania od stycznia 2017
IUI - 3.02.2021 ❌ 3.03.2021 ❌
💉Szczepienia limfocytami
12.01.2022 Allo-mlr 54,5%
06.2022 - start IVF
21.07 - punkcja - 10🥚dojrzałych, 8 zapłodnionych (ICSI), 3 blastocysty
26.07 - ET 1🐣 4AA (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, luteina, duphaston)🤰
8tc 💔 3.09.2022 🖤
27.10 - FET 1❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP, zivafert) ❌️😓
22.11 - Transfer ostatniej ❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP) 🤰
6dpt - beta 15 mlU
8dpt - beta 32 mlU
10dpt - beta 91,19 mlU
13dpt - beta 358,61 mlU
17dpt - beta 2064 mlU
20dpt - beta 7348 mlU, wieczorem krwawienie - krwiak podkosmówkowy. Poronienie.
6tc💔 -
nick nieaktualnyMadziandzia tak Ci miałam właśnie pisać o tej kresce z plastkiku, bo sama też sobie tak raz zrobiłam :D
Małgonia możesz tu pisać ile tylko chcesz i nie smęcisz, cieszę się, że już wracasz bo przy polskiej służbie zdrowia ( o ironio ) zawsze lepiej Swoją drogą do tej pory traktowałam Cię jako taką ostoję rozsądku, także miło też zobaczyć Twoją matczyną drugą twarz
Gratulacje II kreseczekMalgonia, Madziandzia, aeiouy, Sasanka55 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Malinka, gratulacje! Jesteś w ciąży 😊
Parenka, super, że się tak niespodziewanie udało, gratki!
Aeiouy, szkoda, że małpa przylazła A tym, że cykl się tak skrócił, to bym się nie przejmowała. Jeśli to jednorazowa akcja, to nic strasznego. Tak samo może się przydarzyć cykl bezowulacyjny, jak i cykl skrócony i jest to zupełnie normalne. Załapiesz się jeszcze z testem na koniec maja?
Ja już po niedzieli nie testowałam, bo mierzyłam temperaturę i to mi wystarczy. 36,77, dziś 36,74 to już wiem, że zbliża się @, choć oczywiście zawsze nadzieja jest. Ale wczoraj już mnie brzuszek zaczął boleć wieczorem, więc się spodziewałam, że mnie zaleje w nocy. Nie zalało. Ale dziś jest ten dzień.
Już prawie godzinę piszę ten post, bo ciągle coś mnie odciąga, więc pewnie znowu będzie masa do nadrobienia2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
nick nieaktualnyJa chyba sobie wrócę do mierzenia temperatury zawsze jakiś obraz to daje
Iseko no @ nie ma na chwilę obecną, zobaczymy czy przylezie, dobrze że mam podpaski w pracy, bo tak mnie wkurzało chodzenie z pampersem od niedzieli, że dziś tylko z wkładkami pomykam i w jasnych spodniach -
Madziandzia wrote:Ja chyba sobie wrócę do mierzenia temperatury zawsze jakiś obraz to daje
Iseko no @ nie ma na chwilę obecną, zobaczymy czy przylezie, dobrze że mam podpaski w pracy, bo tak mnie wkurzało chodzenie z pampersem od niedzieli, że dziś tylko z wkładkami pomykam i w jasnych spodniach
Nooo... mierzenie temperatury jednak pomaga. W tym cyklu robiłam to bardzo wybiórczo, więc nie wiem kiedy była owulacja. Za to teraz przy końcówce cyklu wiem, że nic nie wyszło. A z drugiej strony człowiek się trochę za bardzo nakręca przy codziennym mierzeniu. Nie wiem, jak u Ciebie, ale u mnie ten cykl bez mierzenia był fajnym odpoczynkiem.Madziandzia lubi tę wiadomość
2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej.
Ja mam testowanie na jutro, ale już dziś przyszło to, co miało przyjść..czyli to co zawsze
25 cykl starań zakończony
Nie chce mi się myśleć o kolejnym.
wiem...wiem...za bardzo się nakręciłam na ten miesiąc...,że on taki piękny, pachnący, wiosenny i kolorowy...
I były znów wszystkie objawy "ciążowe"
do tego tak chyba żeby się jeszcze bardziej nakręcić machnęłam wieczorem test ovu( ciążowy został mi ostatni i chciałam go hodować do 8 maja)..pokazał pozytyw.
Z tego wszystkiego nie mogłam zasnąć.
Rano temp. 36,3...i po chwili wszystko jasne... znów wkrętka, znów to samo ;(
Przepraszam
mam małpowego doła ;(
Nie piszę za często, bo za dużo płodzicie tych tekstów i nie nadążam, nie ogarniam, ale nawet jak nie mam czasu zerkam choć na pierwszą stronę, by cieszyć się z tymi którym się udało i łączyć z tymi, które tak jak ja ciągle wracają na start...
Trzymam kciuki za Wasze szczęśliwe ciąże!!!
Bycie Mamą to najpiękniejsza rzecz jaka może spotkać kobietę!!
Może jeszcze kiedyś Bóg da mi szansę poczuć to jeszcze raz...
Madziandzia lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny :* Ja już w pracy od rana, zrobiłam zastrzyk z heparyny i wzięłam dupka. Muszę się pilnować z całym tym mlynem dopalaczowym bo zgine😖 Tyle rzeczy naraz to ja nigdy jeszcze nie brałam 😂 no musi się udać! Na łóżku od poprzedniego cyklu czaruje się plakietka od mamy ginekolog jestem w ciąży. 5 dpo dopiero, jak żyć?! A sikac chciałabym koło 12-13 dpo, tylko jak serwuje sobie to ovi stopniowo, to nie wiem jak ono się będzie wyplukiwalo 🤔 zastanawiam się też czy ilość płynów wypijanych ma wpływ na ovi? Chciałabym je na koniec wysikac jak najprędzej 😂
Alis a może jakiś dzielny szybki pływak jednak doplynje???
Madziandzia, ja się kiedyś przerazilam jak zobaczyłam czystego norda przed sikiem, a tam kreski jak byki. No są te testy jakie są.
Nadrobię Was po pracy, bo teraz nie bardzo moge😘😘 kochane miłego dnia!!!
alis132, Madziandzia, Magnolia90, Sasanka55 lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Kittinka bardzo mi przykro wiem niestety doskonale jak to jest i bardzo się boję, że za parę dni dołączę do Ciebie. 25 cykli to widzę że się podobny czas staramy, tyle że ja nigdy w ciąży nie byłam. Wiem, że dzisiaj masz na pewno doła, ale główka do góry, jeszcze będziemy w ciąży 😘
Kittinka83, Melissa93, Nuch, Magnolia90 lubią tę wiadomość
32 lata | starania od stycznia 2017
IUI - 3.02.2021 ❌ 3.03.2021 ❌
💉Szczepienia limfocytami
12.01.2022 Allo-mlr 54,5%
06.2022 - start IVF
21.07 - punkcja - 10🥚dojrzałych, 8 zapłodnionych (ICSI), 3 blastocysty
26.07 - ET 1🐣 4AA (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, luteina, duphaston)🤰
8tc 💔 3.09.2022 🖤
27.10 - FET 1❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP, zivafert) ❌️😓
22.11 - Transfer ostatniej ❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP) 🤰
6dpt - beta 15 mlU
8dpt - beta 32 mlU
10dpt - beta 91,19 mlU
13dpt - beta 358,61 mlU
17dpt - beta 2064 mlU
20dpt - beta 7348 mlU, wieczorem krwawienie - krwiak podkosmówkowy. Poronienie.
6tc💔 -
Izape_91 wrote:Hej dziewczyny :* Ja już w pracy od rana, zrobiłam zastrzyk z heparyny i wzięłam dupka. Muszę się pilnować z całym tym mlynem dopalaczowym bo zgine😖 Tyle rzeczy naraz to ja nigdy jeszcze nie brałam 😂 no musi się udać! Na łóżku od poprzedniego cyklu czaruje się plakietka od mamy ginekolog jestem w ciąży. 5 dpo dopiero, jak żyć?! A sikac chciałabym koło 12-13 dpo, tylko jak serwuje sobie to ovi stopniowo, to nie wiem jak ono się będzie wyplukiwalo 🤔 zastanawiam się też czy ilość płynów wypijanych ma wpływ na ovi? Chciałabym je na koniec wysikac jak najprędzej 😂
Alis a może jakiś dzielny szybki pływak jednak doplynje???
Madziandzia, ja się kiedyś przerazilam jak zobaczyłam czystego norda przed sikiem, a tam kreski jak byki. No są te testy jakie są.
Nadrobię Was po pracy, bo teraz nie bardzo moge😘😘 kochane miłego dnia!!!
Chciałabym takiego pływaka mocnego żeby przemienił sie w 9miesieczny cudIzape_91, Sasanka55 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziękuję Ci Iseko.
Tak, mam dziś doła dlatego zamulam.
Wiem, że los był dla mnie łaskawy i mam za sobą dwie ciąże zakończone zdrowymi, dużymi synkami. Nie przeżyłam poronienia czy przedwczesnego porodu zakończonego odejściem upragnionej dzidzi. Moje doświadczenia nie są tak okrutne jak niektórych z Was. Mogłyby te dziewczyny powiedzieć" czego jęczy baba głupia, była już matką dwa razy, i to z pierwszego podejścia, więc nic nie wie o prawdziwym czekaniu na CUD"...mają 100% racji. NIC nie wiem.
ale jednak cierpię...
bo moje czekanie to ciche czekanie...czekam sama i modlę sie o cud.
Mój ukochany powiedział mi dwa lata temu, że on już nie chce trzeciego dziecka, ale nie zamyka mi drzwi...jeśli ma być to będzie...więc do 10 dnia cyklu serduszkujemy bez zabezpieczeń, potem już nie. Mam różne cykle u mnie owu może być 10 jak i 16 dnia cyklu. Wiec w milczeniu czekam...może w tym miesiącu zaskoczy..może nie...Ile razy już było tak, że serduszka były 9dc a 10 dnia nie dało rady..i właśnie wtedy owu była 11dc...Wtedy człowiek myśli -kurcze, gdybyśmy serduszkowali tak jak zwykle do tego 10dnia, to może by zaskoczyło.
Człowiek wpada w taką pętle czekania i nagle zapomina o życiu, tak go te tematy osaczają.
Nie będę Wam smęcić.
Każda z Was czeka,
za każdą z Was będę sie modlić,
z każdą będę się cieszyć
i z każdą płakać jak będzie trzeba.
Odpuszczam.