Forum W oczekiwaniu na testowanie ZOSTAŃ MATKĄ NA DZIEŃ MATKI - MAJOWE TESTOWANIE '19
Odpowiedz

ZOSTAŃ MATKĄ NA DZIEŃ MATKI - MAJOWE TESTOWANIE '19

Oceń ten wątek:
  • Mama_Zuzia Autorytet
    Postów: 2536 3957

    Wysłany: 7 maja 2019, 07:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    alis132 wrote:
    oki w sumie racja :) zastanawiam się tylko czy owulacja już wróciła po zabiegu :)
    mój pierwszy objaw w 1 jak i 2 ciazy ... to piersi ajjjj co sie z nimi działo :) w tym miesiacu to taki flaczki a nie jędre jak wcześniej więc sie nawet nie łudze ;]

    Myśle ze skoro aż tak mocno czujesz podbrzusze to owulka była, a kochana ciąża ciąży nierówna- wcale nie jest powiedziane ze za trzecim razem cycki tez musza boleć :D

    Jezu ja chyba zaczęłam ten etap, gdzie w każdej pozycji mi zle i przy przewracaniu z boku na bok stękam i sapię 🙄🙄🙄 mało to urocze hahaha

    alis132 lubi tę wiadomość

    ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Malinka2401 Autorytet
    Postów: 314 510

    Wysłany: 7 maja 2019, 07:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinaa90 wrote:
    Malinka gratulacje, widzę że dzisiaj była malinowa bezsenność o 4 nad ranem;)
    Dziękuję! Chyba tak.
    Moja bezsenność wynikała z tego, że chciałam zrobić test z porannego moczu ale obudziłam się o 4 na siku i już nie dałam rady zasnąć z pełnym pęcherzem. 😂😂

    Sasanka55 lubi tę wiadomość

    24l
    06.18 azoospermia - hipogonadyzm pierwotny
    03.19 Angelius Provita dr MP
    03.19 drożność ok, hormony ok
    26.04.19r. IUI AID udało się podwójnie, mamy parkę 👨‍👩‍👧‍👦
  • parenka Ekspertka
    Postów: 188 118

    Wysłany: 7 maja 2019, 07:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki! Opowiem Wam coś :) Byłam w innych miesiącach na forum, ale się poddałam jak wykryto u mnie hashimoto. Zawsze doszukiwałam się objawów, okres się spóźniał, robiłam betę i od razu się pojawiał :)

    Ale w tym miesiącu weszłam do Was w wątek i tak mi się spodobał tytuł, że pomyslałam, że może by czas wrócić do starań? Ale na razie nie chciałam pisać, bo myślałam że będzie jak zawsze...

    W kwietniu lekarz mi zlecił prolaktyne i powiedział że za wysoki wynik na zachodzenie w ciąże, ale że formalnie da mi betę jeszcze. Wyszła negatywna. Ja sobie myślę, super, kolejny hormon do wyleczenia i okres coś się spóźnia, jak to w problemach z prolaktyną. Więc wczoraj poszłam do niego po leki, a przed tym zrobiłam sobie Betę, żeby wiedzieć na 200% czy mogę brać Bromergom.

    Wracam do pracy, chodzę i odtrącam wszystkie objawy ciążowe, myślę cały czas że sobie wmawiam.

    Sprawdzam w toalecie wynik bety z komórki i automatycznie zamykam. A później myśle sobie... za dużo tam było tych cyferek. Wracam do wyników a tam 1912 ?!?!?

    Dziś rano sikaniec pozytywny też :) pierwszy cykl w którym się nie nakręcałam, kochaliśmy się 2 razy, i nie wiem kiedy dokładnie była owulka😂


    CZASEM WARTO ODPUŚCIĆ I ODPOCZĄĆ! ALE TYLKO NA CHWILĘ <3 ściskam każdą tutaj staraczkę, trzymam kciuki i zarażam!

    Ps. Nie zapominajcie badać hormony! Wyszło mi tylko dzięki unormowaniu wszystkiego.

    PPS. Jeżeli jesteście ciekawe:
    24/04 - beta HCG <0,01
    06/05 - beta HCG 1912 - 5 dzień spóźnienia okresu

    szona, Madziandzia, aeiouy, Malgonia, Iseko, Niecierpliwa..., buba123, okularnica91, alis132, APrzybylska, Pati96, Melissa93, DzulkaJ, Irvine90, Kittinka83, MonikA_89!, Karolina, Nuch, Iwona28, Mila1996, agge, Shadow, Nikodemka, Magnolia90, SylwiaLu, Ochmanka, Szczesliwa_mamusia, Arashe, Sasanka55, Ania_85_, GrubAsia lubią tę wiadomość

    Uśmiechnij się, jesteś piękna! <3
    ———
    06.05.2019 - 1954 mIU/ml
    08.05.2019 - 5083 mIU/ml
  • Mama_Zuzia Autorytet
    Postów: 2536 3957

    Wysłany: 7 maja 2019, 07:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    parenka wrote:
    Cześć dziewczynki! Opowiem Wam coś :) Byłam w innych miesiącach na forum, ale się poddałam jak wykryto u mnie hashimoto. Zawsze doszukiwałam się objawów, okres się spóźniał, robiłam betę i od razu się pojawiał :)

    Ale w tym miesiącu weszłam do Was w wątek i tak mi się spodobał tytuł, że pomyslałam, że może by czas wrócić do starań? Ale na razie nie chciałam pisać, bo myślałam że będzie jak zawsze...

    W kwietniu lekarz mi zlecił prolaktyne i powiedział że za wysoki wynik na zachodzenie w ciąże, ale że formalnie da mi betę jeszcze. Wyszła negatywna. Ja sobie myślę, super, kolejny hormon do wyleczenia i okres coś się spóźnia, jak to w problemach z prolaktyną. Więc wczoraj poszłam do niego po leki, a przed tym zrobiłam sobie Betę, żeby wiedzieć na 200% czy mogę brać Bromergom.

    Wracam do pracy, chodzę i odtrącam wszystkie objawy ciążowe, myślę cały czas że sobie wmawiam.

    Sprawdzam w toalecie wynik bety z komórki i automatycznie zamykam. A później myśle sobie... za dużo tam było tych cyferek. Wracam do wyników a tam 1912 ?!?!?

    Dziś rano sikaniec pozytywny też :) pierwszy cykl w którym się nie nakręcałam, kochaliśmy się 2 razy, i nie wiem kiedy dokładnie była owulka😂


    CZASEM WARTO ODPUŚCIĆ I ODPOCZĄĆ! ALE TYLKO NA CHWILĘ <3 ściskam każdą tutaj staraczkę, trzymam kciuki i zarażam!

    Ps. Nie zapominajcie badać hormony! Wyszło mi tylko dzięki unormowaniu wszystkiego.

    PPS. Jeżeli jesteście ciekawe:
    24/04 - beta HCG <0,01
    06/05 - beta HCG 1912 - 5 dzień spóźnienia okresu

    Parenka- gratulacje mamusiu!! :) tez tak miałam z wynikiem z bety - tak mnie przeraziło ze dużo jakoś tych cyfr ze wyłączyłam i włączyłam od nowa 😂🙈

    Sasanka55 lubi tę wiadomość

    ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 maja 2019, 07:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, zaraz się sama z siebie posikam :D
    Uważajcie na pinki płytkowe, one skubańce mają w miejscu ciążowej krechy belkę w obudowie, oczywiście różową więc nic dziwnego że widziałam hahaha
    No to czekam na małpiszona ;)

    Iseko, Izape_91 lubią tę wiadomość

  • moni05 Autorytet
    Postów: 4037 6184

    Wysłany: 7 maja 2019, 07:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aeiouy - to na pewno 🐒 a nie plamienie? No co za... nie dziwie się, że jesteś zła w takim razie. Tulę 😘

    Sasanko, bo mam tam 25km a moje dziecko zazwyczaj jeszcze wymaga McDonald’s, bo jest obok. KFC również 🤷🏻‍♀️ Dzisiaj jadę tez z siostra, wiec może mi się uda ogarnąć szybciej 😋

    Malinka, parenka - gratuluje! 😊

    Malgonia, gdyby każdy dzień ciąży wyglądał tak samo to byśmy tak nie narzekały, nigdy nie wiadomo czego się spodziewać 😋 teraz może nie jesteś senna a za dwie godziny Cię zetnie z nóg. Suwaczki kłamią o 1 dzień bo pokazują już skończone dni. Jeśli jesteś dzisiaj w 7+0 to pokaże Ci skończone 6+6. 😉

    Malinka2401, Sasanka55 lubią tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11422

    Wysłany: 7 maja 2019, 07:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni a to zdrajca z tego suwaczka. No paskudnik jeden :)
    No dobra postaram sie by dzis byl dzien bez panikowania ;) dobrze ze tu nie ma opcji zablokuj bo juz byscie mnie poblokowaly wszystkie.

    Parenka ja to Cie nawet kojarze, choc noe wiem z jakiego watku. Gratulacje. Fajna taka niespodzianka.

    Madziaandzia to lipa. Juz sie zaczelam napalac.

    Madziandzia, moni05 lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 maja 2019, 07:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prędzej czy później się uda ;) więc z mężem nie podłamujemy ;)

    Magduullina, Nuch, szona, Shadow, Sasanka55 lubią tę wiadomość

  • Iseko Autorytet
    Postów: 1407 2355

    Wysłany: 7 maja 2019, 07:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parenka gratulacje!! Uwielbiam takie niespodzianki 😊 wpisać Cię na listę?

    Malgonia no coś Ty, kto by Cię chciał blokować 😁 jesteś matka świruska po prostu i taką Cię kochamy😁

    Madziandzia szkoda 🙁 ale @ nie ma, więc nie wszystko stracone ;)

    Sasanko jak się czujesz? :*

    Mama Zuzia jestem pewna, że z tym stekaniem i przewracaniem się też jesteś urocza😂

    Madziandzia lubi tę wiadomość

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Inozytol | Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 1,49
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️ANA, ASA, AOA: ok
    ❗Wrogi śluz? 🤔

    🤵
    ❗Teratozoospermia
    ❗Oligozoospermia
    ❗Długi czas upłynnienia? 🤔

    3.02.2021- 1. IUI (clo+ovitrelle+duphaston) ❌
    3.03.2021 - 2. IUI (clo+NAC+ovitrelle+duphaston) ❌
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 maja 2019, 07:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziandzia tak Ci miałam właśnie pisać o tej kresce z plastkiku, bo sama też sobie tak raz zrobiłam :D:D
    Małgonia możesz tu pisać ile tylko chcesz i nie smęcisz, cieszę się, że już wracasz bo przy polskiej służbie zdrowia ( o ironio ;D) zawsze lepiej :) Swoją drogą do tej pory traktowałam Cię jako taką ostoję rozsądku, także miło też zobaczyć Twoją matczyną drugą twarz :):)

    Gratulacje II kreseczek :D

    Malgonia, Madziandzia, aeiouy, Sasanka55 lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 maja 2019, 07:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 22:16

  • Salome Autorytet
    Postów: 2592 3903

    Wysłany: 7 maja 2019, 08:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka, gratulacje! Jesteś w ciąży 😊

    Parenka, super, że się tak niespodziewanie udało, gratki!

    Aeiouy, szkoda, że małpa przylazła :( A tym, że cykl się tak skrócił, to bym się nie przejmowała. Jeśli to jednorazowa akcja, to nic strasznego. Tak samo może się przydarzyć cykl bezowulacyjny, jak i cykl skrócony i jest to zupełnie normalne. Załapiesz się jeszcze z testem na koniec maja?

    Ja już po niedzieli nie testowałam, bo mierzyłam temperaturę i to mi wystarczy. 36,77, dziś 36,74 to już wiem, że zbliża się @, choć oczywiście zawsze nadzieja jest. Ale wczoraj już mnie brzuszek zaczął boleć wieczorem, więc się spodziewałam, że mnie zaleje w nocy. Nie zalało. Ale dziś jest ten dzień.

    Już prawie godzinę piszę ten post, bo ciągle coś mnie odciąga, więc pewnie znowu będzie masa do nadrobienia ;)

    FET nr 1: 5.1.1 - 10.2020 :(
    FET nr 2: 3.2.2 - 03.2021 :(

    Mój instagram
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 maja 2019, 08:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba sobie wrócę do mierzenia temperatury zawsze jakiś obraz to daje ;)

    Iseko no @ nie ma na chwilę obecną, zobaczymy czy przylezie, dobrze że mam podpaski w pracy, bo tak mnie wkurzało chodzenie z pampersem od niedzieli, że dziś tylko z wkładkami pomykam i w jasnych spodniach :P

  • Salome Autorytet
    Postów: 2592 3903

    Wysłany: 7 maja 2019, 08:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziandzia wrote:
    Ja chyba sobie wrócę do mierzenia temperatury zawsze jakiś obraz to daje ;)

    Iseko no @ nie ma na chwilę obecną, zobaczymy czy przylezie, dobrze że mam podpaski w pracy, bo tak mnie wkurzało chodzenie z pampersem od niedzieli, że dziś tylko z wkładkami pomykam i w jasnych spodniach :P

    Nooo... mierzenie temperatury jednak pomaga. W tym cyklu robiłam to bardzo wybiórczo, więc nie wiem kiedy była owulacja. Za to teraz przy końcówce cyklu wiem, że nic nie wyszło. A z drugiej strony człowiek się trochę za bardzo nakręca przy codziennym mierzeniu. Nie wiem, jak u Ciebie, ale u mnie ten cykl bez mierzenia był fajnym odpoczynkiem.

    Madziandzia lubi tę wiadomość

    FET nr 1: 5.1.1 - 10.2020 :(
    FET nr 2: 3.2.2 - 03.2021 :(

    Mój instagram
  • parenka Ekspertka
    Postów: 188 118

    Wysłany: 7 maja 2019, 08:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia, byłam na każdym wątku z testowaniem w 2018 <3 też cię kojarzę


    Iseko CHĘTNIE <3

    Iseko, Malgonia, Ochmanka lubią tę wiadomość

    Uśmiechnij się, jesteś piękna! <3
    ———
    06.05.2019 - 1954 mIU/ml
    08.05.2019 - 5083 mIU/ml
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 maja 2019, 09:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Ja mam testowanie na jutro, ale już dziś przyszło to, co miało przyjść..czyli to co zawsze :(
    25 cykl starań zakończony :(
    Nie chce mi się myśleć o kolejnym.
    wiem...wiem...za bardzo się nakręciłam na ten miesiąc...,że on taki piękny, pachnący, wiosenny i kolorowy...
    I były znów wszystkie objawy "ciążowe"
    do tego tak chyba żeby się jeszcze bardziej nakręcić machnęłam wieczorem test ovu( ciążowy został mi ostatni i chciałam go hodować do 8 maja)..pokazał pozytyw.
    Z tego wszystkiego nie mogłam zasnąć.
    Rano temp. 36,3...i po chwili wszystko jasne... :( znów wkrętka, znów to samo ;(
    Przepraszam
    mam małpowego doła ;(

    Nie piszę za często, bo za dużo płodzicie tych tekstów i nie nadążam, nie ogarniam, ale nawet jak nie mam czasu zerkam choć na pierwszą stronę, by cieszyć się z tymi którym się udało i łączyć z tymi, które tak jak ja ciągle wracają na start...
    Trzymam kciuki za Wasze szczęśliwe ciąże!!!
    Bycie Mamą to najpiękniejsza rzecz jaka może spotkać kobietę!!
    Może jeszcze kiedyś Bóg da mi szansę poczuć to jeszcze raz...

    Madziandzia lubi tę wiadomość

  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5023 11627

    Wysłany: 7 maja 2019, 09:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :* Ja już w pracy od rana, zrobiłam zastrzyk z heparyny i wzięłam dupka. Muszę się pilnować z całym tym mlynem dopalaczowym bo zgine😖 Tyle rzeczy naraz to ja nigdy jeszcze nie brałam 😂 no musi się udać! Na łóżku od poprzedniego cyklu czaruje się plakietka od mamy ginekolog jestem w ciąży. 5 dpo dopiero, jak żyć?! A sikac chciałabym koło 12-13 dpo, tylko jak serwuje sobie to ovi stopniowo, to nie wiem jak ono się będzie wyplukiwalo 🤔 zastanawiam się też czy ilość płynów wypijanych ma wpływ na ovi? Chciałabym je na koniec wysikac jak najprędzej 😂

    Alis a może jakiś dzielny szybki pływak jednak doplynje???

    Madziandzia, ja się kiedyś przerazilam jak zobaczyłam czystego norda przed sikiem, a tam kreski jak byki. No są te testy jakie są.

    Nadrobię Was po pracy, bo teraz nie bardzo moge😘😘 kochane miłego dnia!!!

    alis132, Madziandzia, Magnolia90, Sasanka55 lubią tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1407 2355

    Wysłany: 7 maja 2019, 09:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kittinka bardzo mi przykro :( wiem niestety doskonale jak to jest i bardzo się boję, że za parę dni dołączę do Ciebie. 25 cykli to widzę że się podobny czas staramy, tyle że ja nigdy w ciąży nie byłam. Wiem, że dzisiaj masz na pewno doła, ale główka do góry, jeszcze będziemy w ciąży 😘

    Kittinka83, Melissa93, Nuch, Magnolia90 lubią tę wiadomość

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Inozytol | Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 1,49
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️ANA, ASA, AOA: ok
    ❗Wrogi śluz? 🤔

    🤵
    ❗Teratozoospermia
    ❗Oligozoospermia
    ❗Długi czas upłynnienia? 🤔

    3.02.2021- 1. IUI (clo+ovitrelle+duphaston) ❌
    3.03.2021 - 2. IUI (clo+NAC+ovitrelle+duphaston) ❌
  • alis132 Autorytet
    Postów: 620 186

    Wysłany: 7 maja 2019, 09:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Hej dziewczyny :* Ja już w pracy od rana, zrobiłam zastrzyk z heparyny i wzięłam dupka. Muszę się pilnować z całym tym mlynem dopalaczowym bo zgine😖 Tyle rzeczy naraz to ja nigdy jeszcze nie brałam 😂 no musi się udać! Na łóżku od poprzedniego cyklu czaruje się plakietka od mamy ginekolog jestem w ciąży. 5 dpo dopiero, jak żyć?! A sikac chciałabym koło 12-13 dpo, tylko jak serwuje sobie to ovi stopniowo, to nie wiem jak ono się będzie wyplukiwalo 🤔 zastanawiam się też czy ilość płynów wypijanych ma wpływ na ovi? Chciałabym je na koniec wysikac jak najprędzej 😂

    Alis a może jakiś dzielny szybki pływak jednak doplynje???

    Madziandzia, ja się kiedyś przerazilam jak zobaczyłam czystego norda przed sikiem, a tam kreski jak byki. No są te testy jakie są.

    Nadrobię Was po pracy, bo teraz nie bardzo moge😘😘 kochane miłego dnia!!!


    Chciałabym takiego pływaka mocnego żeby przemienił sie w 9miesieczny cud <3

    Izape_91, Sasanka55 lubią tę wiadomość

    7a819b979390c103fc0c3a675af9e29c.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 maja 2019, 09:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Ci Iseko.
    Tak, mam dziś doła dlatego zamulam.
    Wiem, że los był dla mnie łaskawy i mam za sobą dwie ciąże zakończone zdrowymi, dużymi synkami. Nie przeżyłam poronienia czy przedwczesnego porodu zakończonego odejściem upragnionej dzidzi. Moje doświadczenia nie są tak okrutne jak niektórych z Was. Mogłyby te dziewczyny powiedzieć" czego jęczy baba głupia, była już matką dwa razy, i to z pierwszego podejścia, więc nic nie wie o prawdziwym czekaniu na CUD"...mają 100% racji. NIC nie wiem.
    ale jednak cierpię...
    bo moje czekanie to ciche czekanie...czekam sama i modlę sie o cud.
    Mój ukochany powiedział mi dwa lata temu, że on już nie chce trzeciego dziecka, ale nie zamyka mi drzwi...jeśli ma być to będzie...więc do 10 dnia cyklu serduszkujemy bez zabezpieczeń, potem już nie. Mam różne cykle u mnie owu może być 10 jak i 16 dnia cyklu. Wiec w milczeniu czekam...może w tym miesiącu zaskoczy..może nie...Ile razy już było tak, że serduszka były 9dc a 10 dnia nie dało rady..i właśnie wtedy owu była 11dc...Wtedy człowiek myśli -kurcze, gdybyśmy serduszkowali tak jak zwykle do tego 10dnia, to może by zaskoczyło.
    Człowiek wpada w taką pętle czekania i nagle zapomina o życiu, tak go te tematy osaczają.

    Nie będę Wam smęcić.
    Każda z Was czeka,
    za każdą z Was będę sie modlić,
    z każdą będę się cieszyć
    i z każdą płakać jak będzie trzeba.

    Odpuszczam.

‹‹ 58 59 60 61 62 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego