X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Zrobię z uśmiechniętą minką swoje dziecię pod choinką! :D
Odpowiedz

Zrobię z uśmiechniętą minką swoje dziecię pod choinką! :D

Oceń ten wątek:
  • Salome Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55. wrote:
    Ta, bardzo madra decyzja Sasanki... 😂 Chwile po tym, jak napisalam Wam o nie szukaniu cienia, polazlam poszperac w koszu za wyrzuconym testem. Nie udalo sie znalezc, to zrobilam nowy. To tyle z postanowien :D

Cos czuje, ze zbiorowo wysiusiamy te II :)

Uwielbiam takie postanowienia 😂
    "Nie zrobię, nie zrobię, na pewno nie zrobię... no dobra, zrobię"

Sasanka55., i'm_back lubią tę wiadomość

2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż

16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa

6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
    🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
    🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
    🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
    🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
    🍀30dpt - CRL 8,6mm
    🍀8+2 - CRL 1,72cm
    🍀9+1 - CRL 2,71cm
    🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
    🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
    age.png
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko trzymam ✊ sikaj, sikaj bo w tym cyklu wysilasz a jak nie to w kolejnym ze mna :D ja niestety mam podobnie z tymi testami..patrze-biel-wywalam do kosza. W myslach..nic nie ma to sie nie doszukuje..mija 10 minut i szukam w koszu bo moze jednak cos :p

Maria za Twój cykl takze trzymam moooocno kciuki! Niech te święta będa dla Was magiczne!

Sasanka55., Salome lubią tę wiadomość

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria87 wrote:
    Uwielbiam takie postanowienia 😂
    "Nie zrobię, nie zrobię, na pewno nie zrobię... no dobra, zrobię"

U mnie brak konsekwencji to chyba juz wada wrodzona :D

• szona Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti82 wrote:
    Ja mam 0,4 .I obawiam sie ,ze nic innego nie dostane.Juz wczesniej pytalam 2 lekarzy prowadzacych i oni twierdzili,ze dawke ustala sie do wagi.Po swietach zaraz bede w diagnostyce i zapytam czy robia to badanie
    Ogolnie jestem troche przerazona bo mam wrazenie ,ze Ci lekarze ktorzy daja heparyne w ciazy nie do konca to ogarniają .
    Nie chce mieszac ale chyba Meggs miala cos tam nisko to anty xa i nie dostala wiekszej dawki.
    Ja mam mutacje homo ale oprocz tego nic innego i moj obecny prywatny nawet refundowanej twierdzi ,ze nie moze.Obawiam sie ,ze jak zrobie to badanie to ..bede mogla je sobie wsadzic do szuflady :(
    A heparyna w ciazy to nie tylko zastrzyki i koniec sprawy to trzeba sprawdzac.Pozniej ciagle chyba przeplywy trzeba kontrolowac i serduszko.Dlatego własnie JA uwazam ,ze na wizyty powinno sie czesto chodzic .Na połówkowe jade do Poznania i drugie polowkowe zrobi mi w szpitalu moj lekarz na nfz -ja tam wole 2 razy wszystko sprawdzic.

Pocieszam sie tylko,ze faktycznie na dawce 0,6 byly naprawde nieliczne osoby i to zazwyczaj z jakims epizodem zakrzepowym albo jeszcze innymi zlymi wynikami ,nie tylko pai homo

Nie wiem ile ważysz, ale ta hematolog, u której byłam ostatnio powiedziała, że 0,4 przy moich 51 kg to za mała dawka.
    A - i mam PAI hetero.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2019, 12:01

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Dziewczyny. Ja na chwile bo o 12 wypada kolejne karmienie.
    U nas duzo lepiej. Maz przemycil mi masc na bole plecow i wreszcie odzylam. Mleka udaje mi die troche sciagnac. Mala slabo ssie, ale teraz wazne zeby nie spadla z wagi a mnie nie zajechala wiec dostawism ja na pol godziny potem karmie tym co odciagnelam potem mm i podlaczam sie pod laktator. I tak poltorej h mija ale zostaje mi jeszcze drugie tyle na ogarniecie siebie i odpoczynek.
    Ogolnie wracam do zywych.
    Jest spira szansa, ze jutro wyjdziemy do domku.

Kciukam za wszystkie testy, te co sa w koszu tez na pewno sa pozytywne :)

Sasanka55., moyeu, Salome, Agape91, aeiouy, Madziandzia, MamaStasia :), szona, i'm_back, nowa na dzielni, MonikA_89!, frezyjciada lubią tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa wrote:
    Sasanko trzymam ✊ sikaj, sikaj bo w tym cyklu wysilasz a jak nie to w kolejnym ze mna :D ja niestety mam podobnie z tymi testami..patrze-biel-wywalam do kosza. W myslach..nic nie ma to sie nie doszukuje..mija 10 minut i szukam w koszu bo moze jednak cos :p

Maria za Twój cykl takze trzymam moooocno kciuki! Niech te święta będa dla Was magiczne!

Dziekuje :* Wszystkie wysikamy tej zimy! :) W zeszlym roku udalo sie u mnie w Sylwestra, wiec moze teraz bedzie podobnie :) To magiczny czas, wiec niech sie dzieje! :*

Misiaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgoniu, tak sie ciesze, ze juz lepiej :* :) Super, ze najprawdopodobniej jutro wyjdziecie. Jakie to beda piekne swieta 🥰🥰🥰 Az mi sie mordka smieje, gdy o tym mysle :)

Co do karmienia to jakas masakra. Kiedys myslalam, ze dzieci ssaja delikatnie, usmiechajac sie przy tym do mamusi, mleko leci jak rzeka w Milkowej Dolinie, nic nie boli i ogolnie jest pieknie. Teraz juz wiem, po co stworzyli Lano-Masc do brodawek dla kobiet karmiacych, ktorej uzywam do popekanych ust :D Trzymaj sie cieplutko :*

szona lubi tę wiadomość

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mialam pierwsze zderzenie z bratankiem..chcialam uniknac spotkania ale akurat w drzwiach wlazlam prosto na brata z maluszkiem...wzielam go na rece i klops..ryk nie z tej ziemi ale wszyscy zachowali sie naprawdę wporządku.. zostawili mnie samą z małym w pokoju na ręce, bratowa poprosila abym go rozebrala z kombinezonu...posiedzialam z nim chwile,poryczalam..taka chwila tylko dla mnie..i wiecie co? Czuję wieeelką ulgę bo strasznie się bałam tego spotkania..i choć w sercu ogromny ból i cierpienie dodało mi to kopa aby walczyć i brnąc do przodu..

agge, Madziandzia, szona, Ochmanka, nowa na dzielni, MonikA_89! lubią tę wiadomość

IV.2019 CB
    9tc... VI.2021 😇💔

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti82 wrote:
    Ja mam 0,4 .I obawiam sie ,ze nic innego nie dostane.Juz wczesniej pytalam 2 lekarzy prowadzacych i oni twierdzili,ze dawke ustala sie do wagi.Po swietach zaraz bede w diagnostyce i zapytam czy robia to badanie
    Ogolnie jestem troche przerazona bo mam wrazenie ,ze Ci lekarze ktorzy daja heparyne w ciazy nie do konca to ogarniają .
    Nie chce mieszac ale chyba Meggs miala cos tam nisko to anty xa i nie dostala wiekszej dawki.
    Ja mam mutacje homo ale oprocz tego nic innego i moj obecny prywatny nawet refundowanej twierdzi ,ze nie moze.Obawiam sie ,ze jak zrobie to badanie to ..bede mogla je sobie wsadzic do szuflady :(
    A heparyna w ciazy to nie tylko zastrzyki i koniec sprawy to trzeba sprawdzac.Pozniej ciagle chyba przeplywy trzeba kontrolowac i serduszko.Dlatego własnie JA uwazam ,ze na wizyty powinno sie czesto chodzic .Na połówkowe jade do Poznania i drugie polowkowe zrobi mi w szpitalu moj lekarz na nfz -ja tam wole 2 razy wszystko sprawdzic.

Pocieszam sie tylko,ze faktycznie na dawce 0,6 byly naprawde nieliczne osoby i to zazwyczaj z jakims epizodem zakrzepowym albo jeszcze innymi zlymi wynikami ,nie tylko pai homo
    Ja biorę też 0.4 i żadnych badań mi nikt nie kazal robić i jakoś nie jestem inaczej traktowana, przepływy na polowkowych miałam sprawdzane i tetaz będę miała na usg 3 trym.

• Mildred Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie przerażacię ja mam 65kg i mam 0,4, ale będę walczyć o więcej napewno bo u mnie w rodzinie ojciec ma zakrzepicę, narazie w poniedziałek dimery sa porządku w normie.
    W poniedziałek wizyta u sroki będę go gnebic o 0,6 i tego profesora Szymanowskiego 27 w piątek też, jak nie to znajdę hematologa który mi wypisze większą dawkę, nie poddam się bo ja uważam że pierwsza i druga ciążę straciłam właśnie że względu na zakrzepicę a nie słabe komórki. Chodź ta stymulacja lametta też mnie uspokaja bo ewidentnie komórki były mocniejsze widać to po poziomie progesteronu.

9ewns65gkf9ocqq6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa, jestes taka dzielna, ze az sie cieplo na sercu robi :) :*

Nastraszylyscie mnie z tymi dawkami, tez powinnam miec wieksza, niz 0.4, biorac pod uwage kilogramy. Dobra, po swietach hematolog i klinika, choc czuje, ze juz jestem w ciazy, wiec to drugie sie nie przyda :)

Fiore, Agape91, Mildred lubią tę wiadomość

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do dawki heparyny to ja już tu kiedyś pisałam jak było w moim wypadku. Ważę 64kg no w ciąży ważyłam więcej :p podczas cc anestazjolog klocil sie z ginekologiem o to dlaczego mialam dawke 0.6 gdy wowczas wazylam 89kg o ile dobrze pamietam i powinnam miec 0.8 wlasnie ze wzgledu na wagę i wyraznie powiedzial ze byc moze wlasnie przez te dawke przeplywy nie daly rady w zaawansowanej ciazy..teraz dwoch genetykow mi powiedzialo ze przy wadze 64kg koniecznie 0.6 lub 2x0.4 a jak w ciazy bym przekroczyla 80kg to bezwzględnie 0.8.. 0.4 podaje się profilaktycznie jak chce się kogoś "zbyć" przy wadze powyzej 60kg..bo 0.4 jest do 59kg a od 60 kg jest 0.6.. oczywiscie takie info mam od swoich lekarzy a jak wiadomo co lekarz to inna opinia.. tak czy siak fakt jest taki ze jak nie wiedzialam ze mam problemy z krzepliwoscia to pierwsza ciaza zakonczona w 24tc dziecko martwe a druga juz na heparynie lecz nie z dopasowana dawka juz troche lepiej...co bedzie w przyszlosci z teoretycznie odpowiednia dawka? Tego nie wiem. Dopiero sie przekonam.

IV.2019 CB
    9tc... VI.2021 😇💔

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiuu, kochanie!! Musiałaś być serio mega silna!!! Wierzę, że nie minie wiele czasu, a będziesz tak tuliła swoje maleństwo!!! :*

Misiaa, Sasanka55., Ochmanka lubią tę wiadomość

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i co do dawki to kilku lekarzy mi powiedzialo ze dawke wyzsza niz 0.4 mozna przepisac tylko wtedy kiedy ma sie ku temu jakies powody czyli np.wlasnie potwierdzone mutacje :)

IV.2019 CB
    9tc... VI.2021 😇💔

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja raz się U. Pytałam czy jakoś dobiera dawkę heparyny, ale on powiedział że nie, że można to zbadać, ale on nie wie jak to badanie się nazywa coś na x. No i przestałam drążyc. Choć uważam że powinien to wiedzieć...
    Tylko 3 kg przytylas do tej pory? To całkiem niezły wynik! Ja już chyba z 1,5 :p a po świętach to nie stanę na wagę u położnej serio.
    Bobas dziwnie mi się chowa w brzuchu. Dzisiaj wstałam to miałam taki płaski jak nigdy, a tu już 18 tc. Oczywiście po całym dniu jest duży, ale rano mnie przeraża :p

Fioletowa strona mnie strasznie denerwuje, ale chyba z tego co widziałam to jest to tutaj normalne. Wolę być tutaj, serio....

Ochmanka lubi tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2019, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm no to ja w takim razie biorę za mało.... Bo ważę więcej jak 70kg...

Iza mi dr U ostatnio sam mówił o badaniach ale że nie potrzebuje ich robić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2019, 14:27

• agge Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa, kochana, jesteś bardzo dzielna. Trzymaj się 😘😘

Misiaa lubi tę wiadomość

91bbb8f83b.png

c62facf3ab.png

14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję kochane za wsparcie :*
    Przez to wszystko zakręciłam się dzisiaj i godziny mi się pomyliły przez co nie zdąrzyłam pojechać na mszę :/ ale... co się odwlecze to nie uciecze :))

Kittinko kochana jak się czujesz?

IV.2019 CB
    9tc... VI.2021 😇💔

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa wrote:
    Dziękuję kochane za wsparcie :*
    Przez to wszystko zakręciłam się dzisiaj i godziny mi się pomyliły przez co nie zdąrzyłam pojechać na mszę :/ ale... co się odwlecze to nie uciecze :))

Kittinko kochana jak się czujesz?

Misiaa pomodliłam się i za Ciebie, więc czekaj na efekty ;)

Mildred, Misiaa, Ochmanka, Ochmanka, Sasanka55., Iseko lubią tę wiadomość

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziandzia dziękuję :)
    Czekam także za Twoimi efektami ;)
    Dużo ludzi jest na takiej mszy? Jestem zła sama na siebie że pomyliłam godziny :/ ale ruszę w styczniu :)

Madziandzia lubi tę wiadomość

IV.2019 CB
    9tc... VI.2021 😇💔

‹‹ 121 122 123 124 125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ