X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Conceive Plus - Żel, lubrykant
Odpowiedz

Conceive Plus - Żel, lubrykant

Oceń ten wątek:
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zalezy kto jak lubi dla mnie lepiej w aplikatorach bo bezpośrednio aplikuje się do pochwy i trzeba odczekać ok 15min żeby środowisko się wyrównało i nic mi nie wypływało jak tutaj dziewczyny piszą..pewnie zależy jak głęboko się aplikuje :) w końcu jest to żel który ponoć ma zmienić ph pochwy na przyjazne plemnikom oraz przyspieszyć ich ruch i zwiększyć ich żywotność no to sama logika podpowiada, że raczej się aplikuje do wewnątrz :) ale można kupić w tubie bo się ponoć bardzie opłaca i do tego strzykawkę 2-3ml i aplikować strzykawką :) Chociaż jak dla mnie ten cały żel to produkt, który wywołuje efekt placebo :)

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Lady86 Przyjaciółka

Wysłany: 3 września 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech i będzie placebo jeśli dzieciaki przynosi ;)

Ewelcia lubi tę wiadomość

16ud3e3k1licdwwn.png[/url]
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 18:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tubka czy aplikatory to zależy od tego co preferujecie. Ja kupiłam w tubce bo nie zamierzam nic aplikować do środka, potrzebuję tylko żelu do poślizgu i by mieć pewność, że nie blokuje ruchliwości plemników jak durexy, których używałam nieskutecznie do tej pory. Cudów nie ma wiadomo, ale to że on nie utrudnia już wiele daje :)
    Ja nie znalazłam w żadnej aptece, aż z czasem głupio było mi się pytać. Zamówiłam w necie tam gdzie tubka była mała 30 ml i najtaniej gdzie znalazłam :)

• Magic Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane mi się udało, ale nie wiem czy dzięki żelowi czy lekom na zbicie prolaktyny, jestem w ciąży i mam nadzieję, że każdej z Was się uda! Odpuście sobie a się uda! Powodzenia! :)

marsylianka, Ewelcia, Ania_XxX, Kajtka, majeczka651 lubią tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic gratuluję !

• Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic Gratulacje:)
    Ja dziewczyny od niedawna stosuje żel feminum i jest spoko jestem zadowolona po nim infekcja nie łapie:)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Lady86 Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha, ja kupiłam w tubce. Przyszedł 2 dni przed okresem, okres się spóźnił, co mi się nie zdarza,dwa testy pokazały bladą drugą kreskę... aż zadrżałam, że mąż się zezłości, że taki drogi zelik kupiłam, a potrzebny nie będzie ;) Oczywisćie zart. Okres przyszedł, wszystko mnie oszukal ow tym miesiącu więc w tym ruszamy do ataku z zelikiem :)

16ud3e3k1licdwwn.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też najpierw czekałam na @, a później zamówiłam żeli ;P

paprotka lubi tę wiadomość

• jolaaa89 Ekspertka

Wysłany: 10 września 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Również zastanawiam się na tym żelem. Używamy durexów, a gdzieś przeczytałam, że utrudniają zajście w ciążę więc z marszu wyrzuciłam je do kosza :). Mąż na początku powiedział, że chyba przesadzam, bo jak żel miałby utrudniać albo uniemożliwiać zajście w ciążę?! No i śmiał się, że skoro to prawda, to powinno na nim być napisane "biała antykoncepcja" w sensie dopuszczalna przez religię... :)
    No, ale generalnie chyba zmienimy na Conceive Plus :) Na razie jeszcze nie zakupiłam. Mam pytanie czy ten w tubce to też trzeba aplikować na 15 min. przed?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jolaaa89 ja podobnie jak Twój Mąż kiedyś podchodziłam, ale tyle czasu nic mimo dobrych wyników więc zmieniliśmy, może właśnie w tym tkwi problem? :) Zobaczymy.

Ja kupiłam w tubce bo nie chciałam aplikować go przed stosunkiem, potrzebuję jedynie odrobinę do poślizgu i to wszystko ;D Dla mnie ma on jedynie nie utrudniać, a nie chcę cudować z aplikowaniem go do środka :P

• MadzikForever Przyjaciółka

Wysłany: 10 września 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na opakowaniu jest napisane, żeby aplikować "do 15 minut przed stosunkiem". Ja przez to rozumiem, że nie trzeba czekać z rozpoczęciem stosunku, a wręcz nie aplikować go zbyt wcześnie...

e5e0711e60433cce3cfb1fb777f1eb4d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • choco Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jolaaa89 wrote:
    Hej dziewczyny :)
    Również zastanawiam się na tym żelem. Używamy durexów, a gdzieś przeczytałam, że utrudniają zajście w ciążę więc z marszu wyrzuciłam je do kosza :). Mąż na początku powiedział, że chyba przesadzam, bo jak żel miałby utrudniać albo uniemożliwiać zajście w ciążę?! No i śmiał się, że skoro to prawda, to powinno na nim być napisane "biała antykoncepcja" w sensie dopuszczalna przez religię... :)
    No, ale generalnie chyba zmienimy na Conceive Plus :) Na razie jeszcze nie zakupiłam. Mam pytanie czy ten w tubce to też trzeba aplikować na 15 min. przed?
    Jola na żelach durexa jest napisane że utrudniają ruch plemników i nie są wskazane w czasie starań.

Ja dziś kupiłam Conceive Plus w tubce. Zobaczymy cze coś pomoże.

**********************Gang 18+***********************
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady86 wrote:
    Niech i będzie placebo jeśli dzieciaki przynosi ;)
    dokładnie oby i mnie sie z nim w tym cyklu udało :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 11 września 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam w aplikatorach :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Emiliada Ekspertka

Wysłany: 11 września 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam żel w aplikatorach. Faktycznie daje super poślizg, a co najważniejsze - przedłuża żywotność plemników. 1 cykl stosowania i ... JESTEM W CIĄŻY :D !!! :) Możliwe, że to on mi pomógł, bo wychodzi mi z obliczeń, że owu miałam parę dni po ostatnim fiku-miku :) to był mój 6 -ty cyk starań. Próbowałam już wszystkiego, żel miał być ostatnią deską ratunku. okazał się strzałem w 10! :)

pirelka, Ania_XxX, Kajtka lubią tę wiadomość

f2w3s65gudn84bn0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emiliada gratuluję :) teraz mam nadzieję, że może i u mnie w tym cyklu nie wszystko stracone :D A ile dni przed owu było <3 bo z moich wyliczeń wynika, że owulację miałam w 12 dc, a <3 było w 9 dc i w 13 dc rano więc... kurcze sama nie wiem ;) nie chcę się nakręcać. W którym dc wyszedł Ci test? :D
    GRATULUJĘ RAZ JESZCZE ! Jakieś objawy? :D

Wysłany: 12 września 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żel spisał sie super oby pomógł plemniorom dotrwac do owu :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emiliada wrote:
    Kupiłam żel w aplikatorach. Faktycznie daje super poślizg, a co najważniejsze - przedłuża żywotność plemników. 1 cykl stosowania i ... JESTEM W CIĄŻY :D !!! :) Możliwe, że to on mi pomógł, bo wychodzi mi z obliczeń, że owu miałam parę dni po ostatnim fiku-miku :) to był mój 6 -ty cyk starań. Próbowałam już wszystkiego, żel miał być ostatnią deską ratunku. okazał się strzałem w 10! :)

Gratuluje ...ja tez polecam bo zaszlam z nim w ciaze ..;) w pierwszym cyklu stosowania i miał byc głównie na poślizg...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 13:10

majeczka651, Ania_XxX lubią tę wiadomość

Wysłany: 12 września 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dajecie nadzieje dziewczyny :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ