Conceive Plus - Żel, lubrykant
-
WIADOMOŚĆ
-
Stosujemy żel 2 cykle i na razie nie pomógł zajść w ciążę. Ale to wina bardziej niedomogi lutealnej.
Mam prawie wyrównane te hormony więc w lipcu robimy 3 cykl i przerwa jak się nie uda( badanie hsg). Od września ponownie włączymy.Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
HSG - drożne jajowody
Niedomoga lutealna
Zioła ojca sroki nr 3 -
Od przyszłego cyklu zaczynam stosowanie żelu
zobaczymy czy nas jakoś wspomoże
Czy którejś z Was udało się zajść podczas stosowania żelu przy dobrych wynikach swoich i partnera ?
starania od 09.2016 ( od 05.2020 - Invicta)
IUI nr 3 - 02.06.2021- [*] 8tc
Start IVF - marzec 2022 - długi protokół
23.03 - transfer 5.2.2
3dpt - beta 2, prog 40,9
6dpt - beta 14,9 prog 31,9
10dpt - beta 8,75
27.04 - transfer 5.1.2 (AH + EmbrioGlue) Leki: Estrofem, Luteina, Clexane, Accofil 1/5 codziennie, Progesterone Besins, Acard75 oraz kwas foliowy metylowany, Omega, Q10 i witaminki)
04.05- beta 52.3 prog 27.7 🤞🏻🙏🏻
07.05- beta 200.0 prog 29,4 - oby tak dalej 🤞🏻🙏🏻💪🏻🍀
10.05- beta 808.0 prog 22.0 - cudzie zostań z nami 🤞🏻🙏🏻🤗
14.05 - USG - jest pęcherzyk ciążowy 🫣🍀✊🏻🙏🏻
23.05 - USG - 💗 jest
19.06 - COVID- z maleństwem wszytko OK
09.07 - 13w1- CRL -7,64mm- 150FHR- USG pierwszego trymestru, niskie ryzyka🤗
Nifty pro - zdrowa dziewczynka 👧🏻💜🥰
20.01.2023 - SN - 3620kg, 56cm, 10/10
Mamy jeszcze ❄️❄️
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;23;95/st/20230120/dt/6/n/M/k/a871/age.png -
ja stosowałam żel 6 cykli , udąło się w tym 6ym ale przypisuję sukces inofemowi 2xdz 1 saszetka codziennie a nie tylko w płodne dni, po dwoch miesiacach tego inofemu zaszłam a wczesniej rok staran. (y)
-
Rubii wrote:To trzymam kciuki aby ten cykl byl dla was szczesliwy Isaura i zebys zobaczyla dwie kreseczki na tescie.
Dori bardzo ladny wykres oby ten cykl byl owocny!
Jestem po hsg - wszystko ok, niewielkie problemy były z przepływem i teraz już jest wszystko idealnie.
Żel stosujemy nawet poza staraniami bo sam w sobie jest genialnytylko nie za dużo.
Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
HSG - drożne jajowody
Niedomoga lutealna
Zioła ojca sroki nr 3 -
Ja żelu użyłam pierwszy cykl i okazał się szczęśliwy .A tak walka przez 19 mięs.z różnymi wspomagaczami clo,prog.i inne suplementyi bez powodzenia.Nie wiem czy w 100% zasługa żelu czy wyluzowanie ,odpoczynek,zmiana klimatu nam pomogla urlopu.czas bez termometru i stresu .Trzymam kciuki za resztę staraczek.Po długiej drodze jest to szczęście !!!!!
-
To będzie mój pierwszy cykl z z conceive plus, jak narazie lubrykant oceniam bardzo na plus. Dzięki niemu serduszkowanie jest bardziej komfortowe dla mnie, bo przy częstym współżyciu nieraz dochodziło do mnie do lekkich otarć i generalnego uczucia dyskomfortu.
Zakupiłam dużą tubkę 75ml, za pierwszym razem pani z apteki zamówiła mi 35ml i było to zdecydowanie za mało na cykl starańJest wydajny i dość wodnisty, trzeba uważać by nie wylało się za dużo przy wyciskaniu.
Liczę mocno, że okaże się pomocny!!27 lat
Staramy się o pierwszego dzidziucha -
A mnie wkurza, właśnie przez to, że jest taki wodnisty. Chętnie bym używała jakiegokolwiek zwykłego żelu, no ale niby nie jest zalecany przy staraniach (chociaż w pierwszą ciąże zaszłam używając zwykłego lubrykantu).Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
gosix
może następnym razem zakup concesive plus w aplikatorach? Ja kupiłam w tubce i aplikatorach za jednym zamachem i powiem Ci, że wolę te w aplikatorach i stosuje je w płodne dni, żeby głębiej zaaplikować i wspomóc śluz płodny, którego u mnie mało, a z tubki korzystam w mniej pewne dni jeśli jest potrzebagosix lubi tę wiadomość
-
iness00 wrote:gosix
może następnym razem zakup concesive plus w aplikatorach? Ja kupiłam w tubce i aplikatorach za jednym zamachem i powiem Ci, że wolę te w aplikatorach i stosuje je w płodne dni, żeby głębiej zaaplikować i wspomóc śluz płodny, którego u mnie mało, a z tubki korzystam w mniej pewne dni jeśli jest potrzeba
Iness a powiedz proszę ile przy jednym zakupie wychodzi aplikacji?27 lat
Staramy się o pierwszego dzidziucha -
gosix
Wzięłam opakowanie większe z 8 aplikatorami, więc na 8 aplikacji bo pisze, że aplikator jest jednorazowego użytku. Na opakowaniu o zawartości pisze 8x4gm, jak dla mnie to duża ilość w jednym aplikatorze, mnie wystarczyłoby mniej w 1 aplikatorze, a żeby było więcej za tę cenę, ale tyle dają to trzeba braćWychodzi to drożej, ale komfort użytkowania większy i pewność, że wszystko trafia w docelowe miejsce
a przy wyciąganiu aplikatora cały czas naciskam na tubkę aby po drodze też wszystko nawilżyć i u wejścia również
Poszukaj ofert przez neta bo w stacjonarnych aptekach to ceny znacznie wyższe.gosix lubi tę wiadomość
-
Tez kupiłam
i stestujemy go w przyszlym tygodniu ^^
parenka lubi tę wiadomość
Starania od 2017r.
1 IVF maj/czerwiec 2019
4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
1-Transfer 4AA
Test 06.07 - Bhcg<1.
2-Transfer odwołany-krwawienie w 15dc.
3-Transfer 4BB +assisted hatching+embryoglue
Test 21.09 -Bhcg 486
Test 23.09 - Bhcg 1076
USG 04.10 -
12.10 krwawienie. Poronienie zagrażające? Leżing zawodowy
31.10 - koniec leżingu !
21.11-USG prenatalne - syn?
12.12 - nawrót plamienia. Leżing.
11.01-usg połówkowe. syn ! 350g szczęścia.
23.03- 1660g ślicznego bobasa
27.05 3300g 54 cm - Misio
4 -transfer " 4AB "13.01
Bhcg <0.1
5 - 4ty ostatni transfer blastki "3" 13.10.2023
Bhcg 472 -
nick nieaktualny
-
kochane kobietki, a czy możliwe jest, żeby ten żel uczulił? Zaczęliśmy go stosować w zeszłym tygodniu i bach, przyplątała mi się jakaś infekcja
rzadko miewam infekcje a tu akurat przy stosowaniu żelu coś przylazło
nie twierdzę że to akurat po nim, ale mówię, zapytam, czy ktoś ma jakieś takie przeżycia z nim związane
ogólnie żel spoko, daje bardzo duży poślizg
-
Wszystko może uczulić, nawet woda, więc żel na pewno też. Ale myślę, że musiałabyś mieć ogromnego pecha, żeby tak się stało, więc pewnie raczej to zwykła infekcjaStarania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
m_d_f wrote:Wszystko może uczulić, nawet woda, więc żel na pewno też. Ale myślę, że musiałabyś mieć ogromnego pecha, żeby tak się stało, więc pewnie raczej to zwykła infekcja
troche się martwie, bo infekcja przyplątała się akurat w okolicach owulacji i teraz boję się, czy to nie zaburzy jakoś ewentualnego zapłodnienia
-
Ja też mam i to mój pierwszy cykl z Conceive Plus stosuje w aplikatorach uważam że są lepsze i więcej w środku zostaje
Jednak tubka mimo że wydajniejsza nie jest w stanie w takiej ilości przetransportować się do środka
Na efekty czekam zobaczymy
02.2014 - Jestem w ciąży (Pierwszy Złoty Strzał)
11.2014 - Nasz synek
10.2015 - Starania o drugie dziecko
12.2018 - Kierunek Ośrodek Adopcyjny
Wiem że gdzieś na Nas czekasz - Znajdziemy Cię....
>>>Lukas Graham - Love Someone <<<