Conceive Plus - Żel, lubrykant
-
WIADOMOŚĆ
-
Stosujemy żel 2 cykle i na razie nie pomógł zajść w ciążę. Ale to wina bardziej niedomogi lutealnej.
Mam prawie wyrównane te hormony więc w lipcu robimy 3 cykl i przerwa jak się nie uda( badanie hsg). Od września ponownie włączymy.Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
HSG - drożne jajowody
Niedomoga lutealna
Zioła ojca sroki nr 3 -
Od przyszłego cyklu zaczynam stosowanie żelu zobaczymy czy nas jakoś wspomoże
Czy którejś z Was udało się zajść podczas stosowania żelu przy dobrych wynikach swoich i partnera ?
starania od 09.2016 ( od 05.2020 - Invicta)
IUI nr 3 - 02.06.2021 - [*] 8tc
Start IVF - marzec 2022 - długi protokół
23.03 - transfer 5.2.2
3dpt - beta 2, prog 40,9
6dpt - beta 14,9 prog 31,9
10dpt - beta 8,75
27.04 - transfer 5.1.2 (AH + EmbrioGlue) Leki: Estrofem, Luteina, Clexane, Accofil 1/5 codziennie, Progesterone Besins, Acard75 oraz kwas foliowy metylowany, Omega, Q10 i witaminki)
04.05- beta 52.3 prog 27.7 🤞🏻🙏🏻
07.05- beta 200.0 prog 29,4 - oby tak dalej 🤞🏻🙏🏻💪🏻🍀
10.05- beta 808.0 prog 22.0 - cudzie zostań z nami 🤞🏻🙏🏻🤗
14.05 - USG - jest pęcherzyk ciążowy 🫣🍀✊🏻🙏🏻
23.05 - USG - 💗 jest
19.06 - COVID - z maleństwem wszytko OK
09.07 - 13w1- CRL -7,64mm- 150FHR- USG pierwszego trymestru, niskie ryzyka🤗
Nifty pro - zdrowa dziewczynka 👧🏻💜🥰
20.01.2023 - SN - 3620kg, 56cm, 10/10
Mamy jeszcze ❄️❄️
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;23;95/st/20230120/dt/6/n/M/k/a871/age.png -
ja stosowałam żel 6 cykli , udąło się w tym 6ym ale przypisuję sukces inofemowi 2xdz 1 saszetka codziennie a nie tylko w płodne dni, po dwoch miesiacach tego inofemu zaszłam a wczesniej rok staran. (y)
-
Rubii wrote:To trzymam kciuki aby ten cykl byl dla was szczesliwy Isaura i zebys zobaczyla dwie kreseczki na tescie.
Dori bardzo ladny wykres oby ten cykl byl owocny!
Jestem po hsg - wszystko ok, niewielkie problemy były z przepływem i teraz już jest wszystko idealnie.
Żel stosujemy nawet poza staraniami bo sam w sobie jest genialny tylko nie za dużo.Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
HSG - drożne jajowody
Niedomoga lutealna
Zioła ojca sroki nr 3 -
Ja żelu użyłam pierwszy cykl i okazał się szczęśliwy .A tak walka przez 19 mięs.z różnymi wspomagaczami clo,prog.i inne suplementyi bez powodzenia.Nie wiem czy w 100% zasługa żelu czy wyluzowanie ,odpoczynek,zmiana klimatu nam pomogla urlopu.czas bez termometru i stresu .Trzymam kciuki za resztę staraczek.Po długiej drodze jest to szczęście !!!!!
-
To będzie mój pierwszy cykl z z conceive plus, jak narazie lubrykant oceniam bardzo na plus. Dzięki niemu serduszkowanie jest bardziej komfortowe dla mnie, bo przy częstym współżyciu nieraz dochodziło do mnie do lekkich otarć i generalnego uczucia dyskomfortu.
Zakupiłam dużą tubkę 75ml, za pierwszym razem pani z apteki zamówiła mi 35ml i było to zdecydowanie za mało na cykl starań Jest wydajny i dość wodnisty, trzeba uważać by nie wylało się za dużo przy wyciskaniu.
Liczę mocno, że okaże się pomocny!!27 lat
Staramy się o pierwszego dzidziucha -
A mnie wkurza, właśnie przez to, że jest taki wodnisty. Chętnie bym używała jakiegokolwiek zwykłego żelu, no ale niby nie jest zalecany przy staraniach (chociaż w pierwszą ciąże zaszłam używając zwykłego lubrykantu).Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
gosix
może następnym razem zakup concesive plus w aplikatorach? Ja kupiłam w tubce i aplikatorach za jednym zamachem i powiem Ci, że wolę te w aplikatorach i stosuje je w płodne dni, żeby głębiej zaaplikować i wspomóc śluz płodny, którego u mnie mało, a z tubki korzystam w mniej pewne dni jeśli jest potrzebagosix lubi tę wiadomość
-
iness00 wrote:gosix
może następnym razem zakup concesive plus w aplikatorach? Ja kupiłam w tubce i aplikatorach za jednym zamachem i powiem Ci, że wolę te w aplikatorach i stosuje je w płodne dni, żeby głębiej zaaplikować i wspomóc śluz płodny, którego u mnie mało, a z tubki korzystam w mniej pewne dni jeśli jest potrzeba
Iness a powiedz proszę ile przy jednym zakupie wychodzi aplikacji?27 lat
Staramy się o pierwszego dzidziucha -
gosix
Wzięłam opakowanie większe z 8 aplikatorami, więc na 8 aplikacji bo pisze, że aplikator jest jednorazowego użytku. Na opakowaniu o zawartości pisze 8x4gm, jak dla mnie to duża ilość w jednym aplikatorze, mnie wystarczyłoby mniej w 1 aplikatorze, a żeby było więcej za tę cenę, ale tyle dają to trzeba brać Wychodzi to drożej, ale komfort użytkowania większy i pewność, że wszystko trafia w docelowe miejsce a przy wyciąganiu aplikatora cały czas naciskam na tubkę aby po drodze też wszystko nawilżyć i u wejścia również
Poszukaj ofert przez neta bo w stacjonarnych aptekach to ceny znacznie wyższe.gosix lubi tę wiadomość
-
Tez kupiłam i stestujemy go w przyszlym tygodniu ^^
parenka lubi tę wiadomość
Starania od 2017r.
1 IVF maj/czerwiec 2019
4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
1-Transfer 4AA
Test 06.07 - Bhcg<1.
2-Transfer odwołany-krwawienie w 15dc.
3-Transfer 4BB +assisted hatching+embryoglue
Test 21.09 -Bhcg 486
Test 23.09 - Bhcg 1076
USG 04.10 -
12.10 krwawienie. Poronienie zagrażające? Leżing zawodowy
31.10 - koniec leżingu !
21.11-USG prenatalne - syn?
12.12 - nawrót plamienia. Leżing.
11.01-usg połówkowe. syn ! 350g szczęścia.
23.03- 1660g ślicznego bobasa
27.05 3300g 54 cm - Misio
4 -transfer " 4AB "13.01
Bhcg <0.1
5 - 4ty ostatni transfer blastki "3" 13.10.2023
Bhcg 472 -
nick nieaktualny
-
kochane kobietki, a czy możliwe jest, żeby ten żel uczulił? Zaczęliśmy go stosować w zeszłym tygodniu i bach, przyplątała mi się jakaś infekcja rzadko miewam infekcje a tu akurat przy stosowaniu żelu coś przylazło nie twierdzę że to akurat po nim, ale mówię, zapytam, czy ktoś ma jakieś takie przeżycia z nim związane ogólnie żel spoko, daje bardzo duży poślizg
-
Wszystko może uczulić, nawet woda, więc żel na pewno też. Ale myślę, że musiałabyś mieć ogromnego pecha, żeby tak się stało, więc pewnie raczej to zwykła infekcjaStarania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
m_d_f wrote:Wszystko może uczulić, nawet woda, więc żel na pewno też. Ale myślę, że musiałabyś mieć ogromnego pecha, żeby tak się stało, więc pewnie raczej to zwykła infekcja
-
Ja też mam i to mój pierwszy cykl z Conceive Plus stosuje w aplikatorach uważam że są lepsze i więcej w środku zostaje Jednak tubka mimo że wydajniejsza nie jest w stanie w takiej ilości przetransportować się do środka Na efekty czekam zobaczymy02.2014 - Jestem w ciąży (Pierwszy Złoty Strzał)
11.2014 - Nasz synek
10.2015 - Starania o drugie dziecko
12.2018 - Kierunek Ośrodek Adopcyjny
Wiem że gdzieś na Nas czekasz - Znajdziemy Cię....
>>>Lukas Graham - Love Someone <<<