Pomoc w interpretacji
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, możecie zerknąć do mnie? Dzisiaj 13dpo. Cykle w miare regularne: 26-28dni.
Testy wskazują brak fasolki, ale ta temp mnie jakoś drażni...Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Kalia wrote:Justine, test może jeszcze nie wyjść, spróbuj zrobić za 2 dni, temperatura jest ładna i nie spada.
Dzięki Kalia. Tak się dopytuję, bo czekają na mnie antybiotyki na ureaplazmę (nie mogę ich brać z fasolką). A czy temp w 13dpo nie powinno już spadać, w sensie jakoś "przygotowując" do okresu?Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
Może spadać a może nie spaść tak zupełnie w dół. Ja tak miałam, myślalałam, że to jest bo tempka była podwyższona a tu @ przyszła. Zazwyczaj jak się nie chce (a Ty piszesz, że teraz nie bardzo bo antybiotyki) to można zaskoczyć.
-
Dzień Dobry, jestem tu nowa, możecie mi proszę pomoc z moim wykresem, staramy się już 3 rok, w styczniu się udało ale nie na długo . Cykle normalnie mam 32 - 34 dni ostatni cykl trwał 38 dni. Nie wiem co myśleć o tym...2008 Córka
od 2010 starania o drugie -
Kalia wrote:Może spadać a może nie spaść tak zupełnie w dół. Ja tak miałam, myślalałam, że to jest bo tempka była podwyższona a tu @ przyszła. Zazwyczaj jak się nie chce (a Ty piszesz, że teraz nie bardzo bo antybiotyki) to można zaskoczyć.
Kalia i własnie tego najbardziej się obawiam, że teraz jak powinnam się leczyć to wyjdzie... Ale zaczyna mnie już brzuch boleć jak na @ więc jestem dobrej myśli, że nie udało się tym razem, że się wyleczę i wtedy będzie fasolkaProblem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
Tygrysek86 wrote:Dzień Dobry, jestem tu nowa, możecie mi proszę pomoc z moim wykresem, staramy się już 3 rok, w styczniu się udało ale nie na długo . Cykle normalnie mam 32 - 34 dni ostatni cykl trwał 38 dni. Nie wiem co myśleć o tym...
Ten cykl będziesz miała dłuższy niestety... A sprawdzałaś przyczyny długich cyklów i #? Ze swojego doświadczenia proponuję zrobić badanie na ureaplazmę (taka paskuda co jest częstą przyczyną poronień a nie daje żadnych objawów) i wykluczyć przynajmniej to paskudztwo.
Na wykresie temp ok, proponuję zamiast testów ciążowych kupić testy owulacyjne i robić je do wystąpienia owuProblem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
Hej, Tygrysku, jesteś już po owu, wprawdzie masz przerwę niedużą w mierzeniu temperatury, ale wydaje i się, że właśnie w tym czasie doszło do owu - czyli nieco wcześniej, niż to OF wyznaczył. Czyli teraz jest ok 7dpo u ciebie. Nie wiem jak długą masz za zwyczaj fazę lutealną, ale jeśli taką przeciętną, czyli 14 dni, to za jakieś tydzień przyjdzie @, albo... i nieStarania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
Cześć,
Chciałabym Was prosić o zerknięcie na mój wykres i interpretacje. Cykle mam 25-27 dniowe i jestem bardzo zdziwiona tym, że dzisiaj ovu wyznaczył mi owulacje na 19 dc. Wcześniej zaznaczał przerywaną linią 9 dc i 15 dc. To mój pierwszy cykl mierzenia temperatur. Trochę mnie też niepokoi to, że dzisiaj ni z tego ni z owego szyjka zrobiła mi się miękka i poszybowała wysoko... mam traktować to jako zapowiedź @ ? Bardzo proszę o pomoc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2013, 14:10
-
@moruskowa - ja bym dzień później wyznaczyła początek fazy wyższych temperatur. Wiec zamiast 15 dpo, byłby 14. Jak długą masz zazwyczaj fazę lutealną? Polecam wstrzymanie się z testowaniem co najmniej do 16 dpo (czyli 17 według OF). A poza tym trzymam kciuki, żeby pojawiła się zielona kropka
@mia6 - jak na takie krótkie cykle rzeczywiście faza wyższych temperatur zaczynałaby się dość późno - ale wcześniej niż OF wyznaczył, bo na 16 dc (ale tylko według podanych temperatur), jeżeli zaufać testowi owu, to owulacja była ok. 18/19 dc. Ale nie martw tym przesunięciem owu, prawdopodobnie po prostu cały cykl ci się wydłuży. Możliwe, że jest to spowodowane chociażby tym, że się zaczęłaś obserwować i myśleć o staraniachmia6 lubi tę wiadomość
Starania o drugie dziecko
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
TSH w normie
Diagnoza:
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Zamrożony 3AB -
@mia6 tzn faza wyższych temperatur zaczynałaby się 17 dc. Źle popatrzyłam Czyli owu teoretycznie powinna być 16 dc.
mia6 lubi tę wiadomość
Starania o drugie dziecko
Hormony w normie
TSH w normie
Diagnoza:
Leczenie:
Zamrożony 3AB -
@Tusia - patrząc na szyjkę to 14/15 dc.Starania o drugie dziecko
Hormony w normie
TSH w normie
Diagnoza:
Leczenie:
Zamrożony 3AB -
Wiesz, jak współżyjesz w dni płodne bez zabezpieczenia, to zawsze jest prawdopodobieństwo zajścia w ciążęStarania o drugie dziecko
Hormony w normie
TSH w normie
Diagnoza:
Leczenie:
Zamrożony 3AB