Pomoc w interpretacji
-
WIADOMOŚĆ
-
Dobrze przeczytałaś. Wzrost może być nawet mniejszy, no ale to już zależy od metody, jaką stosujesz w obserwacji. Najważniejsze, żeby był wzrost i żeby ten wzrost się utrzymywał (przy czym pojedyncze spadki na linię podstawową czy poniżej są dopuszczalne).Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
Lenka, bez temperatury trudno jest cokolwiek interpretować, ze śluzu i szyjki można tylko strzelać, że owu była gdzieś między 7 a 13 dc. Może. Bo bez temperatury nie da się stwierdzić, czy na pewno była czy nie.Starania o drugie dziecko
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
TSH w normie
Diagnoza:
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Zamrożony 3AB -
OF tak wyliczył, bo patrząc na temperaturę, to właśnie w tym dniu jest granica między niższymi i wyższymi temperaturami. Ale to nie znaczy, że owu nie mogło być wcześniej, lub później. Chociaż w twoim przypadku później raczej nie, bo później masz już zamkniętą szyjkę. Trzeba pamiętać, że tak naprawdę przez obserwację nie da się określić na 100%, kiedy była owulacja. Można tylko, na podstawie temperatury, określić pewne okienko czasowe, kiedy owulacja mogła wystąpić.Starania o drugie dziecko
Hormony w normie
TSH w normie
Diagnoza:
Leczenie:
Zamrożony 3AB -
Bo nie ma trzeciej wyższej temperatury zapewne, ale już widać, że owu była ok. 14 dc, czyli wszystko się zgadza Jutro pewnie ci już wyznaczy owulację, jak wprowadzisz do systemu kolejna temperaturę.Starania o drugie dziecko
Hormony w normie
TSH w normie
Diagnoza:
Leczenie:
Zamrożony 3AB -
Dzięki Anika za info ale już ten cykl mam z głowy, dziś zaczęło się plamienie. 27 czerwca idę do gina bo chyba ciałko żółte niedomaga i mam za mało progesteronu. Musi mi przepisać coś bo komórka się nie może zagnieździć.
-
Tusia, zawsze jest szansa, ja jej już niestety nie mam w tym cyklu. Najgorsze to jest to, że wiem, bo czułam, że komórka próbowała się zagnieździć ale się nie udało. Mam prawdopodobnie za mało progesteronu. Od kilku miesięcy mam plamienia przed @, dziś właśnie się zaczęły i to już jest sygnał. I jak sobie pomyślę, że teraz to wszystko poleci to jest mi słabo. Poryczałam się z tego wszystkiego. Następny cykl będzie na pewno z duphastonem albo czymś podobnym. Masakra jakaś ale się nie poddaję.
-
Kalia głowa do góry, będzie dobrze zobaczysz...
Ja kiedyś miałam regularne cykle co 28 dni i wszystko pięknie, a teraz też sie u mnie pozmieniało cykle od 26 do 31 dni i też plamienie przed @ a do tego sama @ jest jakaś taka bardzo skąpa... nie wiem -
Hejka, czy z wykresów da się odczytać, że mam niedomogę lutealną czyli za mało progesteronu? Mam zamiar moje wykresy zabrać do gina na wizytę z nadzieją na przepisanie luteiny lub dufhastonu. Będę na wizycie w 13 dc i nie wiem czy może mi to lekarz wypisać bez badań bo będę przed samym jajeczkowaniem a nie chcę zawalić tego cyklu w oczekiwaniu na wyniki.