Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMaxima wrote:Picja co to za herbatki ?
mam też tę REGULARNE CYKLE,ale przez lukrecję jest zbyt słodka dla mnie...
Lubię je, bo świetnie w moim przypadku wpływają na śluz i skróciły mi cykle z 40 dni do 30 zanim jeszcze brałam luteinę i jakiekolwiek leki poza folikiem -
Picja wrote:Tak jak przez niemal rok się ciągle nastawiałam na tak, to teraz wypieram myśl o możliwej ciąży i wszędzie węszę spisek objawów i ich zlośliwość. Ha, i znalazłam sobie zajęcie- "ja mądrala "odkryłam" po niemal miesiącu, że mogę edytować listę leków i objawów- no i heja- powprowadzałam moje herbatki na płodność i nazwy leków zamiast zaznaczać zamienniki- czyż ie geniusz ze mnie?
Okres mam wywoływany luteiną, więc obstawiam, że będzie cykl miał w tym miesiącu 30 dni. O jeden dzień przesunęłam branie luteiny, ale i tak boję się, że za szybko. Mam swietnego ginekologa, ale zawsze każe brać od 16 dnia- naczytałam sie o hamowaniu owu i wzięłam dzień później...na szczeście ovu cały czas zaznacza owulację.
Jesteś pewna, ze OF dobrze wyznaczył owulkę? Bo jeśli miałaś ją w 18dc to luteina wzięta była za wcześnie. Z reguły bierze się po owulacji ok. 2 dni, żeby jej nie zakłócić. Chociaż u Ciebie tempka bardzo ładnie poszła do góry, więc nic nie zaszkodziło. A może miałaś owulkę 15 i to jest Twój 8dpo? Miałaś monitoring cyklu?ciri22 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnywedług lekarza była 16, ale ovu tak wyznaczyło...pewnie przez to, że test wyszedł 17-tego. Jak byłam na monitoringu to miał lada chwila pęknąć. Wiele razy pytałam go o tę nieszczęsną luteinę. Ale zawsze mówił, że dzień- dwa przed owulacja nic nie poknoci, ja mam niski poziom progesteronu i miesiączki co 40 dni więc co ma być to będzie- jeden w tym pozytyw, ze przynajmniej @ przyjdzie wcześniej i szybciej zacznę kolejny cykl- a wtedy już luteinę wezmę później. Ciekawe jak zareaguję na podwójna dawkę clo...
15 z kolei robiłam test na mikroskopie owulacyjnym a objawy też mi sugerowały owulację- no zobczymy. To mój pierwszy cykl z wykresami. Mam nadzieję, że za kilka miesięcy będę tu już śmigać bez wątpliwości:)Choć jeszcze większa nadzieję, że na fioletowej stronie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 14:13
-
ciri22 wrote:Macaj szyje, ja nie wiedzialam co to znaczy otwarta i mieka dopoki owulacja nie przyszla wtedy taka miexiutka jak ciasto drozszowe, palec sam wpadal ;p wiec bylam pewna, ale nie zajezdzij meza bo to tez zle ;p ja wieksze bole mialam dzien przed owuacja a nestepnego dnia przede wsystkim rano i wtedy byla owulacja.
Teraz takie banalne pytanie. W ktora strone macac, w str. brzucha czy odwrotnie ? Ginem nie jestem dlatego pytam bo nie mam zadnego pojecia.Jezeli w przeciwna str.brzucha to jak dobrze wymacalam to jest miekka. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa w dniu dzisiejszym zrezygnowałam z objawów szyjki i wszystkie skasowałam z ovu. Jak już myślałam, że bardziej miękka nie będzie- okazało się że to pomyłka. I nie pamiętam jak miękka była wcześniej, zdenerwowałam się i bach- usunęłam- może i dobrze, bo przesunęło mi owulację na 17 z 18. Jeden dzień bliżej do testu.
-
nick nieaktualny
-
Picja wrote:według lekarza była 16, ale ovu tak wyznaczyło...pewnie przez to, że test wyszedł 17-tego. Jak byłam na monitoringu to miał lada chwila pęknąć. Wiele razy pytałam go o tę nieszczęsną luteinę. Ale zawsze mówił, że dzień- dwa przed owulacja nic nie poknoci, ja mam niski poziom progesteronu i miesiączki co 40 dni więc co ma być to będzie- jeden w tym pozytyw, ze przynajmniej @ przyjdzie wcześniej i szybciej zacznę kolejny cykl- a wtedy już luteinę wezmę później. Ciekawe jak zareaguję na podwójna dawkę clo...
15 z kolei robiłam test na mikroskopie owulacyjnym a objawy też mi sugerowały owulację- no zobczymy. To mój pierwszy cykl z wykresami. Mam nadzieję, że za kilka miesięcy będę tu już śmigać bez wątpliwości:)Choć jeszcze większa nadzieję, że na fioletowej stronie...
Progesteron w okresie okołoowulacyjnym jest niski, ale jest i ponoć pomaga pęknąć pęcherzykowi więc spoko. Lekarz pewnie zna się na swojej robocie
Ja szukam szyjki wszędzie dookoła z przodu, z tyłu i po bokach Jak jest mega wysoko to nie mogę jej dosięgnąć i wtedy nie wiem, czy jest otwarta i miękka mogę się tylko domyślaćWiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 16:45
-
nick nieaktualny
-
OvuFriend
-
ciri22 wrote:nigdy tak wysoko nie mialam szyjki
a ja właśnie tak mam bardzo często mam za krótkie paluchy chyba będę musiała mojego poprosić o pomoc w badaniu szyjki już widzę jego minę, gdy zapytam: "Kochanie wymacasz mi szyjkę?" -
nick nieaktualny
-
littleladybird wrote:a ja właśnie tak mam bardzo często mam za krótkie paluchy chyba będę musiała mojego poprosić o pomoc w badaniu szyjki już widzę jego minę, gdy zapytam: "Kochanie wymacasz mi szyjkę?"
Hahahahahahaahahahaaha...................ale sie usmialamlittleladybird, Picja lubią tę wiadomość
-
Liskova, właśnie byłam u Ciebie na wykresie
U mnie skok duży, ale nie mam 6 niższych temperatur więc czekam na dalszy rozwój sytuacji
Miłego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 06:33
Picja, Liskova lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny