Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Przez ostatni rok miałam średnio co 30-31 dni, a ostanie dwa miesiące różnie jeden 33 drugi 35. Teraz w drugim cyklu przyjmuje DUPHASTON, może to przez to. Już sama nie wiemStópka
Aniołek [*] 04.07.2015 r.
Aniołek [*| 15.03.2016 r.
Mutacja MTHFR C677T, A1298C. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnycześć dziewczyny. Nie chcę żebyście powiedziały "jesteś w ciąży" albo "nie nie jesteś" Mam inne pytanie Wiem, że każda z nas jest inna i w ogóle. Ale od nie dawna mierzę sobie temp. Za dwa dni powinnam dostać @, z tego co się naczytałam moja temp powinna spadać, ale jakoś się utrzymuje. Jak sądzicie, to normalne ? Też tak macie? Po prostu nie mam z czym sobie porównać. Kilka dnia temu strasznie bolało mnie gardło i trochę miałam katar. Może to i przez to być? W ciąże nie wierzę, bo w tym cyklu się staraliśmy uważać, ponieważ od zabiegu wyłyżeczkowania dopiero teraz minie 3 cykl. A dopiero po nim chcieliśmy się zacząć starać. Myślicie że to jakaś infekcja? Albo może to normalne?
-
nick nieaktualnyPaulette wrote:cześć dziewczyny. Nie chcę żebyście powiedziały "jesteś w ciąży" albo "nie nie jesteś" Mam inne pytanie Wiem, że każda z nas jest inna i w ogóle. Ale od nie dawna mierzę sobie temp. Za dwa dni powinnam dostać @, z tego co się naczytałam moja temp powinna spadać, ale jakoś się utrzymuje. Jak sądzicie, to normalne ? Też tak macie? Po prostu nie mam z czym sobie porównać. Kilka dnia temu strasznie bolało mnie gardło i trochę miałam katar. Może to i przez to być? W ciąże nie wierzę, bo w tym cyklu się staraliśmy uważać, ponieważ od zabiegu wyłyżeczkowania dopiero teraz minie 3 cykl. A dopiero po nim chcieliśmy się zacząć starać. Myślicie że to jakaś infekcja? Albo może to normalne?
-
nick nieaktualnyciri22 wrote:Moze spasc w dniu miesiaczki niebmusi wxzeaniej czekaj do 16dnia wyzszych temperatur i zatestuj
-
Stópka teoretycznie duphaston w dawce 2x1 max nie blokuje owulacji i nie wpływu na temperaturę ( w przeciwieństwie do luteiny). Powiedz, czemu bierzesz duphaston? Czy masz potwierdzoną owulację? Wykres wygląda na bezowulacyjny i niski poziom progesteronu jest raczej skutkiem jej braku, a nie przyczyną. Warto zbadać prolaktynę i monitorować cykl jeśli masz taką możliwość. Warto też zbadać lh, fsh, testosteron i estradiol w 2-4 dc. Te badania pomoga ustalić przyczynę braku owulacji
Paulette dziewczyny dobrze piszą. Tempka może spaść nawet w 2 dc, także jej wysokośc na pewno nie znaczy w tej chwili nic konkretnegoWiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 15:26
ciri22, Paulette lubią tę wiadomość
Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
-
Wiem, przestudiowałam ulotkę wzdłuż i wszerz ale lepiej dmuchać na zimne mi prawdopodobnie zablokował Jak się weźmie 1-2 dni przed owulką to może nie blokuje, gorzej jeśli się weźmie np 5 dni przed. No i wszystko zależy też od organizmu
-
Ja brałam tylko dwa miesiące i pewnie niepotrzebnie, bo lekarz mi go zapisał z d*py za przeproszeniem zamiast znaleźć przyczynę nieregularnych cykli od razu standardowo zapisał dupka od 16 do 25 dc, gdzie ja mam owulkę ok 22-25dc (o ile w ogóle ją mam, ale to już inna historia). A ja głupia ślepo mu wierzyłam
-
Liskova wrote:Ciri, mój też pika, ale problem w tym, że on pika za wcześnie i ta temperatura nie jest realna. Wszędzie czytam, żeby elektronicznym mierzyć właśnie dłużej, nawet np. w przypadku gorączki.
Ja i tak mam niskie temperatury, np. 35,78 a jakbym mierzyła tylko tyle, aż on piknie, to chyba 34 by mi wychodziło..
Dlatego dzwoni budzik, wkładam termometr i potem od tego czasu mierzę 5 minut aż znowu budzik zadzwoni.
Ja mam dokladnie tak samo.