X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedź :) Wydaje mi się, że temperatura rosła przez 5 dni i 4 wyższa była o ponad 0,2 wyższa od niskich temperatur... Do wczoraj tj do 8dpo miałam wyznaczona owu linią ciągła, od niedawna prowadzę wykres i tej sytuacji zupełnie nie rozumiem :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakiej dlugosci masz cykle?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj spodziewam się okresu

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dlatego. Dla programu masz za krotka faze lutealna. Jak wprowadzisz okres powinna Ci krecha wrocic. Ale program powie ze masz za krotka faze i zgadza sie z nim udaj sie do lekarza bo przy takiej fazie mozesz dlugo nie zajsc.... powinna byc powyzej 10 dni minimum u Ciebie jest z tego co mowisz 9... wiec za niska dzisiejsza temoeratura dla programu..

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    To dlatego. Dla programu masz za krotka faze lutealna. Jak wprowadzisz okres powinna Ci krecha wrocic. Ale program powie ze masz za krotka faze i zgadza sie z nim udaj sie do lekarza bo przy takiej fazie mozesz dlugo nie zajsc.... powinna byc powyzej 10 dni minimum u Ciebie jest z tego co mowisz 9... wiec za niska dzisiejsza temoeratura dla programu..

Dzięki za wyjaśnienie, już rozumiem :) Przynajmniej będę wiedziała jak rozmawiać z lekarzem. Mam tylko nadzieje, że problem leży tylko w długości fazy lutealnej i po jej poprawieniu będzie już dobrze ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie masz za duzego skoku tmperatury wiec wuglada to tak jakby hormony nie domagaly i przez to masz za krotka ta faze ;] a ile juz sie obserwujesz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest mój trzeci cykl z mierzeniem temperatury, poprzednie miały 17 i 22 dni i niestety 8 dniowa fl. Przez prawie rok z powodu silnej anemii nie miesiączkowałam, dopiero po luteinie udało się przywrócić cykle, teraz nie biorę już leków ale jak widać do normalności jeszcze troszkę mi brakuje...

• Skierka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luthien Ciri dobrze pisze. Koniecznie idź do lekarza. Mam nadzieję,że szybko wyreguluje Twój cykl.

Ja siedzę i czytam o tym moim poziomie progesteronu. Babka mi powiedziała, że owulacja mogła wystąpić,ale jednak te 8,5 mnie załamało :( Lepiej jak w zeszłym cyklu jest,ale i tak lipa....
    Źle mi :(

Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
    Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
    yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo to 8 dni to stanowczo za krotko...
    Mnie tez dziewxzyny teraz na ten progesteron namawiaja i musialabym go zrobic w czwartek kiedy wyjezdzam... ile za niego placilas?

• Skierka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri 8,5 to poziom 7dpo. Ja mam zawsze skierowanie. W zeszłym cyklu było 7 z małym haczykiem. Niby norma,ale jednak najlepszy dla ciąży jest powyżej 15... Masakra :(

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh... ciekawa jestem ja skierowania nie dostane... ale jak zdarze pojde prywatnie.

• Skierka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri idź,bo jakby tak w tym był u Ciebie problem,to po co czekać na kolejny cykl? Jak zajdziesz teraz w ciążę ( czego Ci życzę z całego serca) to też warto wiedzieć ile wynosił ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 13:33

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo ale akurat badania mam robic czwartek lub lpiatek a w czwartek popoludniu jade juz na wesele....

• Skierka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zrób w czwartek rano jak byś w ogóle miała robić ;)

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh... na 7 ide do pracy wiec nie ma szans bo od 7 laboratorium.

• Liskova Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    A ja mam dwa i elektroniczne i mierza mniej wiecej tak samo.u mnie dlugi elektroniczny mierzy. I jeden jest do jednego miejsca po przecinku a drugi do do dwoch i sie pokrywaja a innych firm
    Ciri, ale chodzi mi o to, że jak zmierzę elektronicznym tylko do piknięcia, to będę mieć temp rzędu 35 stopni. Jakbym rtęciowym zmierzyła, to wyjdzie mi normalna :ehem:

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo to nie wiem... rteciowy kiedys tez porownywalam ze zwyklym elektronicznym i tez mi wyszla podobna temperatura... ale nie wiem...

• Skierka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonił do mnie mój lekarz. Mam powtórzyć badanie progesterony w kolejnym cyklu i jeszcze raz zbadać prolaktynę. Wysłał mi skierowania pocztą. Mam doła :(

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh.... kicha... noo mi lekarz dopiero za 3 cykle powiedzial zebym do niego przyszla i bedziemy sie dalej badac. Ale ja jak teraz nie zajde i wbnastepnym cyklu musze zawiesic starania..

• Liskova Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri, czemu musisz zawiesić?

‹‹ 96 97 98 99 100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ