Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo taka twoja natura...? Poki sie wahaja w okolicach 30 tak caly czas nie ma sie czym martwic, mozesz zbadac hormony ale ja uwazam ze w normie i dla Twojego organizmu ten 29 dni to mogl byc taki jak dla dziewczy ktoraa ma 28dniowe cykle okres po22 dniach.

• Liskova Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko przed plastrami miałam jak w zegarku 28-29, stąd mnie to zastanawia.

Kurde, boli mnie ten brzuch na @...

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Moje wcześniejsze cykle:

31 dni; 34 dni; 46 dni; 38 dni; 29 dni; 38 dni; 32 dni; 32 dni; 45 dni; 33 dni.

Więc generalnie większość cykli jest długa. Poza tym 29dniowym, ale to był cykl zaraz po ślubie, weselu, urlopie i cały stres mi chyba puścił :)

Witaj w klubie. Też mam cykle powyżej 30 dni. Średnio 33 :)

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:

Ja przed tabletkami tez mialam jak w zegarku :P Wiec nie ma reguly, ja mialam 15 lat i cykle co do dniaa co sie rzadko zdarza :)

Wysłany: 14 maja 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:

Po plastrach nie musiało wrócić do stanu sprzed. Ba, nawet bez plastrów mogły się po prostu z biegiem czasu wydłużyć. To normalne.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Wysłany: 14 maja 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Ja przed tabletkami tez mialam jak w zegarku :P Wiec nie ma reguly, ja mialam 15 lat i cykle co do dniaa co sie rzadko zdarza :)

Ja jak w zegarku miałam tylko, gdy brałam tabletki :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego obserwacja cyklu tak wiele pomaga :)

littleladybird lubi tę wiadomość

Wysłany: 14 maja 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest moje trzecie podejście do obserwacji, ciekawe jak długo wytrzymam tym razem :P kilka lat temu pierwszy raz postanowiłam spróbować, ale szybko mi się znudziło wstawanie o tej samej porze :P Później zaczęłam dwa miesiące przed początkiem starań. Po 6 miesiącach przestałam, bo każdy mi mówił, że to przez to nie mogę zajść, bo się nakręcam za bardzo. Więc przestałam i dziś żałuję. Po trzech cyklach bez obserwacji wróciłam znowu do mierzenia. Więc to jest dopiero drugi cykl porządnych obserwacji :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie to pierwszy ale nie mam problemu ze wstawaniem jak na razie bo chodze mniej wiecej na ta sama pore do pracy :P

Wysłany: 14 maja 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od poniedziałku do środy wstaję o 6:30 a w czwartek i piątek o 5:30 dlatego codziennie mam budzik na 5:30, ale zawsze się jeszcze zdrzemnę na chwilę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo to ja mam podobnie zwykle wstaje 5:50 ze 2 razy w tygodniu o 8:30 ale i tak 5:50 sprawdzam temperature a potem ide spac

• Liskova Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zawsze mierzę o 5:30, bo tak wstaję pon-pt, a w weekendy budzik dzwoni, mierzę i idę dalej spać :)

nick nieaktualny, littleladybird lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myslicie ze da sie do wtorku zeswierowac? :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, możecie spojrzeć na mój wykres? Okres spóźnia mi się już 3 dni, miałam jednodniowy spadek poniżej linii podstawowej, a teraz temperatury idą w górę. Temperatury od 11 do 13 maja zaznaczyłam jako zakłócone, bo nie rozumiem dlaczego gdy są niezakłócone to program wycofuje się z tego, że mogła mieć owulacje. Wszędzie czytam, że do oznaczenia ewentualnej owulacji wystarczą 4 temperatury po skoku. Z góry dzięki za pomoc ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luthien wrote:
    Hej, możecie spojrzeć na mój wykres? Okres spóźnia mi się już 3 dni, miałam jednodniowy spadek poniżej linii podstawowej, a teraz temperatury idą w górę. Temperatury od 11 do 13 maja zaznaczyłam jako zakłócone, bo nie rozumiem dlaczego gdy są niezakłócone to program wycofuje się z tego, że mogła mieć owulacje. Wszędzie czytam, że do oznaczenia ewentualnej owulacji wystarczą 4 temperatury po skoku. Z góry dzięki za pomoc ;)
    Musisz poczekac ale ja mysle ze mozesz miec dopiero owulacje. A jesli Ci sie okres spoznia 3 dni to chyba za krotnie masz te cykle.

• Skierka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova mój lekarz mówi,że przy później owulacji moga być problemy z dojrzewaniem komórki jajowej. Często przy PCO są takie późne owulacje. Wystarczy kilka badań w krwi, by się uspokoić ;)

Luthien ten cykl wygląda troszkę na bezowulacyjny :/ Nie ma wyraźnego wzrostu temperatur, tych wyższych jest troszkę mało. Cięzko mi oceniać, bo nie jestem lekarzem, ale tak z doświadczenia sądzę. Masz owulację potwierdzoną monitoringiem?

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
    Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
    yuudhqvk9d8kvr2u.png

Wysłany: 14 maja 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Myslicie ze da sie do wtorku zeswierowac? :P

Myślę, że tak :P

Maxima lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    littleladybird wrote:
    Ja jak w zegarku miałam tylko, gdy brałam tabletki :P
    Ja nigdy nie brałam tabletek i miałam idealnie 29 dni. Co miesiąc byłam u lekarza bo musiałam badać regularnie piersi- przez problemy genetyczne- na wszelki wypadek. 3 lata temu przez 6 miesięcy używałam nuva ring- tego krążka hormonalnego. Przez silne bóle głowy odstawiłam hormony i ...w ciągu 2,5 roku miałam tylko 9 miesiączek:( lekarz NAGLE stwierdził PCO...nagle zaczęłam tyć- przytyłam ponad 20 kg w 2,5 roku :(. I u mnie to jest takie błędne koło. Jak widać nie ma reguły, że jak przed hormonami regularnie- to nadal tak będzie:(. Od roku starań to mój 3 cykl owulacyjny (drugi na clo) dlatego tak mnie cieszy i mam nadzieje, że owulacja naprawdę się odbyła- bo wiadomo jak to jest z programami i z usg. Bo lekarz mówił ze już pęcherzyka nie ma, ale ciałka nie widział. No nic...zobaczymy

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja wrote:
    Ja nigdy nie brałam tabletek i miałam idealnie 29 dni. Co miesiąc byłam u lekarza bo musiałam badać regularnie piersi- przez problemy genetyczne- na wszelki wypadek. 3 lata temu przez 6 miesięcy używałam nuva ring- tego krążka hormonalnego. Przez silne bóle głowy odstawiłam hormony i ...w ciągu 2,5 roku miałam tylko 9 miesiączek:( lekarz NAGLE stwierdził PCO...nagle zaczęłam tyć- przytyłam ponad 20 kg w 2,5 roku :(. I u mnie to jest takie błędne koło. Jak widać nie ma reguły, że jak przed hormonami regularnie- to nadal tak będzie:(. Od roku starań to mój 3 cykl owulacyjny (drugi na clo) dlatego tak mnie cieszy i mam nadzieje, że owulacja naprawdę się odbyła- bo wiadomo jak to jest z programami i z usg. Bo lekarz mówił ze już pęcherzyka nie ma, ale ciałka żółtego nie widział. No nic...zobaczymy

Wysłany: 14 maja 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja wrote:
    Ja nigdy nie brałam tabletek i miałam idealnie 29 dni. Co miesiąc byłam u lekarza bo musiałam badać regularnie piersi- przez problemy genetyczne- na wszelki wypadek. 3 lata temu przez 6 miesięcy używałam nuva ring- tego krążka hormonalnego. Przez silne bóle głowy odstawiłam hormony i ...w ciągu 2,5 roku miałam tylko 9 miesiączek:( lekarz NAGLE stwierdził PCO...nagle zaczęłam tyć- przytyłam ponad 20 kg w 2,5 roku :(. I u mnie to jest takie błędne koło. Jak widać nie ma reguły, że jak przed hormonami regularnie- to nadal tak będzie:(. Od roku starań to mój 3 cykl owulacyjny (drugi na clo) dlatego tak mnie cieszy i mam nadzieje, że owulacja naprawdę się odbyła- bo wiadomo jak to jest z programami i z usg. Bo lekarz mówił ze już pęcherzyka nie ma, ale ciałka nie widział. No nic...zobaczymy

Głowa do góry kochana :) Ważne żeby wiedzieć na co się leczyć.
    Ja mam podejrzenie PCO i robię badania by to wykluczyć/potwierdzić. Nie mam nadwagi, ale mam problemy z cerą i nadmiernym owłosieniem :/
    Też mam cykle raczej bezowulacyjne, w tym cyklu zapowiadało się, ze owulka będzie, ale jednak chyba nie :(

‹‹ 106 107 108 109 110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ