Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBo taka twoja natura...? Poki sie wahaja w okolicach 30 tak caly czas nie ma sie czym martwic, mozesz zbadac hormony ale ja uwazam ze w normie i dla Twojego organizmu ten 29 dni to mogl byc taki jak dla dziewczy ktoraa ma 28dniowe cykle okres po22 dniach.
-
Liskova wrote:Moje wcześniejsze cykle:
31 dni; 34 dni; 46 dni; 38 dni; 29 dni; 38 dni; 32 dni; 32 dni; 45 dni; 33 dni.
Więc generalnie większość cykli jest długa. Poza tym 29dniowym, ale to był cykl zaraz po ślubie, weselu, urlopie i cały stres mi chyba puścił
Witaj w klubie. Też mam cykle powyżej 30 dni. Średnio 33 -
nick nieaktualny
-
Liskova wrote:Tylko przed plastrami miałam jak w zegarku 28-29, stąd mnie to zastanawia.
Kurde, boli mnie ten brzuch na @...
Po plastrach nie musiało wrócić do stanu sprzed. Ba, nawet bez plastrów mogły się po prostu z biegiem czasu wydłużyć. To normalne.ciri22 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
To jest moje trzecie podejście do obserwacji, ciekawe jak długo wytrzymam tym razem kilka lat temu pierwszy raz postanowiłam spróbować, ale szybko mi się znudziło wstawanie o tej samej porze Później zaczęłam dwa miesiące przed początkiem starań. Po 6 miesiącach przestałam, bo każdy mi mówił, że to przez to nie mogę zajść, bo się nakręcam za bardzo. Więc przestałam i dziś żałuję. Po trzech cyklach bez obserwacji wróciłam znowu do mierzenia. Więc to jest dopiero drugi cykl porządnych obserwacji
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej, możecie spojrzeć na mój wykres? Okres spóźnia mi się już 3 dni, miałam jednodniowy spadek poniżej linii podstawowej, a teraz temperatury idą w górę. Temperatury od 11 do 13 maja zaznaczyłam jako zakłócone, bo nie rozumiem dlaczego gdy są niezakłócone to program wycofuje się z tego, że mogła mieć owulacje. Wszędzie czytam, że do oznaczenia ewentualnej owulacji wystarczą 4 temperatury po skoku. Z góry dzięki za pomoc
-
nick nieaktualnyluthien wrote:Hej, możecie spojrzeć na mój wykres? Okres spóźnia mi się już 3 dni, miałam jednodniowy spadek poniżej linii podstawowej, a teraz temperatury idą w górę. Temperatury od 11 do 13 maja zaznaczyłam jako zakłócone, bo nie rozumiem dlaczego gdy są niezakłócone to program wycofuje się z tego, że mogła mieć owulacje. Wszędzie czytam, że do oznaczenia ewentualnej owulacji wystarczą 4 temperatury po skoku. Z góry dzięki za pomoc
-
Liskova mój lekarz mówi,że przy później owulacji moga być problemy z dojrzewaniem komórki jajowej. Często przy PCO są takie późne owulacje. Wystarczy kilka badań w krwi, by się uspokoić
Luthien ten cykl wygląda troszkę na bezowulacyjny Nie ma wyraźnego wzrostu temperatur, tych wyższych jest troszkę mało. Cięzko mi oceniać, bo nie jestem lekarzem, ale tak z doświadczenia sądzę. Masz owulację potwierdzoną monitoringiem?ciri22 lubi tę wiadomość
Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
-
nick nieaktualnylittleladybird wrote:Ja jak w zegarku miałam tylko, gdy brałam tabletki
-
nick nieaktualnyPicja wrote:Ja nigdy nie brałam tabletek i miałam idealnie 29 dni. Co miesiąc byłam u lekarza bo musiałam badać regularnie piersi- przez problemy genetyczne- na wszelki wypadek. 3 lata temu przez 6 miesięcy używałam nuva ring- tego krążka hormonalnego. Przez silne bóle głowy odstawiłam hormony i ...w ciągu 2,5 roku miałam tylko 9 miesiączek:( lekarz NAGLE stwierdził PCO...nagle zaczęłam tyć- przytyłam ponad 20 kg w 2,5 roku . I u mnie to jest takie błędne koło. Jak widać nie ma reguły, że jak przed hormonami regularnie- to nadal tak będzie:(. Od roku starań to mój 3 cykl owulacyjny (drugi na clo) dlatego tak mnie cieszy i mam nadzieje, że owulacja naprawdę się odbyła- bo wiadomo jak to jest z programami i z usg. Bo lekarz mówił ze już pęcherzyka nie ma, ale ciałka żółtego nie widział. No nic...zobaczymy
-
Picja wrote:Ja nigdy nie brałam tabletek i miałam idealnie 29 dni. Co miesiąc byłam u lekarza bo musiałam badać regularnie piersi- przez problemy genetyczne- na wszelki wypadek. 3 lata temu przez 6 miesięcy używałam nuva ring- tego krążka hormonalnego. Przez silne bóle głowy odstawiłam hormony i ...w ciągu 2,5 roku miałam tylko 9 miesiączek:( lekarz NAGLE stwierdził PCO...nagle zaczęłam tyć- przytyłam ponad 20 kg w 2,5 roku . I u mnie to jest takie błędne koło. Jak widać nie ma reguły, że jak przed hormonami regularnie- to nadal tak będzie:(. Od roku starań to mój 3 cykl owulacyjny (drugi na clo) dlatego tak mnie cieszy i mam nadzieje, że owulacja naprawdę się odbyła- bo wiadomo jak to jest z programami i z usg. Bo lekarz mówił ze już pęcherzyka nie ma, ale ciałka nie widział. No nic...zobaczymy
Głowa do góry kochana Ważne żeby wiedzieć na co się leczyć.
Ja mam podejrzenie PCO i robię badania by to wykluczyć/potwierdzić. Nie mam nadwagi, ale mam problemy z cerą i nadmiernym owłosieniem
Też mam cykle raczej bezowulacyjne, w tym cyklu zapowiadało się, ze owulka będzie, ale jednak chyba nie