X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic nie jest pewne... poki ciazy nie ma to nic ;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Nic nie jest pewne... poki ciazy nie ma to nic ;p
    W sumie to całe forum jest po to aby na duchu się podtrzymywać i bez skrępowania rozmawiać o tych wszystkich "śluzach i szyjkach". Bo jak patrzę w galerie wykresów, to te piękne i szybujące z widocznym "zagnieżdżeniem" okazywały się po prostu owulacyjne, a te płaskie jak zdeptany laczek- okazały się ciązowe:).

p.s. dziś po 7 latach starań (tarczyca, hashimoto, niska waga, 38 lat) moja serdeczna kuzynka urodziła zdrową piękną córeczkę. I jak się przyznała....spłodzili ją na naszym weselu;) jakby tego mało jechali pociągiem 600 km w jedna stronę i wracali tak samo po weselu!

ciri22 lubi tę wiadomość

• Liskova Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja wrote:
    W sumie to całe forum jest po to aby na duchu się podtrzymywać i bez skrępowania rozmawiać o tych wszystkich "śluzach i szyjkach". Bo jak patrzę w galerie wykresów, to te piękne i szybujące z widocznym "zagnieżdżeniem" okazywały się po prostu owulacyjne, a te płaskie jak zdeptany laczek- okazały się ciązowe:).

Ja przeglądam czasem wykresy i stwierdzam, że nie ma reguły. My tu sobie o teorii: wtedy powinno skoczyć, a wtedy spaść, a potem ma rosnąć, a potem coś tam, a czasem widzę wykresy, gdzie np. temperatura spada przez kilka dni, nie rośnie wcale, a ciąża jest. Także teoria teorią, a wykresy swoją drogą :)

Gratulacje dla kuzynki :) Chociaż 7 lat to musiało być strasznie frustrujące :(

Maxima lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No teraz to mnie zdeptalyscie i moj wykresik ;p

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri to jest raczej nadzieja dla takich wykresów jak mój :P

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo wiem ale zdaje sobie sprawe ze to wszystko nic nie oznacza.

• Liskova Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri, 'książkowe' wykresy tez są ;)
    To raczej info dla reszty, że nie zawsze wszystko musi być tak idealne, a ciąża może być :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczymy... juz sie denerwuje ale wiem ze juz teraz to nic nie zrobie. Pozostaje czekac na wyrok losu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie to miałam na myśli. A o Tobie Ciri nawet nie pomyślałam bo ty juz niemal ksiazkowa ciezarowka jesteś:).

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niemalze ksiazkowa owulacja to tak ;p to sie musze zgodzic ;)

• Skierka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :)

Jak ja dobrze siebie znam....rano przyszła @. Spodziewałam się więc ok,tylko mi smutno. Ponieważ leki z PL jeszcze nie doszły, ten cykl będzie jeszcze bez wspomagania. Mam nadzieję,że trochę dłuższy,bo jednak długość minionego mnie nie cieszy :/

Trzymam kciuki za resztę oczekujących i łącze się w bólu z tymi,co zaczynają od nowa ;)

Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
    Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
    yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo wczesna owulacja ale faza fl ladna ;) trzymam kciuki za czerwiec ;)

Skierka lubi tę wiadomość

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Skierko :)
    Szkoda, że wredna @ jednak przyszła, ale jeśli nie ma ciąży to lepiej wcześniej niż później.
    Trzymam kciuki w nowym cyklu :*

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda:( ale szybciuko juz nowe starania do Ciebie idą a ja jeszcze 5 minut czekam na małpę...

• Skierka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :)

Martwię się,że jak mam I fazę taką krótką,to jednak endometrium jest za słabe :/ Idę w poniedziałek zrobić prolaktyne. Ciekawe czy znowu będzie taka wysoka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 13:18

Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
    Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
    yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo moze tak, ale powinni Ci dac cos na wydluzenie o te 2-3 dni i bedzie spox :)

• Liskova Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej szybsza @ niż oczekiwanie w nieskończoność na okres. Przy moich cyklach - średnio 37 dni, to trochę sobie poczekam...

Dziewczyny, a co może być przyczyną tak późnej owulacji? Teraz 24 dc, a generalnie zawsze nie wcześniej niż 18-20 dc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko :P Stres, wachania temperatury i cisnienia na dworze noo wszystko moze przesunac owulacje :P

• Liskova Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi nie chodzi o jednorazową akcję, tylko ja zawsze mam takie długie cykle (od odstawienia plastrów 1.5 roku temu).

• Liskova Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje wcześniejsze cykle:

31 dni; 34 dni; 46 dni; 38 dni; 29 dni; 38 dni; 32 dni; 32 dni; 45 dni; 33 dni.

Więc generalnie większość cykli jest długa. Poza tym 29dniowym, ale to był cykl zaraz po ślubie, weselu, urlopie i cały stres mi chyba puścił :)

‹‹ 105 106 107 108 109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ