Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
Liwia kryzys po części zażegnany, a ja trzymam kciuki żeby jednak małpka się wstrzymała na 9 miesięcy zawsze jest szansa- szczególnie że widzę że tempka nie spada
-
nick nieaktualny
-
Hej, rownież się dołączam do pytania
-
nick nieaktualny
-
@Kalia - jak często zdarzają ci się takie krótkie fazy lutealne, to to może oznaczać niewydolność ciałka żółtego.Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
Dziś to już za późno Poczekam chyba do niedzieli a póki co zobaczymy czy jutro nie spadnie ..
MalutkaEve lubi tę wiadomość
-
Anutka, kiedyś mi ginekolog przepisała go na bolesne miesiączki (nie wiem czemu, bo jego działanie raczej na to nie wpływa, jak już to bardziej na ból piersi przy miesiączce) i brałam go przez miesiąc, może dłużej, a ponieważ nie widziałam jakiejś poprawy, to przestałam go brać. Czytałam, że on pomaga, jak ktoś ma łagodną hiperprolaktynemię i związane z tym dolegliwości.
Anutka lubi tę wiadomość
Starania o drugie dziecko
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
TSH w normie
Diagnoza:
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Zamrożony 3AB -
m_d_f wrote:Anutka, kiedyś mi ginekolog przepisała go na bolesne miesiączki (nie wiem czemu, bo jego działanie raczej na to nie wpływa, jak już to bardziej na ból piersi przy miesiączce) i brałam go przez miesiąc, może dłużej, a ponieważ nie widziałam jakiejś poprawy, to przestałam go brać. Czytałam, że on pomaga, jak ktoś ma łagodną hiperprolaktynemię i związane z tym dolegliwości.
ja zaczęłam brać, bo podobno działa cuda i szybko zachodzi się przy nim w ciążę, a dodatkowo od zawsze mam obfite, bolesne miesiączki, ból piersi i plamienia między @ póki co boli mnie okropnie głowa i mam nudności, ale podobno w 1 tygodniu stosowania to częste... co prawda czytałam też , ze może nieźle rozregulować cykle... moje 29 - 34 dni -
nick nieaktualnyKalia wrote:Hej Eve, mnie też pobolewa, tak mnie ćmi, dziś już jajnik mnie bolał. Na owulację to jeszcze za wcześnie bo wczoraj dopiero wredota zniknęła.
no niby ovu nie wykryta jeszcze a mnie szarpie dołem dalej, jak nie lewy to prawy jajnik
wczoraj to myślałam że umrę, nie miewam tak nigdy.. -
nick nieaktualny
-
MalutkaEve wrote:no niby ovu nie wykryta jeszcze a mnie szarpie dołem dalej, jak nie lewy to prawy jajnik
wczoraj to myślałam że umrę, nie miewam tak nigdy..
hmmm... a może to torbiel, nie chcę Cię straszyć, ale taki ból jest typowy... byłaś z tym u lekarza ??? -
Anutka wrote:ja zaczęłam brać, bo podobno działa cuda i szybko zachodzi się przy nim w ciążę, a dodatkowo od zawsze mam obfite, bolesne miesiączki, ból piersi i plamienia między @ póki co boli mnie okropnie głowa i mam nudności, ale podobno w 1 tygodniu stosowania to częste... co prawda czytałam też , ze może nieźle rozregulować cykle... moje 29 - 34 dni
No, takie objawy mogą wynikać z podwyższonej prolaktyny, więc jak najbardziej możesz spróbować Tylko pamiętaj, żeby po 3 miechach zrobić przerwę. Życzę ci, żeby rzeczywiście zadziałał cuda
Starania o drugie dziecko
Hormony w normie
TSH w normie
Diagnoza:
Leczenie:
Zamrożony 3AB