Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMarta29 wrote:No Ciri,Ciri-mów tak jeszcze
U mnie test ovu baaaardzo pozytywny,ból jajników i krzyża. Teraz tylko czekam na skok -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ciri22 wrote:Taki czeste przyrulanie przy owu niezbyt dobre jest Pamietasz co mi dziewczyny mowily? Najlepiej dzien przed owulacja
Otóż to! Ja byłam jedną z tych, co radziły deczko wcześniej się sexić Zresztą u mnie widać na wykresie jak to działaMarta29 lubi tę wiadomość
Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
-
nick nieaktualny
-
cześć dziewczyny, założyłam nowy wątek, ale zostałam skierowana tutaj przez sylwiaśtą.
https://ovufriend.pl/forum/temperatury-wykresy-plodnosc/brak-owulacji,7810.html
"Jestem w 23 dniu cyklu i mój wykres wygląda tak, jakby nie było owulacji, zresztą nawet owufriend nic nie zaznaczył. Normalnie moje cykle mają 27-30 dni. Zastanawiam się, czy ten cykl będzie zupełnie bezowulacyjny, czy też owulacja może być później. No i czy w takim wypadku liczyć się z tym, że cykl będzie krótszy czy dłuższy. Jak myślicie, co jest bardziej prawdopodobne? Dziękuję z góry za podzielenie się Waszymi doświadczeniami w tym zakresie. Ciekawa jestem jak było u Was."
Miałyście jakieś doświadczenia w tym temacie? Ja dopiero drugi cykl obserwuje w owufriend i jestem jeszcze zielona. -
nick nieaktualnyI tu moze byc roznie....
Po pierwsze sporo temperatur zaburzonych, po drugie jak na razie bezowulacyjny, i moze byc calkiem bez owu a moze sie owulacja pojawic. Cykl moze w takim wypadku kolo 30dni miec i potem okres jesli owu nie bedzie, albo moze miec np 60 dni i owulacja kolo 45 dnia. Moze rowniez owulacja nastpic na dniach. Tego nie wiadomo. Jesli nie bylas na monitoringu i lekarz nie powiedzial czy jest jakies wzrastajace jajeczko to nic nie da sie tak naprawde powiedziec. -
Dzięki, no właśnie ta niepewność co dalej. Do tej pory nie zdarzały mi się cykle dłuższe niż max 35 dni, ale zawsze może być wyjątek. Strasznie mi szkoda tego cyklu. Dochodzę do wniosku, że to mierzenie temperatur niewiele pomaga, tylko się człowiek niepotrzebnie denerwuje.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyU mnie tez malo sluzu. Jedz siemie lub wiesiolka.
Robilas progesteron? Bo czasem owu zaznacza owulacje a tak naprawde jej nie ma. Jedna dziewczyna tu na forum wlasnie dzieki wykresom a potem badania dowiedziala sie ze najprawdopodobniej wszystkie ma bezowulacyjne cykle.
Jesli wkleisz mi poprzedni wykres to lukne na niego. -
Tutaj link do poprzedniego wykresu:
https://ovufriend.pl/graph/7453d01c99068a3e773aafcf9a265aa4
Progesteron robiłam 2 razy w tym roku. Ostatnio 2 cykle temu. Oba wyszły wysokie. Dodatkowo przed drugim badaniem miałam jeszcze usg w 15 dniu cyklu i moja ginka stwierdziła, że na pewno była owulacja, bo widzi płyn w zatoce Douglasa. To się ucieszyłam, że wszystko w porządku, a tu teraz taka niemiła niespodzianka. Mam nadzieję chociaż, że ten cykl to jednak wyjątek jest.
A wiesiołka właśnie zaczęłam pić w tym cyklu. Chociaż nie zauważyłam różnicy. A u Ciebie pomaga?
-
Oda ja wolę mierzyć tempke i widzieć czarno na białym, czy wszystko jest ok, niż tracić czas na bezowocne starania Najlepsze potwierdzenie owulacji, to monitoring i badanie progesteronu w połowie fazy lutealnej Póki co wygląda na bezowulacyjny, ale równie dobrze, możesz mieć niedomogę lutealną i mimo odbytej owulacji, jest za mało progesteronu. Możesz mieć też za wysoką prolaktynę i przez nią marnej jakości owulację ( a potem kiepskiej jakości ciałko żółte i co za tym idzie mało progesteronu). Ja bym jednak mierzyła, zrobiła kilka badań i wtedy na pewno wszystko gładko pójdzieNelly 10.2008, Nicol 05.2010,
Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
-
nick nieaktualnyJa nie pilam jeszcze. Wiem ze na jedne dziala wiesiolek na inne siemie. Nie ma na to za bardzo regulu. Do tego duzo wody trzeba pic. Ale na mnie to nie dziala. Musisz poprobowac.
Pamietaj ze kazda kobieta raz dwa razy do roku moze miec cykl bezowulacyjny do tego rozne czynniki wplywaja na przesuniecie owulacji. Wiec tak naprawde nie pozostaje Ci nic innego jak czekac i sie dalej obserwowac. Ale nie masz sie czym martwic, skoro robilas dwa razy progesteron i byl dodatni do tego mialas monitoring to to moze byc jednorazowy wyskok