X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • Marta29 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorzej,że dziś idę na nockę i tak do czwartku. Kurcze,a przydałoby się jeszcze poprzytulać dla pewności... pogadam z S.żeby mnie gdzieś tam na śpiocha zanim wyjdzie wziął :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki czeste przyrulanie przy owu niezbyt dobre jest :P Pamietasz co mi dziewczyny mowily? Najlepiej dzien przed owulacja :D

• Marta29 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no w sumie racja :) to może i starczy,co ma być to będzie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta29 wrote:
    No Ciri,Ciri-mów tak jeszcze :)
    U mnie test ovu baaaardzo pozytywny,ból jajników i krzyża. Teraz tylko czekam na skok :)
    Ta tylko moj bol w dole brzucha to troche jakby jelito biegam bo mysle ze to kupa... A tu nic i tak caly czas. sluz sprawdzalam to mam taki klaczkowaty rozciagliwy ale kremowy i bardzo lepki, geste

• Marta29 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Długie masz te cykle Ciri. Kurcze,jeszcze tydzień do @,nie? A ja już bym chciała wiedzieć co u Ciebie się z tego wykresu wykluje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zwykle nic :P To nie chodzi o cykle a o fl. W sumie nie wiem jakiej mam dlugosci bo to dopiero dlugi cykl z wykresem. Ostatnio bylo 14 dni. Wiec 14 dzien wypada w sobote

• Marta29 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeee tam,nie gadaj,nie zapeszaj :)Jeszcze się kiedyś zdziwisz kochana! :)

Idziem trawnik kosić :) póki nie pada-bo coś się zanosi od rana.... a potem obeżremy się jak dzieci makaronem z truskawkami :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj zazdroszcze.... Noo kiedys sie na pewno zdziwie ale nie teraz... Teraz sie ciesze owulacja :D

Marta29 lubi tę wiadomość

• Skierka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Taki czeste przyrulanie przy owu niezbyt dobre jest :P Pamietasz co mi dziewczyny mowily? Najlepiej dzien przed owulacja :D

Otóż to! Ja byłam jedną z tych, co radziły deczko wcześniej się sexić :P Zresztą u mnie widać na wykresie jak to działa ;)

Marta29 lubi tę wiadomość

Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
    Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
    yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwariuje... Tak mnie ten brzuch i meczy i brzuch... Kibel jest brzeze mnie okupowany..

• Oda Znajoma

Wysłany: 21 czerwca 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, założyłam nowy wątek, ale zostałam skierowana tutaj przez sylwiaśtą.

https://ovufriend.pl/forum/temperatury-wykresy-plodnosc/brak-owulacji,7810.html

"Jestem w 23 dniu cyklu i mój wykres wygląda tak, jakby nie było owulacji, zresztą nawet owufriend nic nie zaznaczył. Normalnie moje cykle mają 27-30 dni. Zastanawiam się, czy ten cykl będzie zupełnie bezowulacyjny, czy też owulacja może być później. No i czy w takim wypadku liczyć się z tym, że cykl będzie krótszy czy dłuższy. Jak myślicie, co jest bardziej prawdopodobne? Dziękuję z góry za podzielenie się Waszymi doświadczeniami w tym zakresie. Ciekawa jestem jak było u Was."

Miałyście jakieś doświadczenia w tym temacie? Ja dopiero drugi cykl obserwuje w owufriend i jestem jeszcze zielona.

333ae7ec40fe3aa6909afe50de8c77c4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tu moze byc roznie....
    Po pierwsze sporo temperatur zaburzonych, po drugie jak na razie bezowulacyjny, i moze byc calkiem bez owu a moze sie owulacja pojawic. Cykl moze w takim wypadku kolo 30dni miec i potem okres jesli owu nie bedzie, albo moze miec np 60 dni i owulacja kolo 45 dnia. Moze rowniez owulacja nastpic na dniach. Tego nie wiadomo. Jesli nie bylas na monitoringu i lekarz nie powiedzial czy jest jakies wzrastajace jajeczko to nic nie da sie tak naprawde powiedziec.

• Oda Znajoma

Wysłany: 21 czerwca 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, no właśnie ta niepewność co dalej. Do tej pory nie zdarzały mi się cykle dłuższe niż max 35 dni, ale zawsze może być wyjątek. Strasznie mi szkoda tego cyklu. Dochodzę do wniosku, że to mierzenie temperatur niewiele pomaga, tylko się człowiek niepotrzebnie denerwuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem pomaga bo jak juz jest owulka i znasz dlugosc fazy lutealnej to wiesz kiedy sie okresu spodziewac. A wiesz jaka masz fl? To Twoj pierwszy cykl z temperaturami?

• Oda Znajoma

Wysłany: 21 czerwca 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drugi cykl na owu. W poprzednim niby owulacja w 14 dniu, faza lutealna 13 dni. Ale jeszcze poobserwuje w kolejnych. Ta interpretacja cyklu nie jest taka prosta jak by się wydawało. U mnie jeszcze problem ze śluzem jest, więc jeszcze trudniej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez malo sluzu. Jedz siemie lub wiesiolka.
    Robilas progesteron? Bo czasem owu zaznacza owulacje a tak naprawde jej nie ma. Jedna dziewczyna tu na forum wlasnie dzieki wykresom a potem badania dowiedziala sie ze najprawdopodobniej wszystkie ma bezowulacyjne cykle.
    Jesli wkleisz mi poprzedni wykres to lukne na niego.

• Oda Znajoma

Wysłany: 21 czerwca 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj link do poprzedniego wykresu:

https://ovufriend.pl/graph/7453d01c99068a3e773aafcf9a265aa4

Progesteron robiłam 2 razy w tym roku. Ostatnio 2 cykle temu. Oba wyszły wysokie. Dodatkowo przed drugim badaniem miałam jeszcze usg w 15 dniu cyklu i moja ginka stwierdziła, że na pewno była owulacja, bo widzi płyn w zatoce Douglasa. To się ucieszyłam, że wszystko w porządku, a tu teraz taka niemiła niespodzianka. Mam nadzieję chociaż, że ten cykl to jednak wyjątek jest.

A wiesiołka właśnie zaczęłam pić w tym cyklu. Chociaż nie zauważyłam różnicy. A u Ciebie pomaga?

• Skierka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oda ja wolę mierzyć tempke i widzieć czarno na białym, czy wszystko jest ok, niż tracić czas na bezowocne starania ;) Najlepsze potwierdzenie owulacji, to monitoring i badanie progesteronu w połowie fazy lutealnej :) Póki co wygląda na bezowulacyjny, ale równie dobrze, możesz mieć niedomogę lutealną i mimo odbytej owulacji, jest za mało progesteronu. Możesz mieć też za wysoką prolaktynę i przez nią marnej jakości owulację ( a potem kiepskiej jakości ciałko żółte i co za tym idzie mało progesteronu). Ja bym jednak mierzyła, zrobiła kilka badań i wtedy na pewno wszystko gładko pójdzie ;)

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten poprzedni wykres w drugiej fazie nie wykazuje zbyt ładnych temperatur....Ja miałam taki właśnie przy niedomodze.

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie pilam jeszcze. Wiem ze na jedne dziala wiesiolek na inne siemie. Nie ma na to za bardzo regulu. Do tego duzo wody trzeba pic. Ale na mnie to nie dziala. Musisz poprobowac. :D
    Pamietaj ze kazda kobieta raz dwa razy do roku moze miec cykl bezowulacyjny do tego rozne czynniki wplywaja na przesuniecie owulacji. Wiec tak naprawde nie pozostaje Ci nic innego jak czekac i sie dalej obserwowac. Ale nie masz sie czym martwic, skoro robilas dwa razy progesteron i byl dodatni do tego mialas monitoring to to moze byc jednorazowy wyskok :D

‹‹ 237 238 239 240 241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ