Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyhej Dziewczynki,
Czy mogłybyście popatrzeć na mój wykres i powiedzieć co sądzicie? Wiem, że nie mierzyłam tempki od samego początku, ale może chcoiaż tyle wystarczy. Chodzi mi o to, że w czwartek, czyli 26 września byłam na wizycie u gina i poprosiłam o usg bo nie byłam pewna czy była już owulacja. Powiedział, że pęcherzyk ma 18 mm i pęknie za 2 - 3 dni - czyli to by wychodziło, że najpóźniej w tą niedziele co była. Wczoraj mi się pojawiło jakieś dziwne plamienie, takie jasno brązowe i taki pulsujący ból jajników, dzisiaj to samo, ale tempka dzisiaj wyjątkowo niska i dlatego nie wiem o co chodzi.
Od następnego cyklu zaczynam stymulację do in vitro i matrwię się, żeby mi się jakaś cysta nie zrobiła jeśli by pęcherzyk nie pękł, bo znowu mi się wszystko przesunie o kolejny miesiąc.
Poradzcie! -
Beata86 wrote:dziewczyny co sadzicie o moim wykresie? Co oznacza ten spadek temp. 7 dpo ? Czy jest jakaś szansa? Bede wdzieczna za odpowiedzi
spadek w 7 dpo zwykle oznacza zagnieżdżenie, które jest między 7 a 12 dpoBeata86 lubi tę wiadomość
-
Nusia wrote:hej Dziewczynki,
Czy mogłybyście popatrzeć na mój wykres i powiedzieć co sądzicie? Wiem, że nie mierzyłam tempki od samego początku, ale może chcoiaż tyle wystarczy. Chodzi mi o to, że w czwartek, czyli 26 września byłam na wizycie u gina i poprosiłam o usg bo nie byłam pewna czy była już owulacja. Powiedział, że pęcherzyk ma 18 mm i pęknie za 2 - 3 dni - czyli to by wychodziło, że najpóźniej w tą niedziele co była. Wczoraj mi się pojawiło jakieś dziwne plamienie, takie jasno brązowe i taki pulsujący ból jajników, dzisiaj to samo, ale tempka dzisiaj wyjątkowo niska i dlatego nie wiem o co chodzi.
Od następnego cyklu zaczynam stymulację do in vitro i matrwię się, żeby mi się jakaś cysta nie zrobiła jeśli by pęcherzyk nie pękł, bo znowu mi się wszystko przesunie o kolejny miesiąc.
Poradzcie!
wiesz takie plamienie może oznaczać właśnie pęknięcie pęcherzyka -
nick nieaktualnyNo niby tak, tak też czytałam, ale ta temperatura mnie troszkę niepokoi i jakoś wyjątkowo w tym cyklu nie bolą mnie piersi, a zawsze po owulce zaraz piersi mi się powiększały, bolały i były takie całe nabrzmiałe, teraz nic. Zobaczymy co jutro będzie...
-
Nusia wrote:No niby tak, tak też czytałam, ale ta temperatura mnie troszkę niepokoi i jakoś wyjątkowo w tym cyklu nie bolą mnie piersi, a zawsze po owulce zaraz piersi mi się powiększały, bolały i były takie całe nabrzmiałe, teraz nic. Zobaczymy co jutro będzie...
hmmm... słuchaj a jak długie masz cykle ??? być może... owu jeszcze nie było... co do piersi mnie zawsze zaczynały dokuczać na 7 dni przed @ - jak w zegarku, a od 2 cykli na 2 dzień po owu już szaleją, wydaje mi się, ze wszystko zależy od hormonów w danym cyklu. Jednak jeżeli jesteś zaniepokojona to do gina trzeba iść mi się jednak grubo wydaje, że pęcherzyk pękł... zobacz na mój wykres... plamienie przed samym owu... a jest wyznaczone prawidłowo przez program -
nick nieaktualnyAnutka wrote:hmmm... słuchaj a jak długie masz cykle ??? być może... owu jeszcze nie było... co do piersi mnie zawsze zaczynały dokuczać na 7 dni przed @ - jak w zegarku, a od 2 cykli na 2 dzień po owu już szaleją, wydaje mi się, ze wszystko zależy od hormonów w danym cyklu. Jednak jeżeli jesteś zaniepokojona to do gina trzeba iść mi się jednak grubo wydaje, że pęcherzyk pękł... zobacz na mój wykres... plamienie przed samym owu... a jest wyznaczone prawidłowo przez program
Anutka ja mam regularne cykle, co 30 dni. Chyba tylko 2 razy w tym roku trafiły mi się dłuższe, ale to max o 2 dni. Też tak się zastanawiam, że może owulki nie było jeszcze, tylko co z tym pęcherzykiem który w czwartek miał 18 mm. Przez te kilka dni to by raczej dużo urósł, za dużo...zobacze jaka temperatura będzie jutro, jak dalej niska to ide do lekarza, żeby mi to sprawdził bo nie chcę żeby mi się moja stymulacja do in vitro znowu przesunęla o kolejny miesiąc...
-
Olgenek wrote:A ja mam teraz prośbę do Was, tak jak w tytule
zerkniecie na mój wykres?
Rozumiem, że zbiera się pewnie na @.. ale tonący brzytwy się chwyta. Plamienie do takiej temperatury pasuje?
Zamknęłam się w przedciązowej bańce mydlanej
Ja napisałam pod wyresikeim co myslę poczekaj spokojnie .. jak za 3 dni nie przyjdzie @ zrób tescik -
Olgenek wrote:Ja myślę, że owulkę miałaś 18-19 dc. a taki przezroczysty, rozciągliwy, albo wodnisty śluz to właśnie owulacyjny gdyby był kremowy, albo gdybys miała zupełnie sucho to już gorzej
Zgadzam sie też bym obstawiała 18-19 dc -
Z checia juz bym sie zglosila do Was o pomoc w interpretacji, ale wydaje mi sie, ze jeszcze za wczesnie... a cierpliwosci mi brak
Test owulacyjny zapewnie wprowadzil mnie w blad, choc moje cykle z reguly sa krotkie i szczerze powiem, ze owulacja juz powinna byc. Dzis mialam ciezka nocke, musialam w nocy wstawac do chorego syna, ale mimio to, zmierzylam temperature o 6. Zapewne nie jest wiarygodna
Kiedy OVUFRIEND zaznacza owulacje?