X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • Marta29 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O żesz.....ale się o cycorach naczytałam....no wy to wszystkie widzę obdarowane przez naturę :) Ja to suchelec jestem....jeszcze przed ciążą nosiłam rozmiar C,ale jak moją panienkę wykarmiłam to mi ledwo B zostało....no życie....za to bez obaw mogę biegać po schodach góra dół :) :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta29 wrote:
    O żesz.....ale się o cycorach naczytałam....no wy to wszystkie widzę obdarowane przez naturę :) Ja to suchelec jestem....jeszcze przed ciążą nosiłam rozmiar C,ale jak moją panienkę wykarmiłam to mi ledwo B zostało....no życie....za to bez obaw mogę biegać po schodach góra dół :) :)

nic mi nie mow bo ja mam A :P ale podobno jak pójde do brafiterki to mi urośnie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 14:58

ciri22, Marta29 lubią tę wiadomość

• olencja Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    egzamin zawodowy:/ wyzszy stopien wtajemniczenia:)

u5cvp2.png
  • Marta29 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla wrote:
    nic mi nie mow bo ja mam A :P ale podobno jak pójde do brafiterki to mi urośnie :P
    To moze i ja pójdę i odzyskam dawny wygląd :)
    Olencja-to powodzenia życzę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta29 chcesz powiedzieć że jest opcja że po wykarmieniu dziecka biust się zmniejszy?? :) to ja kurna rozmiar 0 będę miała... :/ :P

Marta29 lubi tę wiadomość

• Marta29 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A,i powiem wam,ze ja to bez stanika chodzić nie lubię. Jakbym plecy z przodu miała :) ale mąż mówi,że się dobrze pieści co się w dłoni mieści :) :) :)

• Marta29 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla wrote:
    Marta29 chcesz powiedzieć że jest opcja że po wykarmieniu dziecka biust się zmniejszy?? :) to ja kurna rozmiar 0 będę miała... :/ :P
    No niestety chyba jest.... ale to nie reguła :) może właśnie Tobie napęcznieją pięknie :) ja w ciąży 13 kilo przytyłam a zrzuciłam chyba z 15 od razu! Mam 173 cm wzrostu i obecnie 56 kg! Tyczka!!!! :)

• ann_je Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta29 wrote:

hihi po schodach to ja też biegam ;) w staniczku jest okej ale bez to fale Dunaju jak znalazł :)

a w ciąży bardzo urósł Ci biust? mhh jak tak obserwuję moje koleżanki to tym co miały właśnie c-d i powyżej to praktycznie bez zmian tylko te co miały malutkie to widać było że karmią :) np. moja bratowa.. przed pierwszą ciążą miała małe B w ciąży takie ładne D po zakończeniu karmienia znów do B. W drugiej ciąży znów D ale po zakończeniu karmienia (tylko 3 miesiące) do A a po 3 ciąży jak mały skończył rok to poszła zrobić sobie chirurgicznie okrągłe C bo jej 8 letnia córka miała większe piersi eh... biedna miała taki kompleks że przestała ze swoim mężem sypiać, na basen nie chciała iść ale faktycznie nie miała WCALE nawet góreczki tylko same sutki i to płaskie eh

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta29 wrote:
    No niestety chyba jest.... ale to nie reguła :) może właśnie Tobie napęcznieją pięknie :) ja w ciąży 13 kilo przytyłam a zrzuciłam chyba z 15 od razu! Mam 173 cm wzrostu i obecnie 56 kg! Tyczka!!!! :)

ja 172 i 54,5 kg :P i liczę że jak w końcu zajdę w ciąże to po porodzie tochę mi tu i tam zostanie bo za szczupła jestem

• ann_je Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    phii chętnie oddam :) akurat tak po 5 kg rozdam wam obu ;) i z cycorków też bym mogła wam dać... ale to tylko jednym rozmiarem musiałybyście się podzielić ;)

• Marta29 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ann_je wrote:
    hihi po schodach to ja też biegam ;) w staniczku jest okej ale bez to fale Dunaju jak znalazł :)

a w ciąży bardzo urósł Ci biust? mhh jak tak obserwuję moje koleżanki to tym co miały właśnie c-d i powyżej to praktycznie bez zmian tylko te co miały malutkie to widać było że karmią :) np. moja bratowa.. przed pierwszą ciążą miała małe B w ciąży takie ładne D po zakończeniu karmienia znów do B. W drugiej ciąży znów D ale po zakończeniu karmienia (tylko 3 miesiące) do A a po 3 ciąży jak mały skończył rok to poszła zrobić sobie chirurgicznie okrągłe C bo jej 8 letnia córka miała większe piersi eh... biedna miała taki kompleks że przestała ze swoim mężem sypiać, na basen nie chciała iść ale faktycznie nie miała WCALE nawet góreczki tylko same sutki i to płaskie eh
    To tak jak u mnie. Też dobiłam do D a potem bach!!! Już przez moment nawet myślałam o jakimś powiekszaniu. Ale rozpacz minęła :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ann_je wrote:
    phii chętnie oddam :) akurat tak po 5 kg rozdam wam obu ;) i z cycorków też bym mogła wam dać... ale to tylko jednym rozmiarem musiałybyście się podzielić ;)

Chętnie przygarnę :)

ann_je lubi tę wiadomość

• Marta29 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ann_je wrote:
    Ann-u nas i pół rozmiaru cieszy! Dawaj!!!!

ann_je lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały czas brak @. mimo negatywnego testu wczoraj zaczynam mieć nadzieje ze może się udało.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta29 wrote:
    Picjo,co w tym piekarniku siedzi? Całą resztę ogarniam :) :)
    Quiche lorraine. Pychota i blyskawiczne przygotowanie:) wygoogluj:)to cos w rodzaju tarty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 15:27

Marta29 lubi tę wiadomość

• ann_je Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mhhh szczerze mówiąc ja mam trochę takie wahania czego chcę, czego nie...
    Baaardzo chcę dzidziusia i bardzo chciałabym już i teraz ale z drugiej strony boje się, że dużo przytyję, będę wyglądać jak słoniątko, nie będę mieć siły na nic i nie będę chciała wychodzić z domu bo będę się źle czuła we własnym ciele.
    Z drugiej zaś strony bardziej ważne jest dla mnie mieć dziecko niż mieć figurę i pomimo tych 10-15kg, które chciałabym zrzucić decyduję się już teraz. Nikt poza tym mi nie zagwarantuje, że zaskoczę już w tym pierwszym cyklu - w zasadzie byłabym w szoku - więc jest czas na dbanie o siebie i trzymanie diety.
    Pocieszam się też tym, że po urodzeniu chciałabym karmić piersią a bardzo dużo dziewczyn wtedy chudnie same z siebie i dość szybko częste spacery, więcej ruchu w domu bo to trzeba teraz, tamto za chwilę i w między czasie jeszcze pierdylion innych rzeczy na raz trzeba robić :)
    wiem, że może to jest trochę egoistyczne i dziewczyny które starają się po 2 lata pomyślą, że coś mi na łeb siadło ale no cóż.. takie mam wewnętrzne rozdarcie eh

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mogę wam oddać zeby mi tylko a zostalo:)

• Marta29 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja wrote:
    Ja mogę wam oddać zeby mi tylko a zostalo:)
    Ty tam Picjo trzymaj wszystko :) od ciężarnej nie zabieramy! Od Ciebie maluszek zawinie ile trzeba :)
    Dobra,kawka dopita,trzeba się ogarnąć :)
    Miłego dnia :) Jutro już Was lepiej nadrobię :)
    Ann-jak dla mnie to masz całkiem zdrowe podejście do wszystkiego :) trochę egoizmu też trzeba mieć w sobie :)

• ann_je Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula ja to bym chyba oszalała z tej niepewności.. idź zrób bete

A ja wam dam przepis na super szybkie, tanie i pyszne ciasto, które odkąd pojawiły się borówki piekę mężowi 2 razy w tygodniu bo jojczy o nie.

ciasto jak na muffiny, czyli:

miska I
    2 szklanki mąki
    0,5 szklanki cukru
    2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
    2 łyżeczki cukru waniliowego

miska II
    3/4 szklanki mleka
    0,5 szklanki oleju
    2 jajka

wymieszkać osobno składniki mokre i suche,
    do mokrych dodać suche i wymieszać krótko łyżką.
    Przelać do formy na tartę (ja mam taką metalową z wyjmowanym dnem, na które kładę wycięte koło z papieru do pieczenia)
    na wierzch powbijać opłukane borówki i maliny plus posypać dodatkowo owocami ale ich nie wbijać w ciasto
    piec w 170-180'C w ustawieniu góra-dół koło 40min - do wyraźnego zarumienienia wierzchu.
    Wyjąć z piekarnika i posypać jeszcze ciepłe ciasto cukrem pudrem. pokroić w 8 jak pizze dopiero jak wystygnie, chociaż mój mąż nie potrafi wytrzymać i rozkrawa jak jest jeszcze lekko ciepłe..

a i pasuje na koniec napisać jeszcze... Smacznego! ;)

p.s. jakbyście chciały z tego piec muffiny to wystarczy ciasta na 12-14 muffinek, wtedy piec około 20-25 minut.
    do ciasta już wymieszanego można dodać skórkę z cytryny/poszatkowaną czekoladę, orzechylub suszone owoce :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 15:48

Picja lubi tę wiadomość

• olencja Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystko super ale maka do wywalenia,cukier do wywalenia,mleko do wywalenia :D znam lepsze i zdrowsze:D
    a i olej tez niezbyt:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 15:49

u5cvp2.png
‹‹ 317 318 319 320 321 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ