X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny każda ma swoją intuicje i wiedzę. Skoro Ciri nie chce iść do lekarza to czuje, ze nie musi. Jak sie cos bedzie działo to pojdzie. A nie pytala o zdanie czy ma iść czy nie.

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Dziewczyny każda ma swoją intuicje i wiedzę. Skoro Ciri nie chce iść do lekarza to czuje, ze nie musi. Jak sie cos bedzie działo to pojdzie. A nie pytala o zdanie czy ma iść czy nie.

W sumie masz racje. Tylko my tak wiesz z troski :) przecież nikt nikomu nie chce na źle

atdc3e5exzk12dxf.png
  • ann_je Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:

Amen.
    Ciri trzymam kciuki, żeby było wszystko okej :* może zaprzestań jazdy na rowerze :) a swoją drogą... co się stało, że się wyrąbałaś? :)

Dziś w końcu ruszyła temperaturka ;) teraz tylko czekać na ciąg dalszy wzrostów i na owulację :)
    dziś odbieram też wyniki tarczycy - zobaczymy czy coś podrosło po 5 dniowym nieplanowanym przerwaniu zażywania Eutyroxu - oby nie bo i tak nie miałam najniższego ostatnio

Jutro mam iść po wyniki cytologii to od razu poproszę o usg żeby zobaczyć na jakim etapie jest moje jajeczko :)

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, ze z troski ale brzmi to co najmniej: Ciri jesteś nieodpowiedzialna idź do lekarza:/

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewi0808 wrote:
    Ciri nie poznaje Cie ale to Twój wybór co zrobisz jednak ja bym poszła tak jak dziewczyny mówią , a jak coś się stanie ( oczywiiście nie życzę Ci tego ) nie będziesz się obwiniać że nic nie zrobiłaś że nie poszłaś.

Mam nadziję że nic się nie stało i tylko sie poobijałaś :).

Picja jak się czujesz?
    Zero objawów. Mam nadzieje ze angina leki nie narobily balaganu. Mam dziwne bole nocami ale juz jutro wizyta.najwazniejsze zeby kosmowka byla prawidlowa, zeby byl zarodek i serduszko. A potem zobaczymy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Wiem, ze z troski ale brzmi to co najmniej: Ciri jesteś nieodpowiedzialna idź do lekarza:/
    No bo wiesz, to takie dziwne dla nas jak ktos sie stara. Mierzy temperaturę. Lyka te wszystkie tabsy i siura n a testy zniecierpliwiony a poważne rzeczy bagatelizuje :). Ale tak jak mówisz.kazdy ma swój rozum i wobec niego sobie kształtuje swoje i nie tylko swoje życie. W końcu Ciri to wrozka to ona dobrze wie co robic;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ann_je wrote:
    Amen.
    Ciri trzymam kciuki, żeby było wszystko okej :* może zaprzestań jazdy na rowerze :) a swoją drogą... co się stało, że się wyrąbałaś? :)

Dziś w końcu ruszyła temperaturka ;) teraz tylko czekać na ciąg dalszy wzrostów i na owulację :)
    dziś odbieram też wyniki tarczycy - zobaczymy czy coś podrosło po 5 dniowym nieplanowanym przerwaniu zażywania Eutyroxu - oby nie bo i tak nie miałam najniższego ostatnio

Jutro mam iść po wyniki cytologii to od razu poproszę o usg żeby zobaczyć na jakim etapie jest moje jajeczko :)
    A ja żałuję ze ostatnia cytologię miałam w październiku. Bo teraz w ciąży sie boje. Zawsze po cytologii mam plamienie:/

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chyba się szykuje pierwszy normalny cykl co Wy sądzicie wiem że wczoraj już pisałam ale no jakoś mnei nosi i cieszy.

A najlepsze w tym jest to że mój M teraz ciągle jeżdzi w delagacje i akurat był n aweekndzik ovu+seksik :D

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce przypomniec ze jak wariatka nie sikalam na testy, tylko na dwa siknelam i mialam raczej wyrobane caly cykl nic nie lykalam i mialam w dupie wiec mowienie zajpierw sie staralam a teraz mam w dupie to nie na miejscu, brzuch nie boli nieprzywalilam nim tylko biodrem, plamin nie ma, wzielam wolne i mieszkam pod samym szpitalem. To chyba wystarczy do bycia odpowiedzialnym, ale jak sie nic nie dzieje nie bede stala w wielogodzinnej kolejce i sie denerwowala zeby uslyszec ze jajo jest (a skoro nie doszlo do poronienia no to chyba jasne ze jest, nie wchlonelo sie przeciez) i zamierzam dalej jezdzic na rowerze. przez tyle lat wywalilam sie 2 razy wiec nie zamierzam poprzestawac na tym, rownie dobrze moglam jechac tramwajem ktory walnal w samochod ja sie przewrocilam i walnelam brzuchem w rurke i wyszlo by pewnie gorzej...

A wywalilam sie przez deszcz. Na tej trasie co jezdze z domu do pracu jade zawsze chodnikiem ale jest maly odcinek gdzie jade ulica bo chodniki sa za waskkie zeby rowerzysta mogl przejechac, i na skrecie w lewo za mocno weszlam w zakret i przewrocil sie rower i slizgiem polecialam po jezdni, bardziej sie przestraszylam niz to bylo warte, i tylko ze wzgledu na ciaze kazalam G przyjechac po mnie do pracy i mnie zgarnac do domu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ewi:) cos czuje ze jeszcze możecie nas zaskoczyc za kilka dni;)

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja wrote:
    No ewi:) cos czuje ze jeszcze możecie nas zaskoczyc za kilka dni;)

cO MASZ NA MYSLI?

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No co no co:) ten ciąż:)

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja wrote:
    No co no co:) ten ciąż:)
    Tylko czekanie teraz mi już zostało. Najwcześniej test to tak z 10 dni po owuchyba można zrobić?!

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi trzymam kciuki :P

ewi0808 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówią ze 14 po najlepiej zeby się nie stresować krwawieniem w dniu spodziewanej miesiączki. Ja testowalam 9 dpo i byl bladzioch ale mi ovu wyznaczyl inaczej niż powinno być. Przypuszczam ze ovu byla 15 a nie 17 dc:)

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie się ciesze ze cos poprawnie się u mnie dzieje w końcu i to bez jakiegoś leczenia tylko z suplementami.
    Jak się ie uda w tym cyklu to w następnym pewnie się nei zdecyduje na leczenie tylko poproszę o mojitoring. Pewnei mój gin sam na to wpadnie.
    U mnie na okres to nie mogę patrzeć mam tak nie regularne że nic mi nie powie.
    Picja albo Ciri mi tu wróżyły ż epo takim dziwnym i krórkim 20 dniowym cyklu jak zeszły przyjdzie normalny i chyba jest normalny.
    Kurde znów się nakręcam.

Te książki super myślałam że wiem jak to wszytsko działa ale rozdział o samoobserwacji bardzo dużo mnei nauczył. Musze jescze obczaić jak badać szyjkę. A może mi to już nie będzie potrzebne.

atdc3e5exzk12dxf.png
  • ann_je Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi trzymam kciuki :)
    bardzo wcześnie tą owulację miałaś. Zawsze tak masz? Takie krótkie cykle?

Ciri to odpoczywaj :)ehh pisałam, żebyś może zrezygnowała z jazdy na rowerze ale sama nie wiem jak się zachowam jak zaciążę... tyle, że ja prowadzę coś mocniejszego bo jeżdżę motocyklem ehh... Nawet miałam na wiosnę tego roku wystawić go na sprzedaż ale jakoś nie potrafię ehh... ale może hormony mi poprzestawiają w głowie i jak będę w ciąży to mi się odwidzi jazda motocyklem :)

• ann_je Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewi0808 wrote:
    Te książki super myślałam że wiem jak to wszytsko działa ale rozdział o samoobserwacji bardzo dużo mnei nauczył. Musze jescze obczaić jak badać szyjkę. A może mi to już nie będzie potrzebne.
    Jakie książki? Coś przeoczyłam chyba :)

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annje przez ostatnie pół roku brałam duphostan na wyregulowanie cyklu w tym czasie nie mialam wogóle owulacji. To jest drugi cykl bez w duph. W poprzednim cyklu miałam monitoring oraz badania hormonalne diagnoza PCO/PCOS się jeszcze wszystko miało okazać w kolejnym cyklu bo ten miałam sobie darować i żyć na luzie :D A tu ovu heh

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ann_je wrote:
    Ewi trzymam kciuki :)
    bardzo wcześnie tą owulację miałaś. Zawsze tak masz? Takie krótkie cykle?

Ciri to odpoczywaj :)ehh pisałam, żebyś może zrezygnowała z jazdy na rowerze ale sama nie wiem jak się zachowam jak zaciążę... tyle, że ja prowadzę coś mocniejszego bo jeżdżę motocyklem ehh... Nawet miałam na wiosnę tego roku wystawić go na sprzedaż ale jakoś nie potrafię ehh... ale może hormony mi poprzestawiają w głowie i jak będę w ciąży to mi się odwidzi jazda motocyklem :)
    Zaloze sie ze nie :P Bedziesz jezdzic ostrozniej ale nie :P JA odkad jestem w ciazy nie jezdze po ulicy prawie cale, tylko sciezka albo chodnikiem szerokim i zawsze zchodze na przejsciach z roweru, nawet czasem sie boje na przejezdzie dla rowerzystow jechac bo kierowcy nie patrza, ale jezdze bo psychicznie w autobusach i tramwajac bym nie wytrzymala, zabila ludzi wszystkich..

‹‹ 344 345 346 347 348 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ