X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Ja za 2 tygodnie rowno mam usg 22 lipca.
    Mnie ogarnia paniczny strach przed pustym jajem....sama nie wiem czemu. Jeszcze miesiąc temu nawet nie wiedziałam ze takie cos może miec miejsce...dziwie sie bo miałam prawie tydzień luzu i świetnych myśli. Zamowilam nawet bonbonbaby

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 08:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja wrote:
    Ło matko! Ciri! Pown as iść od razu do lekarza. Teraz się kosmowka kształtuje. Jakiś poważny wypadek?
    Nie ide na razie do lekarza. Co ma byc to bedzie... Noo przejechalam cala soba po chodniki... Bardziej sie poturbowalam niz cos sie stalo ale troche mam stresa i ide do domu sie polozyc

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Nie ide na razie do lekarza. Co ma byc to bedzie... Noo przejechalam cala soba po chodniki... Bardziej sie poturbowalam niz cos sie stalo ale troche mam stresa i ide do domu sie polozyc
    Ciri nie wygłupiaj się tylko lepiej idź. Co Ci szkodzi. Będziesz spikojniejsza. No bez sensu. Co się tak zapierasz. Juz nawet nie o ciaze chodzi.tylko ogólnie sprawdzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 08:34

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej. Czuje ze ze mna w porzadku a co z dzieckiem na razie i tak nie wiadomo. Co jajo plodowe zobaczy?... Jak cos to poronie i tyle na razie ide sie polozyc i bere dobrej mysli

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co Ciri. Nie spodziewałam sie ze tak podchodzisz do tej ciąży:) tak chcialas a teraz " najwyżej poronie"? Podmienil Cie ktos przez te kilka dni:)?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo ale co zrobia? Beda sztucznie podtrzymywac? W potem bedzie problem z rozwojem? Bez sensu. Porobienie to zwykle samousuniecie plodu ktory jest uszkodzonu dla dobra matki i dziecka. Taka intuicje ma nasz organizm. I po cos to w koncu jest. Ja po prostu ufam swojemu cialu. Jak ma byc dobrze to bedzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie byloby ani mnie ani mojego rodzeństwa gdyby nie podtrzymywanie. Ani mojego brzuszka gdyby nie stymulacja wiec to chyba nie do konca tak;)

• wiewiórka17 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja dobrze Ci radzi.... idź do lekarza lepiej

iv098rib495v7vlg.png

Gracjanek 14 tc - 27.02.2015 [*]

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri ja bym też poszła. trzymam kciuki aby było ok wszystko

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowimy o zdrowych kobietach i ciazach. Oczywiscie jakbym byla po 3 poronieniach to bym zrobila wszystko ale na razie wierze w swoje cialo i w to ze jeszcze zarodka nie ma..

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma widocznego na usg. Ale naprawde uważasz ze zarodka nie ma :)?

• olencja Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri,ale zadnego plamienia nie masz?nic Cie nie boli?wiesz, w razie czego idz,zobacz,moze usg trzeba zrobic

przepraszam ze sie wetne ale mam wyniki
    dziewczyny,zrobilam badania w 3dc
    lh 4.99 mui/ml (1.9-12.5)
    fsh 6.91 mui.ml (2.5-10.2)
    e2 45.80pg/ml (19.5-144.2)
    amh 3.45 ng/ml
    testost. 57 ng/dl
    tsh 1.114 qui/ml

przy czym wychodzi ze lh/fsh ok 0,7 a amh zmalalo 2 razy w pol roku:/
    co sadzicie?

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TWOJE dziecko ma teraz wielkość ziarenka gorczycy lub malej pestki jabłka a Ty mówisz ze go nie ma :) nie ta Ciri. Dopiero chcialas kupować pieluchy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 08:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ze ostatnio zmienialy sie normy i sposób badania rezerwy jajnikowej i sa zaniżane. Ja mam 10 ale ja mam pcos:/ tsh masz idealne do staran:)

• olencja Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie,moze cos popierdzieli bo gdzies czytalam ze niektore wyniki sie dzieli na 2 i to by sie zgadzalo
    tak,z tsh nigdy problemu nie bylo:/ ale zobacz lh/fsh niziutkie:(

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuch nie boli nie plamie i dopiero jest podzial komorek. Dajcie spokoj. Pojade powiedza ze jest i co skoro wieczorem moge poroni? Dajcie spokoj co ma byc to bedzie. I tyle.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po jednym badaniu to tam nie wiadomo. Spróbuj za miesiąc. Czasem tak się dzieje...ja w styczniu miałam wyniki tragiczne. Nikle szanse na ciaze. Tez niektórzy lekarze inaczej reagują na wyniki. Jedni zbijaja tsh powyżej 2 a inni zostawiają nawet w okolicy 3.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Brzuch nie boli nie plamie i dopiero jest podzial komorek. Dajcie spokoj. Pojade powiedza ze jest i co skoro wieczorem moge poroni? Dajcie spokoj co ma byc to bedzie. I tyle.
    To w ogóle nie chodź do lekarza i najlepiej urodz sama w lesie bo co ma być to będzie:)ale jesli uważasz ze tak czujesz. To przeciez wiesz najlepiej. Mi po prostu ciężko zrozumieć ze bardziej czekalas na 2 kreski niz na usg:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 09:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze i tak zrobie. Zobaczymy.

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri nie poznaje Cie ale to Twój wybór co zrobisz jednak ja bym poszła tak jak dziewczyny mówią , a jak coś się stanie ( oczywiiście nie życzę Ci tego ) nie będziesz się obwiniać że nic nie zrobiłaś że nie poszłaś.

Mam nadziję że nic się nie stało i tylko sie poobijałaś :).

Picja jak się czujesz?

atdc3e5exzk12dxf.png
‹‹ 343 344 345 346 347 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ