X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • zgaga Znajoma

Wysłany: 23 września 2015, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u mnie test negatywny :( tempka dalej 37.0. Śluz kremowy. Jak do piątku @ nie będzie to ide na betę.
    Black jak u Ciebie? <kciuki>

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgaga :( ...ale moze jeszczenie wszystko stracone. Jakiej masz czulosci testy ?
    Oj ja juz sobie wyobrazam siebie jakbym miala testowac i mialby wyjsc negatyw w tym cyklu. To bedzie rozczarowanie bo nie ukrywam troche nadziei mam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 07:08

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgaga moze za wczesnie jeszcze, albo wlasnie jakkiej czulosci test byl ? Najlepszy jest 10.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • black.devile Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety negatywny. To czekamy na @. Może będzie dziś

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgaga u Ciebie dopiero 11dpo, więc jeszcze za wcześnie ;)
    black.devile jak to negatywny ! Miał być pozytyw ! Ale @ dalej nie ma, więc dalej jest u Ciebie nadzieja. Pamiętsaj, że testy też nie są do końca pewne. Znam dużo przypadków kiedy dziewczynom dopiero w 4-8 tyg testy pokazywały blade kreski. Jak jutro dalej @ nie będzie to może wybierz się na betę. Śluzu nie zaznaczasz, masz jakiś czy susza ? ;) Temperatura też się trzyma ;) Ja wiem też po sobie, że ma testy nie ma co liczyć. Przez 4 miesiące po porodzie miałam idealne @ jak nigdy a tu w 5 cyklu baam @ nie ma, zrobiłam 5 testów i tylko drugi był negatywny a reszta pozytyw. Poszłam na betę i była pozytywna a , że mam PCO tydzień później kazali mi betę powtórzyć i dalej był pozytyw. Ale niestety przy wizycie u gin okazało się, że to sprawa torbieli ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 08:50

• ilona29 Ekspertka

Wysłany: 23 września 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny prosze o pomoc
    a mianowicie 10 dc o 5:30jak pisalam tempke mialam 35,9
    a o godzine 7:00 ,36,4
    gdy wpisuje ta droga ovufriend wyznacza mi owulacje na 9dc
    wiem ze musze zignorowac te pomiary,ale czy to mozliwe zeby owulacja mogla wystapic tak wczesnie?

74700tc7xapwpc4i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zależy co masz na myśli mówiąc wcześnie? Ile trwają Twoje cykle? Kieruj się tylko temperaturą, która mierzysz na co dzień o tej samej godzinie, to normalne, że wyznaczył Ci owulację bo nastąpił spadek a nst skok tyle, że temperatura z tego spadku jest fałszywa. Temperatura mierzona o 5 zawsze będzie niższa niż ta o 7. Dlatego właśnie temperaturę mierzy się tylko raz i zawsze o tej samej godzinie. Mierzenie temperatury o różnych porach nie ma najmniejszego sensu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 09:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    jutro planuję wykonać test, bo wszystko wskazuje na to, że się udało. Jest to dla mnie niezłe zaskoczenie, bo byłam pewna że nie trafiliśmy w dobry dzień.

Zastanawiam się, cz ovu się nie pomyliło z wyznaczeniem dnia owulacji? Albo była wcześniej i trafiliśmy w dobry dzień, albo była później i dziś wcale nie jest 15 DPO... Spójrzcie proszę na mój wykres i powiedzcie co sądzicie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stawiałabym, że owulacja była w 16dc, jeden dzień i tak nie robi żadnej różnicy. Jesteś po terminie @ więc możesz testować. Jeśli masz regularne cykle to nie wykluczone że się udało i nie jest to zwykłe opóźnienie @ ;)

• ilona29 Ekspertka

Wysłany: 23 września 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Czarnaa* wrote:
    To zależy co masz na myśli mówiąc wcześnie? Ile trwają Twoje cykle? Kieruj się tylko temperaturą, która mierzysz na co dzień o tej samej godzinie, to normalne, że wyznaczył Ci owulację bo nastąpił spadek a nst skok tyle, że temperatura z tego spadku jest fałszywa. Temperatura mierzona o 5 zawsze będzie niższa niż ta o 7. Dlatego właśnie temperaturę mierzy się tylko raz i zawsze o tej samej godzinie. Mierzenie temperatury o różnych porach nie ma najmniejszego sensu ;)

no niestety maz mnie obudzil o 5:30 wiec zmierzylam potem poszlam jeszcze spac i o 7 zmierzylam ponownie (no niestety o 5:30 wstalam na kilka sekund doslownie)
    moje cykle trwaja 27dni ale od lipca wszystko sie pochrzanilo mialam 30 dniowy cykl a w sierpniu 28 dniowy,faze lutealna mam zawsze 12 dniowa
    no nic zostalo czekac i pozytywnie sie nastawic, dzieki :)

74700tc7xapwpc4i.png
  • black.devile Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna powiem Ci ze juz nawet sama nie wiem kiedy była ta owulacja... Wiem tylko tyle że jak byłam tydzień temu u lekarza to była potwierdzona. Tylko nie wiadomo kiedy dokładnie była. A może to jest mój 10 dpo? Co wy o tym myślicie? Juz sama nie wiem. Mam dola.. Jeszcze wczoraj pozarlam się z moim facetem. Jak żyć ja się pytam??

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak po prawdzie owulację wyznaczyłaś sobie sama no i temperatury są mierzone w różnych godzinach, więc tak naprawdę już się nie dowiemy kiedy była owulacja ;) Jak @ nie przyjdzie do tygodnia to zatestuj znowu ;) A jak się nie uda to postaraj się mierzyć temp zawsze o tej samej godz, wtedy będziemy mieli czytelniejszy wykresik ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 10:28

• black.devile Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to chyba zacznę o tej 7 mierzyć bo o tej godzinie wstaje jak mam na rano. Zaznaczylam sama to fakt ale nie jestem do końca pewna czy mogła być wtedy

• black.devile Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmieniłam owulacje na 50dc bardziej prawdopodobne. Chociaż już sama nie wiem. Czekam na @

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego u Ciebie owulacja to wielka zagadka ;) Póki co @ nie ma, więc jest dobrze ;) Mi też się wydaje, że u mnie była owulacja w 13dc a nie w 15 jak wyznaczył mi owu, to by znaczyło, że to już 10dpo a nie 8. No ale ja się nie nastawiam.

• black.devile Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi of wyznaczył jeszcze później ale myślę że teraz to co zaznaczylam jest lepiej niż jak ovu zaznacza bo od tego dnia jest już wyższa tempka niż wcześniej, no cóż czekamy dalej :) może akurat wstrzelimy się w dziewczynkę :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZESC,CZESC BLACK DEVILE!:)DAWNO MNIE NIE BYLO!ALE TAKA JUZ ROLA MAMY,MŁODY POSZEDŁ DO GIMNAZJUM I ZACZELY SIE OBOWIAZKI,OBOWIAZKI,OBOWIAZKI!TY 3 CYKL A MY WLASNIE ZACZELISMY 8 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ALE NA SPOKOJNIE.
    BLACK DEVILE JESTES JUZ MAMA CZY TO WASZE PIERWSZE ?POZDROWIONKA !DZIEKUJE ZA ZAPROSZENIE DO PRZYJACIÓLEK !WŁASNIE ZAAKCEPTOWALAM:) BARDZO PRZEPRASZAM,ZE TAK POZNO I BARDZO MI MIŁO !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 11:51

• black.devile Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ja, spokojnie, czekałam na Ciebie :) to moje pierwsze :) to Twój synek w wieku mojej siostry jest :)

tylko ja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heheh :)wczesnie go urodzilam :)mialam 20 lat i baaaaaaaaaaaaaaardzo go chciałam.!!!!!!!!!!!jest chory. ma niepełnosprawnosc sprzężoną,(uposledzenie umiarkowane i zespół aspergera.)mam ten komfort,że mogę opiekować sie nim w domu.ile masz lat i jak masz na ime jak moge spytać :)fajnie,ze na mnie czekalas obiecuje odzywac sie czesto!

• OwieczkaaaJo Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak jak Nowatorka napisala wam ,test moze wyjsc pozniej. Ja w pierwszej ciazy tu w angli dowiedzialam siejak bylam w 7tc i to w szpitalu i jak po kilku dniach wrocilam na tescie widzialam slabiutka druga kreske. Niestety przed pobyty w sxpitaly i"bezpieczne leki" poronilam ale za to przy drugiej ciazy byly dwie tluste krechy dzien przed spodziewana ale ciaza byla 2 tygodnie starsza niz myslalam wiec nie ma reguly :-) :-) mam nadzieje ze podnioslam choc troche na duchu :-)

‹‹ 390 391 392 393 394 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ