Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Castagnus przy PCO powinien pomóc aczkolwiek warto było by wiedzieć w czym tkwi problem ;) A Castagnus można brać tylko 3 miesiące i po tych 3 cyklach musisz zrobić miesiąc przerwy od niego i znowu można go brać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 15:43

• black.devile Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę że wyreguluje się po ciąży. Gadałam dzisiaj z moja ciocia i mówiła ze tez tak miała. Po pierwszym dziecku od razu było super

• maczka32 Koleżanka

Wysłany: 23 września 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy moglybyscie spojrzec na moj wykres prosze. co myslicie bo juz zglupialam ;/
    d58e696d007896cd81e5bac930acf5e4.png

1ed43c20c0ac72a613f930d07ca73df9.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dla mnie te wahania temp po owulacji to sprawka prolaktyny. Sprawdzałaś poziom hormonów? I nie całkiem się zgadzam z wyznaczoną owulacją przez ovu

• maczka32 Koleżanka

Wysłany: 23 września 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej. niestety nie robilam jeszcze zadnych badan hormonow. to moj drugi cykl staran a mieszkam na wyspach tu niezle trzeba sie wygimnastykowac zeby dostac badania bop sie prosi haha niestety do polskiej kliniki mam 80 km. mam plan pojechac w przyszlym tygodniu na badania. zastanawia mnie ten bol lewego jajnika od dobrych paru dni.wieczorem zaczal bolec mnie dosc mocno i mialam mdlosci. bylam przekonana ze to wlasnie ovu. caly czas od tamtego czasu dosc mocno go czuje. mam takze jakby spuchniete podbrzusze non stop i tepy bol. wczoraj zapach moczu jak po antybiotykach choc zadnych nie biore i dwie grube krechy na tescie owulacyjnym. zgłupialam bo bylam pewnia ze ovulka byla 16go a tu taka niespodzianka

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    black.devile wrote:
    Nowatorka nie wiadomo czemu tak jest, lekarz tez rozłożył ręce. Teraz zaczynamy stymulację dupkiem, mam nadzieje ze owulka będzie wtedy

U ciebie o tyle dobrze ze jest owulka. Ja tez mialam takie dlugie cykle. Czasem z hormonow wychodzi ze jakis hormon jest podwyzszony, obniza sie go tabletkami i wszystko sie normalizuje. Duphaston to nie jest lek, on tylko moze sztucznie skrocic cykle ale po zaprzestaniu dalej bedziesz je miala dlugie

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maczka32 slyszalam ze w ciazy wychodza pozytywne testy owu ;)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też o tym czytałam ale moje wątpliwości rozwiały komentarze kobiet, które w ciąży były a testy owulacyjne wcale nie były pozytywne ;)

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Czarnaa* wrote:
    Też o tym czytałam ale moje wątpliwości rozwiały komentarze kobiet, które w ciąży były a testy owulacyjne wcale nie były pozytywne ;)
    A to dobrze bo robie z ciekawosci test na sline ale nie wychodzi :P

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • starająca się15 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) zerkniecie na mój wykres?

to pierwszy cykl z monitoringiem, był stosunek w odpowiednim czasie, robiłam wczoraj test - negatywny, ale dalej nie mam @...

od dzisiaj odstawiam luteinę bo tak kazał ginekolog, myślicie że @ nie ma przez luteinę? Czy to może być jeszcze za wcześnie żeby test był pozytywny?

Planuje w piątek jeśli nie będzie @ iść na betę...

mhsvtgf6tbgnbrzs.png

km5svcqgbgbsjdbm.png
  • maczka32 Koleżanka

Wysłany: 23 września 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzis rano zrobilam ciążowy - negatyw ;)

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    starająca się15 wrote:
    Hej :) zerkniecie na mój wykres?

to pierwszy cykl z monitoringiem, był stosunek w odpowiednim czasie, robiłam wczoraj test - negatywny, ale dalej nie mam @...

od dzisiaj odstawiam luteinę bo tak kazał ginekolog, myślicie że @ nie ma przez luteinę? Czy to może być jeszcze za wcześnie żeby test był pozytywny?

Planuje w piątek jeśli nie będzie @ iść na betę...
    Hej. Udostepnij wykres to bedziemy mogly zobaczyc :)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maczka32 wrote:
    dzis rano zrobilam ciążowy - negatyw ;)
    A podobno te owulacyjne wychodza przed ciazowymi. Mi to one wogole nie wychodza tzn te sikance, na sline owszem ale tez nie traktuje ich jako wyrocznie

maczka32 lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png

Wysłany: 23 września 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w miniaturce nie widac?

mhsvtgf6tbgnbrzs.png

km5svcqgbgbsjdbm.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widac ale slabo

iv09mg7y3g8rfy1m.png

Wysłany: 23 września 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    udostępniłam :)

mhsvtgf6tbgnbrzs.png

km5svcqgbgbsjdbm.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O wlasnie powtorzylam test na sline i wyszedl pozytyw hehe ;) tzn taki pol na pol

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 17:50

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    starająca test w 12dpo to może być za wcześnie. Zazwyczaj robi się go w 14-16dpo jeśli dalej nie ma @ . Poza tym po luteinie okres można dostać do 14 dni po odstawieniu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 17:54

Wysłany: 23 września 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna, ale czy luteina mogła zatrzymac okres jeśli nie doszło do zapłodnienia?

mhsvtgf6tbgnbrzs.png

km5svcqgbgbsjdbm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak jak napisałam. Jeśli odstawiasz luteinę np 2 dni przed spodziewaną @ wtedy okres może się spóźnić. Po odstawieniu luteiny czeka się na @ do 14 dni. Ona nie zatrzymuje tylko opóźnia jej pojawienie się. mało tego podwyższa temperaturę co daje fałszywy wynik i często kobiety po niej mają objawy ciążowe. A luteinę stosujesz pod język? Ja kiedyś miałam luteinę ale do połykania i z tego co wiem w ten sposób nie jest ona skuteczna, tylko jak się pod językiem ją rozpuszcza to wtedy jest dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 18:04

‹‹ 392 393 394 395 396 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ