X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śluz jaki opisujesz jest normalny ;) Tylko trzeba pamiętać o jednym ... śluz i szyjka mogą być książkowe, ale do owulacji tak czy siak może nie dojść. Podobno bardziej wiarygodnym sposobem jest właśnie mierzenie temperatury i skok aczkolwiek u mnie się to nie sprawdziło bo skoku nie było a ciąża jest. Myślę, że nie masz się czym martwić. Każda kobieta nawet w 100% zdrowa w ciągu roku ma jakiś cykl bezowulacyjny ;) Piszesz, że masz jakąś infekcję ... może to też powód dla którego ta temperatura tak się waha ? Przy cyklu owulacyjnym temperatura może szaleć chwilę po owulacji ale potem pnie się w górę i utrzymuje aż do @ a u Ciebie tego nie ma dlatego śmiem twierdzić, że owulacji nie było ;)

• ana909 Ekspertka

Wysłany: 18 października 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak mam, w czerwcu mialam poraz kolejny usuwana nadżerkę, tym razem laserem i w koncu udalo mi się jej pozbyc, ale jakas mala infekcja się wdała. No u mnie te cukle bez owu są czestsze, to juz bylby 4 w ciagu 6-7 miesiecy, lekarz stwierdzil delikatne cechu pcos stąd dostalam CLO na nastepny cykl. Jutro termin @ ale się jej nie spodziewam, w cyklu bez owu zawsze przychodzi duzo pozniej.

Kocham Cię córeczko ❤
    Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli PCOS to nie ma się co dziwić, że tak często owu nie ma ;) U mnie 1-2 razy do roku występuje ;) Także nic tylko czekać na @, mam nadzieję, że po clo będzie lepiej ;)

• ana909 Ekspertka

Wysłany: 18 października 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ty zaszlaś z pomoca lekarza czy sama bez leków?

Kocham Cię córeczko ❤
  • black.devile Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie właśnie jest to ze śluz i szyjka idealne a owu brak, jest kiedy indziej, wiec juz nawet nie kieruje się tym tylko mierze temperaturę :)

• OwieczkaaaJo Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Czarnaa* wrote:
    Z tego co kiedyś czytałam temperatura po alkoholu jest wyższa i dziewczyny mają skoki. Mdłości? Dziś o niebo lepiej. Wcześniej nie mogłam się zmusić z rana do jedzenia a od wczoraj z rana podjadam arbuza bo tylko on mi wchodzi. Z synem w ciąży też obżerałam się arbuzami ;) No i po śniadaniu paracetamol i od razu mdłości ustają. Co prawda na 2-3 godz i wracają ale bardzo łagodne, więc jakoś zaczynam sobie z tym radzić. Wczoraj za to rzygałam jak kot. Dobrze, że mąż miał wolne to synkiem się zajął bo nie wiem co bym zrobiła. I zbadaj wszystkie hormony. Grr... Miałam napisać, że zaburzenia związane z prolaktyną ;) Widzisz zakręcona jestem. Lepiej sprawdź wszystko i będziesz wiedziała i miała z głowy ;)

Heheh hmmm ciekawe Kochana bo ja jadłam w ciazy z corką tylko arbuzy i gruszki oraz jabłka :P praktycznie zadne inne jedzenie. :D a juz chciałam napisac ze bedzie corka :D
    Zgadzam sie z Czarna zeby zrobic wszystkie badania:)
    Ja dwa dni temu poprosiłam moja lekarke o badania wszystkie hormony itp a ona mi powiuedziała ze nie ma po co ... ale pozniej stwierdziła ze ewentualnie jesli sie upieram to prolaktyne ?! oszalec mozna

Czytałam wasze wpisy: o intensywnym staraniu , o planowaniu adopcji, przechodziłam to i jak sobie o tym wspomne to az w żołądku sciska. Trzymam kciuki dziewczyny za was wszystkie :) nie daj boze zeby sie załamywac.! :* :* :*

• OwieczkaaaJo Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    black.devile wrote:
    U mnie właśnie jest to ze śluz i szyjka idealne a owu brak, jest kiedy indziej, wiec juz nawet nie kieruje się tym tylko mierze temperaturę :)

Trzymamy kciuki Black :):) zeby owulka sie pojawiła już :)

U mnie ból owulacyjny dalej trwa dzisiaj juz mniej ale jest to bardzo uciagliwe , w poprzednim cyklu tez miałam ale dosłowie kilka godzin a teraz ten mocniejszy trzyma mnie od wczoraj rana. aby sie juz skonczyl
    Ciekawe kiedy owulka byla lub bedzie bo OF wyznaczyl ze była 5 dni temu:) wiec czekam :P :)

• ana909 Ekspertka

Wysłany: 18 października 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj cykl jest na prawde dziwny, czasami mierze sobie tempke popoludniu po dluzszym spoczynku, wtedy mniej wiecej wiem czego spodziewac sie rano. Temperatura jest wtedy nieznacznie tylko mniejsza niz po poludniu dzien wczesniej. Od 2 h sobie leze i wlasnie zmierzylam z ciekawosci... i tu 37,02 stopnia, tzn ze rano bedzie niewiele mniej, Jeszcze w tym cyklu takiej temperatury nie mialam, a chora nie jestem. Tylko ze to oznaczaloby ze owu jednak byla, ale poprzednie temperatury w ogole tego nie pokazuja, tak samo usg tydzien temu... Moj organizm na prawde szaleje.

Kocham Cię córeczko ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana ja 3,5 roku biegałam po ginekologach i nic mi nie pomagało, dopiero trafiłam na ginekologa, który powiedział, że mam brać Castagnus no i 3 razy zaszłam z nim w ciążę. Wiesz, każda z nas jest inna, może Tobie pomoże clo. jak nie to trzeba próbować innych leków ;)
    Hehe ... owieczka no ja jabłek to akurat nie lubię. Powiem Ci, że nie wierzę w przesądy, że na słodkie to dziewczynka a na kwaśne chłopak bo z synem jadłam tylko słodkie a teraz zaś na słodkie patrzeć nie mogę, to samo z tłustym. Ogólnie to póki co jem cały czas arbuzy i gruszki i piję dużo herbaty z cytryną bo nic innego przełknąć nie mogę.

• 78beti Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Czarnaa* wrote:
    beti testuj ! I trzymam kciuki ! ;) Pamiętaj żeby kupić test o czułości 10 ;)
    Marta owu na pewno w 12dc, tutaj nie ma żadnych wątpliwości ;)
    I nie poddawać mi się tu dziewuszki ! Nie wolno . Nu nu nu ;)

sprawdziłam test który mam w domu jest 20mlU, czyli jak rozumiem dwa razy słabszy niż ten który ty polecasz ?

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • kotek87 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co powiecie o moim wykresie jakiś dziwny prawda?

lprkgu9rfbd20u5x.png
  • AgataR Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti to juz po terminie @ wiec wydaje mi sie, ze nawet ten ktory masz w domu powiniem wyjsc jesli sie udalo oczywiscie :) a jesli nie to nie zalamywac sie tylko kupic wtedy czulszy :)

lat 30, PCOS, niedoczynność tarczycy, adenomioza...
    Mama Aniolka 8-9 tc i cudownego Synka 16 tc (*)(*)
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie trudno określic termin @ bo przy moim PCOS i po 40 dniach dostaje.

AgataR lubi tę wiadomość

• AgataR Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm nie wiem czy dobrze mowie, ale z tego co widze to byla owulacja a skoro byla owulacja to jestes w fazie lutealnej a ona zawsze trwa tyle samo czy ma sie PCOS czy nie. 16 dni po wiec albo albo :)
    Czarnaa jak to jest?

• 78beti Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataR wrote:
    Hmmm nie wiem czy dobrze mowie, ale z tego co widze to byla owulacja a skoro byla owulacja to jestes w fazie lutealnej a ona zawsze trwa tyle samo czy ma sie PCOS czy nie. 16 dni po wiec albo albo :)
    Czarnaa jak to jest?
    niestety nie raz miałam stwierdzoną przez monitoring owulację a pomimo to dopóki nie wzięłam luteiny to nie dostałam @

• AgataR Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa no to inna sprawa :) niestety nie pomoge bo nie wiem dlaczego tak sie dzieje

• OwieczkaaaJo Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Czarnaa* wrote:
    ana ja 3,5 roku biegałam po ginekologach i nic mi nie pomagało, dopiero trafiłam na ginekologa, który powiedział, że mam brać Castagnus no i 3 razy zaszłam z nim w ciążę. Wiesz, każda z nas jest inna, może Tobie pomoże clo. jak nie to trzeba próbować innych leków ;)
    Hehe ... owieczka no ja jabłek to akurat nie lubię. Powiem Ci, że nie wierzę w przesądy, że na słodkie to dziewczynka a na kwaśne chłopak bo z synem jadłam tylko słodkie a teraz zaś na słodkie patrzeć nie mogę, to samo z tłustym. Ogólnie to póki co jem cały czas arbuzy i gruszki i piję dużo herbaty z cytryną bo nic innego przełknąć nie mogę.

Kochana ja tez nie wierze w przesady bo do 20 tygodnia byłam pewna tzn miałam przeczucia ze to chłopak :P a tu widzisz pipulka zamiast sisora :P az pytalam lekarke 3 razy czy jest pewna :D

AgataR lubi tę wiadomość

• OwieczkaaaJo Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agacia a jak ty sie czujesz? :)
    Ja to zawsze jak mam czas to tu nikogo ni ma :P

AgataR lubi tę wiadomość

• AgataR Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie Owieczkaa ;) a dziekuje wszystko ok :) gotowalam dzis zurek i robilam golabki :D wekeend minal strasznie szybko i jutro znowu do pracy :)
    A jak Twoj diabelek? Daje pospac? ;)

black.devile lubi tę wiadomość

• AgataR Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to wysypalo mnie dzis jak nastolatke w okresie dojrzewania grrr :\

tylko ja lubi tę wiadomość

‹‹ 441 442 443 444 445 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ