Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam jakie są moje szanse , chyba za wcześnie na test ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 11:07
09.12.2016 jesteś na świecie córeczko ❤️
23.01.2019 8 tc aniołek :,(
14.10.2020 CB
29.03 są 2 kreski
29.04 szok! 2 ❤️
20.05 jeden z zarodków obumarł oby ten drugi był silny
22.07 czekamy na Maksymiliana ❤️ -
jak tu się udostępnia wykres , przepraszam jestem nowa i nie wiem jak tu się poruszać
09.12.2016 jesteś na świecie córeczko ❤️
14.10.2020 CB
29.03 są 2 kreski
29.04 szok! 2 ❤️
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLittle podziwiam Cię, że jesteś taka spokojna ... Ja to bym tak czy siak stymulowała owulację bez względu na to czy jest czy jej nie ma Ale ja to też mam słabą cierpliwość. Jak coś sobie postawię za cel to próbuję osiągnąć to jak najszybciej
-
staram się już 18 cykl i nic , a u lekarzy byłam już 4 lub 5 i twierdzą , że wszystko ok , jedna stwierdziła , że owulacje mam zaraz po okresie ,a druga , że zaraz przed i nie widzi żadnych przeciwwskazań na dzieciątko , a tu tyle czasu nic09.12.2016 jesteś na świecie córeczko ❤️
14.10.2020 CB
29.03 są 2 kreski
29.04 szok! 2 ❤️
nick nieaktualnyblackkkwhisky wrote:
-
nick nieaktualny
-
no właśnie nie , nie badaliśmy jeszcze dlatego , że mam niedoczynność tarczycy leczoną dopiero 2 lata i myśleliśmy , że to może to jest przyczyną , również żaden lekarzy nie zlecił mi innych badań oprócz prolaktyny to chyba troszke dziwne nie ?09.12.2016 jesteś na świecie córeczko ❤️
14.10.2020 CB
29.03 są 2 kreski
29.04 szok! 2 ❤️
dziękuję Czarna dopiero zaczęłam moją przygodę z ovufriend , dlatego tak ten wykres wygląda : ) właściwie założyłam tu konto jak zaczęłam robić testy owu więc gdzieś w połowie cyklu .09.12.2016 jesteś na świecie córeczko ❤️
14.10.2020 CB
29.03 są 2 kreski
29.04 szok! 2 ❤️
*Czarnaa* wrote:Little podziwiam Cię, że jesteś taka spokojna ... Ja to bym tak czy siak stymulowała owulację bez względu na to czy jest czy jej nie ma Ale ja to też mam słabą cierpliwość. Jak coś sobie postawię za cel to próbuję osiągnąć to jak najszybciej
Wcale nie jestem spokojna. Mam takie huśtawki nastrojów, że głowa boli. Czekanie doprowadza mnie do szału, ale co mogę innego. W poniedziałek mam wizytę, to już niedługo a dziś idę do endokrynologa, bo chyba tez trochę tarczyca mi wszystko utrudnia.
blackkkwhisky wrote:
Nie bardzo rozumiem stwierdzenia: owulacja zaraz przed okresem. Skoro 18 cykli i nadal nic, to trzeba sprawdzić, co jest przyczyną niepowodzeń. Lekarze czasem zachowuja sie jak ignoranci -
no niestety jestem dość młoda i boję się , że jeżeli już mam taki problem z zajściem to co będzie później Koleżanka przez lekarzy niestety straciła maluszka ma niedoczynność po 8 latach starań i leczenia jej się udało i na początku ciąży pojawiły się problemy , leżała kilaka tyg w szpitalu i ani razu nie odwiedził jej endokrynolog , okazało się , że miała za wysokie TSH . Trochę bulwersujące , że takie sytuacje mają miejsce pod okiem lekarzy .09.12.2016 jesteś na świecie córeczko ❤️
14.10.2020 CB
29.03 są 2 kreski
29.04 szok! 2 ❤️
ignoranci mało powiedziane przy tym jak biorą 200 zł za wizyte , twierdzą , że nie ma owulacji prolaktyna w normie czyli wszystko jesy ok , proszę się dalej starać09.12.2016 jesteś na świecie córeczko ❤️
14.10.2020 CB
29.03 są 2 kreski
29.04 szok! 2 ❤️
dziewczyny czy wedlug was jak jutro wprowadzilabym temp na podobnym poziomie jak ostatnie trzy to ovufriend wyznaczy mi kiedy była ovu czy raczej jeszcze nie.robiłam testy owulacyjne i pozytywne były w pon i wtorek a wczoraj i dzis juz negatywne.te pozytywne były 2 równie grube i wyraznie widoczne.dzis była już tylko jedna kreska
-
Co za kraj... Nigdzie w aptece nie ma castagnusa
Lekarze sa straszni i to naprawde smutne, ze biore tyle kasy za wizyte odbebnia swoje i nastepny. Cale zycie myslalam, ze idac do lekarza wie co robi a tu okazuje sie, ze trzeba wziac sprawy w swoje rece.
Anusiak pozytywny test owulacyjny nie daje gwarancji ze owu bedzie. Mowi jedynie o tym ze stezenie lh jest wysoki i moze dojsc do owulacji do 24-36 godz po jego wykonaniu.
Obserwuj temp przez najblizsze dni. Ona jest najlepszym wyznacznikiemlat 30, PCOS, niedoczynność tarczycy, adenomioza...
Mama Aniolka 8-9 tc i cudownego Synka 16 tc (*)(*) -
wlasnie to miałam na mysli wiem że testy te nie daja gwarancji.dlatego robiłam je oprocz mierzenia temp tak dodatkowo.a co sadzisz po temp czy one sugeruja że ovu była?to sa różne a ja jeszcze sie ucze obsugi wykresu na ovufriend
-
Wiesz co Anusiak tak troche ciezko stwierdzic to po tych temp od 17 do 18 dc byl ladny skok ale dwie ostatnie temp troche za nisko. Musisz dalej obserwowac, niestety nikt na tej podstawie Ci nie powie czy owu byla. Nie martw sie, przyjdzie w swoim czasie i licz tez sama swoje temp bo system czasem zle wyznacza tu owulacje zawsze jest regula 3 wyzsze od 6 nizszychlat 30, PCOS, niedoczynność tarczycy, adenomioza...
Mama Aniolka 8-9 tc i cudownego Synka 16 tc (*)(*) -
anusiak5 wrote:dziewczyny czy wedlug was jak jutro wprowadzilabym temp na podobnym poziomie jak ostatnie trzy to ovufriend wyznaczy mi kiedy była ovu czy raczej jeszcze nie.robiłam testy owulacyjne i pozytywne były w pon i wtorek a wczoraj i dzis juz negatywne.te pozytywne były 2 równie grube i wyraznie widoczne.dzis była już tylko jedna kreska
Anusiak Poczekaj jescze dwa lub 3 dni mi zaznaczyło wczoraj a w sobote test był pozytywny. tylko ze ja byłam pewna bo miałam okropny ból owulacyjny. spójrz na mój wykres a w poprzednim cyklu bolało mnie tylko troche z ranaAgataR lubi tę wiadomość
-
AgataR wrote:Co za kraj... Nigdzie w aptece nie ma castagnusa
Lekarze sa straszni i to naprawde smutne, ze biore tyle kasy za wizyte odbebnia swoje i nastepny. Cale zycie myslalam, ze idac do lekarza wie co robi a tu okazuje sie, ze trzeba wziac sprawy w swoje rece.
Kochana tutaj jest tak samo zeby cos załatwic z lekarzem trza sie uprzecz i tupać w pierwszej ciazy która poroniłam tutaj. zupełnie mnie olewali i dopiero jak zaczełam płakać to "dało owoc" i od tej pory mnie pamietaja
Kochana a nie mozesz kogos poprosic zeby z polski Ci wysłać?? https://www.doz.pl/apteka/p2376-Castagnus_tabletki_45_mg_30_sztAgataR lubi tę wiadomość