X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • anusiak5 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny gratuluje tym co sie udało zajsc w tym cyklu i życze powodzenia oczekującym i tym w trakcje starań aby były owocne.ja znikam chwilowo z forum bo jestem zmuszona przez infekcje do rezygnacji że starań tuż przed owulką.trzymam kciuki.pozdrawiam i do zobaczenia.
    obserwacje bede sobie notowac na kartce aby póżniej wprowadzic tu na of.nie chce zaglądac aby się nie stresowac że musze odpuścic.mój organizm będzie miał czas na oswojenie się z nową sytuacją

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • Madusia Znajoma

Wysłany: 21 listopada 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sia. Powiem tak ze od czerwca się lecze na tarczyce i prolaktyne drugi opakowanie zaczęłam. A tak to 2 lata i lekarze mówili trzeba czekać każda para zdrowa się stara więc bez paniki... A tu dwa lata minely i nic więc od tego roku zaczęłam sama badania robić i szukać normalnych lekarzy.

• sia Przyjaciółka

Wysłany: 21 listopada 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a kontrolowałaś teraz jakoś tsh i prolaktyne. Ja przy staraniach zaczęłam co miesiąc je kontrolować. Ja na tarczycę leczę się od ok 4lat a na prolaktynę leczę się od sierpnia. I chyba teraz udało nam się w pierwszym cyklu starań, 2dni temu robilam test i wyszła bladziutka druga kreska. Tobie też życzę aby hormonki się wyregulowały i udało się zaciążyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 19:18

1kk0x1hpe17u1349.png
  • Madusia Znajoma

Wysłany: 21 listopada 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to super i cichutko gratuluje...:)tak badam sie tylko jestem zagranica wiec troszke ciezko tutaj z lekarzami i badaniami...w styczniu zjade wiec wszystko posprawdzam znow...

• Madusia Znajoma

Wysłany: 21 listopada 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w pazdzierniku sie badalam jak bylam w polsce tsh mialam 5.210 prolaktyne 55.51 po obciazeniu 337.2 teraz zaczelam drugie opakowanie bromergonu mam jeszcze jedno wiec prawie do stycznia mi starczy i pojde na badania.

• ana909 Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helloł :) melduje sie ze zyje i jutro testuje, boje sie strasznie rozczarowania no ale cóż zrobić, i tak by przyszlo z @ :)

Kocham Cię córeczko ❤
    Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤
  • sia Przyjaciółka

Wysłany: 21 listopada 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madusia ciężko powiedzieć czy by ci tak szybko spadlo tsh i prl. Mnie po miesiącu brania bromergonu jeszcze bardziej skoczyła prolaktyna. Ale podniosłam sobie dawkę i ostatni mój wynik to 15. Dopóki nie wyregulujesz sobie tych wyników to ciężko będzie zajść w ciąże i ją donosić.

ana909 ja bym poczekał jeszcze z tym testem. Chociaż sama też przed czasem go zrobiłam :D. I będę go powtarzać po niedzieli.

1kk0x1hpe17u1349.png
  • ana909 Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też powtórzę mimo wyniku, w środę mam dentystę i przed znieczuleniem pasuje wiedzieć. Znaczy lekarz powinien a ja tak przy okazji

Kocham Cię córeczko ❤
  • pucek Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możesz brać znieczulenie normalnie. Jak się boisz to weź bez adrenaliny, chociaż jeśli ciąża nie jest zagrożona to możesz brać tez to z adrenaliną. W tych znieczuleniach nie ma żadnych środków teratogennych któe mogłyby zagrażać ciąży. Jeśli bardzo boisz się dentysty to polecam znieczulenie z adrenaliną, bo to bez adrenaliny to ściema i czuć ból :)

OwieczkaaaJo lubi tę wiadomość

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • Madusia Znajoma

Wysłany: 21 listopada 2015, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sia. Wiem właśnie więc też bardzo nie nastawiam się na udany cykl poczekam spokojnie do stycznia... A jaka dawkę bierzesz na prolaktyne?? Ja jedna całą na noc.

• ana909 Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2015, 04:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pucek nie boję się jakoś bardzo Ale dentysta mówił że to będzie potrzebne więc myślę że żadnej lewej mi nie da. Może bardzie miał to znieczulenie w maści. Co do ciąży zagrożonej to nie mam pojęcia jaką bardzie moja przyszła. Jeszcze mi się nie udało więc to przede mną

Kocham Cię córeczko ❤
  • ana909 Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2015, 04:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybaczcie błędy, z reguły pisze z telefonu a on myśli że wie lepiej co chciałam napisać hehe

Kocham Cię córeczko ❤
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co myślec o moim wykresie :( pokazał on ze w czwartek była owu a ja przecież byłam w piątek rano i był pęcherzyk 21mm. Nie wiem co o tym myślec ...

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • karola391 Koleżanka

Wysłany: 22 listopada 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mogę prosić o interpretację mojego wykresu ;)? Czy da się mniej więcej ustalić kiedy może wystąpić u mnie owulacja? Czy to jeszcze za wcześnie?

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola391 wrote:
    Hej mogę prosić o interpretację mojego wykresu ;)? Czy da się mniej więcej ustalić kiedy może wystąpić u mnie owulacja? Czy to jeszcze za wcześnie?
    Według mnie to jest jeszcze za wcześnie. Jak długie miewasz cykle? To Twój pierwszy z pomiarem? Jeśli tak to tak naprawdę dopiero po skończonym cyklu będziesz w stanie określić kiedy i czy w ogóle była owulacja.

Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny mam pytanko. Zaczynam swoją przygodę z testami ovu choć raz ich próbowałam wcześniej, ale tylko przez 6 dni i nic mi na nich nie wyszło. Cykle mam długie, bo 32dni, dzisiaj mam dopiero 11 dzień. Zrobiłam test w południe, najpierw pojawiła się jedna kreska, ale po pięciu minutach widać bardzo bladą drugą kreskę. Śluz jest, ale jeszcze nie jestem w stanie stwierdzić czy to już ten wodnisty (na pewno nie rozciągliwy). Co myślicie?

xnw4skjobnsltuoy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy tescie owulacyjnym na plus sie liczy tylko jesli testowa jest ciemniejsza od kontrolnej albo taka sama. Caly cykl mozesz miec dwie kreski na tescie ale z roznym natezeniem. Przy cyklu 32 dniowym ja bym zaczela robic od 16 do 22 dnia cykly wtedy wbijesz sie w faze lutealna 16 dni i taka 10 dniowa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 13:14

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziękuję za odpowiedź :) Kupiłam testy na allegro a na nich nie ma instrukcji, ale kogo pytać jak nie Was:) Mam ich mnóstwo to będę robić, bo tak jak pisałam wcześniej ostatnio niczego nimi nie wychwyciłam.
    Powodzenia :)

xnw4skjobnsltuoy.png
  • ana909 Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam cykle ok 31dniowe i owu wypada około 17dc więc radziłbym zacząć nawet 15dc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 16:14

Kocham Cię córeczko ❤
  • karola391 Koleżanka

Wysłany: 22 listopada 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejowa wrote:
    Według mnie to jest jeszcze za wcześnie. Jak długie miewasz cykle? To Twój pierwszy z pomiarem? Jeśli tak to tak naprawdę dopiero po skończonym cyklu będziesz w stanie określić kiedy i czy w ogóle była owulacja.

To mój 2 cykl z mierzenie temperatury.a co do długości cykli to zazwyczaj są one 31 dniowe.

‹‹ 507 508 509 510 511 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ