Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
dziewczyny gratuluje tym co sie udało zajsc w tym cyklu i życze powodzenia oczekującym i tym w trakcje starań aby były owocne.ja znikam chwilowo z forum bo jestem zmuszona przez infekcje do rezygnacji że starań tuż przed owulką.trzymam kciuki.pozdrawiam i do zobaczenia.
obserwacje bede sobie notowac na kartce aby póżniej wprowadzic tu na of.nie chce zaglądac aby się nie stresowac że musze odpuścic.mój organizm będzie miał czas na oswojenie się z nową sytuacją -
Sia. Powiem tak ze od czerwca się lecze na tarczyce i prolaktyne drugi opakowanie zaczęłam. A tak to 2 lata i lekarze mówili trzeba czekać każda para zdrowa się stara więc bez paniki... A tu dwa lata minely i nic więc od tego roku zaczęłam sama badania robić i szukać normalnych lekarzy.
-
a kontrolowałaś teraz jakoś tsh i prolaktyne. Ja przy staraniach zaczęłam co miesiąc je kontrolować. Ja na tarczycę leczę się od ok 4lat a na prolaktynę leczę się od sierpnia. I chyba teraz udało nam się w pierwszym cyklu starań, 2dni temu robilam test i wyszła bladziutka druga kreska. Tobie też życzę aby hormonki się wyregulowały i udało się zaciążyć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 19:18

-
Madusia ciężko powiedzieć czy by ci tak szybko spadlo tsh i prl. Mnie po miesiącu brania bromergonu jeszcze bardziej skoczyła prolaktyna. Ale podniosłam sobie dawkę i ostatni mój wynik to 15. Dopóki nie wyregulujesz sobie tych wyników to ciężko będzie zajść w ciąże i ją donosić.
ana909 ja bym poczekał jeszcze z tym testem. Chociaż sama też przed czasem go zrobiłam
. I będę go powtarzać po niedzieli.

-
Możesz brać znieczulenie normalnie. Jak się boisz to weź bez adrenaliny, chociaż jeśli ciąża nie jest zagrożona to możesz brać tez to z adrenaliną. W tych znieczuleniach nie ma żadnych środków teratogennych któe mogłyby zagrażać ciąży. Jeśli bardzo boisz się dentysty to polecam znieczulenie z adrenaliną, bo to bez adrenaliny to ściema i czuć ból
OwieczkaaaJo lubi tę wiadomość

Kochamy Cię maleństwo

13.06.2015
Kochamy i tęsknimy... -
Pucek nie boję się jakoś bardzo Ale dentysta mówił że to będzie potrzebne więc myślę że żadnej lewej mi nie da. Może bardzie miał to znieczulenie w maści. Co do ciąży zagrożonej to nie mam pojęcia jaką bardzie moja przyszła. Jeszcze mi się nie udało więc to przede mnąKocham Cię córeczko ❤
Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤ -
Według mnie to jest jeszcze za wcześnie. Jak długie miewasz cykle? To Twój pierwszy z pomiarem? Jeśli tak to tak naprawdę dopiero po skończonym cyklu będziesz w stanie określić kiedy i czy w ogóle była owulacja.karola391 wrote:Hej mogę prosić o interpretację mojego wykresu
? Czy da się mniej więcej ustalić kiedy może wystąpić u mnie owulacja? Czy to jeszcze za wcześnie?Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
Po roku starań nadszedł mój świt...

-
Cześć dziewczyny mam pytanko. Zaczynam swoją przygodę z testami ovu choć raz ich próbowałam wcześniej, ale tylko przez 6 dni i nic mi na nich nie wyszło. Cykle mam długie, bo 32dni, dzisiaj mam dopiero 11 dzień. Zrobiłam test w południe, najpierw pojawiła się jedna kreska, ale po pięciu minutach widać bardzo bladą drugą kreskę. Śluz jest, ale jeszcze nie jestem w stanie stwierdzić czy to już ten wodnisty (na pewno nie rozciągliwy). Co myślicie?Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."

-
nick nieaktualnyPrzy tescie owulacyjnym na plus sie liczy tylko jesli testowa jest ciemniejsza od kontrolnej albo taka sama. Caly cykl mozesz miec dwie kreski na tescie ale z roznym natezeniem. Przy cyklu 32 dniowym ja bym zaczela robic od 16 do 22 dnia cykly wtedy wbijesz sie w faze lutealna 16 dni i taka 10 dniowa.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 13:14
-
Bardzo dziękuję za odpowiedź
Kupiłam testy na allegro a na nich nie ma instrukcji, ale kogo pytać jak nie Was:) Mam ich mnóstwo to będę robić, bo tak jak pisałam wcześniej ostatnio niczego nimi nie wychwyciłam.
Powodzenia
Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."

-
Maciejowa wrote:Według mnie to jest jeszcze za wcześnie. Jak długie miewasz cykle? To Twój pierwszy z pomiarem? Jeśli tak to tak naprawdę dopiero po skończonym cyklu będziesz w stanie określić kiedy i czy w ogóle była owulacja.
To mój 2 cykl z mierzenie temperatury.a co do długości cykli to zazwyczaj są one 31 dniowe.
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH

pokazał on ze w czwartek była owu a ja przecież byłam w piątek rano i był pęcherzyk 21mm. Nie wiem co o tym myślec ...