SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • ewelia Koleżanka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2016, 10:14

tylko ja lubi tę wiadomość

ex2b2n0az5d0t4z9.png
  • ColorfulLady Znajoma

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kompletnie zwariowałam :( Miałam normalny początek cyklu. Śluz zmieniał się poprzez lepki, przez kremowy. Było go dużo. W 12dc zaobserwowałam coś jakby białkowe gluty. Były zwarte, jakby twardsze, ciągnęły się dość sporo, ale raczej mętne. Na pewno nie przezroczyste. W tym samym czasie podniosła mi się szyjka. W 13-14-15 dc było mi ją ciężko dosięgnąć i była lekko otwarta. Z tym, że cały czas była dość twarda. W 15dc i dziś (16dc) mam praktycznie kompletny zanik śluzu (muszę się zdrowo "nagrzebać". Jest kremowy, ale tak go mało, prawie wcale). Szyjka jakby się delikatnie obniżyła. A tempka cały czas niska, czyli owulacji brak. Czy jeszcze będzie? Czy coś źle interpretuję? Już jestem zmęczona tym wszystkim. Na domiar złego mój mąż tak się strasznie wczuł w robienie dzidzi, że... nie może szczytować :( Udało mu się raz w tym miesiącu. Jestem załamana.

0677dc1d11f81f9de373c87f3ceb5bc8.png
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelia- czy była to nie wiemy, ale jak dla mnie to póki co wchodzi w rachubę zarówno poniedziałek jak i wtorek jak i środa ;-)

Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Colorfull to przykre co piszesz i przepraszam za to co napiszę, ale może "odpusscie", może to jest metoda. Ściskam :-*

xnw4skjobnsltuoy.png
  • ColorfulLady Znajoma

Wysłany: 16 grudnia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taa mojemu mężowi to powiedz. On boi się zawieść. Zawsze daje z siebie wszystko. Jest kochany i cudowny. Ja wiem, że jak się nie uda, to za miesiąc, jak nie, to za dwa... On tak sobie wkuł do łba że musi, że... Nie może. A mnie dopiero to wszystko zaczyna frustrować

• ColorfulLady Znajoma

Wysłany: 16 grudnia 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko, że ja nie prosiłam o interpretację męża Hihi tylko wykresu. Pogubiłam się w interpretacji. Miałam objawy owulacji, a owulacji brak. Teraz mam zanik śluzu. Dlatego pytam, czy to możliwe, że jeszcze będzie? A mężowi w końcu przejdzie... Mam nadzieję

• ColorfulLady Znajoma

Wysłany: 16 grudnia 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko, że ja nie prosiłam o interpretację męża Hihi tylko wykresu. Pogubiłam się w interpretacji. Miałam objawy owulacji, a owulacji brak. Teraz mam zanik śluzu. Dlatego pytam, czy to możliwe, że jeszcze będzie? A mężowi w końcu przejdzie... Mam nadzieję

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahaha no tak, wiesz... nic nie mam do Twojego męża :D Niestety sama się gubię w tych wykresach i są tu czasami tak nielogiczne ciąże i ich braki, że ciężko coś mądrego powiedzieć.

xnw4skjobnsltuoy.png
  • AgataR Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane :) dzis ja zwracam sie z prosba o pomoc. Codziennie mierze temp o tej samej porze. Dzis musialam wstac troche wczesniej wiec zmierzylam ja o godz 5.58 i wynosila 36.38 ale stwierdzilam, ze moge jeszcze chwile polezec no i nie wiem co mnie podkusilo, bo nigdy tak nie robie, zrobilam drugi pomiar o 6.05 i temp wynosila 36.45. Ktory wynik powinnam brac pod uwage? Zgupialam dzis :)

lat 30, PCOS, niedoczynność tarczycy, adenomioza...
    Mama Aniolka 8-9 tc i cudownego Synka 16 tc (*)(*)
  • ColorfulLady Znajoma

Wysłany: 17 grudnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataR wrote:
    Witajcie Kochane :) dzis ja zwracam sie z prosba o pomoc. Codziennie mierze temp o tej samej porze. Dzis musialam wstac troche wczesniej wiec zmierzylam ja o godz 5.58 i wynosila 36.38 ale stwierdzilam, ze moge jeszcze chwile polezec no i nie wiem co mnie podkusilo, bo nigdy tak nie robie, zrobilam drugi pomiar o 6.05 i temp wynosila 36.45. Ktory wynik powinnam brac pod uwage? Zgupialam dzis :)

Pierwszy po przebudzeniu, chyba, że poszłaś z powrotem spać i obudziłaś się po kilku godzinach. Do następnego pomiaru który zrobiłaś, ruszyło ci się już krążenie, które cię nagrzało. Dlatego robi się po przebudzeniu, kiedy krew jest jeszcze w organizmie spokojna.

• AgataR Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ColorfulLady wrote:
    Pierwszy po przebudzeniu, chyba, że poszłaś z powrotem spać i obudziłaś się po kilku godzinach. Do następnego pomiaru który zrobiłaś, ruszyło ci się już krążenie, które cię nagrzało. Dlatego robi się po przebudzeniu, kiedy krew jest jeszcze w organizmie spokojna.
    Dzieki :) nawet lepiej ;) dsje mi to nadzieje :)

• ana909 Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatko alez dlugi masz ten cykl! A ja narzekalam na swoje 39dniowe...

AgataR lubi tę wiadomość

Kocham Cię córeczko ❤
    Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelia wrote:
    Maciejowa, Viriki, tylko ja- czy po moim dzisiejszym skoku podtrzymujecie przypuszczenia co do owulacji w poniedziałek?:)

ana909- lekarzem nie jestem ale każdy antybiotyk utrzymuje się jeszcze w organizmie jakiś czas po zakonczeniu stosowania, więc może lepiej dmuchac na zimne:)
    ja mysle,ze poniedziałek ;) poczekamy na kolejne tempki ;)

Agatko Skarbie Mój ta pierwsza ;) sciskam Cię mocno ;)<3 <3 <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 21:33

ewelia, AgataR lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana909 wrote:
    Agatko alez dlugi masz ten cykl! A ja narzekalam na swoje 39dniowe...
    Agacior mój kochany w ogóle takie ma !(cholera !) ale one niedługo sie zmienia :) i bedzie sie cieszyła macierzyństwem jak kazda z Nas ;) <3 niedługo....

AgataR lubi tę wiadomość

• ewelia Koleżanka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2016, 10:13

ex2b2n0az5d0t4z9.png
  • AgataR Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana909 Kochana jak to mowia jak nie urok to sracz** ;) zartuje oczywiscie bo mam ostatnio dobry humor. Jutro po pracy jedziemy na Swieta na domu :) a tak wracajac do cykli no niestety, minal juz rok obserwacji po stracie no i tak one wygladaja a i co chwila cos mi nowego dolega wiec wszystko wychodzi :)
    Kama Kochana moja nie wiem jak to robisz, ze wierzysz bardziej niz ja :) gdybym mogla to bym Cie wysciskala normalnie :* na razie czekamy na Twoja kropke i kolejne :) sle Ci szeroki usmiech od ucha do ucha ❤

• ewelia Koleżanka

Wysłany: 18 grudnia 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2016, 10:13

ex2b2n0az5d0t4z9.png
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelia w Wigilię będzie jeszcze za wcześnie a szkoda :-(

xnw4skjobnsltuoy.png
  • AgataR Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane znowu mam do Was pytanie. Moze ktoras sie spotkala z czyms takim albo gdzies cos slyszala. Na necie nie ma konkretnych informacji na ten temat. Juz jakis czas temu zauwazylam, ze kiedy mam spadek lub skok temperatury, ktory moglby swiadczyc o owulacji, boli mnie glowa. Bol bez tabletek nie mija. Myslicie, ze to moze miec ze soba cos wspolnego? Czy to moze byc przez tarczyce?
    Ktokolwiek cokolwiek bede wdzieczna :)

• marzenaa1226 Znajoma

Wysłany: 18 grudnia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej , ja właśnie przed wczoraj i wczoraj miałam takie okropne bóle głowy to właśnie były dni gdzie prawdopodobnie powinnam mieć owulacje . Dziewczyny popatrzcie na mój wykres i powiedzcie prosze czy tu mogła być juz owulacja , dodam że 14.12 poniedziałek bylam na usg i pęcherzyk miał prawie 18 mm ?
    221164b44ea7d1106436abca6f0a0a22.png

‹‹ 522 523 524 525 526 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ